Sıfır araç için öneri

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar arkadaşlar. Sıfır i20 aldım. Araç turkuaz renkte. Bayii seramik kaplama için 2000 TL fiyat çekti. Elimden polisajla olmasa da ufak tefek pasta cila wax vb işler gelir. Aracı seramik kaplama yaptırmam mantıklı olur mu yoksa başlangıçta güzel bir şekilde demir tozundan arındırıp kil uygulaması yapıp ardından wax/cila/hızlı cila bunlardan birini mi yapayım? Yoksa seramik yaptır mı dersiniz?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Selamlar arkadaşlar. Sıfır i20 aldım. Araç turkuaz renkte. Bayii seramik kaplama için 2000 TL fiyat çekti. Elimden polisajla olmasa da ufak tefek pasta cila wax vb işler gelir. Aracı seramik kaplama yaptırmam mantıklı olur mu yoksa başlangıçta güzel bir şekilde demir tozundan arındırıp kil uygulaması yapıp ardından wax/cila/hızlı cila bunlardan birini mi yapayım? Yoksa seramik yaptır mı dersiniz?
Ben hiç bir şekilde servislerde iş yaptırmama taraftarıyım. Gerek cam filmi gerek şeffaf kaplamalar gerek seramik kaplamalar. Bunların hiç birini düzgün yapamıyorlar maalesef. Belki premium markaların bu konularda daha iyi uygulamaları vardır ancak orta sınıf için kesinlikle dışarıya yaptırın ya da kendiniz yapın.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Servislerde uygulam yaptırmamak için +1 diyorum bende elinizden geliyorsa kendinizin yapması veya butik bir uygulama merkezi araştırıp teslim etmek daha güvenli olacaktır,aracınız hayırlı olsun :)

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Çok teşekkürler. Açıkçası kendim yapmayı düşünüyorum :) Seramiğe şuan tecrübe olarak geçemesem bile en azından bi demir tozu ile temizliği , kil temizliği ve wax veya hızlı cila tarzı bir işlem yapabilirim diye düşünüyorum

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Servis audiye şeffaf film çekmişti ama her yeri maket bıçağı kesiği olmuştu. Kaputta baştan aşağı çizikleri vardı derin derin sökünce belli oldu. Servisten uzak durmanız büyük avantaj olur. Genel de en ucuz işçiliği marka değeri ile en pahalı şekilde sunuyorlar. Ama sıfır araç sonuçta ve Çok tecrübeli değilseniz kil uygulamanızda belki zarar verebilir bu yüzden işinin ehli bir yerde seramik yaptırmanız daha faydalı olacaktır. Ama derseniz ki sürekli araçla uğraşmal istiyorum wax falan süreyim edeyim diye seramik yaptırmayın :)

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Servis audiye şeffaf film çekmişti ama her yeri maket bıçağı kesiği olmuştu. Kaputta baştan aşağı çizikleri vardı derin derin sökünce belli oldu. Servisten uzak durmanız büyük avantaj olur. Genel de en ucuz işçiliği marka değeri ile en pahalı şekilde sunuyorlar. Ama sıfır araç sonuçta ve Çok tecrübeli değilseniz kil uygulamanızda belki zarar verebilir bu yüzden işinin ehli bir yerde seramik yaptırmanız daha faydalı olacaktır. Ama derseniz ki sürekli araçla uğraşmal istiyorum wax falan süreyim edeyim diye seramik yaptırmayın :)
Açıkçası kendim uğraşmak istiyorum. Şöyle ki 2500-3000 TL ödeyip, sonrasında hiç bakmamak da olmuyor anladığım kadarıyla. Bir de malum araba için kendimi son kuruşuma kadar zorladım zaten :) O yüzden başlangıç için gerekli bir kaç malzemeyi alarak başlasam diyorum. En basitinden bi demir tozu ile temizlesem, kil yapmasam bile bir wax veya hızlı cila vb şeyler bile hiç yapmamaktan iyidir diye düşünüyorum

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Forumda İzmir'de olup bu işi profesyonel şekilde yapan pek çok arkadaş mevcut, onlardan birisi ile çözüme gitmeniz bence servise göre çok daha uygun fiyatlı ve titiz olacaktır.
Kendim ne yapabilirim derseniz, kil ve demir tozu temizliği sonrası, Tac sytem ürünü olan Moonlight uygulayabilirsiniz aracınıza, bu da sizi doğru yıkama ile en az 5-6 ay koruyacaktır.

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Forumda İzmir'de olup bu işi profesyonel şekilde yapan pek çok arkadaş mevcut, onlardan birisi ile çözüme gitmeniz bence servise göre çok daha uygun fiyatlı ve titiz olacaktır.
Kendim ne yapabilirim derseniz, kil ve demir tozu temizliği sonrası, Tac sytem ürünü olan Moonlight uygulayabilirsiniz aracınıza, bu da sizi doğru yıkama ile en az 5-6 ay koruyacaktır.
Tac system nedir acaba?

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
TAC System Nano Koruma - Moon Light 250ml
link'deki ürün bir nevi kolay uygulanabilir seramik kaplama gibi düşüne bilirsiniz,
Anladım, konuları tarıyorum şuan :) yeni başlayanlara rehberlik edem konular var malzemeleri dizebilmek adına.
Şuan elimde olan tek şeyim meguiars endurance sanırım :) Araç gelmeden tüm siparişler elime ulaşacak şekilde ayar çekerim umarım.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Anladım, konuları tarıyorum şuan :) yeni başlayanlara rehberlik edem konular var malzemeleri dizebilmek adına.
Şuan elimde olan tek şeyim meguiars endurance sanırım :) Araç gelmeden tüm siparişler elime ulaşacak şekilde ayar çekerim umarım.
Bu işin sonu yok maalesef yeni şeyler gördükçe okudukça hepsine sahip olmak istiyorsunuz, hele ki uygulama yapabilecek yerinizde varsa, tam anlamıyla bağımlılık oluyor. Forumda konularla ilgili pek çok bilgi ve testler var , gerekli her şeyi bulabilirsiniz.

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bu işin sonu yok maalesef yeni şeyler gördükçe okudukça hepsine sahip olmak istiyorsunuz, hele ki uygulama yapabilecek yerinizde varsa, tam anlamıyla bağımlılık oluyor. Forumda konularla ilgili pek çok bilgi ve testler var , gerekli her şeyi bulabilirsiniz.
Aslında uygulamak için kapalı bir alanım yok ama kocaman bir bahçem var müsait :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aslında uygulamak için kapalı bir alanım yok ama kocaman bir bahçem var müsait :)
Bu olaya çok sevindim. Aracınız hayırlı olsun.

ben de 6,5 ay önce corolla aldım. O zaman araç olmadığı için seramik kaplama bayii dayatmasıydı ama kürleşmesine vs dikkat edilip uygulamanın düzgün yapılıp yapılmayacağına kadar sordum. Dediğim gibi şuan 6 ayı devirdik araçtaki boncuklanma müthiş tabii bunda kapalı otoparkımın olması ve benim düzgün yıkamamda etkili olabilir. Lakin benim kadar şanslı olmayan bir çok arkadaş var bayii seramiklerinden bu sebeple eğer dayatma yoksa kendiniz demir tozu ve wax uygulayın harikulade olur.

vereceğim diğer bir tavsiye ise yıkama stilidir. Köpükle Ön yıkamA yapıp durulamadan, akabinde çift kova yapmadan aracı yıkarsanız harelenmeniz artacaktır zamanla bu da aracı matlaştırmaya ve polisaj ihtiyacına götürecektir. Bilirsiniz ki polisaj işlemlerinde aşındırıcı etki olmasından zamanla mikron değeriniz düşer kaporta yorulur. Bu sebepten gerekirse kirli gezin benim gibi ama düzgün yıkayın. 6 ayda benim araçta kılcal çizik yok diyebilecekken 3 aylık araç neredeyse polisaj ihtiyacı ister durumuna geliyor. Yıkama tekniği de forumda bolca mevcut. Tekrardan hayırlı olsun, kolay gelsin iyi detaylar :D

Cekomastiksilikon35

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bu olaya çok sevindim. Aracınız hayırlı olsun.

ben de 6,5 ay önce corolla aldım. O zaman araç olmadığı için seramik kaplama bayii dayatmasıydı ama kürleşmesine vs dikkat edilip uygulamanın düzgün yapılıp yapılmayacağına kadar sordum. Dediğim gibi şuan 6 ayı devirdik araçtaki boncuklanma müthiş tabii bunda kapalı otoparkımın olması ve benim düzgün yıkamamda etkili olabilir. Lakin benim kadar şanslı olmayan bir çok arkadaş var bayii seramiklerinden bu sebeple eğer dayatma yoksa kendiniz demir tozu ve wax uygulayın harikulade olur.

vereceğim diğer bir tavsiye ise yıkama stilidir. Köpükle Ön yıkamA yapıp durulamadan, akabinde çift kova yapmadan aracı yıkarsanız harelenmeniz artacaktır zamanla bu da aracı matlaştırmaya ve polisaj ihtiyacına götürecektir. Bilirsiniz ki polisaj işlemlerinde aşındırıcı etki olmasından zamanla mikron değeriniz düşer kaporta yorulur. Bu sebepten gerekirse kirli gezin benim gibi ama düzgün yıkayın. 6 ayda benim araçta kılcal çizik yok diyebilecekken 3 aylık araç neredeyse polisaj ihtiyacı ister durumuna geliyor. Yıkama tekniği de forumda bolca mevcut. Tekrardan hayırlı olsun, kolay gelsin iyi detaylar :D
Çok teşekkürler bilgilendirici yorumunuz için. Bu demir tozu sanırım her araç yıkamada uygulanmıyor değil mi?

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Hocam bu BSD kullanımı ile ilgili detaylı bir konu var mı acaba? Varsa bir link bırakabilirseniz çok sevinirim ben tam olarak göremedim de.
Bsd nin olmadığı konu neredeyse yok hocam :) genel olarak konuları incelerseniz detayları var. Ekstra sormak istediklerinizi de herkes elinden geldiğince cevaplayacaktır

-dogo-

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Aracınız hayırlı olsun.Servise yaptırmamanız konusunda ben de hem fikirim tüm forumla birlikte :)

Kendiniz yapma konusunda da şöyle bir tavsiyem olabilir nacizane,uygulama yapmak için masraf edeceksiniz ürünler alacaksınız,bir hayli efor ve zaman harcayacaksınız.Eğer sonucunda yapılan iş sizi tatmin etmeyecek ve pişman olacaksanız aracınız sıfırken hiç hevesinizi kaçırmayın butik bir detaycıyla anlaşın derim.

Malesef forumumuzun ruhuna aykırı bir şey söylüyor gibi duruyorum ama kendim uğraşıp istediğim gibi olmayınca hem harcadıklarıma üzülüyorum hem de sürekli gözüme takılıyor hevesle aldığım aracıma binerken ister istemez soğuyorum..