Sohbet- Muhabbet Faslı

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abim benim esas ordan cevap vermen lazım, muhabbet etmiyoruz ki. Sadece soru-cevap şeklinde giden bir konu. :)
Başlığa bakmamıştım :) olsun ben kendimi garantiye alayim her soruya buradan cevap vereyim. Makine susuz kalmamali evet ama bu stoplu sistemde oyle bir sey yok o pompa su emmek isterse iligini kurutur zaten sıkıntı etmez onu

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@pilotgokhann, @MoonDance Merhabalar. Siz uçuş işlerinden anlarsınız belki bilirsiniz size sorayım . Bu İHA sitesinde. İzmir Üzerinde bir sürü büyük kırmızı halka çok az yeşil alan var dron için izin verilen uçuş yeri . Hadi yakında askeriye yada havalimanı vs olunca. Yasak olmasını anlarım ama niye bu kadar çok yasaklı yer var anlamadım. Belki sizin bi firkiniz vardır ))

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Cansın, inşallah bi gün karşılarız biz girebilirsek bi uçuşumuza eşlik edersin.
Siz yeterki hedefinize ulaşın hocam. Yüce Rabbim tez zamanda Sorumlu Kaptan dan fırça yediğiniz günleri nasip etsin:komik: Şaka bir yana hocam, siz yeter ki o koltuğa oturun. Eğer şirket THY olursa kokpit konusunda hiç problem yok, size sürpriz bile yapabilirim.:komik:

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
@pilotgokhann, @MoonDance Merhabalar. Siz uçuş işlerinden anlarsınız belki bilirsiniz size sorayım . Bu İHA sitesinde. İzmir Üzerinde bir sürü büyük kırmızı halka çok az yeşil alan var dron için izin verilen uçuş yeri . Hadi yakında askeriye yada havalimanı vs olunca. Yasak olmasını anlarım ama niye bu kadar çok yasaklı yer var anlamadım. Belki sizin bi firkiniz vardır ))
Abi varsa görüntü alabilir miyiz? Bazı kırmızı çizgiler ile belirtilen bölümler, uçulması yasak veya belirli bir irtifa altında uçmanen yasak olduğu ve askeri uçuşlar için ayrılmış radar bölgeleri var eğitim uçuşları gibi gibi. Görerek uçuş dediğimiz VFR ( Visual Flight Rules ) Chartları var. O bahsettiğiniz kısımlar o harita da da mevcut. İzmir de Çiğli üssü olduğu için Menderes Radar hepsini kapsıyor. Foto atarsan daha net açıklama yapabiliriz.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

buda akhisar manisa dın bi ilçesi
Abi inan ki Drone lar ve kuralları hakkında pek bilgim yok ama özellikle 3 fotodaki ufak daireler "Restricted Area" olması gerekiyor. Menderes Radar dan hatırladığım kadarı ile. Şöyle birşey de mümkün, NOTAM lı bölge de olabilir büyük Daireler, mesela bu bölge de 10.000 ft altında ve 15.000 ft üzerinde uçamazsın gibi gibi. @pilotgokhann kaptanım belki daha açıklayıcı cevap verebilir.

Son düzenleme:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@MoonDance, 3000 lira 9000 lira cezalar var tırsa tırsa uçurduk , izin istenince de cevap yok, garip bi durum. çiğli de havalimanı var ama orası kırmızı değil oda çok kafama takıldı ondan sordum

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
@MoonDance, 3000 lira 9000 lira cezalar var tırsa tırsa uçurduk , izin istenince de cevap yok, garip bi durum. çiğli de havalimanı var ama orası kırmızı değil oda çok kafama takıldı ondan sordum
Abi ben sana Menderes Radar görüntüsü atayım, Çiğli, Selçuk Efes ve diğer havalimanları çevresindeki yasak alanları anlatayım. Belki Drone lar için farklı birşey vardır. Bilgim olmadığı için ezbere konuşup yanıltmak istemiyorum.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Abi ben sana Menderes Radar görüntüsü atayım, Çiğli, Selçuk Efes ve diğer havalimanları çevresindeki yasak alanları anlatayım. Belki Drone lar için farklı birşey vardır. Bilgim olmadığı için ezbere konuşup yanıltmak istemiyorum.
Sağolasın teşekkürler. problem. Yok. Muhabbet olsun diye sordum . Herkes şikayetçi. Ama kimseden sendeki gibi cevap görmedim . Çok beğendim :tesekkurr:

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Sağolasın teşekkürler. problem. Yok. Muhabbet olsun diye sordum . Herkes şikayetçi. Ama kimseden sendeki gibi cevap görmedim . Çok beğendim :tesekkurr:
Estağfurullah abi ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu. Havacılık hobi olarak başladı, sonra Aşk'a dönüştü ama pilotaj eğitimim yarıda kaldığı için bilgim kısıtlı. Elimden geldiğince okumaya devam ediyorum, Boeing 737, 777 ve Airbus Flight Crew Operating Manuel güncel hallerini okuyorum ve bilgimi güncel tutuyorum ama meslek edinemediğim için sadece hobi olarak kalıyor. Asuman aşkını her gün tatmış olan Kaptanlarımızın ellerinden öperim.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@MoonDance, Çok süper valla . Çok iyi anlıyorum seni . Benimde hayalim. Uçmak. İ:hava:Kuzen Drone aldı azıcık onla uçuyurum. Azıcık hevesimi alıyorum . 300 gr alet ama ona rağmen baya prosedürü var izni vs var . En önemlisi cezası ver :(

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Drone konusunda çok bilgi sahibi olmamakla birlikte şöyle bir durum oluyor genelde eğitim uçuşları da dahil belli restricted arealar bulunur örneğin havaalanı atış sahaları paraşüt atlama bölgeleri tavuk çiftlikleri hayvan barınakları nükleer enerji santralleri hükümet binaları Anıtkabir gibi önemli yerler ve tabiki şehir yerleşkeleri bazı ülkelerde kısıtlı bölge olarak geçer. Ben bunları uçuş için söyledim. Drone için de böyle kısıtlamalar olabilir. Ondan diye tahmin ediyorum.
Siz yeterki hedefinize ulaşın hocam. Yüce Rabbim tez zamanda Sorumlu Kaptan dan fırça yediğiniz günleri nasip etsin:komik: Şaka bir yana hocam, siz yeter ki o koltuğa oturun. Eğer şirket THY olursa kokpit konusunda hiç problem yok, size sürpriz bile yapabilirim.:komik:
Allah razı olsun üstat duaların için teşekkür ederim. O günler gelir de inşallah sürprizlerini beklerim hep :)

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Son bilgi taksit taksit oldu kusura bakmayın biraz araştırdım sadece şöyle bir bilgi çıktı:
Avoid flying above or near military installations & strategic infrastructure. Fly away from airports & any aerodromes or airports in the country
National parks & reserves are on a case by case permission & you might need to check directly with the local park or reserve authorities.