Plastik ürünleri karşılaştırması (iç mekan)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
Elimdeki iç mekan kullanımına uygun olan plastik ürünlerini karşılaştırdım. Ürünler; Colourlock vinil koruyucu, gtechniq c6, auto finesse spritz, ad pinksheen, ag supersheen
Ürünleri hem yumuşak plastik hem sert plastik üzerinde test ettim. Yumuşak plastik ile başlayalım

Işıktan dolayı fotoğraf yanıltabilir, kendi gördüğümü aktaracak olursam;
Açıktan koyuya doğru
1.Autofinesse spritz ve gtechnic c6 aynı
2.colourlock vinil koruyucu
3.AutoBrite Pinksheen
4.AutoGlym Supersheen

Parlaklıkları azdan fazlaya doğru
1. c6, spritz, colourlock tam mat görüntü verdi
2.Autobrite pinksheen
3.Autoglym supersheen

Sert plastik testimize geçelim. Testi yaptığım sert plastik malzeme yumuşak plastiğe göre biraz daha parlak bir madde
(sıralama yine aynı)

Açıktan koyuya doğru
1.Colourlock vinil koruyucu
2.Gtechniq c6
3.Autofinesse spritz
4.autobrite pinksheen
5.autoglym supersheen

Parlaklıkları azdan fazlaya doğru
1.colourlock ve c6 aynı, tam mat görüntü verdi
2.Autofinesse Spritz
3.Autobrite Pinksheen
4.Autoglym supersheen

Ürün yorumlarım

Colourlock vinil koruyucu
Yumuşak plastik ve vinil alanlarda çok beğendiğim bir ürün, temiz ve neredeyse hiç kaygan olmayan bir dokunuş hissi var. Sert plastikte de görüntü olarak hiçbir fark yapmayan, sanki su sürmüşüm gibi hissettiren bir ürün.

Gtechniq c6
Hem yumuşak plastikte, hem sert plastikte çok beğendiğim bir ürün. Temiz ve çok az kaygan bir dokunuş hissi var. Dayanımı yüksek, antibakteriyel özellikli ve en önemlisi uv korumasına sahip.

Autofinesse Spritz
Yumuşak plastikte tam mat, sert plastikte biraz daha parlak bir görüntü bırakıyor. Temiz ve az kaygan dokunuş hissi var. Dayanımı az, temizleyici özellikli ve uv korumasına sahip bir ürün. Fazla toz çekiyor, ne tam temizliyor ne tam koruyor. Uygularken rahatsız edici bir kokusu var.

Autobrite Pinksheen
Hem yumuşak hem sert plastikte aynı satin görüntüyü veren çiçek bahçesi gibi kokan gayet stabil başarılı bir ürün. Dayanımı iyi, temiz ve önceki ürünlerden daha kaygan bir dokunuş hissine sahip. Bekledikçe daha da matlaştığını gözlemledim.

Autoglym superheen
Aşırı parlak görüntü veren, yoğun limon kokulu ürün. Yağlı ve çok kaygan dokunuş hissine sahip dokunulduğunda elinize yağ bulaşıyor, hatta dokunarak bu yağı sağa sola bulaştırmak mümkün. Fotoğrafta şöyle göstereyim:

Kırmızı ile işaretlediğim alanlar ürünü dokunarak bulaştırdığım alanlar.
Bir autoglym klasiği, yine şaşırtmadı. Vasat bir ürün. Dayanımı orta düzeyde. Uv koruması var.

Yanlış aktardığım bir bilgi varsa lütfen düzeltin, herkese teşekkürler :)

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Emeğinize sağlık c6 çok pahalı bir ürün 100 ml 90 TL peki sarfiyatı ne kadar yani çok az ürün yeterli geliyor mu

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık c6 çok pahalı bir ürün 100 ml 90 TL peki sarfiyatı ne kadar yani çok az ürün yeterli geliyor mu
Teşekkürler, 1 şişesi 5-6 kere uygulama yapar. colourlockdan biraz daha fazla ürün sarfiyatı var, diğerlerinden daha az.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık hocam genel olarak bu tarz ürünleri ne sıklıkla kullanmak gerekir yani fırçalı köpürtüp temizlenen yüzeye her defasında koruma yapmak iyi olur sanırım ama üstünden beze sıkılan temizleyici ile geçildiğinde de tekrardan koruma uygulamak gerekirmi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, yine ustalığını konuşturup forumda olmayan bir karşılaştırma yapmışsın. :) Kesene bereket abi, AG yine hüsran yine hüsran. Nasıl kraliyet ailesi onu anlayamadım, herhalde içten yanmalı motorlu araçlarla değilde at arabalarında ustalar. :incelemex::kahkahaa:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık İnceleme için teşekkürler Berkay keşke incelemede sonax matt effect olsaydı dedim oda finalini çok beğendiğim bir ürün.

DENİZLİ

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Ellerinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş. Spritzin kokusunu beğenmemenize şaşırdım, benim içesim geliyor her uygulamada :)

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
elinize sağlık güzel karşılaştırma olmuş.Af spritzin kokusunu seviyorum ben,genel rutin temizlikte ekonomik çözüm olarak bol bol kullanıyorum. C6 favorim :begenixx:

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Elinize sağlık hocam genel olarak bu tarz ürünleri ne sıklıkla kullanmak gerekir yani fırçalı köpürtüp temizlenen yüzeye her defasında koruma yapmak iyi olur sanırım ama üstünden beze sıkılan temizleyici ile geçildiğinde de tekrardan koruma uygulamak gerekirmi
+1 takipteyim bnde

Eline sağlık biz acemilere ürün seçimi konusunda bu karşılaştırmalar çok iyi oluyor rotamızı ona göre çeviriyoruz

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim, çok güzel bir test olmuş. Spritz in kokusu dışında katılıyorum. Ben seviyorum kokusunu.
AG yine yanıltmadı :)
En güzel detay sert ve yumuşak plastik ayrımı olmuş, senden beklenen güzel bir dokunuş olmuş.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Spritz kokusu ile ilgili bir açıklık getireyim sanırım yanlış anlaşılma olmuş. Spritz kokusunu ben de çok severim uyguladıktan sonra hoş kokusu var gerçekten ama uygularken dedim özellikle. Uygularken beze sıkarken çok kötü genzimi yakıyor ve öksürtüyor. Ceviz gibi mesela. Koklayınca limonumsu narenciye kokusu var ama davlumbaza sıkarken eyvah eyvah. @onurçiko Onur abi sen çok yakınıyorsun bu durumdan özellikle :)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Teşekkürler hocam. Ne sıklıkla kullanacağınız tamamen size ve ürüne bağlı ama ortalama 2 ayda bir diyebiliriz. Mesela spritz 15 günde bir bile olur ama c6 3 ay falan gidiyor. Bir kere fırça ile temizlik yapıp koruma uyguladıktan sonra devamında nemli bez ile toz alabilirsiniz korumaya zarar vermez, korumanın da mantığı budur zaten hem uv den korusun hem az kir tutsun. Temizleyici bir ürün kullanırsanız özellikle ph nötr olmayan (apc gibi mesela) haliyle koruma gider, tekrar uygulamanız gerekir.

Ellerine sağlık abi, yine ustalığını konuşturup forumda olmayan bir karşılaştırma yapmışsın. :) Kesene bereket abi, AG yine hüsran yine hüsran. Nasıl kraliyet ailesi onu anlayamadım, herhalde içten yanmalı motorlu araçlarla değilde at arabalarında ustalar. :incelemex::kahkahaa:
Eyvallah dostum akşam akşam güldürdün beni :D At arabası olabilir evet :)

Ellerine sağlık İnceleme için teşekkürler Berkay keşke incelemede sonax matt effect olsaydı dedim oda finalini çok beğendiğim bir ürün.

DENİZLİ
Abi o benim de aklıma geldi ama şuan elimde bulunanlar bunlar malesef. Teşekkür ederim :)

Ellerinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş. Spritzin kokusunu beğenmemenize şaşırdım, benim içesim geliyor her uygulamada :)
Çok teşekkürler, spritz ile ilgili açıklama yaptım bir önceki mesajımda :)

elinize sağlık güzel karşılaştırma olmuş.Af spritzin kokusunu seviyorum ben,genel rutin temizlikte ekonomik çözüm olarak bol bol kullanıyorum. C6 favorim :begenixx:
Teşekkürler hocam eksik olmayın. c6 ben de severim

+1 takipteyim bnde

Eline sağlık biz acemilere ürün seçimi konusunda bu karşılaştırmalar çok iyi oluyor rotamızı ona göre çeviriyoruz

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler faydam olduysa ne mutlu :)

Ellerine sağlık kardeşim. Test gibi test. Ayrıca yumuşak ve sert plastik de yapman süper olmuş:alkıssx:
Çok teşekkürler beğenmene sevindim :)

Eline sağlık kardeşim, çok güzel bir test olmuş. Spritz in kokusu dışında katılıyorum. Ben seviyorum kokusunu.
AG yine yanıltmadı :)
En güzel detay sert ve yumuşak plastik ayrımı olmuş, senden beklenen güzel bir dokunuş olmuş.
Teşekkürler abi. Spritz ile ilgili bir önceki mesajda yazdım eksik ifade etmişim. Beğenmene sevindim :)

Son düzenleme:

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline sağlık @Berkay Güzel bir inceleme olmuş. Sıralamada en pahalı olan en iyisi gibi çıkmış :D Nalet olası kapitalizm gene kazanmış :D AF spritz bende kullanıyorum ve kapılar kapalı iken uygulama yapılmıyor bu net. Sonrasında bana sadece yüzeyleri ıslak bezle değil de bunla spritz ile ıslatılmış bez ile temizlemişim gibi geliyor. UV koruması yazıyor olması umarım gerçekten bunu sağlayabildiği anlamına gelir :) Bitince farklı birşey alırım desem de bitecek gibi değil :)

Tekrar teşekkürler

BSI

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık, kesenize bereket... Benim favori ürünüm C6'yı da testte görmek güzel. Diğer ürünleri net bilmiyorum ancak C6 talimatlarında kürleşmeden bahseder. Hatta 24 saat ara ile 2 kat uygulamayı tavsiye ediyordu gibi hatırlıyorum. Sanki diğer tüm ürünlerden bu özelliği ile biraz ayrılıyor. Görüntüyü değiştirmeden mevcudu korumaya yönelik bir ürün.