Herkese selamlar. Geçtiğimiz haftasonu babamın epey ihmal edilmiş Peugeot 2008'ine detaylı iç temizlik uygulaması gerçekleştirdim.
Tek başıma çalıştığım için her aşamada fotoğraf çekebilme imkanım olmadı. Genelde kendi aracımda rutin iç temizlik, gerektiğinde spot temizlik yaptığım için ilk defa bu kadar büyük çaplı bir iç detaya kalkışıyorum. İlla ki eksiklerim olmuştur, tavsiyelere açığım. Bölük pörçük çalışmaktan ve ağır kanlılıktan kaynaklı uygulama toplamda üç gün sürdü.

İyi seyirler
Kullanılan kimyasallar ve malzemeler:
Koch Chemie Green Star (1:10)
Valet Pro Classic Carpet Cleaner (1:40)
Würth Araç İçi Temizlik Spreyi
Gyeon Preserve
Detay Fırçaları
Halı-Koltuk yıkama makinesi
Önce kirlilerle başlayalım
Gelelim uygulamaya. İlk olarak bagajdaki ve araç içindeki eşyaları çıkarıp paspasları dışarı aldım; iyice süpürdüm. Sonrasında tahminimce 15 yıldır falan evde atıl durumda bulunan emektar Philips Triathlon makineyle koltukları ve taban halısını 1:40 konsantrasyondaki VP Carpet ile yıkadım. Ürünü makineyle yüzeylere püskürttükten sonra fırçaladım. Akabinde tekrar püskürtme ve çekme yaptıktan sonra kalan sıvıyı iyice çekmeye çalıştım. VP Carpet aşırı köpüklü bir ürün olmadığı için duru suyla üzerinden geçmedim, kusma yapabileceği endişem vardı ama bir problemle karşılaşmadım. Bu aşamada fotoğraf çekmemişim.
İstisnasız her plastik parçayı 1:10 sulandırılmış KC GS ile fırçaladım ve APC kalıntısı kalmaması için nemli bezle üzerinden geçtim. Çok standart bir işlem olduğundan fazla fotoğrafla boğmak istemiyorum.
Gelelim detaylara. Yıkama aşamasında çıkmayan, atladığım ufak detaylara ve kapılardaki kumaş kol dayama gibi kısımlara Würth sprey ile giriştim. Köpüğü sıkıp bir süre bekledikten sonra fırçaladım ve kuruladım. APC ile çıkmayan zorlu lekelere magic sponge ile müdahale ettim.
Direksiyon gerçek deri izlenimi vermediğinden ve aracı aldığımızdan beri temizlenmediğinden ona da APC ile giriştim. Koruma olarak plastiklere mikrofiber aplikatör ile Gyeon Preserve uyguladım. Son olarak Gyeon Glass ile camları içerden sildim.
Finaller
Bonus: araç dışına hiç ellemedim ama kapı fitilleri acayip gözüme battı