Öneri Self Servis Oto Yıkama İstasyonları

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elledim ama sıcak değildi çeşme suyu sıcaklığı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bizim maraşta bu kadar büyük olmasada 7 peronlu yıkama yeri olan bir benzinliğimiz var ki herşey 1 lira ve su 4 dk filan yani evdeki makinayı kurmak daha pahalıya geliyor şuan o kadar uygun
maraşta tam nerede acaba bu istasyon :) maraşa geldiğimde oraya gideyim. batı çevreyolundaki po'ya gitmiştim akdo'nun biraz gerisinde olan, peronları fena değildi.

xxman

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün uğradım. Kimse de rahatsız olmasın diye en uç perona gittim. Daha ilk dakikada kova çıkardığımı gören bir çalışan? işletme sahibi? geldi, burada kova kullanamazsın, bizim köpüğümüzü kullan vs gibi bir çıkışta bulundu, kendi malzemelerini kullanacaksan evinde yap gibi bir şeyler söyledi, 20 peronda toplam 3 kişiyiz. Sadece suyu ama en az 6-7 kere kullanacağımı söyledim. Sonrasında muhtemelen ortam boş olduğundan tekrar gelip bir şey söylemedi ama umduğum o kimse karışmadan 1 saat kendi işini görmelik bir amaçları yok sanırım.

Anlamsız bir tepki, neticede suyu kullanıyorsunuz, sadece su kullanımı yasak olsa anlaşılırdı

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bu istasyonların daha çok yayılacağını artık yıkamacıların yerini alacağını düşünüyorum, yer olarakta en çok avm açık otoparklarını ve büyük benzin istasyonlarını seçecekler. Çünkü avrupada genelde yıkama işi böyle bu şekilde.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sanki orasi hocam dediginiz yer :)
mahalle ve semt olarak bilgim yok da google haritalardan bakarak tarif etmeye çalıştım abi :) eğer orasıysa peron araları yüksek duvarlı, peronlar geniş, kurulamaya bolca alan mevcuttu. tek sıkıntısı öğle vakti baya güneş vardı ve araç yıkama alanı dışında gölge hiç yer yoktu, kurularken o sıkıntı oluyordu :)

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
maraşta tam nerede acaba bu istasyon :) maraşa geldiğimde oraya gideyim. batı çevreyolundaki po'ya gitmiştim akdo'nun biraz gerisinde olan, peronları fena değildi.
Tam olarak orası zaten en iyi yer şuan önde 3 arkada 4 peron var hava ve 3 süpürge mevcut şuan

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tam olarak orası zaten en iyi yer şuan önde 3 arkada 4 peron var hava ve 3 süpürge mevcut şuan
Koskoca maraşta şansıma yakın diye orayı tercih etmiştim, orası da tam denilen noktaymış demek :D çarşıda bikaç yere bakındım ama tamamında şu dönen fırçalı yıkama makinelerinden vardı sadece.

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Giresun'da gittiğim ,sevdiğim ,kuyu suyu olmayan biryer vardı, onunda musluğunu çıkarıp kör tıpa taktılar. Neyse ya köyde yıkayacağız ya da suyu evden götüreceğiz.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Yıkamaya pembe köpük gelmiş deneme videosu :)

Yıkamacıların standart köpüğü bile masum değilken, mağdur olmamak adına bu tip renkli köpüklere en az 5 kez daha temkinli yaklaşmak gerek, dünyaca ünlü detailing markalarının renkli köpükleri bile zamanında sıkıntılar çıkarttı.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yıkamacıların standart köpüğü bile masum değilken, mağdur olmamak adına bu tip renkli köpüklere en az 5 kez daha temkinli yaklaşmak gerek, dünyaca ünlü detailing markalarının renkli köpükleri bile zamanında sıkıntılar çıkarttı.
Zaten 50 sn için 30 tl hocam bir daha kullanmayı düşünmüyorum

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün bilinen marka bir akaryakıt bayisindeki self yıkama istasyonuna köpük olarak mintax bulaşık deterjanı konduğunu öğrendim :D karar sizlerin
Detailing kültürü ile tanışmadan yıllar yıllarrrr önce bizde yıkardık :) İyi köpürür, güzel temizler :D

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Yıkamaya pembe köpük gelmiş deneme videosu :)

Ankara da bu ayarda yıkama yeri bilen var mıdır ?

Self yıkama yerlerini para için değil, daha düzgün yıkama yapmak için gidiyoruz, keşke bunu bilip ona göre tasarlanmış 2-3 peronu ayrı yapsalar. Rahatsız edilmeden rahatlıkla yıkama yapabileceğimiz, kireçsiz suyla durulama yapabileceğimiz bir yer olsa ben bir şampuanlı suya 30 tl de veririm sorun değil. Mesela bu videodaki 50 saniyelik köpük AB jelly bean olsun 30 tl olsun sorun yok.

Zararından ve etkiden bağımsız çok güzel görünüyor bu arada videodaki köpük. Hiç bu kadar yoğun benzinlik köpüğü görmemiştim. :)

Son düzenleme:

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ankara da bu ayarda yıkama yeri bilen var mıdır ?

Self yıkama yerlerini para için değil, daha düzgün yıkama yapmak için gidiyoruz, keşke bunu bilip ona göre tasarlanmış 2-3 peronu ayrı yapsalar. Rahatsız edilmeden rahatlıkla yıkama yapabileceğimiz, kireçsiz suyla durulama yapabileceğimiz bir yer olsa ben bir şampuanlı suya 30 tl de veririm sorun değil. Mesela bu videodaki 50 saniyelik köpük AB jelly bean olsun 30 tl olsun sorun yok.

Zararından ve etkiden bağımsız çok güzel görünüyor bu arada videodaki köpük. Hiç bu kadar yoğun benzinlik köpüğü görmemiştim. :)
Burası çok popüler oldu. Hafta sonu hemen tüm saatlerde ve hafta içi iş çıkışından sonra çok sıra oluyor. İki sıra şeklinde sıra yapıyorlar ve çalışanlar sürekli sirkülasyonu sağlıyor. O nedenle yoğun saatlerde arabanın üstünden köpüğün akmasını bekleyecek zaman bile olmayabilir. Bu videoyu çektiğimde cumartesi saat gece 01.30’du ve peronlar %75 doluydu. Yoğunluğuna rağmen ben ortamını seviyorum. Mağaza kısmında auto brite ve meguiarsın bazı bölünmüş ürünlerini de gördüm ama bu köpüğe ne koyduklarını bilmiyorum.