Respect3578 Uygulama Paylaşımları

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Herkese merhabalar aynı araca dün ve ondan önceki günlerde yaptığım uygulamayı sizlerle paylaşacağım.
ilk olarak şunu söyleyeyim bu araçta yakın bir arkadaşım heves olduğu için ona da göstererek yaptığımdan öncesi fotolarının çoğunu unuttum zaten bir yandan iş yap bir yandan göster bir yandan da olmayan yerleri toparlama çabası zamanımızı baya aldı.

Neyse araç Peugeot 206 Marka baya hırpalanmış içi ve dışı içi. Dışını zaten ayriyeten konuşacağız.
İç detayı bir kaç küçük videoyla geçiyorum.
İç detayda siperliklerden başladım tabi krem rengi olunca sihirli süngerle temizledim.
Sonrasında tavan VP CC ile sık, fırçala ve kuru bez ile sil.
Arkasından direkler, ön konsol, kapılar vb. yerler Multiwash TFR ve Flowey İ2 karışımla sık fırçala sil.
Sonrasında koltuklar ve tavan VP CC ile basınçlı pompa ile atım sonra fırçalama ve Arnica Hydra Plus vakumlu çekim

https://photos.app.goo.gl/VZSS5aFPPQuYVdDT6

https://photos.app.goo.gl/YowxX4RWkHWtqVKt8

https://photos.app.goo.gl/4dRRdvFaghwZwMHU8

https://photos.app.goo.gl/FwQkvDJHTq94Uzd67

Bu işlemler bittikten sonra 14.11.2020 tarihinde Polisaj işlemine başladım. Başlamadan boya ölçümü yaptım ve şok üzerine şok geçirdim.
aracın boya ölçümünde vernik sınırında altında olan bir ölçüm çıktı karşıma.

Normalde 75.0 mikron altında pasta yapmazlar ama ben o riski göze alarak işlemlerimi gerçekleştirdim. Aracın tavan hariç her yeri ya çok yüksek yada sınırın altında.
Bir kaç mikron ölçümü.

Tabi ölçüme sıra gelmeden önce ilk olarak yıkamacı (bol kostikli) köpüğü ile yıkama sonrasında Flowey R10 1:1 suladırılmış demirtozu temizleyici.

Arkasından Kil işlemi

Daha sonrasında Polisaj İşlemine geçmeden önce Farları 1000-2000-3000 su zımparasıyla zımparalayıp en son işlem olarak h9 la parlattım üstüneden Nasiol ZR53 Seramik koruma yaptım.

Polisaj öncesi maskeleme ve kullanılan maske bandı.

Ön plastik çok fazla beyazlaşmış onu hem koruma altına alıp hemde plastik rengini yerine kazandırmak için Koch Chemie NanoPlastcare kullandım.

Tam videosunu izlemek isteyenler için daha önce detaylı tanıtım videosunu çekmiştim.

Polisaj yapmaya geçmeden önce ilk olarak bu kadar vernik mikronu çıkan araca polisaj yapmalı mıyım? yoksa yapmamalıyım diye çok düşündüm sonra cesaretimi toplayarak giriştim. İlk olarak Menzerna 2500 ilk bir kat yaptım, hafif çizikler kalınca sonrassında H9 ile bastırmadan ve en çok 2000 veya 2200 devirle Rotary Dewalt ile döndüm sonuç beni memnun etti.

Polisaj aşamasına geçmeden önce aracın ilk boya durumu

https://photos.app.goo.gl/KgpX46RJRfGJxKEf8

Daha sonra

https://photos.app.goo.gl/Fr4kLuLJMf6LEHH78

Aracın bir yerine zarar vermeden H9 ile aracı bitirdikten sonra KC M3 ve LE Orbital ile bitirip.
Aracın sahibi koruma istememesine rağmen bende kendisine hediye amaçlı Chemical Guys Blitz Akrilik Boya Koruma yaptım. (uygulaması basit sünger yardımıyla sürüp 20 Dk. bekledikten sonra siliyorsun)

Ve son olarak böyle bir zor kaporta boya durumu kötü aracın işlemlerini bitirdikten sonra bir kaç final fotosu.

Sabırla okuyup resimlere tek tek bakıp beğendiğiniz için teşekkür ederim. Elimden gelenin en iyisini yapamaya çalıştım.
Kendinize iyi bakın bol detaylı günleriniz olsun.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinize saglik hocam guzel uygulama olmus LE Orbital nasil cikti hocam deneyim yorumunuz nedir.

Son düzenleme:

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Elinize saglik hocam guzel uygulama olmus LE Orbital nasil cikti hocam deneyim yorumunuz nedir.
Teşekkür ederim. Çok güzel üstünde yanlış kullanımda kırmızı ikaz veren ışık var düzgün kullanımda normal olduğunu belli eden sürekli yeşil ışık yanıyor. Yani makina sesi olsun titreşimi olsun gayet güzel makina beğendim ben. Kaliteli ürün

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Eline sağlık büyük cesaret. Polisaj sonrası ölçüm yaptın mı. Birde kapı içleri kaç geliyor merak ettim doğrusu.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Merhabalar ürün içeriğinden kısace bahsettiğimize göre bgn yaptığım bu uygulamayı sizlerle paylaşayım hemen ani bir kararla havanında güzel olmasıyla beraber detay hevesim geldi ve zaten aracımlada bayadır ilgilenmiyordum. Uzun zamandır çok merak ettiğim iki ürünü denemek için hemen eşyaları aldım indim aşağıya diğer üründe Kiwami Wax tı.

Uygulamanın başında söyleyeyim Demirtozu ve Kill uygulamadım çünkü zaman dardı yetişmezdi ölede oldu 15:30 başladım 19:30 da bitti uygulama 20:00 de de yasaklar başladı. Ben sevdim iki ürünüde, iki üründe benim için güzel ürünler. Amigoda beklediğimden iyi.

Ama aracın artık küçük bir opersyona ihtiyacı var. F6 lık duruma gelmiş. Sonra arkasından Carpro seramik yapmayı düşünüyorum ilerleyen günlerde

4. katta aşağıya düzeneği sarkıttım.

Aracın kirli ve mat hali

Araca Davlumbaz, Lastik ve Jant temizliği ile başladım. Bu arada yeni aldığım fırçayı uzatma aparatıyla şarjlı matkapla kullandım çok rahatlattı davlumbaz temizliğinde kısa videosunuda bırakıyorum.
Jant, Davlumbaz ve Lastik temizliğinde B33+Secho Modifiye

https://photos.app.goo.gl/rL11D9yw4u3YbFtk6

Arkasında yıkama, kurulama, fırçalama, köpükleme vs. yardımcılarımız.
Ön yıkama Kwazar+Xiaomi Pompa+Ev13
Kova yıkama Purpe Velvet(mis) + iki eldiven
Kurulama Purestar Dublex

Küçük bir yardımcı her zaman olmalı :cool:

Temiz ve yıkanmış Lastik Jant ve Davlumbaz

Kurulandık paklandıktan sonra asıl olaya geçtik.
LE Orbital+KC Mor Ped+Prima Amigo

Aracımın sol kaput tarafından başladım ve parlaklık hoşuma gitti.
Arkasından yaptığım yerlerin görüntülerini aldım. Parlaklık tatmin edici.

Sol tarafla Sağ taraf arasında bariz fark var

Birazda mahalle sarı ışığı altında bakalım

Arkasından Kiwami uyguladım work stuf uygulama pedi ile ped biraz yumuşak ama güzel uygulanıyor.
Onrasında Lastiklere Endurence, Davlumbazlara Barabones(Akşam karanlığında idare edin)

Ve akşamdan son bir kare ışığımız yetersiz sabah yağmur çamur yağmassa çokta tozlanmassa güzel fotolar eklerim işallah.

Bu parlaklık beni tatmin etmedi gerçeği söylemek gerekirse belkide akşam olduğundandır yada gözüm arabamın rengine alıştığındandır. Bir sonraki uygulamam Demirtozu + Kill + KC.F6 +M3 + CarproCeramic yapmayı planlıyorım bakalım ne zamana nasip kısmet olur.
Okuyup tek tek resimlere bakıp beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Koray abi ellerine sağlık, davlumbaza kullandığın fırça zarar verebilir gibi geldi. Bir sıkıntı oluşturdu mu ?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Elinize sağlık gri renk bi süre sonra alıştırıyor kendine o sebepten tatmin etmemişte olabilir :) Car Pro olarak ne düşünüyorsunuz hangi ürünü