Red Leon FR Uygulamaları

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
geçen sene ultraleggera ikinci elleri 4500-5000 civarı idi lastiksiz ben alırken. şu an bayağı pahalılanmış.
Ben geçen gün kıyısından dönmüştüm şimdi gene geldim kıyısına kadar. Jant+Lastik+yay 15 k ları buluyor. Golf 8 gelince ona da meyilim var. Nasıl etsem bilemiyorum :)

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık,lastik parlatıcı ürünleri lastiğin iç kısımlarına kadar sürmek,yolda lastiğin yol tutuşunu ilk etapta olumsuz olarak etkilemiyor mu?

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık,lastik parlatıcı ürünleri lastiğin iç kısımlarına kadar sürmek,yolda lastiğin yol tutuşunu ilk etapta olumsuz olarak etkilemiyor mu?
teşekkürler. sıkıntı yaşamadım hiç. kuruyor zaten kısa süre sonra. ertesi gün bu şekildeydi. lastiğin yere değen kısımları yine tozlanıyor zaten hemen

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
teşekkürler. sıkıntı yaşamadım hiç. kuruyor zaten kısa süre sonra. ertesi gün bu şekildeydi. lastiğin yere değen kısımları yine tozlanıyor zaten hemen
İç kısımlara sürmeni tavsiye etmem, benim araba kaymıştı bir seferinde. Gerçi zorlamıştım ama tutuşu etkileyebilir.

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
İç kısımlara sürmeni tavsiye etmem, benim araba kaymıştı bir seferinde. Gerçi zorlamıştım ama tutuşu etkileyebilir.
bir dahaki sefer biraz daha az girerim içeri :) bu arada turtle wax da aylarca süren siyahlık ve etki diyor tanıtım videosunda. haftalık rutin yıkamalarda lastik temizliğini nasıl yapmalıyım? hiç bir temizleme yapmasakta kalıyor mu yine? bazı arkadaşlar magic dressing 3 hafta gidiyor vs diye yazmıştı görmüştüm örneğin. 3 hafta hiç uygulama yapmıyorlar mı yıkamada? su tutup geçiyorlar mı?

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
bir dahaki sefer biraz daha az girerim içeri :) bu arada turtle wax da aylarca süren siyahlık ve etki diyor tanıtım videosunda. haftalık rutin yıkamalarda lastik temizliğini nasıl yapmalıyım? hiç bir temizleme yapmasakta kalıyor mu yine? bazı arkadaşlar magic dressing 3 hafta gidiyor vs diye yazmıştı görmüştüm örneğin. 3 hafta hiç uygulama yapmıyorlar mı yıkamada? su tutup geçiyorlar mı?
Caner ben magic dressing kullanıyorum. Yıkayıp geçiyorum ne zaman hissiyat azalırsa tekrar parlatıyorum :)

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
bugün dış yıkama yaptım. 4.30 saat sürdügünden yarına iç yıkamayı bıraktım. Bu kadar uzun sürmesi normal mi ben mi yavaşım anlamadım :)) ilk yıkamamdan tam 2 hafta geçti. Öncelikle 2 hafta önce uyguladığımız turtle wax tire kit uyguladıgımız lastik durumumuzu paylaşayım

kirli resim bir kaç tane

İlk olarak 1:30 oranında b33 kullandım. Yine benden mi kaynaklı foam lance den mi anlayamadığım 1250 ml karışımla anca aracı dönebildim. 500 ml yetiyor diyenler var ben yettiremedim bir türlü. Geçen sefer 1 lt ile dönmüştüm bu sefer 1250 oldu :)

Ön yıkama durulama sonrası lastik durumumuz

Ardından jantları yıkadım kovaya 10 ml koch nms kattım. Arka ve kol araları Ez detail brush, ön yüze-bijonlara chemical guys coat, davlumvaza bim jant fırçası ile girdim. flowey r1 ile hem davlumbazları hemde jantı temizledim. Davlumbazlarda temiz bir görünüm yakalayamadım r1 ile. Bir dahakine b33 deneyeceğim.

Durulama sonrası

Ardından 10 lt suya 50 ml koch nms ve chemical guys chenille ile cilalı yıkama yaptım

Ardından koch pw attım foam lance ile. 750 ml karışım ile aracı dönebildim. 1:150 oranda hazırladım

Ardından chemical guys mammoth havlu kurulama, gojo ile kapı araları ve jantları kuruladım. Flowey s3 ve mikromarket bez ile camları sildim.

Daha sonra 2 hafta önde uyguladığım turtle wax kitli araca space ucuz lastik parlatıcı uyguladım. Bu arada 2 hafta önce akşam uyguladıgım için turtle ı, bir yerde çamurluk ve tamponu boyamısım. Kurularken farkettim çıkmamış. Onada birşeyler uygulamam lazım bezle cıkaramadım

Tam işimiz bitti topladım gidiyordum kuş ön cam yanına patlattı. Neyseki taze olunca çıktı hemen :)

Finaller

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
bugün dış yıkama yaptım. 4.30 saat sürdügünden yarına iç yıkamayı bıraktım. Bu kadar uzun sürmesi normal mi ben mi yavaşım anlamadım :)) ilk yıkamamdan tam 2 hafta geçti. Öncelikle 2 hafta önce uyguladığımız turtle wax tire kit uyguladıgımız lastik durumumuzu paylaşayım

kirli resim bir kaç tane

İlk olarak 1:30 oranında b33 kullandım. Yine benden mi kaynaklı foam lance den mi anlayamadığım 1250 ml karışımla anca aracı dönebildim. 500 ml yetiyor diyenler var ben yettiremedim bir türlü. Geçen sefer 1 lt ile dönmüştüm bu sefer 1250 oldu :)

Ardından jantları yıkadım kovaya 10 ml koch nms kattım. Arka ve kol araları Ez detail brush, ön yüze-bijonlara chemical guys coat, davlumvaza bim jant fırçası ile girdim. flowey r1 ile hem davlumbazları hemde jantı temizledim. Davlumbazlarda temiz bir görünüm yakalayamadım r1 ile. Bir dahakine b33 deneyeceğim.

Durulama sonrası

Ardından 10 lt suya 50 ml koch nms ve chemical guys chenille ile cilalı yıkama yaptım

Ardından koch pw attım foam lance ile. 750 ml karışım ile aracı dönebildim. 1:150 oranda hazırladım

Ardından chemical guys mammoth havlu kurulama, gojo ile kapı araları ve jantları kuruladım. Flowey s3 ve mikromarket bez ile camları sildim.

Daha sonra 2 hafta önde uyguladığım turtle wax kitli araca space ucuz lastik parlatıcı uyguladım. Bu arada 2 hafta önce akşam uyguladıgım için turtle ı, bir yerde çamurluk ve tamponu boyamısım. Kurularken farkettim çıkmamış. Onada birşeyler uygulamam lazım bezle cıkaramadım

Tam işimiz bitti topladım gidiyordum kuş ön cam yanına patlattı. Neyseki taze olunca çıktı hemen :)

Finaller

Maşallah diyeyim ilk önce çünkü leon'da kırmızıya hastayım resmen. Araç rengi muhteşem bu renge güzel bir wax yapın da yansın şöyle ortalık. Davlumbazlar için b33 cok iyi elinde ceviz'i olmayanlar için :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Caner abi ellerine sağlık, 4.30 saat gayet normal. :) Ben bazen 5 saatden fazla uğraşıyorum. :D Janta bulaşan Jet Black'i İPA yada M700 ile çıkarmayı deneyin, Foam içine karışım ise özelden belirttiğim gibi Foam'ın markasından dolayıdır diye düşünüyorum. :) Davlumbazlara ise B33 ile girmek daha kolaylık sağlayacaktır, birde düzgün fırçalamayla davlumbazlar güzel temizlenecektir. Kuş pisliğe nazar olmuş. :D

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Maşallah diyeyim ilk önce çünkü leon'da kırmızıya hastayım resmen. Araç rengi muhteşem bu renge güzel bir wax yapın da yansın şöyle ortalık. Davlumbazlar için b33 cok iyi elinde ceviz'i olmayanlar için :)
teşekkürler. polisaj ardı elimde 4 numara power protect ultra sealant var onu uygulayacağım ama @Kaptan_34 ü beklemedeyim. ondan bir izleyeyim demiştim öncesinde. ama şansa kaptanımızın garaj işinde sorun çıktı. bayramdan sonra tatil dönüşü bakacağım bir polisaj işine.

Caner abi ellerine sağlık, 4.30 saat gayet normal. :) Ben bazen 5 saatden fazla uğraşıyorum. :D Janta bulaşan Jet Black'i İPA yada M700 ile çıkarmayı deneyin, Foam içine karışım ise özelden belirttiğim gibi Foam'ın markasından dolayıdır diye düşünüyorum. :) Davlumbazlara ise B33 ile girmek daha kolaylık sağlayacaktır, birde düzgün fırçalamayla davlumbazlar güzel temizlenecektir. Kuş pisliğe nazar olmuş. :D
sağol Sercan. vallahi çok uzun sürüyor bu iş yarıya indirmemiz lazım :) elimde ipa var deneyeceğim. yeni bir sipariş vereceğim lance için olmadı bakalım. davlumbazlara bir sprey ayarlayacağım bir dahaki sefer. ön yıkama sırasında yapmıyorum çünkü 1 dakika beklesin yazıyor b33 üzerinde fazla beklemek istemiyorum. zaten karışım yetmiyor 1 litre şişede lancede. bir daha hazırlayıp zaman kaybediyorum :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, maaşallah çok güzel renk, bir wax ile ateş gibi olur. tosba zamanla çıkıyor, çok sıkıntı yapmayın.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Maşallah araba yanıyor ☺️ Turtle yıkama sonrası etkisini yitirmiş gibi geldi bana yada fotoğraflardan öyle gelmiş olabilir. Davlumbaz patlayıcı olarak geçen gün elimde olan sarp ı kullandım toz falan baya az çekti ve hala simsiyah duruyor. Tavsiye edebilirim hem ucuz yollu hem uzun ömürlü ☺️

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Maşallah araba yanıyor Turtle yıkama sonrası etkisini yitirmiş gibi geldi bana yada fotoğraflardan öyle gelmiş olabilir. Davlumbaz patlayıcı olarak geçen gün elimde olan sarp ı kullandım toz falan baya az çekti ve hala simsiyah duruyor. Tavsiye edebilirim hem ucuz yollu hem uzun ömürlü
B33 belki çıkarmış olabilir biraz. Birde ben yanlış uygulamıştım zaten. Spreyden sonra su tutmak laZımdı ben tutmadan yapmıştım jet black korumayı.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

kirli resim bir kaç tane

Durulama sonrası

Finaller

Ellerinize sağlık. Aracın detayları dikkat çekiyor. Maşallah :nazar:

4:30 saat normal hocam bizim gibi adamlar için. Jantı davlumbazı detayları derken o süreleri görmek hiç de zor olmuyor :begenixx: