Seramikli Araçta Kireç Lekesi

lynx

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhaba dostlar, 2020 Haziran ayında Skoda Superb aracıma Hikari Pro uygulaması yapılmıştı. Çok şükür yıkama ve ara ara hızlı cila uygulamaları ile bugüne kadar ilk günkü performansını koruyabildim.
Yalnız dün başıma nahoş bir durum geldi. İşyerimin bahçesindeki otoparkta aklıevvel bir çalışan tarafından bahçedeki ağaçlar sulanırken güneş altında cayır cayır yanmış aracıma hortumla su tutulmuş. Tabii güneşin etkisi ile o da güzelce kurumuş. Kireç lekeleri her yerini güzelce sarmış. Adam gerçekten saf biri dövsen dövülmez sövsen sövülmez.
Evi gelince araç soğuduktan sonra güzelce yıkama yaptım. Valet Pro Snowfoam PH Nötr ön yıkama ve Valet Pro Cons.ph nötr çift kova ile. Kuruladıktan sonra normalde fotolardaki kireç lekeleri gitti. Fakat Işık altında bir baktım ki efsane bir harita çıkmış aracın üzerine.
Uygulama yapan arkadaşım Cem Özgen/İZMİR ile görüştüm telefonla şu an Eskişehirdeyim. Birkaç yıkama takip etmemi söyledi ve durumun vehametine göre kullanılacak ürünler var dedi
Ön cam için beyaz sirke işe yaradı ve cam bezi ile çıkarmayı başardım. Diğer alanlar için tavsiyeleriniz nedir?
3d Eraser, Kochchemie FSE, Gyeon waterspot, IGL Delete gibi ürünler var. Ürün almadan ve Hikari Pro ya minimum zararı vererek nasıl bir yol izleyim.
Yıkama öncesi fotoğrafları ekleyeceğim. Şimdiden teşekkürler.

SM-P610 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Geçmiş olsun. Minimum zarar kelimesi kilit nokta zaten. Asidik ürün kullanmanız gerekli.
Listenizdeki en zararsız ve etkisiz olanı kc fse, en agresifi 3d eraser. Her asidik ürün bir miktar seramiği etkilicektir. Kil deneyebilirsiniz.

Tavsiyem sizi çok rahatsız etmiyorsa rutin yıkamalarda zamanla yok olur. Çıksın derseniz spot alanda soft kil deneyin çizmiyor işinizi görüyorsa tüm araca uygulayın. Kil iş görmezse kireç sökücüler oda iş görmezse polisaj.

Yani yumuşaktan agresife doğru. En zararsızdan zararlıya.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben seramik kullanmıyorum, hoş kullansam da böyle bir durum yaşadığımda en kötü ihtimalle polisaj yaparak o lekelerden kurtulurdum. Ancak siz seramiğe zarar vermek istemediğiniz için şahsen bir tavsiyede bulunamıyorum.

Hardcore garaj Cem abiyi uzun yıllardır tanıyan, geçen yaz da çat kapı ziyaretine gitmiş biri olarak o ne diyorsa harfiyen yapmanızı tavsiye ederim.

Son olarak eğer aracı Ankara' ya getirebilme ihtimaliniz varsa @CNR Detailing Muammerimiz var onunla da görüşebilirsiniz :)

lynx

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bilgi veren herkese teşekkürler. Yıkama sonrası fotoları ekliyorum. Yaptığım uygulama sonrası bilgilendirmede bulunurum. Hardcore Garage in 2-3 yıkama tavsiyesi sonrasında uygulama yapacağım. Bakalım nasıl olacak. Bu arada araç kamerası arabayı büyük bir zevkle yıkayan amcayı çekmiş. Su damlacıkları akıyor ya büyük bir zevkle su tutmuş. Allah'tan fırçayla falan girişmemiş.

RMX1971 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Malesef bu tür sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Seramik olan araçlar da kireç olayı malesef wax veya türevi uygulama göre daha çok işliyor panele. Eraser, water spot tarzı ürünler seramiğinize zarar verebilir bu tarz uygulamalar da geçen yaz başıma aynısı geldi teslim ettiğim araçta biraz agrasif yıkama denenilmeli sonrasında top coat kısmına destekleyici ürünler uygulanıp devam edilebilir. Eğer hala problem devam ediyorsa kaçınılmaz son tekrar polish.

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Şu önerdiğim Soft99'dan bende olduğu için Subaru'da az önce denedim. Hayır üşenmesem gidip fotoğraf çekip geleceğim. Dur ya hatta gidip eçkip geleyim.
Final Finish'in kireç lekesi temizleme özelliği var(dı) Dı diyor çünkü bendeki lekeleri çıkaramamıştı. Bende bir ara artık polisaj yaparım diye kara kara düşünüyordum. Konusu açılınca gittim ürünü denedim, lekelerin çıkması 5 sn'mi almadı. Hakikaten abartmıyorum sürdüm, yaydım ve kurumasını bekleyip sildim. Sonuç, güle güle kireç lekeleri :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Şu önerdiğim Soft99'dan bende olduğu için Subaru'da az önce denedim. Hayır üşenmesem gidip fotoğraf çekip geleceğim. Dur ya hatta gidip eçkip geleyim.
Final Finish'in kireç lekesi temizleme özelliği var(dı) Dı diyor çünkü bendeki lekeleri çıkaramamıştı. Bende bir ara artık polisaj yaparım diye kara kara düşünüyordum. Konusu açılınca gittim ürünü denedim, lekelerin çıkması 5 sn'mi almadı. Hakikaten abartmıyorum sürdüm, yaydım ve kurumasını bekleyip sildim. Sonuç, güle güle kireç lekeleri :)
Soft99 un bazı ürünleri gerçekten farklı ve işe yarıyor. Koskoca markaların es geçtiği alanlarda ürün çalışmaları yapıyorlar. Keşke ambalajları daha güzel olsa :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Şimdilik fotoğraflar ile idare edelim :) Zaman ayırıp video da hazırlayacağım :)
Uygulamayı sunroofun sol alt tarafına yaptım. Otomobilin üzerinde de BSD var. Uygulama yaptığım alan ile yapmadığım alan arasında boncuklanmada da bir fark göremedim.
Testi hızlıca yaptım. Umarım faydam olur :)

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Şimdilik fotoğraflar ile idare edelim :) Zaman ayırıp video da hazırlayacağım :)
Uygulamayı sunroofun sol alt tarafına yaptım. Otomobilin üzerinde de BSD var. Uygulama yaptığım alan ile yapmadığım alan arasında boncuklanmada da bir fark göremedim.
Testi hızlıca yaptım. Umarım faydam olur :)

soft99 a bir hayranlık başlangıcı oluyor banada

lynx

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Teşekkür ediyorum ya bende videolarını izledim. Seramikli araçlar için üretilmiş leke ve kireç giderici diye anlatılıyor. Soft99 fusso benim için nostaljik değerleri var. Şu an in en mantıklı bu ürün geldi. Denemeye değer. Buradan paylaşımda bulunacağım inşallah.

RMX1971 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Geçmiş olsun, ben şöyle daha hafif, su bazlı, pH nötr ve zarar vermeyen bir ürün tavsiye edeceğim. Hoş ben kullanmadım ama sizin taze lekeleri giderebileceğini düşünüyorum. En azından zarar vermeyecektir.
Bu video az çok fikir verebilir.
Ürünün linki de şöyle
Soft99 Refresh Cleaner For Coated Cars Seramikli Araçlar İçin Temizleyici Ve Yenileyici Cila yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Teşekkür ederim Hakan, güzel ürünmüş, edinmek lazım.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Çok geçmiş olsun, gerçekten çok çok nahoş bir durum olmuş. Zarar vermemek en önemli kriter olunca açıkçası benim tecrübem bir şey önermeye yetmedi ama üstadların önerilerini merakla takip ediyor olacağım.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ben seramik yapıldıktan sonra arabayı hiç yıkamadım yıkatmadım 5-6 ay sıcaklarda hep petrolde ve nerde su bulduysam tuttum kurulamadım . Araç kireç lekesi oldu hep . Sonra yıkama detailing işlerine girince kayboldu kireç lekeleri. Çok dikkatli bakınca özel ışıkla falan anca belli oluyor . Araba gümüş rengi onun da etkisi var.

Sizdeki köpük biraz soft bi köpük. Valetpro hangisi tam olarak . Köpükte biraz da etkili olanı seçin. Yıkama sonrası Quick detailer ile normal silin arabayı . Oda olmadı Coch chemie fse.

ama fse yi de fazla uygulayınca seramik gidiyor. Almanca videosu vardı bilmem kaç kere fse uygulayınca zayıflamıştı seramik . Bende tecrübemi paylaşayım dedim . Arkadaşlarda güzel yazmış .

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Listedeki ürünlerin hiç biri zararsız değil fse'nin uzun vadede seramiğin hidrofobisini tamamen bozduğuna dair bir video çekmişti XaronFR kanalı hatta. 3-5 kullanımda bu ürünler sizin seramiğinize zarar vermez seramik kaplamanın bir kireç çözücü ile bozulacağı varsa zaten o iyi bir ürün değildir maalesef çakma hikari yapan yerler vardı bayilikleri feshedildi, neyse konuya dönecek olursak 3d eraser ve igl delete biraz agresif zarar verecek tabiki ancak siz sio2 içerikli bir destek ürünü ile tekrar uygulama yaptığınız taktirde gözle fark göremezsiniz gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz

Son düzenleme:

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Listedeki ürünlerin hiç biri zararsız değil fse'nin uzun vadede seramiğin hidrofobisini tamamen bozduğuna dair bir video çekmişti XaronFR kanalı hatta. 3-5 kullanımda bu ürünler sizin seramiğinize zarar vermez seramik kaplamanın bir kireç çözücü ile bozulacağı varsa zaten o iyi bir ürün değildir maalesef çakma hikari yapan yerler vardı bayilikleri feshedildi, neyse konuya dönecek olursak 3d eraser ve igl delete biraz agresif zarar verecek tabiki ancak siz sio2 içerikli bir destek ürünü ile tekrar uygulama yaptığınız taktirde gözle fark göremezsiniz gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz
Çakma Hikari yapanları bilmiyorum ama Hardcore garaj Cem abide çakma ürün olmaz. Çünkü direkt hikariden alıyordu seramiği. Hatta instagramda paylaşmıştı silmemiştir ama artık kullanmadığım için bakamıyorum distribütör hikari kullanacaksanız benim pastamı kullanacaksınız gibi bir dayatması olmuş o da resti çekmişti. Distribütör de Hikari bayiliğini sonlandırmıştı. Şimdi gideyim gene vardır stoğunda orijinal Hikari :deli: Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali :komik: