Rutin Detaylı Temizlik

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok teşekkürler. Biraz önce Koch Pol Star ve Gtechniq C6 da aldım, 150TL'ye kargo dahil geldi.
Bu ürünlerin kullanımı için ne almam lazım?

Bim'den mikrofiber alabilirim ama başka bir markanın ürününü almam iç temizlikte fark yaratır mı? Yaratırsa hangisini almalıyım?
Detay fırçası için ne alayım? Çok çeşitlerini gördüm, fiyatlar da çok değişken. Hangisini tavsiye edersiniz?
Bu ürünleri sulandırarak mı kullanmam gerekiyor? Köpük yapan şişe mi almalıyım, yoksa sprey yapan şişe yeterli mi? Örnek bir şişe var mı?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Konusu geçmiş her mesajı detaylı okuyamadım ama tekrarlanıyorsa kusura bakmayın, torpido için sonax+1 ahşap içinde şiddetle detailwax öneriyorum kullanıp gözle görülür dolgunluk,parlaklık ve bir miktar da koruma sağladığını düşünüyorum.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Çok teşekkürler. Biraz önce Koch Pol Star ve Gtechniq C6 da aldım, 150TL'ye kargo dahil geldi.

Bim'den mikrofiber alabilirim ama başka bir markanın ürününü almam iç temizlikte fark yaratır mı? Yaratırsa hangisini almalıyım?
Detay fırçası için ne alayım? Çok çeşitlerini gördüm, fiyatlar da çok değişken. Hangisini tavsiye edersiniz?
Bu ürünleri sulandırarak mı kullanmam gerekiyor? Köpük yapan şişe mi almalıyım, yoksa sprey yapan şişe yeterli mi? Örnek bir şişe var mı?
Fırça olarak ben work stuff (parlatan adamlardan alabilirsiniz), valet pro fırçası vb. Kaliteli ürünler arada forumdada satışı oluyordu.bez olarakta superclean(microfibermarket sitesi) kaliteli bezler alabilirsiniz.ben bez seçiminde gyeon polish wipe,soft wipe,super clean ,chemical guys bezlerini kullanıyorum.purestar ürünleride microfibermarkette satılıyor üst düzey ürünler.n11 gibi sitelerden valet pro vb genel temizlik bezlerde temin edebilirsiniz.bimden bez alıp kullanılabilir ama araç yüzeyinde kullanmayın derim hare iz bırakabilir(bir arkadaş paylaşmıştı) ama işinizi görür.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Merhaba,

İç mekanda piano black gibi çizilmeye müsait aksamlar olduğu için (multimedya ekranı, hayalet ekran vs) bim bezini buralarda kullanmanızı tavsiye etmem. Trimler için kullanabilirsiniz. Kendinize bir deri fırçası almanız gerekli, f/p ürünü olarak Colourlock deri fırçası işinizi fazlasıyla görür.

Köpük yapan şişe ile kullanmanızı tavsiye ederim. Pol Star sulandırılabiliyor, üzerinde doğru oranları yazar.
10 TL'ye şu linkte var, örnek şişe.
https://www.detaymarketim.com/kp-pmu357

Ya da Nivea köpük yapan şişe bulabilirseniz kullanabilirsiniz. A101'de bir sabun vardı, onun şişesi de köpük yapıyor.

Detay fırçası olarak şuan ulaşılabilirlik ve kalite anlamında work stuff albinolar çok iyi. Bir de turuncusu var. Ama pahalıdır.
Vp fırçalar da iş görecektir.

Gtechniq C6 kullanmadım, ama anladığım kadarıyla spritz, preserve tarzı trim koruyucu oluyor, bu sulandırılmaz diye tahmin ediyorum, emin değilim. Nasıl uygulamak gerekir o konuda da bilgim yok, ama genel itibari ile beze sıkıp yüzeye sürüp sonra varsa fazlalıkları alarak ilerlenebilir.

Bez olarak şuan herhalde Türkiye'de harika şeyler oluyor, kaldıysa @Tonyukuk07 Atalay Hocadan wax bezi alabilirsiniz. İç mekanda da güvenle kullanılabilir. Eğer yoksa @SuperClean belki iç mekan için güvenli bir bez önerebilir. En olmadı gyeon soft wipe da güzel bezdir.

Plush tip yumuşacık ama emici bir havlu alın iç mekan hassas noktalar için. Bim bezleri ile sert plastikler ya da zemini temizliğinde kullanabilirsiniz.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Deri fırçası aldım Colourlock'tan. HAtta 2 tane aldım, birini de yerleri süpürdükten sonra, tozları açığa çıkartmak için kullanacağım.

Fırça boyutu olarak ne düşünmeliyim peki? Yaklaşık 4-5 boyut var her yerde. WORK STUFF Detaylandırma Fırçası Klasik - Detailling Brush 30 mm işimi görür mü mesela?

Fırça işini bitirdikten sonra bezi de araştırıp alacağım.

Son olarak da, aracın içini süpürdüm diyelim. Sonra zemini fırçaladım hafifçe, tozlar çıktı, yine süpürdüm.
Kir varsa, yüzeysel olarak almak için Koch Pol Star'ı yüzeye sıkıp, bir süre bekledikten sonra mikrofiber bezle silip kurumaya bıraksam olur mu?

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Deri fırçası aldım Colourlock'tan. HAtta 2 tane aldım, birini de yerleri süpürdükten sonra, tozları açığa çıkartmak için kullanacağım.

Fırça boyutu olarak ne düşünmeliyim peki? Yaklaşık 4-5 boyut var her yerde. WORK STUFF Detaylandırma Fırçası Klasik - Detailling Brush 30 mm işimi görür mü mesela?

Fırça işini bitirdikten sonra bezi de araştırıp alacağım.

Son olarak da, aracın içini süpürdüm diyelim. Sonra zemini fırçaladım hafifçe, tozlar çıktı, yine süpürdüm.
Kir varsa, yüzeysel olarak almak için Koch Pol Star'ı yüzeye sıkıp, bir süre bekledikten sonra mikrofiber bezle silip kurumaya bıraksam olur mu?
Tek boy fırça işinizi görmeyecektir, bazen ince bazen kalın fırça kullanmanız gerekecek, şöyle ki kalın fırça ile dar alanlara ulaşamayacaksınız, ince fırça ile geniş alanlarda çok vakit kaybedip, efor sarfedip yine de etkili olamayacaksınız. Bu yüzden 2 hatta en az üç boy fırça almalısınız.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler, fırça siparişlerimi akşam geçiyorum.
Koch Pol Star uygulaması için Nivea'dan köpüklü ürün alacağım.
C6 kendisi spreyli geldi. Zaten 100ml ürün, litresi çok pahalıya geliyormuş, yeni fark ettim. :)

Sıra geldi bezlere. Bez konusu çok daha seçenekli olduğu için kafam karıştı.
Kaç tane almam lazım, hangisini almam lazım karar veremiyorum.
Beni bu kaostan kurtarmak için, sadece iç temizlikte kullanacağım bez sayısını ve marka-modeli söyleyebilir misiniz? Link verirseniz hatta muazzam olur. :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkürler, fırça siparişlerimi akşam geçiyorum.
Koch Pol Star uygulaması için Nivea'dan köpüklü ürün alacağım.
C6 kendisi spreyli geldi. Zaten 100ml ürün, litresi çok pahalıya geliyormuş, yeni fark ettim. :)

Sıra geldi bezlere. Bez konusu çok daha seçenekli olduğu için kafam karıştı.
Kaç tane almam lazım, hangisini almam lazım karar veremiyorum.
Beni bu kaostan kurtarmak için, sadece iç temizlikte kullanacağım bez sayısını ve marka-modeli söyleyebilir misiniz? Link verirseniz hatta muazzam olur. :)
İki paket bim bezi alın öncelikle, sonrasında superclean dan bez bakabilirsiniz piano black ler için falan.

BSI

Usta Detaycı
Üye
Yılda 2 kere yapacağım deri temizliği ve deri kalkanı için Colourlock tercih ettim. Siparişi verdim, yarın gelir.

Aracın içinin rutin temizliği için öncelikli Nanolex, bulamazsam Koch Pol Star; koruma için de Gtechniq c6 alacağım. Bu konuda bana onay verebilir misiniz?
Hocam merhaba. Naçizane c6yı tavsiye ederim. Benim en çok memnun kaldığım üründür. Tam bir koruma ürünüdür. Hatta kullanım talimatı sürüldükten sonra uzun bir süre kürleşmesi gerektiğinden, ayrıca mümkünse 24 saat sonra 2.bir kat uygulanmasından bahseder. En ufak bir parlaklık vermez. Orjinal mat görüntüsü neyse onu muhafaza eder.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bez ve fırçayı https://www.parlatanadamlar.com'dan almaya karar verdim, çünkü Work Stuff fırçalar sadece orada var.
Arabanın deri koltuklarını temizleyip koruma altına alacağım.
Torpidoyu temizleyip, koruma altına alacağım.
Bu işlemler için kaç tane bez gerekli?
Parlatan Adamlar'dan alabileceğim en mantıklı olan ürünün linkini paylaşabilir misiniz?

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam kendi tecrübemden yola çıkarak bi öneride bulunayım. Polstarı fırçayla ovalarken çok büyük bi alanda çalışıp sonra silmeyin kuruma yapıyor. Torpidoyu yaklaşık 3 parça halinde yapıp silerseniz daha iyi olur

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@muhlis91 çok teşekkürler, öyle yapacağım.

Yukarıdaki fotoğrafa ek olarak bunları da alıp, Murat hocamdan Zymol wax'ı da aldığımızı düşünürsek, sizce bir eksiğim kalıyor mu?
Bir de bu aldıklarım mantıklı mı?

Kırmızı pedi C6 uygulaması için alacağım.
Gyeon bezi alayım mı yoksa Superclean mi tercih edeyim?
Fırçalar giriş seviyesi için çok fazla mı?

Son çırpınışlar, uygulama için son günler. :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@muhlis91 çok teşekkürler, öyle yapacağım.

Yukarıdaki fotoğrafa ek olarak bunları da alıp, Murat hocamdan Zymol wax'ı da aldığımızı düşünürsek, sizce bir eksiğim kalıyor mu?
Bir de bu aldıklarım mantıklı mı?

Kırmızı pedi C6 uygulaması için alacağım.
Gyeon bezi alayım mı yoksa Superclean mi tercih edeyim?
Fırçalar giriş seviyesi için çok fazla mı?

Son çırpınışlar, uygulama için son günler. :)
Emin değilim ama fırçalarda siyah olanlar sert diye hatırlıyorum. Eğer öyleyse iç mekanda pek kullanamazsınız. C6 yı süngerle uygulamayın işi zorlaştırıyor, sarfiyat artıyor. Süet seramik bezi veya disk pamuk kullanın. O aldığınız viskoz bezler de iş görebilir

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İnanılmaz fazla başlık okudum ama iç temizlik için bez konusunda bir şey bulamadım.

Deri temizliğini uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için
Deri korumasını uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için
Plastik aksam temizliğini uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için
Plastik aksam korumasını uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için
Hassas (ekranlar vs) yerlerin temizliğini uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için

bez ihtiyacım var.

Bir liste tavsiye eder misiniz? Hangisini okusam, "Aracınızın boyasına hasar vermez" yazıyor. Ben araç içinde kullanacağım için hangisine yönleneceğimi bulamıyorum.

BİM de olur, SuperClean de olur, ParlatanAdamlar sitesinden de olur. Yeter ki elimde uygulamada kullanabileceğim ve sorun yaşatmayacak bir listem olsun.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Yılda 2 kere yapacağım deri temizliği ve deri kalkanı için Colourlock tercih ettim. Siparişi verdim, yarın gelir.

Aracın içinin rutin temizliği için öncelikli Nanolex, bulamazsam Koch Pol Star; koruma için de Gtechniq c6 alacağım. Bu konuda bana onay verebilir misiniz?
Kullanacağınız temizlik ürünleri kadar uygulama yapacağınız fırçalar da deri için çok önemli., Colourlock ‘un deri fırçası hiç güzel değil çok sert yapılı bu sebebten başka alternartiflere yönelmenizi öneririm., tavsiye isterseniz valet pro deri fırçası ve gratis’te satılan kadınların allık/pudra sürmede kullandıkları fırçadan kullanıyorum tavsiye ederim., 2 farklı sertlikte fırça elinizin altında olmasını öneririm., gratis ‘in fırçasıyla sadece deri değil aynı zamanda çizilmeye müsait hassas bölgeleri de temizleye bilirsin; https://www.gratis.com/eklips-natural-kontur-fircasi/urun/10069360?sku=10069360

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@Gyepestp aracın G30 5 serisi olduğunu fark edince colourlock fırça çok sert olduğu için derileri böyle sert fırçalarda gereksiz yere yormuş olursunuz., daha yumuşak yapıda fırçalar temin edin., yazık olmasın güzelim koltuklara..

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İnanılmaz fazla başlık okudum ama iç temizlik için bez konusunda bir şey bulamadım.

Deri temizliğini uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için
Deri korumasını uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için
Plastik aksam temizliğini uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için
Plastik aksam korumasını uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için
Hassas (ekranlar vs) yerlerin temizliğini uyguladıktan sonra silip, artıkları almak için

bez ihtiyacım var.

Bir liste tavsiye eder misiniz? Hangisini okusam, "Aracınızın boyasına hasar vermez" yazıyor. Ben araç içinde kullanacağım için hangisine yönleneceğimi bulamıyorum.

BİM de olur, SuperClean de olur, ParlatanAdamlar sitesinden de olur. Yeter ki elimde uygulamada kullanabileceğim ve sorun yaşatmayacak bir listem olsun.
Ben dedim bim bezi alın diye de siz ısrar ediyorsunuz :)