Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler Güncellendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar buradaki tavsiyeler üzerine hepsini yaptım. Granür sabun aldım dalin marka, yumuşatıcı gözüne sirke koydum yıkadım kurumadan önce fırçaladım kuruduktan sonra fırçaladım. Aqua delux felç oldu, bırak kurulamayı suyun üstüne koysan yüzer o derece illet oldum. Şu pervolü bi deneyeceğim bundanda sonuç alamazsam beze kabahat bulmak istemiyorum ama auto finesse aqua deluxe rezalet bi bezmiş.
Perwoll mf bezleri iyi temizlemedi 1:1 sirke yaptım yine temizlemedi sanırım granulden devam ederim

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehaba aynı bez sıkıntılı galiba bu ürün bende tam araştırmadan kolay ulaşılabilir olduğu için almıştım.
Yukarıdada belirttiğim gibi benim üründe sıkıntılıydı kısaca yaptığımı anlatayım 1geceden sıvak su ve sirkede beklettim sonra 60derece uzun pamuklu yıkamada pervol ile yıkadım en son sirke ile tekrar makinada durulama yaptırdım. Ölü bez dirildi ilk performansına yakın oldu diyebilirim.

akko

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Chemical Guys'ın kendi sitesinde yüksek sıcaklığın bezlerin fitillerini açtığı yazıyor. O yüzden ben 60 derecede yıkıyorum. Dikkat ettiğim hususlar:
  • Kurulama, temizlik bezlerini ayrı ayrı yıkamak.
  • Önce temiz bezleri, ardından kirli bezleri yıkamak.
  • Yumuşatıcı gözüne beyaz sirke koymak bezleri yumuşatacaktır. Yumuşatıcı kullanmayın, yumuşatıcı bezlerin liflerini tıkayıp emiciliğini yok eder.
  • Fazla sıktırmıyorum bezleri. Kesinlikle kurutucu kullanmayın.
  • Yıkamadan sonra bezleri elbise fırçası ile fırçalayıp tüylerini dikleştirmek. Böylece emiciliği artıyor.
Abi ben sadece perwol ile yıkıyordum. Bugün beyaz sirke aldım Kemal kükrer marka. Şimdi perwol deterjan gözüne, sirke yumuşatıcı gözüne mi koyacağız? Yoksa 1:1 karıştırıp deterjan gözüne mi? Kafam karıştı affola..

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi ben sadece perwol ile yıkıyordum. Bugün beyaz sirke aldım Kemal kükrer marka. Şimdi perwol deterjan gözüne, sirke yumuşatıcı gözüne mi koyacağız? Yoksa 1:1 karıştırıp deterjan gözüne mi? Kafam karıştı affola..
Yumuşatıcı gözüne sirke koyacaksınız.

akko

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Helal
Ben hala kendim yıkıyorum
Daha o seviyeye ulaşamadım :komik:
Ben de sadece kurulama havlumu(wizard of gloss blue) kendim yıkıyorum. Diğerlerini hanım sağolsun :D ben 40 derece 800 devirde yıkıyorum, tüm yorumları okumaya çalıştım. 60 derece 1000 devir mi yapmak lazım?

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bez konusunda arkdaslar klin havlumu ben islak cila kuruladim hatami bez yikandiktan sonraki kurulamamda anladim kurulamasi su emisi klin degilde mikrofiber havluya dondu hanima hep kisa programda yikatiyodum 1 saat 40 derece formdan edindigim kadariyla gerci aramizda uzun programda yikayanlar vardir on yikamali 2.40 dk 60 derecede yikandığında klin eski formuna dondu okadar fark olustu kisa proramda hanim nasıl kimyasal kullaniyosan cikmiyor diyodu :D uzun pragram 60 derecede suan memnunum tabi uzun vadede bezlerin durumu nolur bilemem kulladigim deterjan bakim onarim perwoll ve beyaz sirke

akko

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sanırım herkes farklı yöntemler kullanıyor, ben 40 derece 1000 devirde devam edeyim diyorum :) 60 a mı çıkarsam? Birde her araç yıkamadan sonra yıkamıyorum wizardı 5-6 yıkamadan sonra. Zaten bez aracın en temiz haline dokunmuş oluyor. Gözle görülür en ufak kirlilik oluşmuyor bezde.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sanırım herkes farklı yöntemler kullanıyor, ben 40 derece 1000 devirde devam edeyim diyorum :) 60 a mı çıkarsam? Birde her araç yıkamadan sonra yıkamıyorum wizardı 5-6 yıkamadan sonra. Zaten bez aracın en temiz haline dokunmuş oluyor. Gözle görülür en ufak kirlilik oluşmuyor bezde.

Bence yanlış, kirli ya da temiz oldugunun riskini almamalisin, her yıkamadan sonra yikiyorum ben bezlerimi. Eldiven ile kurulama bezini ayni anda yikiyorum, digerlerini kire gore gruplandirip yikiyorum.

Perwoll sari ve beyaz sirke ile yikiyorum. Keske hanim yıkasa ama hem guvenmedigimden hem de yuk olmasini istemedigimden kendim yikiyorum.

Gunluk yikamada 1 saat programda 40 derecede yikiyorum. Acikcasi bezlerin omrunde ya da performansinda bir azalma gozlemlemedigimden program ya da deterjan degistirme gibi bir sey dusunmedim.

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Evet açıklama yapalım buluş hala iş görüyor perwoll- sirke efsanedir beyler patentini alsam valla çok para kazanırdım
1. Perwoll sirkeyi karıştırıp kullanabilirsiniz ben şuan şöyle yapıyorum
2-sentetik yıkamada ilave su tuşuna basıyorum canavar gibi bol sulu 30-40 derece MAX DEVİR
3- perwoll karışımı yapmak isteyenler benim şuan ki karışımlar 2 birim perwoll- 1 birim sirke koyuyorum
4- bezin kir durumuna göre yıkama bölümüne temiz ise bezler 1.5 perwoll kapağı kirli ise 3 kapak karışımı koyuyorum
5- bezlerde performans düşümü olursa tehlikesi hep vardır o zaman 60 derece uzun programda yoğun deterjanlar yüksek devirde yumuşatıcı kısmına temizlik sirkesi ile kesin olarak koyun ve yıkayın.
6- her araç kurulama sonrası bezininizi kesinlikle YIKAYINIZ unutmayın ne kadar temiz kaldığınızı düşünsenizde o bezler aracın kirli bir yerini silmiş olabilir ve tekrar kullanımda bu kir parçaları aracı çizecektir. Parlaklık kaybolacaktır.
7- mikrofiber bezlerinizi ya da twisted pile bezleri kesinlikle yıkama sonrası 4 kenardan en az 2-3 defa bütün gücünüzle çırpınız ki yapışan tüyler açılsın ve kururkende doğal bir şekilde kurusun.

varsa başka bir bez sorusu buyrun

akko

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet açıklama yapalım buluş hala iş görüyor perwoll- sirke efsanedir beyler patentini alsam valla çok para kazanırdım
1. Perwoll sirkeyi karıştırıp kullanabilirsiniz ben şuan şöyle yapıyorum
2-sentetik yıkamada ilave su tuşuna basıyorum canavar gibi bol sulu 30-40 derece MAX DEVİR
3- perwoll karışımı yapmak isteyenler benim şuan ki karışımlar 2 birim perwoll- 1 birim sirke koyuyorum
4- bezin kir durumuna göre yıkama bölümüne temiz ise bezler 1.5 perwoll kapağı kirli ise 3 kapak karışımı koyuyorum
5- bezlerde performans düşümü olursa tehlikesi hep vardır o zaman 60 derece uzun programda yoğun deterjanlar yüksek devirde yumuşatıcı kısmına temizlik sirkesi ile kesin olarak koyun ve yıkayın.
6- her araç kurulama sonrası bezininizi kesinlikle YIKAYINIZ unutmayın ne kadar temiz kaldığınızı düşünsenizde o bezler aracın kirli bir yerini silmiş olabilir ve tekrar kullanımda bu kir parçaları aracı çizecektir. Parlaklık kaybolacaktır.
7- mikrofiber bezlerinizi ya da twisted pile bezleri kesinlikle yıkama sonrası 4 kenardan en az 2-3 defa bütün gücünüzle çırpınız ki yapışan tüyler açılsın ve kururkende doğal bir şekilde kurusun.

varsa başka bir bez sorusu buyrun
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Yıkama eldivenim ufs kuzu yünü buda makinede yıkanabiliyor sanırım doğru mudur? Ayrıca yumuşatıcı gözüne sirke olayını sadece bez yıpranmış gibi olursa yapıyoruz o halde. Perwol ile sirke karıştırıp deterjan gözüne koyucam o zaman bende bundan sonra.

akko

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bence yanlış, kirli ya da temiz oldugunun riskini almamalisin, her yıkamadan sonra yikiyorum ben bezlerimi. Eldiven ile kurulama bezini ayni anda yikiyorum, digerlerini kire gore gruplandirip yikiyorum.

Perwoll sari ve beyaz sirke ile yikiyorum. Keske hanim yıkasa ama hem guvenmedigimden hem de yuk olmasini istemedigimden kendim yikiyorum.

Gunluk yikamada 1 saat programda 40 derecede yikiyorum. Acikcasi bezlerin omrunde ya da performansinda bir azalma gozlemlemedigimden program ya da deterjan degistirme gibi bir sey dusunmedim.
Teşekkür ederim, sizde sirke ile perwol karışım yaparak mı? Yoksa sirketi yumuşatıcı gözemş koyuosunuz :)

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Yıkama eldivenim ufs kuzu yünü buda makinede yıkanabiliyor sanırım doğru mudur? Ayrıca yumuşatıcı gözüne sirke olayını sadece bez yıpranmış gibi olursa yapıyoruz o halde. Perwol ile sirke karıştırıp deterjan gözüne koyucam o zaman bende bundan sonra.
İkiside okur ister karışım yapın ister ayrı ayrı koyun mesele yok ben karışım yaptım etkisi aynı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...