Konuya bir günce çekme vakti geldi, 1,5 sene sonra arabanın hakkından gelen arkadaşım soluğu yine bizim çadırda aldı. Bu güzelliğe bu yapılır mı diyerekten tekrar fabrika ayarlarına döndürmek için sıvadım kolları. Bu araca detay yapmaktan büyük keyf alıyorum.Mühteşem bir rengi var, yapılan her işlemin karşılağını anında veriyor. Bu renk arabam olsa kirlensinde yıkayayım diye dua ederdim heralde;Neyse sadade gelelim...
Kirliler;
Davlumbaz ve jantlara Ceviz sıkarak başladım.
Kapı aralarına da ve bagaj kısmana da ceviz uyguladım.
Sonrasında hemen pre-wash işlemimize başlayalm.1/4 ceviz ile devam.
Hiç vakit kaybetmeden Flowey b33 ile köpük show.
Bu arada detaylar Bilal detaylar. Yaralı aslanım Epoca ile ceviz ve b33 karışımı, bu karışımı sonrasında davlumbazlarda kullanmaya devam ettim. Çok başarılı iş yapıyor.
Durulanıp kova öncesı jant lastik ve en önemlisi davlumbaz detayları.
Sıra geldi kova yıkamamıza, Tosbanın Essentional şampuanını kullandım,
Demirtozlarından kurtulma zamanı geldi, Koch Chemie Rrr bu görevde kullandığım eleman.Renk koyu olmasına rağmen yakaladım bir kaç kare.
Araç resmen kan ağlamış beee
Kil işlemimizi de bitirip artık yüzeyi tertemizyapıp polsaja hazır hale getirelim.
Yüzeyimizi arındırdık artık polisaj kısmına geçebiliriz.Çizik durumuna bir göz atalım.
Birazdan atacağım videoda yüzeyin durumunu daha net görebilirsiniz. Spot testlerle ne kullanacağıma karar verdim.Bu sefer bu testler oldukça vaktimi aldı, en iyi kombinasyonu bulmaya çalıştım. Velhasılı Torq ile yani orbital ile hex-lojik turuncu pad ve Meguiars D300 Correction Compound en iyineticeyi bu kombinasyon ile aldım.kça fazla ürün ve kombinasyon denedim 2 saat uğraştım diyebilirim.Aslında Sonax perfect finishle de aynı sonucu aldım fakat tercihim Meg. den yana oldu.
Parlaklığı daha üst seviyeye çekmek için finish olarak Koch Chemie M2 01 kullandım. Araç iyice rengini ortaya çıkarmya başladı.
Sıra geldi zirveye giden bir başka basamak Amigo Glaze kullanmaya. Ürün tamamen anlatmaya gerek yok görüyorsunuz dedirten cinsten.
Evet artık ölümcül darbeyi vurmaya geldi, Zymöl Glasür ile finali yapıyorum.
Camlara Flowe S3 kullandım, harika bri ürün , çok beğeniyorum.
Jant kapaklarına elimde kalan Glasürü sürdüm.
Davlumbazlara 3D magic dressing
Lastiklere Flowey;
Dış plastikler Valet Pro Black to future
Gelelim iç kısıma, bence içi kısmın daha çok ihtiyacı varmış detaya,
Süpürme işiyle başlayalım. Arabaya kedi de biniyor sanırım kedi tüyü de mevcut.
Lekelere sıkıp bıraktım köpüğü, işe yarayan bir ürün, çoğu zaman 2-3 sefer tekrar etmeye zorluyor ürün ama fena değil. Çok zorlu ekere tek başına çaresiz kalabilir.
Yorumlardan çok biraz görsel şölen olsun dedim, umarım sevdiniz. Ben bitirdikten sonra 1 saat arabayı izledim.
Keyifli seyirler;