Sohbet- Muhabbet Faslı

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
çok çok mutlu oldum. teşşekkürünüz için rica ederek, gerçekten bu paylaştıgınız uygulama özelinde affınıza mağruren söylemeliyim ki delilikleriminiz bir oldugunu bilmek - görmek ayrı bir haz veriyor bana.

sizin zati bu hakkaniyetli yaklaşımlarınız güven duygumu pekiştiriyor şahsınıza karşı. benimde büyük bir ilgiyle ve zevkle takip ettigim forumumuzun güzide üyelerindensiniz. paylaşımlarınız bende her daim merak ve istek uyardırmıştır. ayrıca siz olmasanız bizi ( @onurçiko ) unutacaklar. gülücük.
iyi ki buradasınız.

iyi detaylar.
Eşit deliliklerde yada daha üst seviyedekileri görmek kendimizi yalnız hissetmemek için burdayız Ege hocam :)
Foruma katkılarınız kesinlikle yadsınamaz gerçek. Küçük aralar versenizde bu forumda unutulma ihtimaliniz olmaz. Dile getirilmese bile herkes birşeyler görmüş almış ve uygulamıştır diye düşünüyorum :)
Sizlerde iyi burdasınız iyi detaylar

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
İşte en çok .beklediğim test geldi bi Adams bi grass alcaz anlaşılan. Peki abicim benim bir sorum var. Örneğin; meg ceramic liquid waxı uygulama pediyle uyguladım mesela, sonrasında kısa tüylü bezle silip ondan sonra buff bezle buff yapıyoruz dimi. (rütbemiz tecrübeli detaycı ama tecrübe etmediğimiz detaylar olunca sudan çıkmış balığa dönüyorum) . Benim amacım Adem abiden bi buffing 2 de gentleman alıp gentleman ın kısa tarafıyla pusu silip, bufla üstünden geçmek. Doğru mudur? Yoksa tek buffing bez ile silip parlatsak yeter mi, teferruata gerek yok mu dersin

Wax tarzı ürünler için önce kısa kıllı bezle silip üstüne buff ile parlatma işlemi yapmak daha mantıklı , yada bezleri bu şekilde kullanmak daha kolay. Fakat sıvı örneğin TW sealant gibi ürünleri bir tarafı kısa bir tarafı uzun bezle yani önce sıvıyı silip sonrasında parlatmak şeklinde kullanım bana kalırsa hem daha kolay hemde bezleri amaçlarını doğru şekilde kullanmış oluruz.

Örneğin dün araca Sio2 ve carnabau karışımı wax uyguladım. Kaliteli , 2 tarafıda kısa tüylü bez ile waxı yüzeyden sildim. Üstüne buff yani parlatma işlemi yapmasam bile olurdu fakat gözden kaçan bir bölge olmaması adına birde uzun tüylü bez ile hızlıca bir silme işlemi yaptım ve parlaklık ortada :gulumsemex::cool:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Wax tarzı ürünler için önce kısa kıllı bezle silip üstüne buff ile parlatma işlemi yapmak daha mantıklı , yada bezleri bu şekilde kullanmak daha kolay. Fakat sıvı örneğin TW sealant gibi ürünleri bir tarafı kısa bir tarafı uzun bezle yani önce sıvıyı silip sonrasında parlatmak şeklinde kullanım bana kalırsa hem daha kolay hemde bezleri amaçlarını doğru şekilde kullanmış oluruz.

Örneğin dün araca Sio2 ve carnabau karışımı wax uyguladım. Kaliteli , 2 tarafıda kısa tüylü bez ile waxı yüzeyden sildim. Üstüne buff yani parlatma işlemi yapmasam bile olurdu fakat gözden kaçan bir bölge olmaması adına birde uzun tüylü bez ile hızlıca bir silme işlemi yaptım ve parlaklık ortada :gulumsemex::cool:
Hocam Harika şekilde açıklamışsınız çok teşekkür ederim :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Eşit deliliklerde yada daha üst seviyedekileri görmek kendimizi yalnız hissetmemek için burdayız Ege hocam :)
Foruma katkılarınız kesinlikle yadsınamaz gerçek. Küçük aralar versenizde bu forumda unutulma ihtimaliniz olmaz. Dile getirilmese bile herkes birşeyler görmüş almış ve uygulamıştır diye düşünüyorum :)
Sizlerde iyi burdasınız iyi detaylar
çok teşekkürler bu sıralar pek aktif olamamakla birlikte ulaşım amaçlı araç kullanımınıda agırlıklı olarak bisiklete yüklemiş durumdayım .
bu süreçte detay duraklasada aralıklarla devam ediyor aslında. paylaşacak çok şey var ama bisiklet tam bir özgürlük oldugundan
yazı - kışı üstünde geçirmekten şimdilik vazgeçemeyecegim gibi . gülücük.

stok alımlarınıda dolayısıyla o bölüme kaydırmak zorunda kalmış olsamda sizin son zamanlarda paylaştıgınız şu set wax paketi göz kırpmıyorda degil.
belki bilirsiniz wax deyince akansular durur benim için. kolleksiyona eklemek çok isterim o setide. tabi fiyatlar uçmuş olsa bile hep bir hayal degil mi bizim detay aşkımızı yaşatan aslında .

bir kaç ürün var işlevsel ucuz yollu iş görecek onları paylaşmak istiyorum da bi türlü fırsat bulamadım. kısmet artık. paylaşırız günün birinde.
tekrar teşekkür ediyorum ve gerçektten ortak dediliklerin paylaşımları izlemek çok zevkli bu forumda.

iyi detaylar.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
çok teşekkürler bu sıralar pek aktif olamamakla birlikte ulaşım amaçlı araç kullanımınıda agırlıklı olarak bisiklete yüklemiş durumdayım .
bu süreçte detay duraklasada aralıklarla devam ediyor aslında. paylaşacak çok şey var ama bisiklet tam bir özgürlük oldugundan
yazı - kışı üstünde geçirmekten şimdilik vazgeçemeyecegim gibi . gülücük.

stok alımlarınıda dolayısıyla o bölüme kaydırmak zorunda kalmış olsamda sizin son zamanlarda paylaştıgınız şu set wax paketi göz kırpıyorda degil.
belki bilirsiniz wax deyince akansular durur benim için. kolleksiyona eklemek çok isterim o setide. tabi fiyatlar uçmuş olsa bile hep bir hayal degil mi bizim detay aşkımızı yaşatan aslında .

bir kaç ürün var işlevsel ucuz yollu iş görecek onları paylaşmak istiyorum da bi türlü fırsat bulamadım. kısmet artık. paylaşırız günün birinde.
tekrar teşekkür ediyorum ve gerçektten ortak dediliklerin paylaşımları izlemek çok zevkli bu forumda.

iyi detaylar.
Keşke bizimde bisiklet gibi bir imkanımız olsa :( gerçekten çok isterdim ama bizim buralarda imkansızı istemek gibi maalesef. Detay ürünlerinin fiyatları benzin,mazot fiyatları bu durumda iken zaten pahalı olan hobimiz şimdi gerçekten zorlayan seviyelere ulaşmış durumda :(
Wax lara olan ilginizi bilmemem mümkün değil:) Ben çok beğendim wax setini ama sanırım sınırlı üretim bir üründü ve bulunmama ihtimali var diye biliyorum. Denemenizi test etmenizi gerçekten çok isterim eminim sizinde hoşunuza gidecek bir seri olacaktır.
Fırsat yaratmanızı ve paylaşımlarınızı merakla bekliyorum :)
İyi detaylar

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

En sevdiğim detay ürünü tekrar gelince ben :smilex:devamı yarın @Adam’s Garage tv de
Güzel günlerde keyifli detaylarda kullan :) Sanki çocuk gibi yada elimde yokmuş gibi heyecanla yarını bekliyorum:sırıtan1: Benimde gerçekten en sevdiğim detay ürünü diyebilirim neden biz bu ürünü görünce kendimize söz geçiremiyoruz :dusunx:

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Güzel günlerde keyifli detaylarda kullan :) Sanki çocuk gibi yada elimde yokmuş gibi heyecanla yarını bekliyorum:sırıtan1: Benimde gerçekten en sevdiğim detay ürünü diyebilirim neden biz bu ürünü görünce kendimize söz geçiremiyoruz :dusunx:
Çok teşekkür ederim . Hiçbir fikrim yok daha pahalı olsa bile hiçbir ürün bu etkiyi yapmamıştı . Kutularını interior detailer ile falan siliyorum streçe sardım zarar görmesin diye :sırıtan1:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim . Hiçbir fikrim yok daha pahalı olsa bile hiçbir ürün bu etkiyi yapmamıştı . Kutularını interior detailer ile falan siliyorum streçe sardım zarar görmesin diye :sırıtan1:
Bir kötü yanı var kutular çiziği çok fazla gösteriyor. Bence makyaj fırçası kullanmalısın :sırıtan1: Acaba iki aşamalı bir polisaj mı yapsak :smilex:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Dün araç babamdaydı. 130-140 km/h civarında sol arka lastik parçalanmış.

Stepneyi takmış ve 10 dakika sonra stepne de parçalanmış :). Lastiklerin dişleri her ne kadar iyi olsa da çok fazla çatlak var ve yola tutunuşları çok zayıf. Stepneyi de 2012 yılından beri hiç kontrol ettirdiğimizi hatırlamıyorum. Babamı lastikler ve stepne için defalarca uyardım ama pek ciddiye almadı. Bunun sonucunda 1.5 saat otobanda mahsur kaldı ve yıpranık, çıkma lastiğe 650 lira para ödedi. Hafta sonu ilk işim yazlık lastikleri taktırmak olacak. Triger kayışı ve devirdaim pompasının da değişim vakti geldi. Babam daha gider diyor ama benim içim rahat etmiyor :). İlk fırsatta triger, v kayışları, devirdaim, antifriz ve şanzıman yağı değişimini yaptıracağım.

Çok geçmiş olsun, allahtan kazaya yol açmamış. Olan 650 liraya olsun çıkma da olsa stepnede duracak lastiğe yine 300den aşağı istemezler, ona say cana gelmesin.
Triger devirdaim benimde geldi ama babalara söz geçiremiyoruz km düşük bir şey olmaz diye diye geldik, hayırlısıyla şurda 1500km daha koparmadan gidebilirsek değiştireceğiz artık ikna ettik diyelim. Sübaplar selam vermeden halledersek inşallah. :D
Dacia servisinde tanesi indirimle bile 400 TL olan kızdırma bujisini yedek parça satan bir yerden 120 TL'ye satın alıp taktırdım.
Ha birde üzerinden çıkan parçayı kimin ürettiğini de öğrendim. Bununla ilgili de kısa bir bilgilendirme videosu hazırlayacağım. Zira 2 tane bilmediğim marka öğrendim.
Abi yine premium veya premiuma yakın markaların servislerini bir nebze anlıyorum ama Dacia zaten ekonomik olması nedeniyle tercih edilen marka, serviste niye premium muamelesi yapıyorlar onu anlamıyorum. Tasvip etmem ama garantisi var diye 3 katına yağ bakımı yaparsın hadi bir şekilde onu da anladım da sen servisine gelen işçiliğe belki 3 katı para veren adama neden piyasadan fazla fiyata parça satmaya kalkarlar bunu anlamıyorum. Sanayideki parçacılara deli gibi iskonto yapıp parça satacaklarına kendi müşterilerimize yapalım demiyorlar. Galiba onlara garantili araçlara bakmak yetiyor, garantisi biten sanayiye gitsin diyorlar. Anlamak mümkün değil.

Son düzenleme:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok geçmiş olsun, allahtan kazaya yol açmamış. Olan 650 liraya olsun çıkma da olsa stepnede duracak lastiğe yine 300den aşağı istemezler, ona say cana gelmesin.
Triger devirdaim benimde geldi ama babalara söz geçiremiyoruz km düşük bir şey olmaz diye diye geldik, hayırlısıyla şurda 1500km daha koparmadan gidebilirsek değiştireceğiz artık ikna ettik diyelim. Sübaplar selam vermeden halledersek inşallah. :D

Abi yine premium veya premiuma yakın markaların servislerini bir nebze anlıyorum ama Dacia zaten ekonomik olması nedeniyle tercih edilen marka, serviste niye premium muamelesi yapıyorlar onu anlamıyorum. Tasvip etmem ama garantisi var diye 3 katına yağ bakımı yaparsın hadi bir şekilde onu da anladım da sen servisine gelen işçiliğe belki 3 katı para veren adama neden piyasadan fazla fiyata parça satmaya kalkarlar bunu anlamıyorum. Sanayideki parçacılara deli gibi iskonto yapıp parça satacaklarına kendi müşterilerimize yapalım demiyorlar. Galiba onlara garantili araçlara bakmak yetiyor, garantisi biten sanayiye gitsin diyorlar. Anlamak mümkün değil.
Teşekkürler. Aynen stepneyi yenilemiş olduk en azından. Kışlıkları içim rahat bir şekilde çöpe atabileceğim artık :D. Bizim araçlarda triger kopunca horozları kırıyormuş sadece. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bu şekilde kullanmak tedirgin ediyor beni. Başımıza iş almadan değiştiririz umarım :D.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Parlatanadamlar Kc H9 ve F6 pastası, SGCB kablosuz detay parlatıcı makinesi aldım. Yanına tasotti kokusu hediye geldi.

Elimde dandik hobi dremelim vardı, piano black yan rüzgarlığa pasta yapıyordum düşük devirde bile zorluyordu.
Hızlandırınca dengesiz oluyordu buda hare bıraktı.

Bunu da aldım, düşük devirde avucuma değdiği anda bile zorlamadı avucum ısındı. Baya güçlüymüş. Kapı kolu ve dar yerlere polisaj yapmak için aldım.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bunu ben düşündüm ama yedek aküsü gelecekmi dedim yok demişlerdi aküsü ölünce bulursunuz umarım hayırlı olsun