Bilindiği gibi sanayi tipi basınçlı yıkama makinelerinde çeşit çeşit tabanca veya uçlar kullanamamaktayız. Buna bir çözüm olarak kısa tip tabanca, namlu ve foam lance alarak başladım. Daha sonra hortumu makineden ayırdım ve rakorcuya gittim. Tabancanızı satın almadan önce açıklamasından tabanca girişinin uç tipini ve iç çapını öğrenmeniz çok önemli, zira rakorcuda yanlış uç bastırırsanız uyum problemleri yaşayabilirsiniz. Yarım veya üç çeyrek nipel vs. aparatlar bulunsa da metrikten inçe veya tam tersi şekilde olan bağlantı ekipmanlarını bulmak zor olabiliyor. Alacağım tabanca ölçüsünde uç bastırmak için bu tip makinelerin tamirini yapan bir yere gidip çalıştıkları rakorcu olup olmadığını sordum ve Özdemir Rakor Market'e yönlendirdiler. M22x1.5 ölçüsünde iç çapı 13mm + o ring olan ucu 20 lira gibi cüzi bir miktara bastırıp bağlantı işini kolayca hallettim.
Eski hortum çıkışı bu haldeydi.
Eski tabancanın girişi.
Yeni uç bastırmak için referans alınan değerler.
Montaj
Benim aldığım tabanca özellikleri çalışma basıncı 150 bar, maksimum basıncı ise 300 bar. Kendi makinem 170 bar pompa olmasına rağmen 140 barda kullanmaktayım. Sanayi tipi makineler genellikle tetiksiz tip tabancalara uygun ancak bu tarz kullanımda mecbur tetikli kullanmak zorundayız onun için olabildiğince fazla tetiğe basın. Tabancayı tetiksiz kullanırmış gibi kullanarak problem yaşamamayı ümit ediyorum. Ek olarak tavsiye vermek isterim, ben ekipmanları ve tabancayı 1/4 quick plug olarak tercih ettim. Ancak tabanca kısa olduğundan tam bilek kısmından hortum dönemediği için hakimiyet zorlaşıyor. Bunun için de aşağıdaki aparatları dün aldım, bir kaç hafta içerisinde gelir son durumu da aktarırım. Ayrıca aldığınız tabancanın bende 1/4 quick plug olan kısım sıkılanmadan yollanmıştı. Bir kaç dakika sonra su kaçırmaya başlayınca aha tabanca gitti diye ufak bir korku sonrası kafanın gevşek olduğunu anlayıp sıktım ve sorun çözüldü. Kullanmadan sıkmanızı tavsiye ederim.
Bilek kısmının hareket edebilmesi için gerekli aparat.
Bir kaç görsel ve deneme videoları. Özellikle B33 de köpüğe hayran kalınca yanlış yeri çekmişim önemli olan kıvamı göstermek kusura bakmayın.
Eski hortum çıkışı bu haldeydi.

Eski tabancanın girişi.

Yeni uç bastırmak için referans alınan değerler.

Montaj

Benim aldığım tabanca özellikleri çalışma basıncı 150 bar, maksimum basıncı ise 300 bar. Kendi makinem 170 bar pompa olmasına rağmen 140 barda kullanmaktayım. Sanayi tipi makineler genellikle tetiksiz tip tabancalara uygun ancak bu tarz kullanımda mecbur tetikli kullanmak zorundayız onun için olabildiğince fazla tetiğe basın. Tabancayı tetiksiz kullanırmış gibi kullanarak problem yaşamamayı ümit ediyorum. Ek olarak tavsiye vermek isterim, ben ekipmanları ve tabancayı 1/4 quick plug olarak tercih ettim. Ancak tabanca kısa olduğundan tam bilek kısmından hortum dönemediği için hakimiyet zorlaşıyor. Bunun için de aşağıdaki aparatları dün aldım, bir kaç hafta içerisinde gelir son durumu da aktarırım. Ayrıca aldığınız tabancanın bende 1/4 quick plug olan kısım sıkılanmadan yollanmıştı. Bir kaç dakika sonra su kaçırmaya başlayınca aha tabanca gitti diye ufak bir korku sonrası kafanın gevşek olduğunu anlayıp sıktım ve sorun çözüldü. Kullanmadan sıkmanızı tavsiye ederim.
Bilek kısmının hareket edebilmesi için gerekli aparat.

Bir kaç görsel ve deneme videoları. Özellikle B33 de köpüğe hayran kalınca yanlış yeri çekmişim önemli olan kıvamı göstermek kusura bakmayın.

Son düzenleme: