Scangrip multimatch R vs Halojen light

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Önce garajı olan müstakil bir ev almak lazım :) Sonra pennn di organayzırrr diye video da çekebilirdik :) Güzel aletmiş vesselam, teşekkürler.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Videodan anladığım kadarı ile işi ışığın şiddeti değil mercek yapıyor gibi. Yani halojen daha şiddetli ama daha dağınık, scangrip ise daha düşük ışık şiddeti mercek sayesinde merkez odaklı. Scangrip fiyatları nedir ? Projektör alırsam eğer mercekli modellere yöneleceğim

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Videodan anladığım kadarı ile işi ışığın şiddeti değil mercek yapıyor gibi. Yani halojen daha şiddetli ama daha dağınık, scangrip ise daha düşük ışık şiddeti mercek sayesinde merkez odaklı. Scangrip fiyatları nedir ? Projektör alırsam eğer mercekli modellere yöneleceğim
Scangrip'in fiyatını sorma hiç sorma, bak ben soruyormuyum :D :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hatamı ettim acaba ahahahaha.
ama ticaretini yapan insanlar için problem olmaz. Ya biz ya biz sadece hobi için yapanlar ne yapsın. Bir scangrip i olmasınmı.
Bizim gibi hobi için alacaklar kredi çekmesi gerekiyor :D :D
Kur farkı nedeniyle biraz tuzlu bir arkadaş. Bunun Çinli çakmaları da var ama fiyatlarını bilmiyorum :)

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Ben scangrip i fiyatından dolayı gereksiz görüyorum. En son İzmirde Cem almıştı. O zamanki scangrip fiyatı ile 50 w'lık 20 adet Led projektör alınıyordu. Çiziği görmek için daha çok merkez lazım. Işık siddeti ile işimiz yok. Bu fiyatlarla alınacak malzeme değil.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Test icin teşekkürler abi, fiyatlar konuşulmaya başlamış bence kesinlikle her Polisaj yapanın elinde olması lazım çünkü diğer led projektörlerden çok farklı tek bir noktaya odaklama çok önemli ama rengi ve ışığın siddeti de onemli çok aydınlık olunca görünmüyor çok karanlık olunca görünmüyor vb.
Amatör kullanıcılar icin tavsiye etmem biraz pahalı bu işten para kazanmıyorsanız gerek yok. Millet florasan isik altında da Polisaj yapıyor ne kadar guzel o tartışılır tabi

Orçun

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bende düz led projektör kullanıyorum ama şöyle düşünün sokak lambasının altında ne kadar net görünüyor çizikler hareler değilmi ? Uzaktan nokta gibi kalıyor lamba. Bu noktayı mercek ile sağlanabilirse tadından yenmez
Ben kutastaki scangribi kullandım ciddi anlamda fark yaratiyor çizik görmede tabiki alternatif olarak halogen veya cob LED var ancak scangrip çizik görme konusunda çok ayrı bir dünya bence

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben kutastaki scangribi kullandım ciddi anlamda fark yaratiyor çizik görmede tabiki alternatif olarak halogen veya cob LED var ancak scangrip çizik görme konusunda çok ayrı bir dünya bence
Biraz önce fiyatları araştırdım ufacık el feneri bile dünya para onun için benim ömrümün sonuna kadar almayacağım bir ürün kendileri. Ben yinede led mercekli almayı planlıyorum hayırlısı bakalım.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Tüm proflar kullanıyor türkiyede pahalı diye tercih edilmiyor zaten. Neden mercekli led 25 dolar scangrip 150 dolar marka diye mi sadece ? CRI denen bi muhabbet var renkleri doğru göstermesini temsil ediyor aslında bu colourmatch serisi boyahaneler için üretilmiş ürünler detailing için değil. Bizim amacımız ne var ne yok görmek yukarda da dediğim gibi normal fenerle de polisaj yapılır yüzey kusursuz olur mu olmaz bence :D Tamamen bütçe meselesi eğer bir arabaya 1000 liraya polisaj yapılsaydı o zaman eminim herkes tercih ederdi ancak türkiyenin ekonomik durumuna bakılınca bu ürünlere sahip olmak isteyen kesim çok çok azalıyor çünkü gerçekten pahalılar. Bizim burda Sunmatch aldığımız fiyata avrupa ve amerikada adamlar tripod ve ışığı alıyor (scangrip tripodlar pahalı) maalesef türkiye distribütörü avrupanın neredeyse 2.5 katı fiyatına satıyor