Rutin Detaylı Temizlik

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@muhlis91 çok teşekkürler, öyle yapacağım.

Yukarıdaki fotoğrafa ek olarak bunları da alıp, Murat hocamdan Zymol wax'ı da aldığımızı düşünürsek, sizce bir eksiğim kalıyor mu?
Bir de bu aldıklarım mantıklı mı?

Kırmızı pedi C6 uygulaması için alacağım.
Gyeon bezi alayım mı yoksa Superclean mi tercih edeyim?
Fırçalar giriş seviyesi için çok fazla mı?

Son çırpınışlar, uygulama için son günler. :)
Fırçaların siyahları daha sert, albino serisi ya da turuncular iç mekan için daha uygun. Bez için tavsiye vermiştim yine bir ekleme yapayım, parlatanadamlar work stuff bezi de getirmiş, henüz siteye eklenmemişti, bakmadım ama birisi perşembeye kadar eklenir demişti. Biraz bekleyip work stuff gentleman bez de alabilirsiniz. Soft wipe da iyidir.

Bim bezi her türlü lazım zaten mutlaka alın ki 10 tanesi 20 liraya falan gelir sanırım. Ürün artığı temizlemek için kullanırsınız. Daha hassas noktalarda da hassas bez kullanırsınız.

Colourlock hakkındaki düşüncelere katılmıyorum, evet biraz sert bir fırça ama zaten hiç bir fırça ile baskı uygulamamak gerekli. Bu nedenle de baskısız iyi temizlik yapıyor. Bastırmadan çalışmak önemli. Fiyatı ucuz diye kötü ürün diye düşünülmesin, dünyada en çok kullanılan deri temizleme fırçasıdır. Çoğu detailing kanalında da bunun kullanıldığını görürsünüz zaten.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ParlatanAdamlar çok iyi bir şirketmiş. İlk defa 0'dan oluşturmaya başladığım stok için alışverişler yaparken bazı siteleri ilk kez gördüğüm için çekiniyorum. Parlatan Adamlar'dan alışveriş yaparken de daha önce bir tecrübem olmadığı için aynı durumdaydım. Perşembe 15.00 gibi sipariş verdim, Cuma sabah 9.00 gibi ofise teslim edilmiş ürünler. Çok memnun kaldım, ilk sıraya yerleştirdim. Henüz denemeyen varsa da tavsiye ederim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
E
ParlatanAdamlar çok iyi bir şirketmiş. İlk defa 0'dan oluşturmaya başladığım stok için alışverişler yaparken bazı siteleri ilk kez gördüğüm için çekiniyorum. Parlatan Adamlar'dan alışveriş yaparken de daha önce bir tecrübem olmadığı için aynı durumdaydım. Perşembe 15.00 gibi sipariş verdim, Cuma sabah 9.00 gibi ofise teslim edilmiş ürünler. Çok memnun kaldım, ilk sıraya yerleştirdim. Henüz denemeyen varsa da tavsiye ederim.
Gelen üründe bir sorun olursa zor muhatap bulursunuz :) iletişimi zayıf.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İç kısım ve kenar köşede kullanmaya falan uygun bez arıyorsanız bim bezi bu anlamlarda bence şahane, hem ucuz hem fiyatına göre çok başarılı. Şahsen iç kısımda yeni alıp kullanıyorum, yıkadıktan sonra dış kısımda kenar köşede kullanıyorum. İçte kullanırken hep yeni kullanıyorum ki yıkama sonrası ne kadar da olsa sertleşen bez ile çizme riski oluşmasın diye

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eveeeeet efendim, geldik büyük güne.
Öncelikli malzemelerin tümü geldi. Pazartesi Murat hocamdan Zymol wax alacağım. Onun dışında hazırım, birazdan ürünlerin görselini paylaşacağım.

1) Güzelce tüm arabayı süpüreceğim. Sonra Colourlock fırça ile nazikçe fırçalayarak tozların açığa çıkmasını sağlayacağım. Sonra tekrar süpüreceğim.
2) Colourlock hafif temizleme ile koltukları ve kapı iç yüzeylerini hafifçe fırçalayacağım. Sonra mikrofiber bez ile sileceğim. Artık kalırsa, başka bir bez ile alacağım. (Bu mikrofiber bez nemli mi olmalı?) Bu işlemi küçük küçük bölümler halinde tüm alanları bitirene kadar yapacağım.
3) Tüm koltukların temizliği bittikten sonra, Colourlock deri kalkanını koltuklara oval hareketlerle yedireceğim. Artık kalırsa, bir bez ile alacağım (Bu mikrofiber bez nemli mi olmalı?) Koltuklar bitti ve 6 ay sonraya kadar korumaya alındı.
4) Konsol, ön göğüs, kapı gibi yumuşak plastik yüzeyleri Koch Chemie Pol Star ve Work Stuff Albino ile fırçalayacağım. Sonra mikrofiber bezle sileceğim. Artık kalırsa bezle alacağım. Bunu da 40'ar santimlik alanlarda yapacağım, her yeri tek seferde yapmaya çalışırsam ürün kuruyormuş.(Sulandırma oranı kaç olacak, su çeşme suyu mu olacak? Köpük yapan şişeyle mi, sprey olarak sıkarak mı kullanacağım? Mikrofiber bezler nemli mi olacak?)
5) Temizlik bittikten sonra Gtechniq C6'yı süet seramik bezi ile oval süreceğim. Sonra bez ile sileceğim. (Bez nemli mi olacak)
6) Camları Chemical Guys Window Clean ve Valet Pro cam temizleme bezi ile temizleyeceğim.
7) Yerlere fresh yeşil elma kokusu sıkarak klimadan döndüreceğim. Araçta sigara içilmemesine rağmen anti-bakteriyel olması nedeniyle bunu yapacağım.

Bir de ahşap ve metal olan yerleri Koch Chemie Pol Star ile temizlesem sıkınntı olur mu?

Şimdiye kadar aldığım tüm ürünler; IMG 8865

Son düzenleme:

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler, tüm başlığı okudum, söylendiği gibi yaptım.
Ama fırçalarla ilgili bir şey bulamadım, onları da ılık suyla yıkadım, suyunu süzüp kurumaya bıraktım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Teşekkürler, tüm başlığı okudum, söylendiği gibi yaptım.
Ama fırçalarla ilgili bir şey bulamadım, onları da ılık suyla yıkadım, suyunu süzüp kurumaya bıraktım.
Perwolle yıkıyorum ben. Kuruttuktan sonra sıkıca streç filme sarıyorum ucunu. Kullanacağım zaman açıyorum kıllar düzelmiş oluyor sıfır alınmış gibi. İyi taktiktir deneyin

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Bugün aracıma ilk defa vakit ayırdım. Aslına bakarsanız hayatımda ilk defa da diyebilirim. :)

Öncelikle paspasları çıkarttım,bagaj dahil her yeri Dyson kablosuz ile güzelce süpürdüm.
Sonra Colourlock fırçayla hafifçe fırçaladım, sonra yine süpürdüm. Paspas harici kir olmadığı için vakuma hiç gerek yok.
Ön koltukları, direksiyonu ve kapı içlerindeki derileri Colourlock hafif temizleme ve Colourlock fırça ile temizledim, mikrofiber bez ile sildim.
Kuruduktan sonra Colourlock deri kalkanını gönderdikleri ince bez ile tek kal olacak şekilde tüm yüzeye yedirdim. Yarın 2. katı geçeceğim.
Sonra kapı içlerindeki yumuşak plastikleri 1:15 Koch Chemie Pol Star ve Work Stuff Albino 30mm ile fırçaladım, mirofiber bez ile sildim.
Sıra ön konsola geldi, önce Pol Star ve 30mm fırça ile fırçaladım, sonra sildim. Pol star ve 18mm fırça ile hayalet kadran & nbt ikisini, vites ve çevresini, ahşap ve piano black'leri temizledim, Work Stuff bez ile sildim.
Gyeon nubuk bez ile Gtechniq C6 uyguladım.
Green Apple Air Frashener sıktım, 5-6 dakika kapıları kapatarak klimayı iç hava ile çalıştırdım.
Bu sırada paspasların kirini suyla atıp, üstüne Pol Star ile fırçaladım. Sonra mikrofiber ile sildim.
Klima yeteri kadar çalışınca paspasları yerine koydum ve bitirmiş oldum.

Çok yorulduğum için camları temizlemeyi, arka tarafın temizlik + korumasını yapamadım.

Genel olarak aracım çok temizmiş, hiçbir bezde kir oluşmadı.

Memnun Kaldıklarım
Koch Chemie Pol Star'ın kokusu çok iyiymiş, 1:15 oranında köpürmesini de temizlik sonrası bıraktığı görünümü de çok sevdim.
Gtechniq kullanımı sonrası hiç parlaklık oluşmadı, çok hoşuma gitti.

Soru İşaretlerim
Gtechniq C6 kullanırken sprey en sonda basmamaya başladı, kilitlendi kendi kendine. Sona geldiğim için dert etmedim ama uyuz da oldum, hiçbir şekilde basamıyorum. Nasıl çözeceğimi bilemedim.
Deri temizleyici ve koruma kullanmasam da olurmuş gibi geldi ama 6 ayda 1 yapacağım. En azından ilerisi için eskimeyi azaltacaktır.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhabalar,

Bugün aracıma ilk defa vakit ayırdım. Aslına bakarsanız hayatımda ilk defa da diyebilirim. :)

Öncelikle paspasları çıkarttım,bagaj dahil her yeri Dyson kablosuz ile güzelce süpürdüm.
Sonra Colourlock fırçayla hafifçe fırçaladım, sonra yine süpürdüm. Paspas harici kir olmadığı için vakuma hiç gerek yok.
Ön koltukları, direksiyonu ve kapı içlerindeki derileri Colourlock hafif temizleme ve Colourlock fırça ile temizledim, mikrofiber bez ile sildim.
Kuruduktan sonra Colourlock deri kalkanını gönderdikleri ince bez ile tek kal olacak şekilde tüm yüzeye yedirdim. Yarın 2. katı geçeceğim.
Sonra kapı içlerindeki yumuşak plastikleri 1:15 Koch Chemie Pol Star ve Work Stuff Albino 30mm ile fırçaladım, mirofiber bez ile sildim.
Sıra ön konsola geldi, önce Pol Star ve 30mm fırça ile fırçaladım, sonra sildim. Pol star ve 18mm fırça ile hayalet kadran & nbt ikisini, vites ve çevresini, ahşap ve piano black'leri temizledim, Work Stuff bez ile sildim.
Green Apple Air Frashener sıktım, 5-6 dakika kapıları kapatarak klimayı iç hava ile çalıştırdım.
Bu sırada paspasların kirini suyla atıp, üstüne Pol Star ile fırçaladım. Sonra mikrofiber ile sildim.

Çok yorulduğum için camları temizlemeyi, arka tarafın temizlik + korumasını yapamadım.

Memnun Kaldıklarım
Koch Chemie Pol Star'ın kokusu çok iyiymiş, 1:15 oranında köpürmesini de temizlik sonrası bıraktığı görünümü de çok sevdim.

Soru İşaretlerim
Gtechniq C6 kullanırken sprey en sonda basmamaya başladı, kilitlendi kendi kendine. Sona geldiğim için dert etmedim ama uyuz da oldum, hiçbir şekilde basamıyorum. Nasıl çözeceğimi bilemedim.
Deri temizleyici ve koruma kullanmasam da olurmuş gibi geldi ama 6 ayda 1 yapacağım. En azından ilerisi için eskimeyi azaltacaktır.
Eline sağlık, ilkler unutulmaz, resimleme işlemlerine başlarsanız daha güzel konular çıkacaktır.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Merhabalar,

Memnun Kaldıklarım

Soru İşaretlerim
Ellerine sağlık C6 spreyi ve şişesi çok uyduruk bişey 100 ml ürün o fiyata daha iyi bir şişe ve spreyde olması gerekirdi. Ben mat final olacak sonax matt effect kullanıyorum.

DENİZLİ

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
C6 uygulaması yaptınız mı?
Soru diğer başlıktaydı ama dağılmaması için burada cevaplamak istedim.

Evet, tek kat Pol Star üstüne, süet Gyeon bezle C6 uyguladım. 24 saat sonra 1 kat daha uyguladım.
Küçük bir yüzeye sürdüğüm C6'yı oval hareketlerle yüzey alanlarına yaydım. Söyledikleri gibi ürünü çok kullanmanın bir artısı olmadığı için az kullandım. Bu nedenle hiç artık oluşmadı.

Kullanım sonrası aşırı bir fark göremedim, bahsettiğim üzere araç çok da kirli değildi. Dolayısıyla parlaklık da pek yoktu. Aracı çok kirlenmeden temizleyip, korumanın daha iyi olacağını düşünüyorum.

Önümüzdeki hafta sonuçlarını gözlemliyor olurum. Toz tutması vs. ne durumda olacak merak ediyorum.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Eveeeeet efendim, geldik büyük güne.
Öncelikli malzemelerin tümü geldi. Pazartesi Murat hocamdan Zymol wax alacağım. Onun dışında hazırım, birazdan ürünlerin görselini paylaşacağım.

1) Güzelce tüm arabayı süpüreceğim. Sonra Colourlock fırça ile nazikçe fırçalayarak tozların açığa çıkmasını sağlayacağım. Sonra tekrar süpüreceğim.
2) Colourlock hafif temizleme ile koltukları ve kapı iç yüzeylerini hafifçe fırçalayacağım. Sonra mikrofiber bez ile sileceğim. Artık kalırsa, başka bir bez ile alacağım. (Bu mikrofiber bez nemli mi olmalı?) Bu işlemi küçük küçük bölümler halinde tüm alanları bitirene kadar yapacağım.
3) Tüm koltukların temizliği bittikten sonra, Colourlock deri kalkanını koltuklara oval hareketlerle yedireceğim. Artık kalırsa, bir bez ile alacağım (Bu mikrofiber bez nemli mi olmalı?) Koltuklar bitti ve 6 ay sonraya kadar korumaya alındı.
4) Konsol, ön göğüs, kapı gibi yumuşak plastik yüzeyleri Koch Chemie Pol Star ve Work Stuff Albino ile fırçalayacağım. Sonra mikrofiber bezle sileceğim. Artık kalırsa bezle alacağım. Bunu da 40'ar santimlik alanlarda yapacağım, her yeri tek seferde yapmaya çalışırsam ürün kuruyormuş.(Sulandırma oranı kaç olacak, su çeşme suyu mu olacak? Köpük yapan şişeyle mi, sprey olarak sıkarak mı kullanacağım? Mikrofiber bezler nemli mi olacak?)
5) Temizlik bittikten sonra Gtechniq C6'yı süet seramik bezi ile oval süreceğim. Sonra bez ile sileceğim. (Bez nemli mi olacak)
6) Camları Chemical Guys Window Clean ve Valet Pro cam temizleme bezi ile temizleyeceğim.
7) Yerlere fresh yeşil elma kokusu sıkarak klimadan döndüreceğim. Araçta sigara içilmemesine rağmen anti-bakteriyel olması nedeniyle bunu yapacağım.

Bir de ahşap ve metal olan yerleri Koch Chemie Pol Star ile temizlesem sıkınntı olur mu?

Şimdiye kadar aldığım tüm ürünler; IMG 8865
merhaba hocam size bişey sormak istiyorum.
f36 aracım için konsol, ön göğüs, kapı içi gibi yumuşak plastik temizliği için koch chemie pol star ve nanolex interior cleaner arasında gidip geliyordum. gördüğüm kadarıyla siz 2 ürüne de aldınız. hali hazırda pol star varken işinizi görmediği için mi nanolex aldınız acaba? eğer nanolex'i de kullanma fırsatı bulduysanız hangisini önerirsiniz acaba?

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba hocam size bişey sormak istiyorum.
f36 aracım için konsol, ön göğüs, kapı içi gibi yumuşak plastik temizliği için koch chemie pol star ve nanolex interior cleaner arasında gidip geliyordum. gördüğüm kadarıyla siz 2 ürüne de aldınız. hali hazırda pol star varken işinizi görmediği için mi nanolex aldınız acaba? eğer nanolex'i de kullanma fırsatı bulduysanız hangisini önerirsiniz acaba?
Pol Star'dan çok memnunum, 2 farklı araç için denedim. Birisi suni deri konsol, diğeri yumuşak plastik. İkisinde de çok verimli ve güzel bir sonuç elde ettim. Nanolex'i tamamen meraktan ve mahalle baskısından(forumda çok tavsiye edildi :)) aldım, henüz denemedim. Ama üst seviye bir ürün olarak tavsiye ediliyor.

Ben Pol Star'ın hem kokusundan, hem temizlemesinden hem de bıraktığı görünümden çok memnunum.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Pol Star'dan çok memnunum, 2 farklı araç için denedim. Birisi suni deri konsol, diğeri yumuşak plastik. İkisinde de çok verimli ve güzel bir sonuç elde ettim. Nanolex'i tamamen meraktan ve mahalle baskısından(forumda çok tavsiye edildi :)) aldım, henüz denemedim. Ama üst seviye bir ürün olarak tavsiye ediliyor.

Ben Pol Star'ın hem kokusundan, hem temizlemesinden hem de bıraktığı görünümden çok memnunum.
anladım hocam teşekkür ederim:) nanolex'i kullandığınızda da bizi aydınlatırsanız çok memnun olurum.
iyi forumlar dilerim

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Önümüzdeki hafta, 1 ayda 0'dan yaptığım stoğu paylaşacağım. Sayenizde hem kaliteli ürünlere, hem de bilgiye kavuştum. Ama almam gereken ürünler bir türlü bitmek bilmiyor.

Eşimin aracının tavanında bazı lekeler var. Bunu temizlemek için ne yapmam lazım? Würth'ün köpük temizleyicisini pek almak istemiyorum ama henüz APC de almadım.

Sizce en mantıklısı hangisi? Ne almalıyım?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhabalar,

Önümüzdeki hafta, 1 ayda 0'dan yaptığım stoğu paylaşacağım. Sayenizde hem kaliteli ürünlere, hem de bilgiye kavuştum. Ama almam gereken ürünler bir türlü bitmek bilmiyor.

Eşimin aracının tavanında bazı lekeler var. Bunu temizlemek için ne yapmam lazım? Würth'ün köpük temizleyicisini pek almak istemiyorum ama henüz APC de almadım.

Sizce en mantıklısı hangisi? Ne almalıyım?
Sizde polstar vardı yanlış hatırlamıyorsam. Köpük yapan şişeye koyup beze sıkın, silin. Basit bir lekeyse çıkacaktır :)
Fazla ıslatmayın tavanı, köpük dememin mantığı da ıslanmaması için.
Eğer çıkmazsa valet pro carpet cleaner tavsiye ederim temizleyecektir.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Sizde polstar vardı yanlış hatırlamıyorsam. Köpük yapan şişeye koyup beze sıkın, silin. Basit bir lekeyse çıkacaktır :)
Fazla ıslatmayın tavanı, köpük dememin mantığı da ıslanmaması için.
Eğer çıkmazsa valet pro carpet cleaner tavsiye ederim temizleyecektir.
@Gyepestp Berkay kardeşimin yazdıklarına ufak bir artı olarak kirin durumuna göre 1-10 Valet Pro Carpet Cleaner hazırlayın ve içine bir kapak varsa Koch Chemie Gs atın. Bu ürünü mikrofiber beze püskürtün ve kirli bölgeyi bastırmadan nazik hareketlerle silin :)