Bugünki konuğum Focus 2,5 SW Boya düzeltme ve koruma , Far parlatma uygulaması yapıldı.SW arabalara karşı bir tutkum olduğu için severek yaptığım bir araba oldu.Tam 2 günlük bir sürede aracı bitirdim.Araç sahibi arabayı yıkayıp demirtozu temizliği yapıp geldiği için ben yıkamadım,bir yandan benim içinde artı bir olay oldu çünkü direk kilden başladım.Boya genel olarak çok pis değildi fakat tavandan kırmızı kırmızı pislikler geldi ne olduğunu bilemedim.
Ardından maskeleme ve polisaj uygulamasına geçtim.Polisaj yaparken en büyük yardımcım kesinlikle basamak ve gün ışığı led projektör.Basamak tavanda işi baya kolaylaştırıyor.
Bir kaç tane Before&After koyayım

Sadece Heavy Cut fotolarıdır.
Ufak bir derin çiziğimiz vardı göze çarpıyordu,normalde ufak derin çiziklere zımpara yapılmaması taraftarıyım ama araç yazın şeffaf kaplanacağı için rötuş yapmaktansa zımpara yapıp çiziği minimum görünürlüğe indirdim.(Sonrası Fotoğrafını bulamadım kusura bakmayın her güzelin bir kusuru vardır

)
Ardından finishing yapıp polisaj sonrası yıkamaya geçtim.Arabanın 3D Apc,Bilberry ve Combo2 (Kwazarın İçinde) ile jantlarını ve davlumbazlarını temizledim ilk başta.Jantta n11 den aldığım bükülebilir fırça,valet pro detail fırça ve bim jant fırçası kullandım.Davlumbazlara da banat lavabo,bulaşık fırçası kullandım.
Tabiki de plastikler panjurlar vs combo2 ve detay fırçası ile detaylıca temizlendi.Araç Prill ile yıkandı
Sıra geldi korumaya.Koruma olarak Fusso ve İnfinity arasında sürekli gelip giderken İnfinity de karar kıldım
İnfinity kürleşirken plastiklere Koch Chemie NMPC uyguladım.Finishini ve kalıcılığını sevdiğim bir ürün fakat toz tutuyor
Trimleri elden geçirdikten sonra İnfinity Supergloss'u buff ettim.Ön panjur,ızgara ve sis farlarındaki kaplamaya Menzerna Metal Polish kullanarak sıfıra yakın bir görüntü elde ettim
Ardından Camları Meguiars Glass Cleaner ile temizledim.Davlumbazlara ve lastiklere 3D Magic Dressing Uygulayıp bitirdim.
Gelelim en sevilen şeye Final Fotoları
Güneş'in batışını da beraber izledik
Son bir kapı yansıması koyayım
2 gün boyunca beni yıprattı ama değdi,özellikle rengi detaile açık bir renk olunca gri araçlardan sonra çok iyi cevap verdi bana

Herkese Teşekkür Ederim...