İnceleme Oto kokuları nedir? Little Trees, Chemical Guys, Be in a Good Mood

derossi

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çankaya
sanırım en güzeli küçük kutuda kahve çekirdeklerinin kokusunu arabaya salmak. Ben koku konusunda oldukça hassasım olmadan da yapamam gibi pudrasız deodorantlar belki halıya sıkılabilir ama çoğunda paraben var diye biliyorum

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerine bilgine sağlık, bizim forumunki hangi kategoride. Be in a goodmood la bereber kullanıyorm
Teşekkür ederim hocam, askı kokular (kumaş, karton, ahşap malzemeye emdirilmiş) da 2. gruptalar. Hocam aromaterapide kullanılan esansiyel yağlarda bile VOC mevcut, dolayısıyla iddia ettikleri gibi doğal olsalar bile güvenilir değiller. Bu kimyasallardan kurtulma şansımız yok; kozmetikten yapı-inşaata her alanda mevcutlar. Yapılabilecek en iyi şey isteyerek maruz kaldığımız kimyasalları azaltmak

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
sanırım en güzeli küçük kutuda kahve çekirdeklerinin kokusunu arabaya salmak. Ben koku konusunda oldukça hassasım olmadan da yapamam gibi pudrasız deodorantlar belki halıya sıkılabilir ama çoğunda paraben var diye biliyorum
Doğal (gerçekten doğal) yöntemlerle ilgili bir yazı hazırlama planım da var, belirttiğiniz gibi kahve seçeneklerden birisi hocam. Aktif karbon, karbonat koku nötralize etmek için seçeneklerden bazıları, özellikle aromatik bitkilerle de (nane, fesleğen vs.) muhtelif yöntemler mevcut. Fırsat olursa detaylandırmaya çalışacağım :)

yetatlidil

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Be in a good mood msds formunu ben aldım anlayan var ise göndereyim ya da buraya nasıl pdf yükleyeceğim birisi söyler ise buraya yükleyeyim.

campingspo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Be in a good mood msds formunu ben aldım anlayan var ise göndereyim ya da buraya nasıl pdf yükleyeceğim birisi söyler ise buraya yükleyeyim.
@yetatlidil Hocam MSDS için teşekkür ederim. MSDS'ye göre Little Trees'e göre daha masum görünüyor. Kokuları Vinilasetat kaynaklı bir polimere emdirilmiş olarak sunuyorlar, içerisinde aldehit türevi sentetik koku molekül oranları çoğu markadaki gibi %1'in altında.

Bilgiler için Teşekkürler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben teşekkür ederim hocam

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Doğal (gerçekten doğal) yöntemlerle ilgili bir yazı hazırlama planım da var, belirttiğiniz gibi kahve seçeneklerden birisi hocam. Aktif karbon, karbonat koku nötralize etmek için seçeneklerden bazıları, özellikle aromatik bitkilerle de (nane, fesleğen vs.) muhtelif yöntemler mevcut. Fırsat olursa detaylandırmaya çalışacağım :)
Vallahi hocam öyle bir yazı hazırlarsan süper olur. Kokularla ilgili yazını okuduktan sonra koku alamam artık herhalde. O yüzden doğal yöntemlerle nasıl yapabiliriz sorusu çok önem kazanıyor. Teşekkürler.

yetatlidil

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@yetatlidil Hocam MSDS için teşekkür ederim. MSDS'ye göre Little Trees'e göre daha masum görünüyor. Kokuları Vinilasetat kaynaklı bir polimere emdirilmiş olarak sunuyorlar, içerisinde aldehit türevi sentetik koku molekül oranları çoğu markadaki gibi %1'in altında.

Ben teşekkür ederim hocam
Çoluk çocuk varken alınır mı abi :) Anlamadım valla :D Bizi aydınlat.