Respect3578 Uygulama Paylaşımları

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
5 saatte bütün o temizliği yapmak gerçekten benim için hayal ötesi, ellerine sağlık harika olmuş :) Ben sırf arka 2 koltukla 2 gün uğraştım, inşallah bayramda 5 koltuklu haline geri döndürebilirim arabayı :komik:

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
5 saatte bütün o temizliği yapmak gerçekten benim için hayal ötesi, ellerine sağlık harika olmuş :) Ben sırf arka 2 koltukla 2 gün uğraştım, inşallah bayramda 5 koltuklu haline geri döndürebilirim arabayı :komik:
Teşekkürler yaptıkça insan pratikleşiyor. Eli daha hızlı oluyor.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlıki ardı arkasına gelmeye başladı uygulamalar :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhabalar arkadaşlar Detaylı İç Temizlikte Honda aracımız var.
Yapılan işlemler siperlikler, el tutamaçları, direlerdeki plastik aksamlar, ön konsol ve tüm plastik aksamlar Auto Glym Multiwash TFR 1:10 sulandırılmış olarak fırça ve sihirli süngerle temizlendi. Üstüne Auto Brite Pink Sheen.
Kapı döşemeleri, Taban halısı, koltuklar Valet Pro Carpet sıkıldı fırçalandı ve vakumla çekildi. Carpet 2lt Vetaya 60 ml
Tavan da carpet kullandım ama bezi hafif nemlendirerek sildim. Çok sulandırmadım tavanı.
Paspaslarada orta sınıf parlatıcı sürdüm.
Yaklaşık olarak 5 Saat sürdü

Kirli Resimler.

:cicek::cicek::cicek: Temizlerimiz :cicek::cicek::cicek:

Tavanın öncesini çekmeyi unutmuşum. :saskin::saskin::saskin::saskin:

Son olarak normal dış yıkama yapıldı. Koruma vs. olmadığından.
Bol resim anlatım az oldu kusura bakmayın sıktıysam sizi affola. Ramazanda hem fotoğraflama ve yapılan tüm işlemler bazen unutuluyor.
Okuyup resimlere baktığınız için teşekkür ederim. Sağlıklı kalın.
Bugünde boş geçmedik iyi işler yapınca ününüz hızla yayılıyor çevrenizde haberiniz olsun :D
gene iş arkadaşlarımın dan bir tanesinin Hyundai aracına koltuk temizliği yaptım. 2 Saat sürdü temizleme işlemi.
2 litre Veta içerisine 50 ml Vp Carpet + 50 ml kadar Multiwash TFR çünkü koltuklar çok kirli.
1 Adet sprey içerisinde önceden hazırlanmış 1:10 VP Carpet
1 Adet 750 ml sprey içerisinde önceden hazırlanmış 50 ml Amway LOC + 450 ml su
Vakumlu çekme Arnica hydra Plus

Ekstra sprey şişeler içerisindeki karışımlar daha inatçı kirlere kullanıldı el ile fırçalama gerektiği yerlerde.
Yapılan işlem ürün sıkılıp, fırçalama ardından vakum ile çekme
İşlemlerin hepsi arkadaşımın evinin önünde yapıldı. Elektriği ondan çektik.

Önce kirliler.

:mutlu::mutlu::mutlu::mutlu::mutlu::mutlu: Hazırlasanız Temizleri veriyorum :mutlu::mutlu::mutlu::mutlu::mutlu::mutlu:

Kuruması için Kapılar açık kaldı Mardin de hava sıcak olduğu için zaten kısa sürede kuruyor.

Zaman ayırıp okuduğunuz için, resimlere baktığınız için ve beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Birde bonus olarak yapılan işlemden kısa bir video.

az sonra ayrı işle görüşmek dileğiyle.
Abi temiz fotoğraflar düşman çatlatır cinsten :) İç uygulama yaptığın arkadaşlara ufak bir farkla siperliklerin temizliğini de teklif edebilirsin bence. Koltuk temizliği ile siperlik yada eşik plastikleri neyse işte onların temiz görüntüsü birleşince tam oluyor. Diğer türlü ben biraz yarım kaldığını düşünüyorum.

Bununla birlikte bej araba cesaret işi, tecrübe ile sabit :) Senin paylaştığın 2 araçta bej. Cesaretini ve başarını takdir ve tebrik ediyorum :)

Bir de şunu fark ettim abi VP Carpeti karışımlarına fazla katıyorsun. 50 ml 2 litre için çok. 2 litreye maksimum 25 ml koyman ekonomi açısından daha faydalı zira gördüğüm kadarıyla sende benim gibi içine diğer malzemelerden karıştırmayı da seviyorsun. Bu durumda 50 ml koymana hiç gerek yok. Naçizane tavsiyem :)

Beni takip eden arkadaşlarım forumdaşlarım kardeşlerim biliyor KL PRO nun tablası kırılmıştı. Servis den yenisini istedik bugün geldi.
Gelen tablanın ücreti 70 TL. Garanti kapsamında değildi.
Aynı ürün geldi hiç bir farkı yoktu.

KL PRO nun üstünden cıkardığım elemanın parçası. BOru anahtarı ile yanlarından tutturup alyanı ile ortadan söktüm yoksa dönüyordu.

Birazda detaylı temizlik yaptık WD40 ile yağlarından kirinden arındık.

Ve sonunda eski halina kavuştu ben mutlu o mutlu hayat şuan çok güzel.
Ama bir sorunumuz olabilir Kl Pro kullananlarda bir kontrol ederse tablanın takılı olduğu aksam hafif yukarı aşağı esneme yapıyor sizde de öylemi kontrol ederseniz sevirim.

Benden bugünlük bu kadar :D
Abi tekrar geçmiş olsun, umarım tekrarlamaz ve sende daha dikkatli hareket edersin.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Abi temiz fotoğraflar düşman çatlatır cinsten :) İç uygulama yaptığın arkadaşlara ufak bir farkla siperliklerin temizliğini de teklif edebilirsin bence. Koltuk temizliği ile siperlik yada eşik plastikleri neyse işte onların temiz görüntüsü birleşince tam oluyor. Diğer türlü ben biraz yarım kaldığını düşünüyorum.
Bununla birlikte bej araba cesaret işi, tecrübe ile sabit :) Senin paylaştığın 2 araçta bej. Cesaretini ve başarını takdir ve tebrik ediyorum :)
Bir de şunu fark ettim abi VP Carpeti karışımlarına fazla katıyorsun. 50 ml 2 litre için çok. 2 litreye maksimum 25 ml koyman ekonomi açısından daha faydalı zira gördüğüm kadarıyla sende benim gibi içine diğer malzemelerden karıştırmayı da seviyorsun. Bu durumda 50 ml koymana hiç gerek yok. Naçizane tavsiyem :)
Abi tekrar geçmiş olsun, umarım tekrarlamaz ve sende daha dikkatli hareket edersin.
Çok sağolasın vallaha araçları temizlerken bej veya ona buna hiç bakmıyorum biliyormusun ama gerçekten zorluğu var hemde kemerleri temizlerken. Arkadaşlar sağolsun koltukları temiz olunca sanki ruhları temizleniyor diğer heryer pis yaptırmak istemiyorlar. yani tabi seçenek sunuyorum ama kendilerini bunu istiyor.
Karışım konusuna gelince 50 ml çalışıyor ama bazen yetersiz kalıyor. gördüğün gibi çıkmayan yerler vardı videoda da onları da spreylerdeki ürünlerle tektek yaptım. 25ml koyarsak sanki hiç çıkmayacak gibi bilmiyorum denemekte lazım tabi. her zaman içine ürün karıştırmıyorum ama bu sefer bu araç karıştırdım biraz daha inatçı lekeler olduğunu bildiğim için.
Klpro içinde tekrarlamaz ya artık onu o kadar zorlamıycağım sadece glaze cila ve finishlerde kullanırım.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Eline sağlık, çok güzel olmuş, neymiş onların eski hali öyle ya:of:
Aracın sahibi ve bir arkadaşımız daha var arabanın sahibi olmayan dioki bunlar hayatta çıkmaz dedim iki saat sonra gelin gittiler geldiler ağızlar açık zor.bir koltuktu.

Eline sağlık hocam, bej koltuklarda kir ve su lekeleri çok daha fazla göze batıyor. Finaller gayet temiz olmuş :mutlu:
Aynen öyle bej korkulu rüya gibi bişey galiba birde aracın yaşı oldukça var alanlarda hiç bakmayinca baya pis duruyor

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Dün akşamda boş geçmeyelim dedik ve kendi rutin yıkamamazı yaptık.
Aslında konsol ve plastik aksama uzun süredir pink sheen çıkartıp yerine spritz sürmekti plan onu yaparken bide yıkama yaptım.
Önce saf ceviz ile davlumbazlara giriştim arkasından lastik ve jant lara bu bölümü resimlemeyi unutmuşum.
Arkasında veta içerisinde ceviz ile ön yıkama arkasında kwazar içinde bir kapak b33 ve göz kararı ev13 acaleden hazırlandı :)

çift kovada şampuan Purple Velvet 15 ml yettide arttı bile.

durulamadan bir kaç foto korumamız sıfır konumda yakında bir uygulama gelecek işallah içimde dert çünkü bu aralar.

Bayadır canım divortex Quik Wax çekiyordu. Islak olarak uyguladım arkasından tekrar duruladım. Sonuçları.

Arkasından Purestar Dublex ile kuruladım. Sarı ışıkta kopartanın üzerinde çok çok az çizikler oluşmaya başlamış bunu görünce beni bir kat daha aklımdaki yapacağım uygulamayı yapmak için daha da sabırsızlaştırdı.

Arkasında lastiklere Endurence, Davlumbazlarada Barabones. Barabonesi bu sefer sıkırak uygulayayım dedim bakim nasıl oluyor deneme amaçlı. Tamamen ürün israfı sıkıyorsunuz çok sıkınca akıyor yere sonra çizgi çizgi kalıyor. Eskisi gibi süngerle silmeye devam edeceğim bundan sonra.

Evet iç plastik aksama kapılar konsol ve kapı eşiklerinide Amway Loc ile temizledim. Arkasından Spritz sürdüm. Sonra Camları içerden ve dışardan Amway Cam ile temizledim.

Aksam finaller iyi çıkmayacağını bildiğimden sabah finalleri çektim.

Oh mis :D okuyup ve resimlere baktığınız için teşekkür ederim
Görüşmek dileğiyle.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık Koray abi, bu uygulamaları gece gece yapmak her zaman beni korkutmuşdur, valla sen çok güzel yapmışsın. :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Tranporter arkadaşımızla devam ediyoruz.
Aracın tavanına siyah silikon ile yuvarlak bişey yapıştırmışlar. Galiba araç VIP olduğu olduğu için televizyon için uydu gibi bişeydi sahibi sökmüş ve görüntüsünden şikayetçiydi. Benimde ilk tecrüben oldu.
Yapılan işlemler. Boyaya zarar vermeden maket bıçağıyla fazlalıklarını aldım. Arkasından aseton ile biraz yumuşatıp biraz daha fazlalığını aldım. Arkasından araç kaportasına yapıştırılan stickerları sökmeye yarayan sildi disk ile kalanları temizledim.
Sanki siyah silikonun altınada yapıştırıcı sürmüşler veya siyah silikonun verniğe verdiğe zarar hafif yapışkan izi gibi bişey kaldı.

Sonuç bu arkadaşlar baya tatmin edici.

Kısa bir videosunuda çektim iyi seyirler.

İzlerken stres oldum :(
Ellerine sağlık :)

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Ellerine sağlık Koray abi, bu uygulamaları gece gece yapmak her zaman beni korkutmuşdur, valla sen çok güzel yapmışsın. :)
Kork zaten kaç zamandır vites topuzunu temizliycektim bir türlü temizleyemiyordum suni deri yanları Po star da almamaşım yanıma fırça ve LOC la onada girişmiştim hafif derinin ucundan diriyi bozmuş kurtarma ürünü olarak koruyucu sürdüm bakalım nasıl kurtarabilecekmiyiz. LOC plastik aksamda ve kumaşta uygun ama deride uygun olmadığını test etmiş olduk :D

Harika olmuş, ellerine sağlık. Ozellikle Endurance'ın finaline her zaman olduğu gibi bayıldım
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Endurence favorim. Çok güzel bir finish bırakıyor resmen. Gündüz fotosuda vardıda koymayı unutmusum.

İzlerken stres oldum :(
Ellerine sağlık :)
Abi bende de tam tersi stres fln kalmadı rahatladım temizleyince kafamdan gitti rüyalarıma giriyordu çünkü :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Dün akşamda boş geçmeyelim dedik ve kendi rutin yıkamamazı yaptık.
Aslında konsol ve plastik aksama uzun süredir pink sheen çıkartıp yerine spritz sürmekti plan onu yaparken bide yıkama yaptım.
Önce saf ceviz ile davlumbazlara giriştim arkasından lastik ve jant lara bu bölümü resimlemeyi unutmuşum.
Arkasında veta içerisinde ceviz ile ön yıkama arkasında kwazar içinde bir kapak b33 ve göz kararı ev13 acaleden hazırlandı :)

çift kovada şampuan Purple Velvet 15 ml yettide arttı bile.

durulamadan bir kaç foto korumamız sıfır konumda yakında bir uygulama gelecek işallah içimde dert çünkü bu aralar.

Bayadır canım divortex Quik Wax çekiyordu. Islak olarak uyguladım arkasından tekrar duruladım. Sonuçları.

Arkasından Purestar Dublex ile kuruladım. Sarı ışıkta kopartanın üzerinde çok çok az çizikler oluşmaya başlamış bunu görünce beni bir kat daha aklımdaki yapacağım uygulamayı yapmak için daha da sabırsızlaştırdı.

Arkasında lastiklere Endurence, Davlumbazlarada Barabones. Barabonesi bu sefer sıkırak uygulayayım dedim bakim nasıl oluyor deneme amaçlı. Tamamen ürün israfı sıkıyorsunuz çok sıkınca akıyor yere sonra çizgi çizgi kalıyor. Eskisi gibi süngerle silmeye devam edeceğim bundan sonra.

Evet iç plastik aksama kapılar konsol ve kapı eşiklerinide Amway Loc ile temizledim. Arkasından Spritz sürdüm. Sonra Camları içerden ve dışardan Amway Cam ile temizledim.

Aksam finaller iyi çıkmayacağını bildiğimden sabah finalleri çektim.

Oh mis :D okuyup ve resimlere baktığınız için teşekkür ederim
Görüşmek dileğiyle.
ellerine sağlık mis gibi olmuş. davlumbaz ürününü davlumbaz fırçasıyla dağıtıyorum faydalı oluyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Respect3578 güzel bir yıkama olmuş abi eline sağlık. haftalardır benim de girişmem gerekiyor ama fırsatım olmuyor :( şu davlumbaz olayına ben de girişicem bu sefer artık :D divortex boncuklanması ilginç şekilde güzel performans gösteriyordu, hoşuma gidiyordu benim de.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
@Respect3578 güzel bir yıkama olmuş abi eline sağlık. haftalardır benim de girişmem gerekiyor ama fırsatım olmuyor :( şu davlumbaz olayına ben de girişicem bu sefer artık :D divortex boncuklanması ilginç şekilde güzel performans gösteriyordu, hoşuma gidiyordu benim de.
Bazen kendi aracıma zaman ayiramiyorum fırsat bulunca hemen giriştim işte. Davlumbazlari bir kere zift ve kirinden akittik mi sonrası için temizlemesi daha kolay oluyor bide üzerine barobones miss. Divortex Quick wax şaşırtıcı şekilde beni şaşırtıyor hediye gelmişti sipariş verdirtecek kıvama getirdi ama tabi 5 lt fiyatına 500 ml turtle de alınabilir

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Dün ve Bugün de boş geçmedik çok şükür :D
Yeni bir uygulamayla bir aracın üzerinden ölü toprağı nasıl çıkar izleyelim çay alın kahve alın iyi gider.
Hemde ilk defa dewalt deneyimimden bahsedeceğim. O zaman başlayalım.
Gene iş çevremden arkadaşımın aracı baya kötü durumda kendisi dewalt ın kobayı oldu aynı zamanda.
Dün iftardan sonra başladım uygulamaya.
Aracın bir kaç öncesi fotosunu bırakayım.

Aracın mevcut durumu bu baya zor durumda kendisi. İlk olarak jant, lastik ve paspaslardan başladım
Modifiyeli Sechoya b33 koydum yapıştırıyorum janta ve lastiğe çok güzel kir söküyor. Çok seviyorum kendisini.
Lastik jant fırçaları.

Kalan b33 kaportaya sıkmışım ama onu resimlemeyi unutmuşum.
Arkasından Koch FB demirtozu. 500 ml heryerine bocaladım. :)

Durulandık ve Arkasından Çinli Kill ile killendik. Resimdekinde çok çok fazla kir çıktı.

Tekrar durulandık, Kurulandık ve taban ve koltuklara başladım. Veta içersine 50 Ml Vp Carpet.
Şarjlı matkap ucuna takılı koltuk fırçasıyla.
Arka koltukları dışarı almışım ama öncesini çekmeyi unutmuşum ön koltuklar gibi gerçi ilk resimlerde vardı galiba.
Tavanıda mikrofiber beze carpet sıkıp sildim ama gene fotosunu unutmusum. öncesi ve sonrası tek başına ve acale edince unutuluyor.

Daha son Plastik aksamlar kapı eşikleri, ön konsol vites bölgesi, el freni tarafı ve bagaj tarafı Multiwash Tfr ile sıkılığ fırçalanıp mikrofiber bez ile silindi.,
Arkasından tepede bulunan çıtaları söktüm altlarını ve çıtaları temizledim.

Ve saat 12 oldu eve kaçtım. :)

Bir sonraki gün ıslak koltuklara oturup ön konsol ve plastik aksam temizlersen üşütürsün. detay heyecanın dan tabi hiçbir şeye dikkat etmiyoruz sabah karın gurultusu sonrası motor bozulmuş :D neyse dedik çıktık yola dururmuyuz duramayız neden çünkü dewalt deniycem :D

Aracı yaptığım yer yıkamacı arkadaşım araç orada yapıyorum.. Neyse dış plastik aksama maskeleme yaptım. Hasta ve acaleci tavırla bugün hiç bir öncesi fotosu yok :D Ama görmeniz lazım bi yerden dewalt kullnıyorum bi yerden nasıl ter akıyor yılmadım ve bitirdim.
Dewaltın içinden çıkan tüy çeke var onu ve Chemaical Guys V34 kalmıştı geçenlerden onu bitirdim. şaşkınım çünkü v34 harika bir şekilde dewalt ile yani rotary de çok güzel çalıştı.
Aracın çiziklerin yüzde 80 ini çıkardım. Kalanlarda baya derin yapacak birşeyim yoktu.
İlk başlarda ön kaputta dewaltı kullanırken çok fazla hızlara çıkmadım bir yandan yapıyorum bir yandan da kapuda dudağımı deydirerek sıcaklığa bakıyorum ey allahım :D yanımda ateş ölçerde var onuda kulladım çoğu zaman 50 derecelere fln geldiğini gördüm. çok fazla ön kaputta eylendğimi görünce biraz hızlandım ve diğer bölgelerde hızı yavastan çoğaltarak 1800 devirlerde döndüm ve rotarynın büyük bir rahatlık olduğunu o an anladım kl pro ile kendimi bitirmişim.
Rotary işim bittikten sonra Kl pro elime aldım sanki oyuncak biş almışım hissi verdi hafif olmasından dolayı komik geldi.
Kl pro ile Koch M3 ve kendi pedi ile dönmesi çok hoştu. Çok severek yaptım
Sonrasın köpüklü bir yıkama yapıldı kurulandı pasta artıklarından temzilendik.
iç aksamda pedallarıda unutmayalım

İçplastik aksam kapı eşiklerine Pink Sheen kullandım.
Boya koruma olarak Chemical guys Blitz kullandım. sünger ile sürüp 20 dakika bekledim ve sildim.
Sizi çok sıktım artık finaller.

Arkadaşlar sizi sıktıysam kusura bakmayın ama her şeyi anlatmak istedim iki günde yapılan bir uygulama oldu.
Okuyup resimlere baktığını ve beğendiğiniz için teşekkür ederim.
Yarın tatil verdim kendime :D