Polisajda Boyayı Yakma

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Süngerin de çeşitleri var. Sert süngerler agresif çalışırken yumuşak süngerler daha soft aşındırma yapar. Ben yün veya keçe pede şimdiye kadar hiç girmedim. Girilecek bir durum olmadı çünkü araçlarımda.
hocam bendede lake country sarı beyaz ve siyah ped var. aracım seat leon. wv boyasında sarı ped iş yapmaz keçe şart dediler. bende keçe siparişi geçtim. siz hiç wv boyasında keçesiz polisaj yaptınız mı?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
hocam bendede lake country sarı beyaz ve siyah ped var. aracım seat leon. wv boyasında sarı ped iş yapmaz keçe şart dediler. bende keçe siparişi geçtim. siz hiç wv boyasında keçesiz polisaj yaptınız mı?
Babamın passata yaptım. Sıfır kilometreden beri bizde olduğu için çok çok hafif çizikleri vardı. 3M'in polishing pedi ve menzerda 2500 ile tüm çiziklerden kurtulmuştum.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Babamın passata yaptım. Sıfır kilometreden beri bizde olduğu için çok çok hafif çizikleri vardı. 3M'in polishing pedi ve menzerda 2500 ile tüm çiziklerden kurtulmuştum.
hayda :D benimde 2016 dan beri bende polisaj yüzü görmedi hiç. yıkama tekniklerinede çok dikkat etmedim benzinlik veya meguiars vs götürüyordum. banada keçesiz alamazsınız diyor herkes ama coğunda vw araç yok :) sarı pedle deneyeceğim önce o zaman sonra keçeye bkarız.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Ben daha önce kendi aracıma meg compound ve polısh i yumuşak mavi bir sünger ped ve en ucuz polisaj makinesi ile yavaş devirlerde komple üstünden geçtim ama amaç makineye alışmaktı derdim çizik almak değdirdi zaten hiç bir çizik gitmedi sadece boya temizlenmiş oldu korkumdan ama nasıl yaptığımı anlatamam. Sadece bilinçsizce tamponlara çok tuttum onu da plastikte birşey olmaz diye :) şükür kazasız geçti sonradan öğrendim Audi boyası çok sertmiş :) yakknda 99 model boyası Rezil bir Honda’ya girişeceğim manzerna 3 in 1 düşünüyorum derdim çizik falan almak değil az biraz canlansın boyası diye. Demir tozu ve kil temizliği sonrası girişeceğim ama kilin çiziklerini de alamam diye korkuyorum :(

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Birde pede su sıkmak yakma aşındırma olayının bir nebze önüne geçermi acaba?

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Bu konuya bir not ekleyeyim belki daha önce yazılmıştır.Heavy cut aşamasında keçe bana göre daha güvenli sünger pedler yüzeyde daha çabuk ısınırlar işi bilmeyen biri de o ısıyı kontrol edemezse boyanın yanma ihtimali daha da çok artar.Üstadlarda benle aynı görüştedir diye düşünüyorum :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bu konuya bir not ekleyeyim belki daha önce yazılmıştır.Heavy cut aşamasında keçe bana göre daha güvenli sünger pedler yüzeyde daha çabuk ısınırlar işi bilmeyen biri de o ısıyı kontrol edemezse boyanın yanma ihtimali daha da çok artar.Üstadlarda benle aynı görüştedir diye düşünüyorum :)
Aynen abi bende araştırdığım da ve forumda ki yorumlar da okuduğum kadarıyla size katılıyorum.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bunun altına bende imzamı atarım. Sünger çok fazla ısınıyor tehlike saçıyor.
Keçe daha güvenli bencede