Respect3578 Uygulama Paylaşımları

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Artık koca bir bayram tatilini hakettin Koray abi.:) Emeklerine sağlık, son günler de hobi garajı açsan herhalde daha az araba gelirdi.:D

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
aynen ya yrn yatayım şöyle :D gerçekten garaj açsak kimse gelmez galiba :D çevrem zaten yapılan araçlar hep arkadaşlarım.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün akşamda boş geçmeyelim dedik ve kendi rutin yıkamamazı yaptık.
Aslında konsol ve plastik aksama uzun süredir pink sheen çıkartıp yerine spritz sürmekti plan onu yaparken bide yıkama yaptım.
Önce saf ceviz ile davlumbazlara giriştim arkasından lastik ve jant lara bu bölümü resimlemeyi unutmuşum.
Arkasında veta içerisinde ceviz ile ön yıkama arkasında kwazar içinde bir kapak b33 ve göz kararı ev13 acaleden hazırlandı :)

çift kovada şampuan Purple Velvet 15 ml yettide arttı bile.

durulamadan bir kaç foto korumamız sıfır konumda yakında bir uygulama gelecek işallah içimde dert çünkü bu aralar.

Bayadır canım divortex Quik Wax çekiyordu. Islak olarak uyguladım arkasından tekrar duruladım. Sonuçları.

Arkasından Purestar Dublex ile kuruladım. Sarı ışıkta kopartanın üzerinde çok çok az çizikler oluşmaya başlamış bunu görünce beni bir kat daha aklımdaki yapacağım uygulamayı yapmak için daha da sabırsızlaştırdı.

Arkasında lastiklere Endurence, Davlumbazlarada Barabones. Barabonesi bu sefer sıkırak uygulayayım dedim bakim nasıl oluyor deneme amaçlı. Tamamen ürün israfı sıkıyorsunuz çok sıkınca akıyor yere sonra çizgi çizgi kalıyor. Eskisi gibi süngerle silmeye devam edeceğim bundan sonra.

Evet iç plastik aksama kapılar konsol ve kapı eşiklerinide Amway Loc ile temizledim. Arkasından Spritz sürdüm. Sonra Camları içerden ve dışardan Amway Cam ile temizledim.

Aksam finaller iyi çıkmayacağını bildiğimden sabah finalleri çektim.

Oh mis :D okuyup ve resimlere baktığınız için teşekkür ederim
Görüşmek dileğiyle.
Dün ve Bugün de boş geçmedik çok şükür :D
Yeni bir uygulamayla bir aracın üzerinden ölü toprağı nasıl çıkar izleyelim çay alın kahve alın iyi gider.
Hemde ilk defa dewalt deneyimimden bahsedeceğim. O zaman başlayalım.
Gene iş çevremden arkadaşımın aracı baya kötü durumda kendisi dewalt ın kobayı oldu aynı zamanda.
Dün iftardan sonra başladım uygulamaya.
Aracın bir kaç öncesi fotosunu bırakayım.

Aracın mevcut durumu bu baya zor durumda kendisi. İlk olarak jant, lastik ve paspaslardan başladım
Modifiyeli Sechoya b33 koydum yapıştırıyorum janta ve lastiğe çok güzel kir söküyor. Çok seviyorum kendisini.
Lastik jant fırçaları.

Kalan b33 kaportaya sıkmışım ama onu resimlemeyi unutmuşum.
Arkasından Koch FB demirtozu. 500 ml heryerine bocaladım. :)

Durulandık ve Arkasından Çinli Kill ile killendik. Resimdekinde çok çok fazla kir çıktı.

Tekrar durulandık, Kurulandık ve taban ve koltuklara başladım. Veta içersine 50 Ml Vp Carpet.
Şarjlı matkap ucuna takılı koltuk fırçasıyla.
Arka koltukları dışarı almışım ama öncesini çekmeyi unutmuşum ön koltuklar gibi gerçi ilk resimlerde vardı galiba.
Tavanıda mikrofiber beze carpet sıkıp sildim ama gene fotosunu unutmusum. öncesi ve sonrası tek başına ve acale edince unutuluyor.

Daha son Plastik aksamlar kapı eşikleri, ön konsol vites bölgesi, el freni tarafı ve bagaj tarafı Multiwash Tfr ile sıkılığ fırçalanıp mikrofiber bez ile silindi.,
Arkasından tepede bulunan çıtaları söktüm altlarını ve çıtaları temizledim.

Ve saat 12 oldu eve kaçtım. :)

Bir sonraki gün ıslak koltuklara oturup ön konsol ve plastik aksam temizlersen üşütürsün. detay heyecanın dan tabi hiçbir şeye dikkat etmiyoruz sabah karın gurultusu sonrası motor bozulmuş :D neyse dedik çıktık yola dururmuyuz duramayız neden çünkü dewalt deniycem :D

Aracı yaptığım yer yıkamacı arkadaşım araç orada yapıyorum.. Neyse dış plastik aksama maskeleme yaptım. Hasta ve acaleci tavırla bugün hiç bir öncesi fotosu yok :D Ama görmeniz lazım bi yerden dewalt kullnıyorum bi yerden nasıl ter akıyor yılmadım ve bitirdim.
Dewaltın içinden çıkan tüy çeke var onu ve Chemaical Guys V34 kalmıştı geçenlerden onu bitirdim. şaşkınım çünkü v34 harika bir şekilde dewalt ile yani rotary de çok güzel çalıştı.
Aracın çiziklerin yüzde 80 ini çıkardım. Kalanlarda baya derin yapacak birşeyim yoktu.
İlk başlarda ön kaputta dewaltı kullanırken çok fazla hızlara çıkmadım bir yandan yapıyorum bir yandan da kapuda dudağımı deydirerek sıcaklığa bakıyorum ey allahım :D yanımda ateş ölçerde var onuda kulladım çoğu zaman 50 derecelere fln geldiğini gördüm. çok fazla ön kaputta eylendğimi görünce biraz hızlandım ve diğer bölgelerde hızı yavastan çoğaltarak 1800 devirlerde döndüm ve rotarynın büyük bir rahatlık olduğunu o an anladım kl pro ile kendimi bitirmişim.
Rotary işim bittikten sonra Kl pro elime aldım sanki oyuncak biş almışım hissi verdi hafif olmasından dolayı komik geldi.
Kl pro ile Koch M3 ve kendi pedi ile dönmesi çok hoştu. Çok severek yaptım
Sonrasın köpüklü bir yıkama yapıldı kurulandı pasta artıklarından temzilendik.
iç aksamda pedallarıda unutmayalım

İçplastik aksam kapı eşiklerine Pink Sheen kullandım.
Boya koruma olarak Chemical guys Blitz kullandım. sünger ile sürüp 20 dakika bekledim ve sildim.
Sizi çok sıktım artık finaller.

Arkadaşlar sizi sıktıysam kusura bakmayın ama her şeyi anlatmak istedim iki günde yapılan bir uygulama oldu.
Okuyup resimlere baktığını ve beğendiğiniz için teşekkür ederim.
Yarın tatil verdim kendime :D
Ellerine sağlık abi 2 uygulamanı da peşpeşe yeni gördüm ikiside birbirinden güzel olmuş maşallah:nazar::alkis:
Ayrıca maalesef arabalarla ilgilenirken kendimize o kadar dikkat etmiyoruz aynı hatayı bende yapmıştım bi sefer, o zamandan beri koltukları sürekli sona bırakıyorum :komik:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,colt baya yorgunmuş aslında ışıltısına kavuşunca sahibi ne tepki verdi merak ettim :) Yeni makinada hayırlı olsun,hakkını vermişsiniz kavuşur kavuşmaz :sicak:

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Ellerine sağlık abi 2 uygulamanı da peşpeşe yeni gördüm ikiside birbirinden güzel olmuş maşallah:nazar::alkis:
Ayrıca maalesef arabalarla ilgilenirken kendimize o kadar dikkat etmiyoruz aynı hatayı bende yapmıştım bi sefer, o zamandan beri koltukları sürekli sona bırakıyorum :komik:
İşte geç kurumasın diye. kendimizi feda ettik allahtan etkisi kısa sürdü çok uzun olmadı. Topardım ter atarak. Çok sağol teşekkür ederim.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Emeğinize sağlık,colt baya yorgunmuş aslında ışıltısına kavuşunca sahibi ne tepki verdi merak ettim :) Yeni makinada hayırlı olsun,hakkını vermişsiniz kavuşur kavuşmaz :sicak:
Hani bazı mekanlar sahibininde videosunu çekiyor ya şaşırıyorlar fln. Bugünde öle oldu aslında yani arkadaşım baya bir şaşkın evine gitti bu kadar beklemiyordum dedi. Çok yorgundu sanki onunda pek ümidi yoktu :D ama tekrar hayat buldu. çok sağolasın makinanın heyecanıyla valla giriştik araca ama çok memnun kaldım dewalttan sesi de iyi eh biraz omuz ve kol yaptırıyor ama kullanması ve tetik emniyete güzel. yüksek devirlerde kullanmak daha kolay tabi ama o kadar da çıkmadım ben ilkte.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Eline emeğine sağlık abi, araba resmen ölümün kıyısından dönmüş, İlk fotoğraflarda kaputun halini görünce acaba ne kadar düzelir epey merak etmiştim ama finalde gördüm ki olabilecek en iyi noktaya taşınmış sayende. Uygulama bütünüyle harika olmuş, sana da ayrıca geçmiş olsun :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Lunaparkda çarpışan araba olarak mı kullanmışlar bunu, aman Yarabbim.
Seni gerçekten tebrik ederim harika iş çıkarmışsın, dewaltın da tadını almışsın. Artık borakamazsın. Dewaltın kötü yanı yazın çok ısınıyor, fena.
Forum yeni usta kazanıyor, çok beğendim, araba şu haliyle satılsa eskisine oranla 5000 lira koymuş üstüne.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık güzel olmuş dewaltın hayırlı olsun bana kullanmak ne zaman nasip olucak bakalım.
Dikkatimi çeken husus şu hare giderici uygulamadan direk finish aşamasına geçmişsin sanırım. Rotary hare yapmadımı

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Eline emeğine sağlık abi, araba resmen ölümün kıyısından dönmüş, İlk fotoğraflarda kaputun halini görünce acaba ne kadar düzelir epey merak etmiştim ama finalde gördüm ki olabilecek en iyi noktaya taşınmış sayende. Uygulama bütünüyle harika olmuş, sana da ayrıca geçmiş olsun :)
Çok sağolasın eksik olma :D yani arac çok hor kullanılmış.

Seni gerçekten tebrik ederim harika iş çıkarmışsın, dewaltın da tadını almışsın. Artık borakamazsın. Dewaltın kötü yanı yazın çok ısınıyor, fena.
Forum yeni usta kazanıyor, çok beğendim, araba şu haliyle satılsa eskisine oranla 5000 lira koymuş üstüne.
Valla Dewalt şuan isteklerimin hepsini karsılıyor. Teveccühünüz master bey elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Tabi tüm çizikleri alamadım baya derinlerde vardı ama biraz da benim ilk makinayı kullanışım o yuzden. daha iyi olacağını düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. Çok sağolun. Eksik olmayın.

Eline sağlık güzel olmuş dewaltın hayırlı olsun bana kullanmak ne zaman nasip olucak bakalım.
Dikkatimi çeken husus şu hare giderici uygulamadan direk finish aşamasına geçmişsin sanırım. Rotary hare yapmadımı
KOch M3 hem finish hemde mükemmel şekilde hare giderici. Pasta ve pedi harika kl proylada güzel çalışıyor. İşallah yakın zamanda kullanmak nasip olur dikkatli olmakta fayda benim yaptığım araç zaten kötüydü ben onun üzerinde çalışma imkanı buldum. ama genede bir kaporta alıp çalışmak daha sağlıklı. Bulabilirsem bayramdan sonra bende alıcam. yakma noktasına kaç derecede olucak bakalım.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Valla tam olarak yazacağım yorumu yazmışsın abi. Isınma konusunda sana katılıyorum. Bazen bende dewaltı kullanırken bir bakıyorum ellerim nerdeyse yanacak, o anki hırs ve bitirme isteği ile dikkat etmiyoruz bazen.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Yeni bir uygulama yeni bir heyecan yeni bir kombo değişik işler :)
Ne mi yaptım. Polisaj. nasıl mı işte şöyle.

Araç toyota gümüş gri, yorgun biraz. gözleride kör olmuş.

Ne kullandım.
Dewalt rotary ve Kl Pro
Pasta Chemical Guys V36 ve 3D HdPolish-Hdpolish eskiden beğeniyordum ama M3 den sonra artık beğenmiyorum.
V36 nında çok fazla tozuma sorunu var onuda almam artık :D
Birazda M3 ile kıyaslamak için denemiştim bugün artık almam heralde. Çünkü M3 ün parlaklığı daha güzel hare olarak ikiside aynı.
Pedleri ıslatmada ve her pasta yapmadan önce bir iki fıs pastayla beraber pede sıkıyorum kayganlık sağlıyor yüzeyde.
Birde ped yıkama kovası. @Shirb13 :) bilmeyenler için videosunu bırakıyorum.

Aracın ilk halleri.
Ön yıkama b33. Jant ve lastik temizliği
Koch Fb Demirtozu ve Çinli kill uygulaması. Resimleri unutuldu. :yazik:
Kurulandık ve maskeleme işlemi yapıldı.

farların durumu öncesi ve sonrası.

Kapı kollarının iç kısımları öncesi ve sonrası.

Aracon boya ölçümüde yapıldı. Tavan 85 civarıydı geri kalan yerler 90-100 arası birde sağ çamurluk ta ne var bilemedim 230 çıktı.
Dewalt ile acale etmeden sağa sola yukarı aşağıya (çapraz diyorlar) V36 eşliğinde tüm yüzeyler geçildi bu sefer makina ya daha hakimdim. 09:30 gibi başladım, 13.30 gibi bitti dewaltla
Arkasından mola verdim yanımda götürdüğüm zeytin peynir ekmek domates ve biber eşliğinde karnımızı doyurduk.
geldik ikinci aşamaya Kl Pro ve 3d HdPolish ile tüm yüzeyleri aynı çaprazlama ile yaptım. Devir 3 ile 4 ten yukarı çıkmadım.
Oda bitti sonra. Maska bantları çıkarıldı. Arkasında b33 ile yıkama.
Chemical Guys Blitz akrilik boya koruma yaptım. sünger yardımı ile sürdüm 20 dakika bekledim ardından sildim.
Sonuç mu ahanda :)

Eski çalışma sistemime yarından itibaren geri dönüyorum. Esnek çalışmam iyidi ne güzel uygulamalar yapıyordum. bu kadar paylaşım yapamayabilirim.
Kendinize iyi bakın. Okuyup, resimlere bakıp ve beğendiğiniz için teşekkür ederim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık yine dost işi diriltme olmuş sanırım,umarım kıymet bilirler :) sahibide güle güle kullansın