Pirüpak Ouris

Ouris

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Herkese selamlar. Forumun engin bilgi ve tecrübesinden şimdiye kadar çok nasiplendim. Ara ara muhabbetler esnasında da bu durumu vurguladım. Ne zamandır paylaşım yapamadığım için dertliydim. Biraz fırsat bulamadığımdan biraz da çekindiğimden :) yanlış yaparım amatörce olur gibi gibi. ama iyi biliyoruz ki kimse anasının karnından detaycı doğmuyor. herkes yapa yapa döke döke öğreniyor bu işleri. Madem öyle bugün ilk siftahımızı yapalım o zaman.

Son haftanın modası motor temizliği:
Malzemeler:
-Ceviz (baş aktör)
-Sonax araç içi genel temizleyici (yardımcı aktör)
-3 adet farklı boylarda stargil yuvarlak fırça
-1 adet 4cm kestirme fırça
-Secho
-500ml sprey içinde KC Motorplast
-2 adet eskimiş bez
-aralara derelere bikaç kulak çöpü
-2 adet su dolu kova (temiz-kirli)
-nitril siyah eldivenler

Uygulama:
Daha önce bazı arkadaşların uygulamaları olmuştu @mustafacagri, @Sercan20 hem yapılan işlemleri hem de yapılan geri dönüşleri hesaba katarak kendimce bir plan oluşturdum. Cevizin sulandırılmadan kullanılması yönündeki yorumları dikkate aldım. Nedendir bilmem ama o an aklıma geldi cevizi biraz Sonax iç temizleyicisiyle biraz sulandırdım. Apc yi seyrek bir apc ile sulandırmak, tarihe not düşün :) Oran hesabı yapmadım sonax az sıktım zaten. Öncelikle motor bölümünü spreyle hafif ıslattım sonra Secho ile ceviz*sonax karışımını önce kaput altına sonra motor aksama uyguladım. Geniş yerlerde kestirme ve büyük boy stargil fırçalarıyla çalıştım, dar alanlarda fırçaları küçülttüm. Sık sık fırçanın ucuna yine karışımdan sıktım. Ceviz baya maharetliymiş kirler hemen havlu attı. Kirler yumuşadıkça bezle sildim temizledim. Stargil fırçalar kıl dökmeleri yaptı ilk kullanımdan dolayı diye düşünüyorum.
Bu arada uygulama videolarını izledikçe tamam ya ben de yaparım dediğim şeyler hiç de öyle değilmiş. Bir kere korkuyosun. sensörler, kablolar, soketler tam bir curcuna. Zaten motor bölümüne hakim değilim ne nerede iyice karışıyor. Kaş yapayım derken göz çıkarmayayım diye olabildiğince abartmadan itinalı çalıştım. Çok kapalı bölümler var ne el giriyor ne fırça. Zorlasam eldiveni yırtıyor. Tam nereye kadar temizlik yapmak gerekiyor bunlar hep o an cevabını bulmaya çalıştığım sorulardı. Keşke dedim yanımda tecrübeli biri olsa. Derinlere fazla inemeden fırçanın ve bezin ulaşabildiği yerleri temizleyip bitirdim. Eminim gözden kaçan daha çok yer var ama yapacak bir şey yok.
Motorplast uygulamasını da hemen peşine gerçekleştirdim. Ancak bütün motor beyaz beyaz olunca biraz endişelendim. Kürleşme sürecinin olması gerektiğini bile bile çok bekletmeden bezle sildim. Eğer yanlış bir şey yaptıysam belirtin motorplast uygulamasını tekrarlayayım yarım gün kürleşmeye bırakayım. Yok kalsın çokta problem değil bir sonraki temizlikte yaparsın derseniz böyle bırakacağım. Umarım doğru bir uygulama olmuştur yorucu olduğu kesin.

Kirli halleri:

Temizlik Sonrası:

Son düzenleme:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline koluna sağlık efso olmuş :)

Yalnız yanlış anlamazsan neden yalandan beğeni alacağını düşündün ki ? Burada ki insanların beğeni kaygısı olduğunu düşünmüyorum :) beğenilmek herkesin hoşuna gider dopamini çoğalır egosu okşanır yalan değil ama amaç o değil. İş güzel olunca beğenen beğenir. Beğenmeyen okur geçer. Burası bir dayanışma platformu olduğu için eksik yada kusur görende mutlaka kibarca uyarır :)

Esen kalın :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık, böyle yeni abilik-dostluk kurunca çok seviniyorum. Bu forumunda en sevdiğim yanı bu. Zaten vvt-i ve vtec motorları çok severimde araştırırım da, hakettiği ilgiyi sizden görmüş. :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bizde beğenmek beğenilmek bahane yüz yüze görüşmediğimiz fakat samimiyetine inandığımız çok dostumuz var memleketin her köşesinde.
Doğru yanlış deneye deneye bir yol gidiliyor. Çekinceniz ,endişeniz hiç olmasın. Uygulama gayet güzel görünüyor,emeğinize sağlık :) devamını bekleriz konu güzel olacak gibi görünüyor

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Hocam elinize emeğinize sağlık. Bu ortam da öyle düşünmeyin. Detay bir meslek değil, elinden ne geliyorsa o kadar profesyonelsin. Ayrıca çok ama çok güzel olmuş temizliğiniz.:)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık , sonuçlar gayet yeterli :foto:

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık çekinmeniz yersiz olmuş. Gayet güzel bir temizlik yapmışsınız. Motor benim en fazla kafama taktığım alan araçta. Sizin motor bölmeniz çok sıkışık değil. Deve boyun bir fırça ve varsa buhar ile tam temizleyemedim dediğiniz yerleri de halledebilirsiniz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, gayet güzel olmuş. Ufak tefek gözden kaçan yerler olmuş ama önemi yok. Ürünü sıkarken mümkün olduğunca toz şeklinde ve az ürün kulllanarak uygulamak lazım, biraz fazla uygulamış olabilirsiniz belki. Sonuç gayet güzel ellerinize sağlık tekrar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese selamlar. Forumun engin bilgi ve tecrübesinden şimdiye kadar çok nasiplendim. Ara ara muhabbetler esnasında da bu durumu vurguladım. Ne zamandır paylaşım yapamadığım için dertliydim. Biraz fırsat bulamadığımdan biraz da çekindiğimden :) yanlış yaparım amatörce olur gibi gibi. ama iyi biliyoruz ki kimse anasının karnından detaycı doğmuyor. herkes yapa yapa döke döke öğreniyor bu işleri. Madem öyle bugün ilk siftahımızı yapalım o zaman.

Son haftanın modası motor temizliği:
Malzemeler:
-Ceviz (baş aktör)
-Sonax araç içi genel temizleyici (yardımcı aktör)
-3 adet farklı boylarda stargil yuvarlak fırça
-1 adet 4cm kestirme fırça
-Secho
-500ml sprey içinde KC Motorplast
-2 adet eskimiş bez
-aralara derelere bikaç kulak çöpü
-2 adet su dolu kova (temiz-kirli)
-nitril siyah eldivenler

Uygulama:
Daha önce bazı arkadaşların uygulamaları olmuştu @mustafacagri, @Sercan20 hem yapılan işlemleri hem de yapılan geri dönüşleri hesaba katarak kendimce bir plan oluşturdum. Cevizin sulandırılmadan kullanılması yönündeki yorumları dikkate aldım. Nedendir bilmem ama o an aklıma geldi cevizi biraz Sonax iç temizleyicisiyle biraz sulandırdım. Apc yi seyrek bir apc ile sulandırmak, tarihe not düşün :) Oran hesabı yapmadım sonax az sıktım zaten. Öncelikle motor bölümünü spreyle hafif ıslattım sonra Secho ile ceviz*sonax karışımını önce kaput altına sonra motor aksama uyguladım. Geniş yerlerde kestirme ve büyük boy stargil fırçalarıyla çalıştım, dar alanlarda fırçaları küçülttüm. Sık sık fırçanın ucuna yine karışımdan sıktım. Ceviz baya maharetliymiş kirler hemen havlu attı. Kirler yumuşadıkça bezle sildim temizledim. Stargil fırçalar kıl dökmeleri yaptı ilk kullanımdan dolayı diye düşünüyorum.
Bu arada uygulama videolarını izledikçe tamam ya ben de yaparım dediğim şeyler hiç de öyle değilmiş. Bir kere korkuyosun. sensörler, kablolar, soketler tam bir curcuna. Zaten motor bölümüne hakim değilim ne nerede iyice karışıyor. Kaş yapayım derken göz çıkarmayayım diye olabildiğince abartmadan itinalı çalıştım. Çok kapalı bölümler var ne el giriyor ne fırça. Zorlasam eldiveni yırtıyor. Tam nereye kadar temizlik yapmak gerekiyor bunlar hep o an cevabını bulmaya çalıştığım sorulardı. Keşke dedim yanımda tecrübeli biri olsa. Derinlere fazla inemeden fırçanın ve bezin ulaşabildiği yerleri temizleyip bitirdim. Eminim gözden kaçan daha çok yer var ama yapacak bir şey yok.
Motorplast uygulamasını da hemen peşine gerçekleştirdim. Ancak bütün motor beyaz beyaz olunca biraz endişelendim. Kürleşme sürecinin olması gerektiğini bile bile çok bekletmeden bezle sildim. Eğer yanlış bir şey yaptıysam belirtin motorplast uygulamasını tekrarlayayım yarım gün kürleşmeye bırakayım. Yok kalsın çokta problem değil bir sonraki temizlikte yaparsın derseniz böyle bırakacağım. Umarım doğru bir uygulama olmuştur yorucu olduğu kesin.

Kirli halleri:

Temizlik Sonrası:
Elinize sağlık güzel temizlik olmuş :) biraz daha temizlenmese benim motor gibi olma yolunda ilerliyormuş :D tam zamanında müdahale etmişsiniz bence :) motorplast ı ben de çok uyguladım beyaz beyaz kaldı. Hatta hızlı soru cevap konusuna da yazdım ama cevap gelene kadar yorgunluktan dayanamayıp yukarı çıkmıştım :) bugün o beyazlıklar yüzeye dağılıp kaybolmuştu ve diğer yerlere göre daha parlak kalmıştı sadece. Tüm yerleri bezle geçince aynı görünüme kavuştu :) uygulamalarınızın devamını bekliyorum :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam ellerinize sağlık. 1,33 makyajlı Auris motoru gördüm sanki. Final olarak gayet başarılı olmuş, bana kalırsa ekstra ürün sıkıp kürleşmesini beklemeye gerek yok.

Ouris

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Geri bildirimler için gönülden teşeķkürler. Deve boyun notlar arasında, buhar makinesine forum olarak çökünce bize kalmadı :) evet ürün sarfiyatım fazla ilk wax denemem de öyle olmuştu. Beyazlar çok olunca konuda motor olunca bekleyemedim sildim. Ikinci uygulamada yarım gün kürleşecek kaçış yok. Doğrudur hocam 1.33 makyajlı barselona kırmızısı ilk aracımdır kendisi.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık gayet güzel görünüyor ve başarılı bir uygulama olmuş.

DENİZLİ

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İlk uygulamaya göre şahane olmuş, ilk uygulama her zaman tedirginlik barındırır içinde, bundan sonrası çok daha iyi ve içinize sinecek şekilde gelişecektir. Sonrasıki uygulamalarda girmediğiniz yerlerede girersiniz, zamanla sıfırlanmış tertemiz bir motorunuz olacak. Üstüne sofra bile kurarsınız:)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Finali harika görünüyor ve ilk uygulama için bence gayet başarılı olmuş, elinize sağlık :)

Bu arada dikkatimi çekti de son günlerde forumdaki motor temizliği konu/mesajlarında çok ciddi bir artış var sanırım ortak motorplast alımı etkisini göstermeye başlamış :)