Red Leon FR Uygulamaları

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
1600 km tatil dönüşü, ön tarafı bol böcekli 4 saatlik bir yıkama yaptık.

Kirli hallerimiz

İlk olarak jantlara, lastiklere ve davlumbazlara koch gs ile ön yıkama yaptım

Öncesi

Gs sonrası

Ardından jant kovamızda koch nms ile ez detail brush, chemical guys goat brush eşliginde jantlara flowey r1 sıktık.

Sonrası

Ardından b33 attım araca. Bu sefer 1 lt ile 2 sefer döndüm aracı. güvenemeyip 1 lt yapmıştım 500 ml de yeterdi :)

Chemical guys goat brush ile fırçaladık logo, panjur, fitil vs

B33 böcek lekelerini basınclı suyla iyi bir şekilde çözdü. Makina olmasa sökmezdi ama yakın tutunca cıkardı böcekleri.

B33 sonrası koch nms ile cilalı şampuanlandık

Cilanın bıraktığı iz aşağıda :)

Nms sonrası

Ardından foam lance ile pw attım. yine güvenemeyip 1 lt hazırlamıştım bu seferde 2 sefer döndüm aracı. Dhaa önce 1:150 hazırlıyordum bu sefer 1:50 hazırladım. Daha yogun ve uzun gitti.

Pw sonrası

Daha sonra chemical mammoth halımız ile kuruladık

Ardından flowey s3 ve mikrotex cam bezi ile camları geçtim. Genelde en son arabaya bindigimde camlara ısık vurunca hafif lekeler görüyorum. Bez mi iyi değil anlamadım. Ya da uzun zamandır iç temizlik yapmadım içten kirli. :)Tavsiye edenler olmuştu bezi daha önce.

Ardından turtle wax jet black lastik seti ile lastikleri temizledim ve jet black boyayı attım :) 1 ay önce davlumbaza bulaştırdıgım lekesi hala cıkmamış hafiften duruyor :) baya kalıcı bir ürün. Geçen sefer spreyden sonra su tutmamıştım bu sefer düzgün yaptım.

Öncesi

İlk olarak sprey temizleyicisini sıktım ve davlumbazlardada kullandıgım bim jant fırçası ile fırçaladım

Ardından su tutup kuruladım

Daha sonra jant ve lastiği kuruladım, jet black in 1. Katını geçtim

4 lastigi döndükten sonra 2. Katı geçtim. 10 dk geçmesi isteniyor en az ürün videosunda.

2. Kattan 10 dk sonra

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık, lastik temizleyicisini niye araba yıkama sırasında kullanmadın ki ? Ayrıca araba hakettiği değeri görmeye başlamış, kazasız belasız binmek dileğiyle. :) :nazar:

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık çok güzel uygulama olmuş, jetblack parlaklığı çok iyi :D
aynen parlaklığını beğendim bende.

Ellerine sağlık, lastik temizleyicisini niye araba yıkama sırasında kullanmadın ki ? Ayrıca araba hakettiği değeri görmeye başlamış, kazasız belasız binmek dileğiyle. :):nazar:
eyw. Sercan. hangi aşamada kullanabilirdim? :) jant temizlerken lastikleri bir fırçalamıştım gs ile. gs yerine onu mu kullansaydım?

Eline sağlık hacım :)

Makina yanıyor..
eyw. başkan.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, güzel bir yıkama olmuş. Bir önceki yıkamadaki hatayı düzeltmişsiniz jet black daha uzun ömürlü olur şimdi. Wax kullanmıyorsunuz galiba ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
aynen parlaklığını beğendim bende.

eyw. Sercan. hangi aşamada kullanabilirdim? :) jant temizlerken lastikleri bir fırçalamıştım gs ile. gs yerine onu mu kullansaydım?

eyw. başkan.
Evet abi gs yerine bu ürünü kullanmak daha keyifli hale getirir, hemde gs güçlü bir APC olduğu için Jet black lastik temizleyicisi ile daha güvenli olur.

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık, her yıkamada kalite daha da yukarı cıkmış :) Kazasız belasız kullanın inşallah
Amin inş. teşekkürler.

Eline sağlık, giderek daha iyi oluyor.
teşekkürler Onur hocam.

Ellerinize sağlık, güzel bir yıkama olmuş. Bir önceki yıkamadaki hatayı düzeltmişsiniz jet black daha uzun ömürlü olur şimdi. Wax kullanmıyorsunuz galiba ?
teşekkürler. Aynen wax kullanmıyorum. Elimde 4 numara menzernanın power protect ultra sealantı var ama polisaj işine güvenip geçemediğimden daha uygulayamadım. yoksa polisaj malzemeleri vs hazır ama kaç aydır ha yaparım ha yapcam derken kaldı öyle. yıkamadaki gibi bir adım atsak gerisi gelcekte :)

Evet abi gs yerine bu ürünü kullanmak daha keyifli hale getirir, hemde gs güçlü bir APC olduğu için Jet black lastik temizleyicisi ile daha güvenli olur.
aynen bir dahaki sefere öyle yapayım zamandanda tasarruf olur azda olsa. :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Kırmızının temiz ve parlak hali muhteşem oluyor. Çok da nazara gelebilecek bir araç sizinki. Maşallah diyelim :nazar:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@caner92, çok güzel olmuş. Çok beğendim ellerinize sağlık . Renk olarak kırmızı araba İle siyah jantı çok severim. Sizin jantlarda arabaya çok yakışmış . Bildiğin arabaya ateş ediyor.

bi sorum olacak. O silecekleri kaldırdığınızda ön kaputa hiç değmiyor mu ? Bende ibiza var kaldıramıyorum böyle silecekleri Ön kaputa dokunuyor

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
@caner92, çok güzel olmuş. Çok beğendim ellerinize sağlık . Renk olarak kırmızı araba İle siyah jantı çok severim. Sizin jantlarda arabaya çok yakışmış . Bildiğin arabaya ateş ediyor.

bi sorum olacak. O silecekleri kaldırdığınızda ön kaputa hiç değmiyor mu ? Bende ibiza var kaldıramıyorum böyle silecekleri Ön kaputa dokunuyor
konu sahibindende özür dileyerek yazıyorum soru bana değil ama bildiğim kadarı ile araçların bazılarında servis modu diye bir olay var sileceklerde silecek koluyla mı yapılıyordu tam hatırlamıyorum ama kollarla birşey yapıyorsun silecekler kapalı konumdan daha yukarıda duruyor böylece kaldırabiliyorsun internetten araştırın hangi kombinasyonlarla yapıldığını isterseniz

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Jantlar araca aşırı yakışmış maşallah elinize sağlık
Teşekkürler sağolun.

Teşekkürler. Jant mat siyah olunca kendini gösteriyor. Piano black yaptırıyor genelde herkes ama jant görünmüyor bu sefer. Bende mat siyah olmasını seviyorum.

Silecekler bazı araçlarda direk kalkmıyor. Şu video yararlı olur. Servis konumuna getirip öyle kaldırmanız gerekiyor.