Ortak Alım Mothers Jant&Davlumbaz Fırçası(Tamamlandı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yırtık dondan çıkmış gibi olmayım ama, kısasıyla da girebilirsin, kısa olan ile büyük olanın kafası aynı. Öyle olunca koca kafa her janta girmiyor, girerse ama iç kısımları rahatça temizleyebilirsin.
Çok teşekkür ederim, estağfurullah ne yırtık donu bu fikir/düşünce sunma şekli. :) Zaten PP'de gözüktüğü gibi araç Fio yüksek olduğu için bazen jantın arkasına bile detay fırçası ile grebiliyorum. @Shirb13 İbrahim abi yarına kadar en güzeli beni kısa yapalım, forumdan hemen çıkıyorum yoksa karar değişiklikleri kafa yordu tekrardan kusuruma bakma :(

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Peki ben bu uzun fırça ile tekerlek arkasına girebilir miyim? Çünkü elimde araba süpürgesi/fırçası tarzı birşey var, yaklaşık Mothers kısa ile aynı tekerlek arkasına detaylarına girebiliyorum da sence hangisini alıyım ? :)
Tekerlek arkasınından kastını tekerleğin arka yüzündeki davlumbaz kısmı ise bu büyükle giremezsin büyük ihtimalle. Davlumbaz için düşünüyorsan fırçayı uzun al, elini davlumbazın içine fazla sokmadan işini görürsün. Dersen ki araba zten biraz yüksek elimi rahat sokarım, kısayıda alabilirsin hemde dediğin yerde daha rahar kullanırsın.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Liste bende abi güncelliyor olurum.

@golf +1 Kısa
@Shirb13 bir uzun bir kısa (2)
@es026 +1 uzun
@smail14 +1 uzun
@Toledo78 +1 uzun
@yysldg +1 uzun
@graphys +2 uzun
@OmerNecmi54 +1 uzun

@mustafacagri +1 uzun
@Detail 35 +1 kısa
@murat_kurt +1 uzun
@emboli +1 uzun
@Sercan20 +1 kısa
@Mygtalb +1 uzun
@UmutcanE bir kısa bir uzun +2
@EKU bir uzun bir kısa (+2)
@Umut Aksoy +1 uzun
@Mugzy +1 uzun
@kyilmaz28 bir uzun bir kısa (+2)
@Kermssl bir kısa bir uzun (+2)
@KaiZeN +2 uzun
@cagatay +1 uzun
Ürün bitti mi, biz listeye giremedik sanırım?
@Umut Aksoy hocam listedesiniz.

Urunden kaldiysa 1 adet uzun fircada ben alabilirmiyim
Arkadaşlar çağatay beyden sonra listeyi durdurduk. Yarın satıcıdan gelecek listeye göre güncelleyeceğim tekrar.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tekerlek arkasınından kastını tekerleğin arka yüzündeki davlumbaz kısmı ise bu büyükle giremezsin büyük ihtimalle. Davlumbaz için düşünüyorsan fırçayı uzun al, elini davlumbazın içine fazla sokmadan işini görürsün. Dersen ki araba zten biraz yüksek elimi rahat sokarım, kısayıda alabilirsin hemde dediğin yerde daha rahar kullanırsın.
Kısa alıcam Kazım abi, her yere elimi sokar detayımı yaparım. :) Teşekkürler...

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Tüh, yetişemedim :( Olur da liste genişletilirse beni de 1 uzun fırça olarak değerlendirmeye alabilir misiniz?

BSI

Usta Detaycı
Üye
Bir film izleyelim dedik 1.5 saat forumu ihmal ettik açıkta kaldık herhalde... Varsa devamı 1 kısa 1 uzun bende rica ederim...

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Banada 1 adet uzun fırça.
1 adet kısa fırça yazar mısınız rica etsem.

Son düzenleme:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kısa alıcam Kazım abi, her yere elimi sokar detayımı yaparım. :) Teşekkürler...
Uzun kısada kal sen yine Sercan, bildiğim kadarıyla bi tık stok problemi vardı. Hazır bulmuşken al, ben elimdeki bir çok fırçayı kullanmıyorum bile ancak illaki gerekiyor. Ben kısadan çok uzunla davlumbazlara giriyorum mesela. 3 ay kadar bipper kullandım o zamanlar detayla işimiz yoktu ancak çok yıkadım o zaman bilirim az buçuk.
Kısa fırçayla kaput altı temizlenir, kaba motora girilir, kaliteli kir tutmayan paspas varsa fırçalanır, araca göre davlumbaz ve jant temizliği de yaparsın ancak davlumbazın çevre değil de arka kısımlara uzanmak istersen büyük ihtimal yetişmez bilekleri çamurluk uçlarına sokman lazım ne kadar sağlıklı olur bilemem. Mothers'in kısasını çelik jantlara pek değirmiyorum biraz sert gibi geliyor bana açıkçası. Kışları kapaklara vuruyorum fırçayı tertemiz oluyor. Uzun fırçanın da kısa fırçanın da yeri ayrı açıkçası benim kararım olsa ikisinden de alırım. Lastik fırçası da güzeldir ancak lastik yanağı çok geniş olmalı. Hafif açılı bir fırça ve normal 205 55 16 tarzı lastiklerde çok büyük kalıyor, kare beyaz fırçalar daha etkili oluyor. Bir tane suv var mesela onda hep Mothers lastik fırçasını kullanıyorum namussuz çok da güzel fırçalıyor ama oldukça sert ve yoruyor.,
Edit: Zehirli oku attım ben gerisi sana kalmış. :komik::komik:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Uzun kısada kal sen yine Sercan, bildiğim kadarıyla bi tık stok problemi vardı. Hazır bulmuşken al, ben elimdeki bir çok fırçayı kullanmıyorum bile ancak illaki gerekiyor. Ben kısadan çok uzunla davlumbazlara giriyorum mesela. 3 ay kadar bipper kullandım o zamanlar detayla işimiz yoktu ancak çok yıkadım o zaman bilirim az buçuk.
Kısa fırçayla kaput altı temizlenir, kaba motora girilir, kaliteli kir tutmayan paspas varsa fırçalanır, araca göre davlumbaz ve jant temizliği de yaparsın ancak davlumbazın çevre değil de arka kısımlara uzanmak istersen büyük ihtimal yetişmez bilekleri çamurluk uçlarına sokman lazım ne kadar sağlıklı olur bilemem. Mothers'in kısasını çelik jantlara pek değirmiyorum biraz sert gibi geliyor bana açıkçası. Kışları kapaklara vuruyorum fırçayı tertemiz oluyor. Uzun fırçanın da kısa fırçanın da yeri ayrı açıkçası benim kararım olsa ikisinden de alırım. Lastik fırçası da güzeldir ancak lastik yanağı çok geniş olmalı. Hafif açılı bir fırça ve normal 205 55 16 tarzı lastiklerde çok büyük kalıyor, kare beyaz fırçalar daha etkili oluyor. Bir tane suv var mesela onda hep Mothers lastik fırçasını kullanıyorum namussuz çok da güzel fırçalıyor ama oldukça sert ve yoruyor.,
Edit: Zehirli oku attım ben gerisi sana kalmış. :komik::komik:
yok yok zehiri kapmadım şu anda aşırı yorgunum abi kafam basmıyor :D Ama kısa alıp geçiyorum, ilerde illa fırsat olduğunda herhangi bir uzun fırça alıcam. :)

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...