Respect3578 Uygulama Paylaşımları

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
@Respect3578, Ellerine sağlık hocam,koltuklar neymiş öyle yaa :of:
Koltuklar da kendinden şüphelenmiş bir ara bence biz koltukmuyuz diye :D

Ellerine sağlık yapıyorsun bu sporu:mutlu:
Sağolasın hurşitim vallaha yetişemiyorum desem yeri var sen olsaydın iyi olurdu :deli:artık izmirde / aliağada bakalım allah yardımcımız olsun orda biri var ama benim kadar aktif değil ismi lazım değil senden biliyorsun.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Ellerine sağlık. Maşallahın var :alkis:
Çok sağol Can bey maşallah maşallah nazar.degmez.isallah

Ana sıfır marea yapmışlar:)
O ne pislikmiş öyle ya, hiç mi bez sürmemişler bu arabaya. Felaketmiş durumu ama finalde şaheser çıkmış ortaya.
Abi senden bu şekilde yorum almak gerçekten insanı mutlu ediyor. Bizim insanimiz araç temizliği bilmiyor. Yikamacilar da senelerce yıkanan araç işte abi ne.olur.baska.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Respect3578 koltukları ben de bej sanıyordum baya gri koltuk çıktı ortaya :D elinize sağlık iç kısım gerçekten nefes almış pırıl pırıl çıkmış. Şu pedal temizliğini Bi halledemedim :D
kalın bir fırça alın normal fırça ile olmuyor bazı pedallar kalın fırçalar daha sert olduğundan aralardaki tüm pisliği söküyor.
Arkadaşlar ben pedallar için çinden aldığım dandik detay fırçalarından birinin uçlarını makas ile keserek kısalttım. Böylelikle fırça ile baskı yapınca kıllar sağa sola yatmıyor, çok iş görüyor pedallarda ve ince aralarda.

Bana da bu aklı @omrslhmms abi vermişti sağ olsun.

Koray abi bu arada arabanın içi efso değişim geçirmiş eline koluna sağlık.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Abi ellerine sağlık maşallah, gençlik yıllarına dönmüş araba :D
Arkadaşlar ben pedallar için çinden aldığım dandik detay fırçalarından birinin uçlarını makas ile keserek kısalttım. Böylelikle fırça ile baskı yapınca kıllar sağa sola yatmıyor, çok iş görüyor pedallarda ve ince aralarda.
Bana da bu aklı @omrslhmms abi vermişti sağ olsun.
Koray abi bu arada arabanın içi efso değişim geçirmiş eline koluna sağlık.
Çok sağolun arkadaşlar elimizden geleni yapmaya ve insanlara temiz araba teslim etmeye dikkat ediyorum. Zaten çoğu meslektaşım hakediyorlar her şekilde tabi onlarda bu şekilde bakmaya devam ederse.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Maşallah o koltuklar neymiş ne olmuş öyle ya Uygulama her zaman ki gibi şahane olmuş, eline emeğine sağlık abi.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Maşallah o koltuklar neymiş ne olmuş öyle ya Uygulama her zaman ki gibi şahane olmuş, eline emeğine sağlık abi.
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince öğrendiklerimizin üstüne koyarak yapmaya devam ediyorum :)

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Merhabalar dün genel bir yıkama yapıp bir kaç bişeyler denedim hep beraber bakalım.
Pompaların içinde vetada 100 ml ceviz 2 litre su, Kwazarda 60 ml Ev13 1800 su, sechoda 50 ml b33 1800 su

İlk öncelikle çok defa denendi biliyorum ama direk janta sıkan olmadı diye biliyorum R10 u bende 1:1 hazırladım 250 ml su 250 ml R10 koydum ve sonuçtan çok şaşkınım buyrun sizde bakın :D Daha sonra b33 ile ve kova içime şampuan hazırlanarak davlumbaz lastik ve jantları temizledim.

Daha sonra arabanın ,ç,nde bulunan yıllanmış, emekli memur kılıflarımı çıkarttım. Sonrasında bunlara bir yıkama uygulamasıda gelecek. Şimdilik yüzeysel temizledim.

Arkasında aracın içini çektim sonrasında yıkayacaktım ama kurumda sular gitti. Anca az akan suyla paspasları temizledim hazırladım kuruladım. yerine koydum. Sular gittiğinde saat 21:30 flndı sonrasında 04:30 da geldi zaten nöbetçiydim bekledim sabaha kadar :D

Cevizle ilk tur

Arkasından kwazarda bir test yaptım. benim kwazarın içinde 2 adet önde keçe var. Sırasıyla resimlerde ilk siyah başlık ve 2 keçe attım pek hoşuma gitmedi, sonrasında siyah başlığı çıkarttım mavi başlığı taktım ve içinde hiç bişey olmayarak attım ve baya sulu oldu beğenmedim, en son tek keçe ile siyah başlığı tekrardan taktım ve istediğim kıvamı buldum bundan sonra tek keçe 60 ml ev13 mükemmel size de göstereyim.

Çift keçe siyah başlık

Mavi başlık içi boş çok sulu.

Tek keçe siyah başlık istediğim kıvam

Daha sonra çift kova Gtechniq eldiven ile Auto Brite Banana Gloss şampuan 30 Ml kullandım ve kurulama Purestar dublex, Kapı aralarına Spark havlu.
Arkasından 1:1 sonax içerisine ilave ettiğim 335 ml su ile 15 ml Flowey X50 karıştırdım. sıkıp tekrar duruladım.

Hazır polen filtresini değiştirmişken Brio klima tazeleyiciyide patlattım 15 dk. klima açık iç sirkülasyonda çalıştı.

Lastiklere Endurence, Davlumbazlara barabones iç mekan plastik aksam Spritz.

Direksiyon gövdesi, simidi, vites körüğü ve kol dayama 3D LVP

Ayların siyah kısımları ve camların dış kısım fitilleri hafiften kireç lekesiydi Eraser le hallettim. Camların fitilleri unutmusum çekmeyi.
50:50 de var

Camlara içerden ve dışardan Amway Glass Cleaner ve Work Stuff cam bezi. Kullandığım en iyi cam bezi değişmezim bundan sonra onuda deneme fırsatı buldum sonunda kendi aracımda.

Birazda finaller.

Arkadaşlar sizleri inşallah sıkmamışımdır okuduğunuz için ve resimlere bakıp beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Yakın zaman da tavan halı ve koltuk yıkama yapacağım o yüzden koltukları yüzeysel geçtim
Sonunda kılıflardan kurtuldum çok mutluyum.
Sağlıcakla kalın

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar dün genel bir yıkama yapıp bir kaç bişeyler denedim hep beraber bakalım.
Pompaların içinde vetada 100 ml ceviz 2 litre su, Kwazarda 60 ml Ev13 1800 su, sechoda 50 ml b33 1800 su

İlk öncelikle çok defa denendi biliyorum ama direk janta sıkan olmadı diye biliyorum R10 u bende 1:1 hazırladım 250 ml su 250 ml R10 koydum ve sonuçtan çok şaşkınım buyrun sizde bakın :D Daha sonra b33 ile ve kova içime şampuan hazırlanarak davlumbaz lastik ve jantları temizledim.

Daha sonra arabanın ,ç,nde bulunan yıllanmış, emekli memur kılıflarımı çıkarttım. Sonrasında bunlara bir yıkama uygulamasıda gelecek. Şimdilik yüzeysel temizledim.

Arkasında aracın içini çektim sonrasında yıkayacaktım ama kurumda sular gitti. Anca az akan suyla paspasları temizledim hazırladım kuruladım. yerine koydum. Sular gittiğinde saat 21:30 flndı sonrasında 04:30 da geldi zaten nöbetçiydim bekledim sabaha kadar :D

Cevizle ilk tur

Arkasından kwazarda bir test yaptım. benim kwazarın içinde 2 adet önde keçe var. Sırasıyla resimlerde ilk siyah başlık ve 2 keçe attım pek hoşuma gitmedi, sonrasında siyah başlığı çıkarttım mavi başlığı taktım ve içinde hiç bişey olmayarak attım ve baya sulu oldu beğenmedim, en son tek keçe ile siyah başlığı tekrardan taktım ve istediğim kıvamı buldum bundan sonra tek keçe 60 ml ev13 mükemmel size de göstereyim.

Çift keçe siyah başlık

Mavi başlık içi boş çok sulu.

Tek keçe siyah başlık istediğim kıvam

Daha sonra çift kova Gtechniq eldiven ile Auto Brite Banana Gloss şampuan 30 Ml kullandım ve kurulama Purestar dublex, Kapı aralarına Spark havlu.
Arkasından 1:1 sonax içerisine ilave ettiğim 335 ml su ile 15 ml Flowey X50 karıştırdım. sıkıp tekrar duruladım.

Hazır polen filtresini değiştirmişken Brio klima tazeleyiciyide patlattım 15 dk. klima açık iç sirkülasyonda çalıştı.

Lastiklere Endurence, Davlumbazlara barabones iç mekan plastik aksam Spritz.

Direksiyon gövdesi, simidi, vites körüğü ve kol dayama 3D LVP

Ayların siyah kısımları ve camların dış kısım fitilleri hafiften kireç lekesiydi Eraser le hallettim. Camların fitilleri unutmusum çekmeyi.
50:50 de var

Camlara içerden ve dışardan Amway Glass Cleaner ve Work Stuff cam bezi. Kullandığım en iyi cam bezi değişmezim bundan sonra onuda deneme fırsatı buldum sonunda kendi aracımda.

Birazda finaller.

Arkadaşlar sizleri inşallah sıkmamışımdır okuduğunuz için ve resimlere bakıp beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Yakın zaman da tavan halı ve koltuk yıkama yapacağım o yüzden koltukları yüzeysel geçtim
Sonunda kılıflardan kurtuldum çok mutluyum.
Sağlıcakla kalın
Emeğine saglık agabey'im miss gibi olmuş araba masallah. Lastik fırçasından memnunmusunuz acaba ağabey? Ülkemizden aldıysanız nerden almıştınız acaba?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Respect3578 abi eline sağlık. güzel yıkama sonrası gün doğumuyla o temiz araç görüntüsü çok hoş oluyor :) geçen sene sahur sonrası araç yıkamaya koyulunca benzer saatlerde benzer işlemleri yapmıştım ben de. eğer imkan varsa araç yıkamak için şu sıcak yaz günlerinde mükemmel vakitler sabahın ilk ışıkları :) ek olarak r10 konusunda da yorumum, güzel iş çıkarmış. f/p anlamında zirveye oturuyor gibi :) eraser'ı silikonda vs kullanınca sorun yaşattı mı abi? sürüp ne kadar süre sonra silmiştin?

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Emeğine saglık agabey'im miss gibi olmuş araba masallah. Lastik fırçasından memnunmusunuz acaba ağabey? Ülkemizden aldıysanız nerden almıştınız acaba?
https://urun.n11.com/set-urunler/sgcb-tire-cleaning-lastik-temizleme-fircasi21565mm-P366422054
almıştım ama bitmiş sanırsam. memnunum fırçadan.

@Respect3578 abi eline sağlık. güzel yıkama sonrası gün doğumuyla o temiz araç görüntüsü çok hoş oluyor :) geçen sene sahur sonrası araç yıkamaya koyulunca benzer saatlerde benzer işlemleri yapmıştım ben de. eğer imkan varsa araç yıkamak için şu sıcak yaz günlerinde mükemmel vakitler sabahın ilk ışıkları :) ek olarak r10 konusunda da yorumum, güzel iş çıkarmış. f/p anlamında zirveye oturuyor gibi :) eraser'ı silikonda vs kullanınca sorun yaşattı mı abi? sürüp ne kadar süre sonra silmiştin?
Eraser in kıvamı yoğum biraz sürdüm hemen arkasından sildim bir problem olmadı kuru bez yanında nemli bezde bulundur çıkmayan yer olusa onla silersin hemen. Kapı camları dış plastik kısımlarında kullandım su almayı engelleyen fitillerde bir problem olmadı.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Koray abi ellerine sağlık, küçük detaylarla yıkama günlüğünü güzelleştirmişsin. :) R10 artık favorim ve sanırsam başka marka kullanmıyacağım çünkü 1:1 sulandırılınca ekonomiyi baya bir etkiliyor. :D Dış plastikler çok güzel gözüküyor.