Passat ile Benzinlik Günlüğü

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Herkese iyi forumlar dilerim. :) İlk defa kendi arabamızdan dışında arabayı detaylı yıkadım/yıkamaya çalıştım. Öncelikle ücretli bir şekilde yıkamayı planlıyordum fiyatını söylemiyim ancak temizliğini beğenmediğim için sadece benzinlik de 1 lira bozuk paraların karşılığını aldım, aldığım paranın geri kalanını ise anahtarı verirken dondurma-baklava verdim. Yıkamadan eve gelirken pastahaneye uğramıştım hem ısmarladıklarımı aldım hemde kendimi ödüllendiriyim dedim. :D

Araç 2000 Model 2.0 Passat Comfortline bütün herşeyi orjinal ancak hiç güzel bakılmamış, iç taraftan kapı kollarının bulunduğu kısımda ki kumaşlar deforme olduğu için kendini bırakmış veya yapışkanları gitmiş. Koltukların bir kaç yerinde de deformeler mevcut ancak torpido kapağında çatlak var. Uygulamam ise normal kendi aracımı nasıl rutin temizliyorsam öyle gerçekleştirdim sadece biraz daha sert ürünler kullandım. Eğer müşteri komşum teklif ettiğim ücreti kabul etseydi demir tozu + kil + wax uygulamaları yapıcaktım ancak kabul etmediği için cebimden 150 TL civarı ürünün gitmesini istemedim ve yapmadım. Ayrıca diğer uygulamamlarda ki gibi aşırı fazla fotoğraf çekemedim çünkü test yaptığım için biraz mani oldu hem de benzinlikde olduğum için ürünlerin kurumasını izin vermemek adına elime telefon alamadım.
Aslında benzinlik yerine her zaman kendi arabamı yıkadığım yere getirip hortum ile uzatma sallayıp bütün uygulamaları yapıcaktım ancak araçları sedan ve Fio'ya göre alçak olduğu için kapıdan geçmiyor. Apartman da tek arabasını sokan benim :D

Gelelim kirlilere:

Hemen süpürgeye çektim sıra bekledim yaklaşık 2 3 araba sıra vardı 15 dk bekledim. Koltukları, yeri süpürdüm/süpürmeye çalıştım.

Sonrasında ufak bir jant temizleyicisi testi. @Shirb13 İbrahim abim istemiştin. :)
Diablo vs R1 ancak test yapmamda ki amaç yıllardır ellenmeyen aracın tepkisi. @Detail 35 abi teoride senin düşünceydim ancak hiç uygulamaya nasip olmamıştı, dediğin gibi illaki ya R2 gibi asidik bir ürün lazım yada baya bir uğraşmak lazım. neyse hemen peçete testine gelelim:

3. fotoğraf Diablo, 4. fotoğraf R1. tabiki de R1 kazandı ancak Diablo temaslı temizlik de jant da çizme olayını daha minimuma indiriyor çünkü jel olduğu için ayrı bir kayganlık katıyor. R1 ise kayganlık katmıyor ama ön yıkama şeklinde olursa bide yanınız da tayzekli su varsa nerdeyse temizlik yapıyor. 2si farklı katogariler de olduğunu düşünüyorum 2si de her detaycının çeyizinde olabilir. :)

Hemen ardından benzinlik köpüğü kullanıp ön yıkama için köpük attım. detaylara girdim, kapı aralarına girdim, logolar gibi yıkama eldiveninin/pad'in giremeyeceği yerlere fırçayla girmek her zaman daha mantıklı.

Temaslı yıkamaya geçtiğim de nerdeyse bütün kirler çıktı ancak fırça baya bir kirlendi, bir kez daha detaylı girsem büyük ihtimalle kirini atar. Temaslı yıkamada ise R1'i bol bol sıkıp gerçekleştirdim.

Hemen aracı ve jantları duruladım.

Temaslı yıkama da kova şampuanı olarak AB Velvet kullandım çok güzel kokuyor ve aşırı kaygan, yaklaşık 15 ml civarında koydum. Köpürmesini hortumun ucuna elime bastırarak sağladım. Hızlı soru-cevap da arkadaşın biri eldiven mi? pad mi ? diye sormuştu, ikisinin de farklı noktaları var düz zeminde pad her türlü daha iyi benim ki tek taraflı ancak çift taraflı olanlar daha avantaj sağlıyor. Girintili çıkıntılar da ise fotoğraflarda göründüğü gibi çok güzel aralara giriyor.

Black Hole havlu ile kurulama yaptım, yanım da BMW'si olan abinin biri '' Kardeşim naptın evden havlu mu çaldın?'' dedi. :D Bende dedim öyle şey olur mu dedim, yurt dışından geldi parası da şu kadar dedim. Abim naptın bunla araç mı kurulanır dedi. :D Hemen önün de halıcı çırağı gibi hava da döndürerek arabaya doğru fırlattım, hemen kendime doğru çekip su izlerini gösterdim. :D:D Dedi nasıl bişeymiş bu ya dedi :D Neyse ya işte kuruladım, çok güzel kurluyor tartışmaya gerek bile yok. :)

Hemen ardından eve geçtim ve kendi aracıma detay yaptığım park yerine geçtim. Bir baktım bagaj da X50 karışımını unutmuşum. :D dedim her şeyin illa ki ilki vardır, çıkardım bezi sıktım pompadan X50'yi verdim kaportaya. :D Bir baktım cidden parlamış ve fotoğraf da gördüğünüz gibi boncuklanma oluyor, tabi dayanımını hiç bilmiyorum ondan dolayı 1-2 haftaya testimde bakarım.

Dış camlardan önce lastiğe ve plastik aksamlara geçtim, camlardan önce geçmemde ki amaç kapı fitillerine korumayı sürerken cama denk gelmesi. 4. ve 5. fotoğraf da görüldüğü gibi sağ tarafa sürdüm sol tarafa sürmemiştim. :)

Hemen dış cama S3 cam temizleycisini kullandım, Flowey ile rutin temizlik de düzgünce anlatmıştım. Bez ise Spark Baklava Desenlı Cam Bezi, yaklaşık 2 3 yıldır kullanıyorum ne kadar da deforme olsa hala işini gerçekleştriyor ve aşırı büyük. Sanırsam 2 3 yıl önce 17 tlye almıştım. :D

Hemen iç detaylara geçtim 1:40 GS hazırladım. Yazıya aldanmayın yarı yarıya su kattım, GS'yi bu kadar fazla sulandırmamda ki amaç Passat'ın yumuşak plastikli göğüslüğü olması.

Şöyle bir tane daha ufakdan bir test yapıyım dedim. Soldan sağa doğru

C5: UV korumalı bir ürün yani en azından bayiden alırken söylenen buydu, ancak kendi web sitelerinde böyle bir bilgi bulamadım. Kokusu ise Vanilya kokuyor ancak kokusu çok yoğun olduğu için sanki sarımsak kokusu gibi geliyor, hiç beğenmedim sırf kokusu için almıyacağım tabi kişiden kişiye kokular değişir. Ayrıca Sprtiz gibi hem temizleyip hem koruyormuş, satin efektli diyor ve bitki bazlıymış.

C1 vs C5 vs Pink Sheen

Hemen fotoğraf da görüldüğü gibi C1 mat bir görünüme sahip çok güzel duruyor ancak UV koruması yok ama güzel koruyor ve aşırı güzel kokuyor, C5 ise UV koruması var kokudan geriye düştü ve Pink Sheen'e göre daha parlak ve son olarak Pink Sheen UV korumalı güzel kokan ve parlak görünüm sağlayan bir koruma. C5'i pek sevemedim ya sırf kokusunu sevdim yoksa diğer yönleri güzel.

GS 1:40 ile her tarafı temizledim detay fırçası yardımıyla, ardından kuru bir bezle temizleyince niyese artık kaldığını fark ettim ve nemli bez ile artıkları alıp tekrardan kuru bezle geçtim. Not: Kendi aracım da böyle birşeyle karşılaşmadımi, demek ki plastikden plastiğe değişiyormuş. :) Ve bütün plastiklere C5 sürdüm araba görüntü olarak kendine geldi.

Aslında ıslak süpürgem vardı ancak uzatma yetişmediği için 1:10 VP Carpet sıktım, nemli beze de köpük şişeden çıkan 1:10 Carpet + 5ml GS'yi sıktım ve düzgünce sildim. Zaten koltuklar alkantra kumaş karışımı bir dokuya sahip. Ardından kuru bir bezle geçip bütün kapıları açtım, kuruması için. :)

Ardından iç camlara S3 sıkıp, dildim. Çıkan kir. :)

Aslında çok final fotoğrafı çektim ancak hepsinin türleri bozuldu, birşey anlamadım ya. :(

Özetle eğer cüzi bir miktar verseydi aslanlar gibi arabayı parlatıcaktım ve çok güzel teslim edicektim. Ama neyse ilk müşterim olduğu için olsun dedim hem de tecrübe kazanmış oldum. :D

Hepinizin gözlerine sağlık, varsa bir hatam yorumlar da belirtin bir daha ki sefere dikkat ediyim. Kendinize iyi bakın. :)

Son düzenleme:

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Pro adminim sabah kalktığında bir konuma bakar mısın? Fotoğraflar 2 kere yenileyince gözüküyor, sebebi nedir ?

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık dostum, ilk müşterin olarak çok zor bir araç denk gelmiş yinede karşılığında para almadan çok güzel işler yapmışsın maşallah :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık, oldukça bakımsız ve parlatması zor bir renk denk gelmiş. O iç camdan çıkan kir her şeyi anlatıyor zaten :)
Farlar çok göze batıyor, zımparayla giresim geldi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim eline sağlık, uygulamadan ziyade senin bu kadar kısa sürede aldığın yolu takdir ettim öncelikle, okurken dedim gerçekten tam detaycı zihniyeti, kafasını yerleştirdi kendine diye düşündüm. Konu da geçen bir kaç cümlen çok hoşuma gitti. Forumdan gerçekten alınması gereken şeyleri almışsın. Ayrıca sorgulayan bir yapında var, kendin denedikten sonra kanaat getiriyor, doğru diyorsun. '' sonuçta bizim dediğimize geliyorsun'' ama olsun:)
Hangi ürünün hangi amaca hizmet ettiğini, ne zaman kullanılırsa daha efektif olur gibi ince ayarları iyi yakalamışsın. İki ürünün kağıt üstünde aynı işi yapan ürün gibi gözüksede küçük nüanslarla nerede ne zaman birbirlerine üstünlük sağlarlar gibi olayları çözüyorsun, ürün çeşitliliğinin faydalarını farkındasın.
Yeter çok övdüm:) ama hakediyorsun hepsini ve fazlasını.

Ha birde sıkma canını bu arabadan olmazmış zaten, ölmüş bu atın toprağı üstüne:heyecan:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık dostum elinden gelenin en iyisini yapmışsın. Maalesef gençken bende aynı tip müşteriler(komşular tanıdıklar) ile çok karşılaştım ücretten kaçıp finalde beklediklerinden çok çok iyi arabalar teslim ettim seni bu konuda anlıyorum :) Koch GS yi biraz fazla sulandırmışsın ama yine iyi iş çıkartmış ben çok kirli olmayan araçlarda 1:30 yapıyorum birde öyle dene istersen.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Sercan20 kardeşim ellerine sağlık. Bu araç ömründe böyle yıkama görmemiştir belki, böyle malzemeleri zaten görmemiştir ona şüphem yok da :D ona rağmen yine memnun edemezsin hiçbir şekilde. O yüzden sen yaptığın uygulama konusunda kendini biliyorsun, maşallahın var :) camlardaki durum bile anlatmış her şeyi :)

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yıkama pedi mi eldiven mi diye soran bendim Sercan kardeşim güzel açıklama getirmişsin. :) kullandığın ped nedir bu arada memnunmusun konuyla alakasız ama :D. Ellerine sağlık üstadlarin dediği gibi kısa zamanda iyi yol kat ettin halada devam ediyosun başarın taktire şayan ellerine sağlık:alkisss:

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Sercan eline sağlık, çok daha fazlası olabilecekken, küçük dokunuşlar bile aracın çehresini değiştirmeye yetmiş.
Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Profesyonel olarak yapılmasa bile her işin bir karşılığı olmalı. Emek ve zaman, değeri zor ölçülen kavramlar. Bundan sonra umarım, emeğinin ve harcadığın zamanın karşılığını alırsın.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
sercan eline sağlık. hersey yavas yavas daha da oturur. koltuklara bir kaç tavsiye vereceğim vakumlu çekim yapamadığım zamanlardan bahsedeyim sana hatta o zamanlar carper ım bile yoktu en başlarda multiwash tfr yi 1.10 sulandırarak sıkıp fırçalıyordum ve arkasından senin o sildiğin bezle kirleri almak zordur Bİm mikrofiber bezleri ile siliyordum kuru olarak arkasından nemli bezlerle tekrar siliyordum bu işlemler bana baya kol omuz kası yaptırmıştı ve pert oluyordum bel fıtığım olmasına rağmen bildiğin ağrıdan ölüyordum. Gerçi şuanda da farkı yok hala daha çok ağrılarım oluyor. Mesela ilk araçları aldığında koltuklardanbaşla kuruma süresi bakaımından tabi ön konsol direkler ve tavan derken biraz ıslanıyorsun hasta olma dikkat et. Bir kaç defa daha ismin yayılmaya başladımı emeğinin karşılığını mutlaka iste bedavayı herkes sever. ama unutma zaman ve emek bir daha geri gelmiyor. tabi biraz daha tecrübe katmak için bir kaç istinada olabilir onları göz ardı edebilirsin.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Sercan20 elinize sağlık koch gs oranı bir tik düşük kalmış ben herhalde böyle arabaya 1:25 falan dalardım baksana camdan çıkan kire:komik: güzel uygulama eline sağlık:arkadass:

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Eline sağlık Sercan ilk müşterin seni memnun etmesede sen onu mutlaka etmişsindir diye düşündüm :)
Güzel yorumun için teşekkür ederim abi, evet beni mutlu etmedi içimde ki ruhu dışarıya pek vuramadım. :confused: Aslında vericekti bana malzeme parasını (Kil+Demirtozu+Wax) gıcır gıcır yapıcaktım arabasını hemde en az 6 7 saat uğraşırdım, şimdi yaklaşık 3 4 saat sürdü. :)
Ellerine sağlık, oldukça bakımsız ve parlatması zor bir renk denk gelmiş. O iç camdan çıkan kir her şeyi anlatıyor zaten :)
Farlar çok göze batıyor, zımparayla giresim geldi
Sağolasın abi, cidden çok kirli araç ancak iç temizliğin çoğunluğu bitti haftaya bir daha böyle girişsem iyice tertemiz olur herhalde. :) Aslında parladı sayılır fotoğraf da tabi, yakınına gidince çizikler pek görünmese de bazı yerler de boya çatlağı var. Hep korumasız binilip yatmasından kaynaklı. :D

Kardeşim eline sağlık, uygulamadan ziyade senin bu kadar kısa sürede aldığın yolu takdir ettim öncelikle, okurken dedim gerçekten tam detaycı zihniyeti, kafasını yerleştirdi kendine diye düşündüm. Konu da geçen bir kaç cümlen çok hoşuma gitti. Forumdan gerçekten alınması gereken şeyleri almışsın. Ayrıca sorgulayan bir yapında var, kendin denedikten sonra kanaat getiriyor, doğru diyorsun. '' sonuçta bizim dediğimize geliyorsun'' ama olsun:)
Hangi ürünün hangi amaca hizmet ettiğini, ne zaman kullanılırsa daha efektif olur gibi ince ayarları iyi yakalamışsın. İki ürünün kağıt üstünde aynı işi yapan ürün gibi gözüksede küçük nüanslarla nerede ne zaman birbirlerine üstünlük sağlarlar gibi olayları çözüyorsun, ürün çeşitliliğinin faydalarını farkındasın.
Yeter çok övdüm:) ama hakediyorsun hepsini ve fazlasını.

Ha birde sıkma canını bu arabadan olmazmış zaten, ölmüş bu atın toprağı üstüne:heyecan:
Abi inan böyle bir yorum yapmana çok sevindim, camdan dışarı çıkıp detaycı geldi hanım diye bağırıcam şimdi. :D Evet abi karakterim öyle sanırım doğru olan birşeyi bile her zaman sorgulayıp gördüğüm kişiden cevap bulmaya çalışıyorum, herhalde buna en çok sen şahit oldun. :)

Evet ya bu araba biraz daha canlı olsaydı mükemmel şeyler olucaktı. :D
Ellerine sağlık:alkis: jantlar çiçek çiçek
Evet abim jantlar mis gibi oldu tabi ön yüzü. :D Arka yüzünü çekmeye çalıştım ancak kötü çıktığı için atmadım, illa ki jantı söküp fırça ile düzgünce girişmek gerekiyor. :)
Ellerine sağlık dostum elinden gelenin en iyisini yapmışsın. Maalesef gençken bende aynı tip müşteriler(komşular tanıdıklar) ile çok karşılaştım ücretten kaçıp finalde beklediklerinden çok çok iyi arabalar teslim ettim seni bu konuda anlıyorum :) Koch GS yi biraz fazla sulandırmışsın ama yine iyi iş çıkartmış ben çok kirli olmayan araçlarda 1:30 yapıyorum birde öyle dene istersen.
Sağolasın abim, aynı kederi paylaşıyoruz. :) Finaller yine de tatmin etti. :D GS'yi bilerek 1:40 yaptım çünkü yumuşak bir kaplaması vardı biraz da korktum ancak bütün kirleri temizledi. :)
Forumla alakalı değil Sercan, internet hızınla alakalı bir durum. Konu için teşekkürler.
Tamamdır abi çok sağolasın, hızır gibisin valla her soruma yetişiyorsun. :)
Dostum ellerine sağlık, azmine hayranım. Konularını ve yazılarını görünce keşke aynı şehirde olsaydık diyorum :komik:
Eyvallah abim, ben bu işe gönül verdim forumda öncülük etti diyelim. :) Abi bazı konular da kafam kırık oluyor, herşeyi araştırıp detaylı bilgiyle size aktarmak istiyorum. :)
@Sercan20 kardeşim ellerine sağlık. Bu araç ömründe böyle yıkama görmemiştir belki, böyle malzemeleri zaten görmemiştir ona şüphem yok da :D ona rağmen yine memnun edemezsin hiçbir şekilde. O yüzden sen yaptığın uygulama konusunda kendini biliyorsun, maşallahın var :) camlardaki durum bile anlatmış her şeyi :)
Eyvallah Mustafa abim, evet kıymet bilmiyorlar ancak bazı ürünlerin nasıl kullanırsam nasıl sonuç alırım gibisinden tecrübem oldu. :) Her yanlışın bir doğru varmış gibisinden. :D
Yıkama pedi mi eldiven mi diye soran bendim Sercan kardeşim güzel açıklama getirmişsin. :) kullandığın ped nedir bu arada memnunmusun konuyla alakasız ama :D. Ellerine sağlık üstadlarin dediği gibi kısa zamanda iyi yol kat ettin halada devam ediyosun başarın taktire şayan ellerine sağlık:alkisss:
Çok sağolasın Kerem, kusuruma bakma bazı cevapları hızlı cevaptan yazsam bile uygulamalı olarak anlatmak istiyorum tabi isimlerde akılda kalmıyor. :) Yıkama pad'i N11'den 25 tlye almıştım kargo dahil ancak çinden gelenden bire bir aynı, yaklaşık çinde 8-10 tl herhalde.
Ellerine sağlık arabaya zirve yaptırmışsın:)
Eyvallah çok sağolun, elimden geldiğince bir şeyler yaptım. :)
Sercan eline sağlık, çok daha fazlası olabilecekken, küçük dokunuşlar bile aracın çehresini değiştirmeye yetmiş.
Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Profesyonel olarak yapılmasa bile her işin bir karşılığı olmalı. Emek ve zaman, değeri zor ölçülen kavramlar. Bundan sonra umarım, emeğinin ve harcadığın zamanın karşılığını alırsın.
İnşallah abim, sağolasın. 3 4 saat ayırdığım da bu kadar oldu. :)
sercan eline sağlık. hersey yavas yavas daha da oturur. koltuklara bir kaç tavsiye vereceğim vakumlu çekim yapamadığım zamanlardan bahsedeyim sana hatta o zamanlar carper ım bile yoktu en başlarda multiwash tfr yi 1.10 sulandırarak sıkıp fırçalıyordum ve arkasından senin o sildiğin bezle kirleri almak zordur Bİm mikrofiber bezleri ile siliyordum kuru olarak arkasından nemli bezlerle tekrar siliyordum bu işlemler bana baya kol omuz kası yaptırmıştı ve pert oluyordum bel fıtığım olmasına rağmen bildiğin ağrıdan ölüyordum. Gerçi şuanda da farkı yok hala daha çok ağrılarım oluyor. Mesela ilk araçları aldığında koltuklardanbaşla kuruma süresi bakaımından tabi ön konsol direkler ve tavan derken biraz ıslanıyorsun hasta olma dikkat et. Bir kaç defa daha ismin yayılmaya başladımı emeğinin karşılığını mutlaka iste bedavayı herkes sever. ama unutma zaman ve emek bir daha geri gelmiyor. tabi biraz daha tecrübe katmak için bir kaç istinada olabilir onları göz ardı edebilirsin.
Güzel dileklerin ve uyarıların için çok teşekkür ederim Koray abi. :) Araç da sunroof olduğu için yarım açık bıraktım eve giderken, 2 3 saat sonra kapatmaya indim kurumuşlardı. :D
@Sercan20 elinize sağlık koch gs oranı bir tik düşük kalmış ben herhalde böyle arabaya 1:25 falan dalardım baksana camdan çıkan kire:komik: güzel uygulama eline sağlık:arkadass:
Aslında aracı ben uzaktan görünce tam böyle düşündüm, ancak bir uyguladım kirler çıkıyor devam dedim. :D güzel yorumun için teşekkürler...
ben senin konularında hep problem yaşıyorum. Upload Image - Free Image Hosting - private image upload şu siteye bi bak istersen.
Aslında @Shirb13 İbrahimin abinin taktiği ile yüklüyorum, fotoğrafların boyutu mu fazla geliyor ki ? siteye bakıyım bir kaç deneme yapıyım o zaman.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam isteksiz komşubuzun arabasına fazla emek ve ürün harcamışsın ama şu hali bile acayip tatmin etmiştir diye umuyorum. Ellerine sağlık emeğinin karşılığını verecek müşteriler bulman dileklerimle ☺️