Passionatedetailing Uygulamaları

PassionateDetailing

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Yeni aracın koltuklarında kılıf vardı,kılıftan nefret ettiğim için söktüm ve altı maşallah çok iğrenç çıktı :)
IMG_20200110_101914.jpg
IMG_20200110_103803.jpg
Ardından Textil Cleaner ve buhar yardımıyla koltukları temizledim.Maalesef sigara yanigimiz var :( Bazı lekeler ne kadar ugrasirsam ugrasayim çıkmadı ama genel olarak %80 kurtardık :)
IMG-20200110-WA0011.jpeg
IMG_20200110_112748.jpg
IMG_20200110_133237.jpg
Yan camlar için olan havalandırma menfezi les gibi
IMG_20200110_123049.jpg
Sevmeyiz tabi pis ;)
IMG_20200110_133311.jpg
Halıları tavanı plastikleri vs temizledim foto alamadım yine :) Araba Les gibiydi ve şuan tanınmayacak halde özellikle tavan ve koltuklar :) Teşekkürler...

Orçun

Tecrübeli Detaycı
Üye
Yeni aracın koltuklarında kılıf vardı,kılıftan nefret ettiğim için söktüm ve altı maşallah çok iğrenç çıktı :)
Ekli dosyayı görüntüle 18396
Ekli dosyayı görüntüle 18397
Ardından Textil Cleaner ve buhar yardımıyla koltukları temizledim.Maalesef sigara yanigimiz var :( Bazı lekeler ne kadar ugrasirsam ugrasayim çıkmadı ama genel olarak %80 kurtardık :)
Ekli dosyayı görüntüle 18399
Ekli dosyayı görüntüle 18400
Ekli dosyayı görüntüle 18401
Yan camlar için olan havalandırma menfezi les gibi
Ekli dosyayı görüntüle 18402
Sevmeyiz tabi pis ;)
Ekli dosyayı görüntüle 18403
Halıları tavanı plastikleri vs temizledim foto alamadım yine :) Araba Les gibiydi ve şuan tanınmayacak halde özellikle tavan ve koltuklar :) Teşekkürler...
Kardeşim kurtulamadın şu Fiesta aşkından hayırlı olsun gene döktürmüşsün.

PassionateDetailing

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Bugünki konuğum Focus 2,5 SW Boya düzeltme ve koruma , Far parlatma uygulaması yapıldı.SW arabalara karşı bir tutkum olduğu için severek yaptığım bir araba oldu.Tam 2 günlük bir sürede aracı bitirdim.Araç sahibi arabayı yıkayıp demirtozu temizliği yapıp geldiği için ben yıkamadım,bir yandan benim içinde artı bir olay oldu çünkü direk kilden başladım.Boya genel olarak çok pis değildi fakat tavandan kırmızı kırmızı pislikler geldi ne olduğunu bilemedim.

Ardından maskeleme ve polisaj uygulamasına geçtim.Polisaj yaparken en büyük yardımcım kesinlikle basamak ve gün ışığı led projektör.Basamak tavanda işi baya kolaylaştırıyor.

Bir kaç tane Before&After koyayım :) Sadece Heavy Cut fotolarıdır.

Ufak bir derin çiziğimiz vardı göze çarpıyordu,normalde ufak derin çiziklere zımpara yapılmaması taraftarıyım ama araç yazın şeffaf kaplanacağı için rötuş yapmaktansa zımpara yapıp çiziği minimum görünürlüğe indirdim.(Sonrası Fotoğrafını bulamadım kusura bakmayın her güzelin bir kusuru vardır :) )

Ardından finishing yapıp polisaj sonrası yıkamaya geçtim.Arabanın 3D Apc,Bilberry ve Combo2 (Kwazarın İçinde) ile jantlarını ve davlumbazlarını temizledim ilk başta.Jantta n11 den aldığım bükülebilir fırça,valet pro detail fırça ve bim jant fırçası kullandım.Davlumbazlara da banat lavabo,bulaşık fırçası kullandım.

Tabiki de plastikler panjurlar vs combo2 ve detay fırçası ile detaylıca temizlendi.Araç Prill ile yıkandı :)

Sıra geldi korumaya.Koruma olarak Fusso ve İnfinity arasında sürekli gelip giderken İnfinity de karar kıldım :)

İnfinity kürleşirken plastiklere Koch Chemie NMPC uyguladım.Finishini ve kalıcılığını sevdiğim bir ürün fakat toz tutuyor :)

Trimleri elden geçirdikten sonra İnfinity Supergloss'u buff ettim.Ön panjur,ızgara ve sis farlarındaki kaplamaya Menzerna Metal Polish kullanarak sıfıra yakın bir görüntü elde ettim :)

Ardından Camları Meguiars Glass Cleaner ile temizledim.Davlumbazlara ve lastiklere 3D Magic Dressing Uygulayıp bitirdim.

Gelelim en sevilen şeye Final Fotoları :D

Güneş'in batışını da beraber izledik :)

Son bir kapı yansıması koyayım

2 gün boyunca beni yıprattı ama değdi,özellikle rengi detaile açık bir renk olunca gri araçlardan sonra çok iyi cevap verdi bana :) Herkese Teşekkür Ederim...

PassionateDetailing

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık maşallah foruma girip de peş peşe aynı renk focuslar görmekte bi garip oldu :D

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık. Bu kendi aracım hariç karşılaştığım ikinci mürekkep mavisi :)

PassionateDetailing

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Ellerinize sağlık maşallah foruma girip de peş peşe aynı renk focuslar görmekte bi garip oldu :D
Teşekkür ederim renk çok güzel :)
Elinize sağlık. Bu kendi aracım hariç karşılaştığım ikinci mürekkep mavisi :)
Benimde öyle :D
Eline sağlık kardeşim, güzel uygulama, arttır şu resimleri:)
Teşekkür ederim abi,iyi dedin hoş dedin de olmuyor :D
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş
Teşekkürler

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık. Station kendine gelmiş. Senin de belirttiğin gibi rengi gayet iyi bu işler için.

PassionateDetailing

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Selamlar 2005 Model FiestaM uf olduğu için 2 ay boyunca yoğun bakımda yatmak zorunda kaldı.Haliyle tamircilerin inip binmesi arabanın usta usta gezmesiyle yeni temizlememe rağmen arabanın tavanına kadar yağ içindeydi.Foto çok çekemedim ama bir iki foto çektim.Gelir gelmez temizliğe aldım :) Plastikleri Auto Finesse Verso,Koltukları Germatec Textil Cleaner ile temizledim.

Tek Fiesta kesmedi beni :) Kardeşini de temizledim güzelce :D
Beyaz Fiesta'nın içini süpürdüm sadece.Hava güneşli olunca yıkamazsak olmazdı :D Jantları 3D APC ve Snow Foam Combo2 ile temizledim.Jant içlerine N11 den aldığım ve bimden aldığım jant fırçası ıle temizledim.Davlumbazlarıda aynı fırçalar ve banat fırça ile temizledikten sonra Jant kollarına da Valet Pro fırça uyguladım.Dışına Combo2 ile ön yıkama yaptım.Koruma olarak iki Fiesta da da Turtle SealNshine var.Kova yıkamasında da bol bol Sonax Red Summer kullandım.En sevdiğim şampuan diyebilirim :)

Aynı yıkamayı iki arabaya da yaptım.Gyeon Silk Dry ve Aqua Deluxe ile kurulayıp Kenotek Showroom Shine ile hızlı cila uyguladım.Camlara tabii ki de Meguiars :D Lastikler 3D Magic Dress. ve akşam oldu :)

Artık abi kardeş alıcılarını bekleyebilir :)