Polisaj ve iç yıkamaya girmeden önce bir dış yıkama ile başlangıç yapayım dedim. 2 haftadır musluk sorunu yüzünden başlayamamıştım. En sonunda bulaşık makinesi hortumunun yerine bağlayarak sorunu çözdüm. önümüzdeki haftalarda musluğu ikiye bölüp o şekilde sök tak yapmadan kullanacağım. Tüm malzemelerim sıfırdı ilk defa kullandım. Acemi olmanın zorluklarını yaşadım tabiki. 4 saat sürdü basit bir yıkama. evde kimse olmadığından şu an aç kapa için vs. in çık yapmak zorladı ve en son yıkama bittiğinde mutfağın yerlerde komple su olmasından bir de mutfağı temizlemekle uğraştım
Ayrıca 4. kattan hortum ve elektrik çekmenin çekmenin zorlukları da oldu. Bahçede ortak kullanım musluk var ama kullanmak istemedim.
İlk olarak 20 metre almış olduğum elektrik kablo ve hortumu bağladım.
ardından sıfır malzemeleri açtım.
İlk olarak jant-davlumbaz temizliği ve lastik fırçalama ile başladım.
Basınclı suyun ardından Flowey R1 ile birlikte Jant kol araları ve arkalar için ez detail brush, jant ön yüz için chemical guys goat brush, davlumbazlar için bim jant fırçasını kullandım. Jant araları dar olduğundan davlumbazları çok temizleyemedim.
öncesi
temizlik aşaması
sonrası (eski sahibinden kaynaklı jantta biraz çizikler var )
daha sonra 1:30 flowey b33 ile ön yıkama yaptım. Fakat ayarlayamadığımdan mı bilmiyorum lance içindeki 1 lt karışım 2 dakika içinde bitti.
Ardından dirt trapları takıp 50 ml koch nms şampuanla ve chemical guys chenille eldiven ile yıkama yaptım. fakat yıkama sonrası dirt trapları sökemedim. Sanırım kova ile uyumlu olmadğından sıkışmış biraz
daha önce aynı sorunu yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim nasıl cıkacağını 
nms sonrası
ardından koch pw yi lance ile attım. 1:150 kullandım traj köpüğü kıvamı olmadı. daha az seyreltmek lazım sanırım.
pw sonrası boncuklanma ve hava kararcağından lastik temizlenmeden önce finishler. Camlardada flowey s3 uyguladım pw ardından.
En son lastiklere turtle wax bakım kiti geçtim. özellikle ön lastik üstü dar olduğundan süngeri sokmak biraz zor oldu. süngere akıtılan endura biraz boya özellikli sürtünen yerleri nemli bezle sildim hemen.
ilk olarak sprey ile geçtim
ardından süngeri ve turtle wax endura ile ilk katı geçtim. 10 dakika bekledikten sonraki hali
10 dakika bekledikten sonra 2. katı geçtim endura ile
2. katı attıktan 10 dk sonra
yukardan komşu çekmiş birde bu işsiz napıyor diye
lastiklerin aydınlıkta çekilmiş hallerinide atacağım daha sonra
İlk olarak 20 metre almış olduğum elektrik kablo ve hortumu bağladım.
ardından sıfır malzemeleri açtım.
İlk olarak jant-davlumbaz temizliği ve lastik fırçalama ile başladım.
Basınclı suyun ardından Flowey R1 ile birlikte Jant kol araları ve arkalar için ez detail brush, jant ön yüz için chemical guys goat brush, davlumbazlar için bim jant fırçasını kullandım. Jant araları dar olduğundan davlumbazları çok temizleyemedim.
öncesi
temizlik aşaması
sonrası (eski sahibinden kaynaklı jantta biraz çizikler var )
daha sonra 1:30 flowey b33 ile ön yıkama yaptım. Fakat ayarlayamadığımdan mı bilmiyorum lance içindeki 1 lt karışım 2 dakika içinde bitti.
Ardından dirt trapları takıp 50 ml koch nms şampuanla ve chemical guys chenille eldiven ile yıkama yaptım. fakat yıkama sonrası dirt trapları sökemedim. Sanırım kova ile uyumlu olmadğından sıkışmış biraz
nms sonrası
ardından koch pw yi lance ile attım. 1:150 kullandım traj köpüğü kıvamı olmadı. daha az seyreltmek lazım sanırım.
pw sonrası boncuklanma ve hava kararcağından lastik temizlenmeden önce finishler. Camlardada flowey s3 uyguladım pw ardından.
En son lastiklere turtle wax bakım kiti geçtim. özellikle ön lastik üstü dar olduğundan süngeri sokmak biraz zor oldu. süngere akıtılan endura biraz boya özellikli sürtünen yerleri nemli bezle sildim hemen.
ilk olarak sprey ile geçtim
ardından süngeri ve turtle wax endura ile ilk katı geçtim. 10 dakika bekledikten sonraki hali
10 dakika bekledikten sonra 2. katı geçtim endura ile
2. katı attıktan 10 dk sonra
yukardan komşu çekmiş birde bu işsiz napıyor diye
lastiklerin aydınlıkta çekilmiş hallerinide atacağım daha sonra
Son düzenleme: