Seramik kaplama önerisi

Khan

Acemi Detaycı
Üye
Youtube da auto estetisyen diye bir kanal var orada denemişler,kuş pisliği ile bakmanızı öneririm bu arada 3m seramik değilmiş
İzledim biliyorum ama sadece o videoyu baz almanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunun su kaydırması (sheeting, beading) güneş ışığına maruz kaldığında dayanıklılığı, kullanılan şampuana karşı dayanıklılığı, çizimlere karşı direnci vs vs gibi birçok etken var.

Son düzenleme:

arsen90

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bende mohs yaptırıcaktım sonradan sıfır araca polisiyaj içime sinmedi fusso wax yaptık.Yıpranmış araca gyeon mohs plus şuan en iyisi gibi ama mohs plus sadece yetkili bayi yapıyor

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Nanolex SI3D tecrübem oldu bence kullanımı ve uygulaması en kolay ürün. Kürleşme için aracı kapalı alanda tutma muhabbeti yok, yine silme süresi bekleyerek risk almak yok uygula sil geç. Bende çok da dikkat etmeden 14 ay dayanımı oldu ve en son ölümcül darbeyi @onurçiko vurarak muhteşem işçiliği ile yerini Zymöl Glasür’e bıraktı :)

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
@arsen90, düzgün yapıldıktan sonra Polisaj problem değil. Duruma göre orbital ile tek aşama bile yeterli olurdu. Yazık olmuş

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
@arsen90, düzgün yapıldıktan sonra Polisaj problem değil. Duruma göre orbital ile tek aşama bile yeterli olurdu. Yazık olmuş
Abi Arabada çizik hare hiç birşey yok sadece ufak tefek yıkama çizikleri var @arsen90 abimin isteği dorultusunda sonra yapmaya karar verdik :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bende mohs yaptırıcaktım sonradan sıfır araca polisiyaj içime sinmedi fusso wax yaptık.Yıpranmış araca gyeon mohs plus şuan en iyisi gibi ama mohs plus sadece yetkili bayi yapıyor
Sıfır araca polisaj yapılır. Aldığımda ilk işim polisaj yapmak oldu. Arabalar bize hiç bir zaman sıfır gelmez zaten, bizden önce demir tozu gelir, reçine gelir, kuş pisler, çamur sıçrar sonra kasabın biri yıkar ve size teslim eder.

Nanolex SI3D tecrübem oldu bence kullanımı ve uygulaması en kolay ürün. Kürleşme için aracı kapalı alanda tutma muhabbeti yok, yine silme süresi bekleyerek risk almak yok uygula sil geç. Bende çok da dikkat etmeden 14 ay dayanımı oldu ve en son ölümcül darbeyi @onurçiko vurarak muhteşem işçiliği ile yerini Zymöl Glasür’e bıraktı :)
Uygulaması daha kolay, daha az ürün sarfiyatına sahip ve çok daha parlak seramikler var. Tazeyken açık alanda kuş pislerse silerken seramik mahvolur. Bir müddet kapalı alan şart diye düşünüyorum.

MuratSarıakçalı

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Ustam nanolex si3d şuan hiç bir yerde yok onun yerine ne önerirsin?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sıfır araca polisaj yapılır. Aldığımda ilk işim polisaj yapmak oldu. Arabalar bize hiç bir zaman sıfır gelmez zaten, bizden önce demir tozu gelir, reçine gelir, kuş pisler, çamur sıçrar sonra kasabın biri yıkar ve size teslim eder.

Uygulaması daha kolay, daha az ürün sarfiyatına sahip ve çok daha parlak seramikler var. Tazeyken açık alanda kuş pislerse silerken seramik mahvolur. Bir müddet kapalı alan şart diye düşünüyorum.
Bu konuda Volvo bir istisna olabilir. Otomobiller komple örtülü şekilde showroom'a geliyor. Teslimat öncesi de lütfen yıkamayın diye belirtince sağolsunlar hiç ellerini sürmemişlerdi. Hatta içindeki naylonları bile elletmemiştim. Herşey bana kalınca haliyle yüzeyde hiç çizik oluşmamıştı. Hatta, sadece aynalarda eser miktarda demir tozu çıkmıştı.
Subaru'yu da teslim almadan önce yıkamayın, ellemeyin dediğimden o da çiziksiz şekilde teslim edilmişti :)

Ha ama Bmw'yi, Borusan satış görevlisi söz vermesine rağmen boya koruma yaptırmadan ve bol dairesel çizikler ile teslim etmişti. Hani bunun boya koruması, bu çizikler de nedir diye çıkışınca (boya korumayı da bizimkiler yapsınlar nasılsa bedava diye diretmişlerdi yoksa onun yerine başka birşey istemek vardı da neyse) abi siz oturun 2 saat sonra teslim ederiz dediğinde de dalga mı geçiyorsun 2 saate anca dışını yıkarsınız demiştim. Orada yanımda borusan çalışanı boya ustası da vardı adam ısrarla kaşlarını yukarı kaldırıyordu, yok olmaz yapamayız 2 saatte hayatta olmaz diye satış görevlisine kaşları ile selektör yapıyordu :D :D :D
Tabi, satış görevlisinin de şansı veya şanssızlığı işte, adam o kadar müşteride bana denk geldi :D :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
SI3D kaç saat sonra su ile temasa izin veriyordu? Dışarıda da tutarsın da, rutubet var ise kürleşmesi zor olurdu :(

arsen90

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
@multispace Ben burda kendi aracımı anlattım kime göstersem hare bile yok dedi şimdi gelipte polisiyaj yapılmaz demiyorum ama ben kendi aracım için gönlüm el vermedi ki en iyi yerden fiyat alıp mohs yaptırıcaktım izmirde ama boyaya kıyamadım waxdanda çok memnunum bu bir tercih meselesi olay

Son düzenleme: