Sıfır araca polisaj yapılır. Aldığımda ilk işim polisaj yapmak oldu. Arabalar bize hiç bir zaman sıfır gelmez zaten, bizden önce demir tozu gelir, reçine gelir, kuş pisler, çamur sıçrar sonra kasabın biri yıkar ve size teslim eder.
Uygulaması daha kolay, daha az ürün sarfiyatına sahip ve çok daha parlak seramikler var. Tazeyken açık alanda kuş pislerse silerken seramik mahvolur. Bir müddet kapalı alan şart diye düşünüyorum.
Bu konuda Volvo bir istisna olabilir. Otomobiller komple örtülü şekilde showroom'a geliyor. Teslimat öncesi de lütfen yıkamayın diye belirtince sağolsunlar hiç ellerini sürmemişlerdi. Hatta içindeki naylonları bile elletmemiştim. Herşey bana kalınca haliyle yüzeyde hiç çizik oluşmamıştı. Hatta, sadece aynalarda eser miktarda demir tozu çıkmıştı.
Subaru'yu da teslim almadan önce yıkamayın, ellemeyin dediğimden o da çiziksiz şekilde teslim edilmişti
Ha ama Bmw'yi, Borusan satış görevlisi söz vermesine rağmen boya koruma yaptırmadan ve bol dairesel çizikler ile teslim etmişti. Hani bunun boya koruması, bu çizikler de nedir diye çıkışınca (boya korumayı da bizimkiler yapsınlar nasılsa bedava diye diretmişlerdi yoksa onun yerine başka birşey istemek vardı da neyse) abi siz oturun 2 saat sonra teslim ederiz dediğinde de dalga mı geçiyorsun 2 saate anca dışını yıkarsınız demiştim. Orada yanımda borusan çalışanı boya ustası da vardı adam ısrarla kaşlarını yukarı kaldırıyordu, yok olmaz yapamayız 2 saatte hayatta olmaz diye satış görevlisine kaşları ile selektör yapıyordu

Tabi, satış görevlisinin de şansı veya şanssızlığı işte, adam o kadar müşteride bana denk geldi