Herkese merhaba.
Yaklaşık beş hafta kadar önce işlerden vakit buldukça başladığım ve @Pro nun yarışma için son 6 gün demesiyle "Ben de yetiştirebilirsem bu yarışmada yer alsam mı?" diye düşünerek katıldığım bir etkinlik oldu. Fotoğraflardan yana sd kart kaynaklı şansızlıklarım oldu. Bazı aşamaları fotoğraflar bozuk olduğundan affınıza sığınarak çektiğim videolardan görüntü alarak paylaşmaya çalıştım.
Aracım 2008 model Ssangyong Actyon Sports 4x4 kamyonet. Araç, geçtiğimiz senenin sonu ve bu yılın ilk ayları itibariyle ailecek katıldığımız yüksek rakımdaki faaliyetlerde yolların donmaması adına uygulanan çokça tuza ve solüsyona maruz kaldı. Şasede, diğer mekanik aksamların olduğu bölümlerde yer yer paslanmalar oluştu. Bu pasların en çok göründüğü yer arka diferansiyelin olduğu bölüm, panhard kolu ve diff bağlantı kolları.
Uygulamada kullandığım ekipmanlar:
Klpro avuçiçi taşlama makinesi
Gaz maskesi ve koruyucu gözlükler
M14 dişli burgu telli fırça
Çeşitli taşlama zımparaları
Plastik saplı tel fırçası
Çeşitli sert fırçalar
Stargil fırçalar
Spark ve bim bezleri
Veta pompa 2 lt.
Gazyağı
Araç altı sehpalar
Hidrolik kriko
Uygulamada kullandığım kimyasallar:
Koch Chemie GS
B33 ve Ceviz karışımı
Zymöl şampuan
Mr.Fix Seramik
TW Sealant
%25 lik Nitrik asit çözeltisi
%25 lik Hidroklorik asit çözeltisi
Hammerite direkt pas üstü çekiçlenmiş görüntülü siyah boya
Akfix siyah sprey boya
Motip ısıya dayanıklı siyah boya
Araç altını fotoğrafları şu şekilde:
1/20 lik B33 ile ön yıkama ile son arazi macerasından kalan kirlerin ön yıkamasını yapıyorum.
Alt tarafı durulayıp şasi içine su basıp kirin akmasını sağlıyorum;
Daha sonra aracın ön lastiklerini söküp aracı sehpaya alıyorum ve lastik detaylarına giriyorum. Lastikleri temizledikten sonra jantların iç kısımlarını boyadım.
Sağ ön taraftaki paslı bölgeye önceden hazırladığım %25 lik Nitrik asit çözeltisi ile müdahale ediyorum.
Sol ön taraftaki paslı bölgeye ise %25 lik Hidroklorik asit çözeltisi ile müdahale ediyorum Burada iki farklı asidik kimyasalların etkilerini merak ettiğimden böyle bir uygulama yaptım. Gözlemlerime göre nitrik asit daha hızlı şekilde pası sökmeyi başardı. Pas sökme işlemi ardından ceviz ve b33 karışımı yapıp duruladım. Koruyucu maske, gözlük ve eldiven kullanmayı unutmadım.
Sol ön rot kolu körüğü yırtılmıştı. Körüğü ve kolu yenisiyle değiştirdim.
Pas sökme işlemini tamamladıktan sonra antipas ile metal bölümlere müdahale ettim,
Poryaları motip ısıya dayanıklı sprey boya ile boyadım.
Ön takımların pas sökme, yıkama, durulama, kurulama, antipas ve ısıya dayanıklı boya işlemleri bittikten sonra şaselerin ve diferansiyellerin pas sökme, yıkama, durulama, kurulama, antipas ve son olarakta diferansiyellere mr.fix seramik diğer bütün kalan alt bölgeye de tw sealant yapma işlemlerine geçtim.
Şasi ve difflerde avuçiçi taşlama makinesine taktığım burgulu çanak tel fırça çok işime yaradı.
50/50 seversiniz
Öncesi / Sonrası
Difflere mr.fix, araç altına komple tw sealant.
Kışa girmeden durumu gözlemleyip bir kat daha mr.fix seramik atacağım.
Kış sonunda kar, buz, çamur, tuz ve solüsyonlarla olan mücadelesine hep beraber şahit oluruz.
Gerçekten son saniye yetiştirdim. Hatta youtube video ile uğraşıyorum bir yandan
Videoda farklı bir şeyler yapmaya çalıştım.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler,
Yaklaşık beş hafta kadar önce işlerden vakit buldukça başladığım ve @Pro nun yarışma için son 6 gün demesiyle "Ben de yetiştirebilirsem bu yarışmada yer alsam mı?" diye düşünerek katıldığım bir etkinlik oldu. Fotoğraflardan yana sd kart kaynaklı şansızlıklarım oldu. Bazı aşamaları fotoğraflar bozuk olduğundan affınıza sığınarak çektiğim videolardan görüntü alarak paylaşmaya çalıştım.
Aracım 2008 model Ssangyong Actyon Sports 4x4 kamyonet. Araç, geçtiğimiz senenin sonu ve bu yılın ilk ayları itibariyle ailecek katıldığımız yüksek rakımdaki faaliyetlerde yolların donmaması adına uygulanan çokça tuza ve solüsyona maruz kaldı. Şasede, diğer mekanik aksamların olduğu bölümlerde yer yer paslanmalar oluştu. Bu pasların en çok göründüğü yer arka diferansiyelin olduğu bölüm, panhard kolu ve diff bağlantı kolları.
Uygulamada kullandığım ekipmanlar:
Klpro avuçiçi taşlama makinesi
Gaz maskesi ve koruyucu gözlükler
M14 dişli burgu telli fırça
Çeşitli taşlama zımparaları
Plastik saplı tel fırçası
Çeşitli sert fırçalar
Stargil fırçalar
Spark ve bim bezleri
Veta pompa 2 lt.
Gazyağı
Araç altı sehpalar
Hidrolik kriko
Uygulamada kullandığım kimyasallar:
Koch Chemie GS
B33 ve Ceviz karışımı
Zymöl şampuan
Mr.Fix Seramik
TW Sealant
%25 lik Nitrik asit çözeltisi
%25 lik Hidroklorik asit çözeltisi
Hammerite direkt pas üstü çekiçlenmiş görüntülü siyah boya
Akfix siyah sprey boya
Motip ısıya dayanıklı siyah boya
Araç altını fotoğrafları şu şekilde:
1/20 lik B33 ile ön yıkama ile son arazi macerasından kalan kirlerin ön yıkamasını yapıyorum.
Alt tarafı durulayıp şasi içine su basıp kirin akmasını sağlıyorum;
Daha sonra aracın ön lastiklerini söküp aracı sehpaya alıyorum ve lastik detaylarına giriyorum. Lastikleri temizledikten sonra jantların iç kısımlarını boyadım.
Sağ ön taraftaki paslı bölgeye önceden hazırladığım %25 lik Nitrik asit çözeltisi ile müdahale ediyorum.
Sol ön taraftaki paslı bölgeye ise %25 lik Hidroklorik asit çözeltisi ile müdahale ediyorum Burada iki farklı asidik kimyasalların etkilerini merak ettiğimden böyle bir uygulama yaptım. Gözlemlerime göre nitrik asit daha hızlı şekilde pası sökmeyi başardı. Pas sökme işlemi ardından ceviz ve b33 karışımı yapıp duruladım. Koruyucu maske, gözlük ve eldiven kullanmayı unutmadım.
Sol ön rot kolu körüğü yırtılmıştı. Körüğü ve kolu yenisiyle değiştirdim.
Pas sökme işlemini tamamladıktan sonra antipas ile metal bölümlere müdahale ettim,
Poryaları motip ısıya dayanıklı sprey boya ile boyadım.
Ön takımların pas sökme, yıkama, durulama, kurulama, antipas ve ısıya dayanıklı boya işlemleri bittikten sonra şaselerin ve diferansiyellerin pas sökme, yıkama, durulama, kurulama, antipas ve son olarakta diferansiyellere mr.fix seramik diğer bütün kalan alt bölgeye de tw sealant yapma işlemlerine geçtim.
Şasi ve difflerde avuçiçi taşlama makinesine taktığım burgulu çanak tel fırça çok işime yaradı.
50/50 seversiniz
Öncesi / Sonrası
Difflere mr.fix, araç altına komple tw sealant.
Kışa girmeden durumu gözlemleyip bir kat daha mr.fix seramik atacağım.
Kış sonunda kar, buz, çamur, tuz ve solüsyonlarla olan mücadelesine hep beraber şahit oluruz.
Gerçekten son saniye yetiştirdim. Hatta youtube video ile uğraşıyorum bir yandan
Videoda farklı bir şeyler yapmaya çalıştım.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler,
Son düzenleme:

Yarışmaya son 10 dk ile katılmayı başardın.
Şimdi sırada çamurluk içlerine yalıtım var