Herkese selamlar. Forumun engin bilgi ve tecrübesinden şimdiye kadar çok nasiplendim. Ara ara muhabbetler esnasında da bu durumu vurguladım. Ne zamandır paylaşım yapamadığım için dertliydim. Biraz fırsat bulamadığımdan biraz da çekindiğimden

yanlış yaparım amatörce olur gibi gibi. ama iyi biliyoruz ki kimse anasının karnından detaycı doğmuyor. herkes yapa yapa döke döke öğreniyor bu işleri. Madem öyle bugün ilk siftahımızı yapalım o zaman.
Son haftanın modası motor temizliği:
Malzemeler:
-Ceviz (baş aktör)
-Sonax araç içi genel temizleyici (yardımcı aktör)
-3 adet farklı boylarda stargil yuvarlak fırça
-1 adet 4cm kestirme fırça
-Secho
-500ml sprey içinde KC Motorplast
-2 adet eskimiş bez
-aralara derelere bikaç kulak çöpü
-2 adet su dolu kova (temiz-kirli)
-nitril siyah eldivenler
Uygulama:
Daha önce bazı arkadaşların uygulamaları olmuştu
@mustafacagri,
@Sercan20 hem yapılan işlemleri hem de yapılan geri dönüşleri hesaba katarak kendimce bir plan oluşturdum. Cevizin sulandırılmadan kullanılması yönündeki yorumları dikkate aldım. Nedendir bilmem ama o an aklıma geldi cevizi biraz Sonax iç temizleyicisiyle biraz sulandırdım.
Apc yi seyrek bir apc ile sulandırmak, tarihe not düşün

Oran hesabı yapmadım sonax az sıktım zaten. Öncelikle motor bölümünü spreyle hafif ıslattım sonra Secho ile ceviz*sonax karışımını önce kaput altına sonra motor aksama uyguladım. Geniş yerlerde kestirme ve büyük boy stargil fırçalarıyla çalıştım, dar alanlarda fırçaları küçülttüm. Sık sık fırçanın ucuna yine karışımdan sıktım. Ceviz baya maharetliymiş kirler hemen havlu attı. Kirler yumuşadıkça bezle sildim temizledim. Stargil fırçalar kıl dökmeleri yaptı ilk kullanımdan dolayı diye düşünüyorum.
Bu arada uygulama videolarını izledikçe tamam ya ben de yaparım dediğim şeyler hiç de öyle değilmiş. Bir kere korkuyosun. sensörler, kablolar, soketler tam bir curcuna. Zaten motor bölümüne hakim değilim ne nerede iyice karışıyor. Kaş yapayım derken göz çıkarmayayım diye olabildiğince abartmadan itinalı çalıştım. Çok kapalı bölümler var ne el giriyor ne fırça. Zorlasam eldiveni yırtıyor. Tam nereye kadar temizlik yapmak gerekiyor bunlar hep o an cevabını bulmaya çalıştığım sorulardı. Keşke dedim yanımda tecrübeli biri olsa. Derinlere fazla inemeden fırçanın ve bezin ulaşabildiği yerleri temizleyip bitirdim. Eminim gözden kaçan daha çok yer var ama yapacak bir şey yok.
Motorplast uygulamasını da hemen peşine gerçekleştirdim. Ancak bütün motor beyaz beyaz olunca biraz endişelendim. Kürleşme sürecinin olması gerektiğini bile bile çok bekletmeden bezle sildim. Eğer yanlış bir şey yaptıysam belirtin motorplast uygulamasını tekrarlayayım yarım gün kürleşmeye bırakayım. Yok kalsın çokta problem değil bir sonraki temizlikte yaparsın derseniz böyle bırakacağım. Umarım doğru bir uygulama olmuştur yorucu olduğu kesin.
Kirli halleri:
Temizlik Sonrası: