Mugzy - Uygulama Paylaşımlarım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, ilk kirli fotoğraflarda bilgisayarı kapatasım gelmişti.:komik: Sonrasında finalleri görünce oh be dedim mükemmel olmuş resmen, temizlik kokusu buraya kadar geldi.:mutlu: Peki Gyeon Preserve'den memnun musunuz ?

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Elinize sağlık , güzel uygulama olmuş . Gyeon preserve merak ettiğim bir ürün alıp denemek kısmet olmadı , memnun musunuz?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arda hocam eline sağlık güzel bir temizlik günü olmuş. Baba da artık temiz temiz gezebilir..

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
1:10 gs? Direksiyona apc?
Ellerinize sağlık diyelim uygulamaya yorum yapamayacağım :)
Uzun süre temizlik yapılmadı ve çok kirliydi diye düşünüyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese selamlar. Geçtiğimiz haftasonu babamın epey ihmal edilmiş Peugeot 2008'ine detaylı iç temizlik uygulaması gerçekleştirdim.

Tek başıma çalıştığım için her aşamada fotoğraf çekebilme imkanım olmadı. Genelde kendi aracımda rutin iç temizlik, gerektiğinde spot temizlik yaptığım için ilk defa bu kadar büyük çaplı bir iç detaya kalkışıyorum. İlla ki eksiklerim olmuştur, tavsiyelere açığım. Bölük pörçük çalışmaktan ve ağır kanlılıktan kaynaklı uygulama toplamda üç gün sürdü. :D İyi seyirler :)

Kullanılan kimyasallar ve malzemeler:
Koch Chemie Green Star (1:10)
Valet Pro Classic Carpet Cleaner (1:40)
Würth Araç İçi Temizlik Spreyi
Gyeon Preserve
Detay Fırçaları
Halı-Koltuk yıkama makinesi

Önce kirlilerle başlayalım

Gelelim uygulamaya. İlk olarak bagajdaki ve araç içindeki eşyaları çıkarıp paspasları dışarı aldım; iyice süpürdüm. Sonrasında tahminimce 15 yıldır falan evde atıl durumda bulunan emektar Philips Triathlon makineyle koltukları ve taban halısını 1:40 konsantrasyondaki VP Carpet ile yıkadım. Ürünü makineyle yüzeylere püskürttükten sonra fırçaladım. Akabinde tekrar püskürtme ve çekme yaptıktan sonra kalan sıvıyı iyice çekmeye çalıştım. VP Carpet aşırı köpüklü bir ürün olmadığı için duru suyla üzerinden geçmedim, kusma yapabileceği endişem vardı ama bir problemle karşılaşmadım. Bu aşamada fotoğraf çekmemişim.

İstisnasız her plastik parçayı 1:10 sulandırılmış KC GS ile fırçaladım ve APC kalıntısı kalmaması için nemli bezle üzerinden geçtim. Çok standart bir işlem olduğundan fazla fotoğrafla boğmak istemiyorum.

Gelelim detaylara. Yıkama aşamasında çıkmayan, atladığım ufak detaylara ve kapılardaki kumaş kol dayama gibi kısımlara Würth sprey ile giriştim. Köpüğü sıkıp bir süre bekledikten sonra fırçaladım ve kuruladım. APC ile çıkmayan zorlu lekelere magic sponge ile müdahale ettim.

Direksiyon gerçek deri izlenimi vermediğinden ve aracı aldığımızdan beri temizlenmediğinden ona da APC ile giriştim. Koruma olarak plastiklere mikrofiber aplikatör ile Gyeon Preserve uyguladım. Son olarak Gyeon Glass ile camları içerden sildim.

Finaller

Bonus: araç dışına hiç ellemedim ama kapı fitilleri acayip gözüme battı :D
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor:alkis:
Arabanın en nankör yeri bence bu fitilleri

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Arda ellerine sağlık. Büyük yükün altından tek başına kalkmışsın helal olsun:komik:. Uzun süre temizlik yapılmadığını belirtmişsin ama yine güzel bir eser ortaya çıkarmışsın. Keyifle okudum.:sicak:

Mugzy

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Harika uygulama!

Ayrica fotograflar da cok anlaşılır ve duzenli tesekkurler eline saglik :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler Ömer abi, beğenmene sevindim. Elimden geldiğince derlemeye çalıştım. :)
Arda eline sağlık çok güzel olmuş babaya güzel bir hediye olmuştur :)
Teşekkürler abi. Beğenme sevindim. Babaya göre süpürem yeterliydi:halay:
Babanız çok sevinmiştir, elinize sağlık hocam
Gayet güzel bir temizlik olmuş elinize sağlık :)
Emeğinize sağlık :) güzel bi hediye olmuş
@harunckr @Dr HCD @can26 çok teşekkür ederim hepinize, eksik olmayın. :)
Ellerinize sağlık, ilk kirli fotoğraflarda bilgisayarı kapatasım gelmişti.:komik: Sonrasında finalleri görünce oh be dedim mükemmel olmuş resmen, temizlik kokusu buraya kadar geldi.:mutlu: Peki Gyeon Preserve'den memnun musunuz ?
Elinize sağlık , güzel uygulama olmuş . Gyeon preserve merak ettiğim bir ürün alıp denemek kısmet olmadı , memnun musunuz?
@Sercan20 @ffsahin dostlar teşekkür ederim, eksik olmayın. Preserve'i alalı uzun zaman oluyor fakat uygulamasını fazla yapma şansım olmadı. Biraz parlak bir finishi var, yağlı hissettiriyor. Dayanımını ilerleyen zamanda göreceğim ben de.
Eline emeğine sağlık fotoğraflarda ayrı güzel...
Teşekkür ederim hocam. Fotoğraflar biraz ışığın azizliğine uğramış aslında, daha iyi olabilirdi :utan:
Arda hocam eline sağlık güzel bir temizlik günü olmuş. Baba da artık temiz temiz gezebilir..
Hocam sağolun, beğenmenize sevindim.
Eline sağlık @Mugzy .güzel bir hediye olmuş bu dönemde babaya :) güzel bir temizlik olmuş
Teşekkür ederim dostum. Senin de dediğin gibi hergün bu işi yapan insana saygı duymak lazım, epey yorucu oldu ama sonucu mutlu etti. :)
Elinize emeğinize sağlık, maşallah finaller çok güzel :nazar::)
Sağolun hocami, teşekkürler. Beğenmenize sevindim.
1:10 gs? Direksiyona apc?
Ellerinize sağlık diyelim uygulamaya yorum yapamayacağım :)
Uzun süre temizlik yapılmadı ve çok kirliydi diye düşünüyorum.
Teşekkürler. Agresif olduğunun farkındayım. Araç alındığından beri direksiyonu temizlenmiyordu.
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor:alkis:
Arabanın en nankör yeri bence bu fitilleri
Eksik olmayın hocam, teşekkür ederim. Aslında düzenli ilgi görse nankörlük etmeyecek ama Golf'ten sıra gelmiyor. :deli:
Arda ellerine sağlık. Büyük yükün altından tek başına kalkmışsın helal olsun:komik:. Uzun süre temizlik yapılmadığını belirtmişsin ama yine güzel bir eser ortaya çıkarmışsın. Keyifle okudum.:sicak:
Teşekkür ederim hacı. Sonunu getiremeyeceğim sandım :mutlu:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Güzel temizlik olmuş gerçekten.

Araç kaç modeldi bu arada?

Mugzy

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar dostlar. Bugün hızlıca rutin bir yıkama gerçekleştirdim. Amacım yarışma konumda bahsettiğim, 31 Mayıs’ta uygulamasını yaptığım Waxplanet Assassin’in durumunu görmekti. Sitenin otoparkı çevresindeki ağaçlardan gelen reçineler dışında yüzeyde ufak bir yağmur çiseltisinden kalan izler ve toz vardı.

Jantlara Kaplumbağa’nın Spray Ceramic ürününü uygulamıştım. Jant-lastik-davlumbaz üçlüsüne Modifiyeli Secho’daki 50ml Autoglym Polar Blast ve 50ml Ceviz karışımını sıktım. Fırçalamadan sonuç bu oldu. Jantlarda çıkardığı işi beğendim.

Prewash safhasında Autobrite foam lance ve 150ml Autoglym Polar Blast kullandım.

Çift kovada Autobrite Putple Velvet ve çoklu eldiven kullandım. Aracı duruladım. Maalesef wax bize veda etmiş. Uygulamanın üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine ve yıkamayı Ph nötr ve koruma dostu ürünlerle yapmama rağmen ömrünün bu kadar kısa olmasını beklemiyordum. Yarışma konumda anlattığım üzere yüzey hazırlığı ve polisaj yapmıştım. Uygulama yapıldığından beri aracı en fazla 100km kullanmışımdır. Kurulama yaptıktan sonra elimle yüzeyi yokladım, kayganlık olmadığını söyleyebilirim Kaputtan bir kesit.

Karşılaştığım sonuçtan sonra epey modum düştü, sizler için final de çekemedim.:confused:

Waxın ömrünü tamamlaması üzerine boyalı yüzeyleri M700 ile silip Turtle Wax Ceramic Spray Coating uyguladım.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar dostlar. Bugün hızlıca rutin bir yıkama gerçekleştirdim. Amacım yarışma konumda bahsettiğim, 31 Mayıs’ta uygulamasını yaptığım Waxplanet Assassin’in durumunu görmekti. Sitenin otoparkı çevresindeki ağaçlardan gelen reçineler dışında yüzeyde ufak bir yağmur çiseltisinden kalan izler ve toz vardı.

Jantlara Kaplumbağa’nın Spray Ceramic ürününü uygulamıştım. Jant-lastik-davlumbaz üçlüsüne Modifiyeli Secho’daki 50ml Autoglym Polar Blast ve 50ml Ceviz karışımını sıktım. Fırçalamadan sonuç bu oldu. Jantlarda çıkardığı işi beğendim.

Prewash safhasında Autobrite foam lance ve 150ml Autoglym Polar Blast kullandım.

Çift kovada Autobrite Putple Velvet ve çoklu eldiven kullandım. Aracı duruladım. Maalesef wax bize veda etmiş. Uygulamanın üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine ve yıkamayı Ph nötr ve koruma dostu ürünlerle yapmama rağmen ömrünün bu kadar kısa olmasını beklemiyordum. Yarışma konumda anlattığım üzere yüzey hazırlığı ve polisaj yapmıştım. Uygulama yapıldığından beri aracı en fazla 100km kullanmışımdır. Kurulama yaptıktan sonra elimle yüzeyi yokladım, kayganlık olmadığını söyleyebilirim Kaputtan bir kesit.

Karşılaştığım sonuçtan sonra epey modum düştü, sizler için final de çekemedim.:confused:

Waxın ömrünü tamamlaması üzerine boyalı yüzeyleri M700 ile silip Turtle Wax Ceramic Spray Coating uyguladım.
Ellerine sağlık son zamanlarda bu hızlı yıkamaları seviyorum nedense. :komik:
1hafta ve 100km kullanıma farecla wax bile dayanır hacım. Ömrü klasik zemin hazırlığının üzerine olmasına rağmen yok denecek kadar az.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Bence VW boyalarında bir sıkıntı var, hazırlıklı hazırlıksız çizikli çiziksiz bizim verniğe gelmiyor wax demek ki :D

En azından uygulaması kolay bir waxtı diye ümit ediyorum, yenilere yer açılmış sıkma canını :)