Sohbet- Muhabbet Faslı

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #2,341
Şubat 2020'de sıfır aldığım 1.5 150 beygir dsg şanzımanlı Leon aracım için Ankara Doğuş ve Aydoğanlar'dan ilk bakım fiyatı aldım. Kdv dahil 1720tl dediler. Yapılacaklar yağ-yağ filtresi değişimi, polen ve hava filtresi değişimi, cam suyu değişikliği, bir kaç tane de conta mı tıpa mı ne onu değiştireceklermiş. Yanlış duymadınız 1720 tl. :)
Bazı Facebook gruplarına üyelik durumunda, eğer o grubun anlaşması varsa grup indirimi yapıyorlar. Öyle bir gruba üyeyseniz bu avantajı da kullanabilirsiniz. Ben 1400₺ dedikleri bakımı 950₺ ye yaptırmıştım Kasım ayında.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bazı Facebook gruplarına üyelik durumunda, eğer o grubun anlaşması varsa grup indirimi yapıyorlar. Öyle bir gruba üyeyseniz bu avantajı da kullanabilirsiniz. Ben 1400₺ dedikleri bakımı 950₺ ye yaptırmıştım Kasım ayında.
Üyeliğim var hocam. Bu durumu orada da dile getirdim ama dediğiniz gibi bir dönüş alamadım maalesef :)

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Şu garanti işi olmasa zaten katlanılmaz bunlara.
Garanti bittimi uzatmayı düsünmüyorum
Zaten uzatsanızda kullanıcı hatası diyorlar paranız çöpe gidiyor 2 bakım dayanıcaz sonra dısarıda güvenilir bir ustaya başında olmak kaydı ile orjinal servisten filtreleri alıp yaptırıcam

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Mrt hocam serviste 1500-2000 liraya bakım yaptırıyordum hemde lukoil üretimi dandik gm yağı ile.
Garanti bitti dışarıda 400 liraya yaptırdım yağımı da kendim aldım liqui moly koydum. Bide araba yıkamasınlar diye torpidoya yazı falan yapıştırıyordum kurtuldum hepsinden. Yetkili servis iş değil gerçekten.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mrt hocam serviste 1500-2000 liraya bakım yaptırıyordum hemde lukoil üretimi dandik gm yağı ile.
Garanti bitti dışarıda 400 liraya yaptırdım yağımı da kendim aldım liqui moly koydum. Bide araba yıkamasınlar diye torpidoya yazı falan yapıştırıyordum kurtuldum hepsinden. Yetkili servis iş değil gerçekten.
Kelimesi kelimesine katılıyorum hocam.

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçen sene babama clio sportoturer araba aldık sıfır.. zaten kendisi pek kullanmaz pandemi de girince sadece benim sayemde arada kullanımla bir de yazın yazlığa git gel yapabildiler anca 3000km yaptık 1 sene doldu normalde 15000 de bir bakımı var ama senesi doldu diye bakıma çağırıyorlar valla zoruma gidiyor şimdi orada sırf garanti korkusuyla soyacaklar bir yağ değişimine 5 dk lık işleme 1000 tl para alacaklar muhtemelen... ve acayip kanıma dokunuyor.. milleti garanti korkusuyla resmen soyuyorlar başka yaptıkları yok.. kendi aracıma ağır bakım yaptıracaktım yeni aldığımda baya detaylı bir bakım opel servisinde sadece bilinen yedek parçalar için işçilik hariç yüzde 15 indirimli olarak 22 bin tl fiyat verdiler.. aynı parçaları ve daha fazlasını sanayide işçilik dahil 11 bin tl ye yaptırdım.. arada uçurum var gerçekten..

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Ben bu servis olayında size katılmıyorum.aracım 5 ci yaşına giriyor,servis harici hiç bir yerde dokunulmadı.ayrıca 2 yaş sonrası zubizu indirimi var.kendi yağınızı götürdüğünüzde bayağı iniyor fiyat.500 tl için sağda solda arabamı kurcalatmam.Dsg de benim p ye al terket uyarısı aldım.evimin karşısında vw servisi var hemen götürdüm baktılar ettiler dsg mekanizması değişecek eee 6500 de siz tanıdıksınız 4600 e olur.sonra sakarya öztürklerle tanıdıklar vasıtasıyla ulaştım oraya gittim. 180 tl ye mikroşalter denilen plastik parça değişti problemli olan parça oymuş, sonrasında hiç problem olmadi.Ben her sene kalkıp gidiş geliş 300-400 km yapıp sakaryaya bakıma götürüyorum.Bu tabiki kişisel tercihtir saygı duyarım.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ben bu servis olayında size katılmıyorum.aracım 5 ci yaşına giriyor,servis harici hiç bir yerde dokunulmadı.ayrıca 2 yaş sonrası zubizu indirimi var.kendi yağınızı götürdüğünüzde bayağı iniyor fiyat.500 tl için sağda solda arabamı kurcalatmam.Dsg de benim p ye al terket uyarısı aldım.evimin karşısında vw servisi var hemen götürdüm baktılar ettiler dsg mekanizması değişecek eee 6500 de siz tanıdıksınız 4600 e olur.sonra sakarya öztürklerle tanıdıklar vasıtasıyla ulaştım oraya gittim. 180 tl ye mikroşalter denilen plastik parça değişti problemli olan parça oymuş, sonrasında hiç problem olmadi.Ben her sene kalkıp gidiş geliş 300-400 km yapıp sakaryaya bakıma götürüyorum.Bu tabiki kişisel tercihtir saygı duyarım.

Hocam herkesin tecrübesi farklı, siz yetkili serviste daha iyi bir ustaya denk gelmişsiniz, daha iyi hizmet almışsınız.
Ben de şöyle bir şey söyleyeyim, 350 liralık yağ fiyatına 1000 lira yazan mercedes servisleri var. Yağ fiyatı sadece, işçilik değil. Bir yeri tamir yaparken başka kabloyu koparanlar var. Eleman yetiştiriyorlar vs. onlara elletiyorlar ve rahat rahat izleyemiyorsunuz. Arabamı kurcalatmam derken kimin kurcaladığı önemli, eskiden hyundai yetkli servisinde usta başı olup sonra ayrılıp özel servis açan bir tanıdığım var hyundai kullanırken ona gidiyorduk çok memnunduk. Hatta Orjinal amortisör takozu sürekli bozuluyordu lakırtı yapıyordu. Ben halledicem dedi kendisi bir parçadan kesti takoz yaptı bir daha yıllarca ses duymadık öyle de sattık :D

Bu bana şey gibi geliyor, isim vermiyim bilindik seramik polisaj vs. yapan marka yerlere mi araba bırakırsınız? Yada bize buradan birine mi mesela.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Hocam herkesin tecrübesi farklı, siz yetkili serviste daha iyi bir ustaya denk gelmişsiniz, daha iyi hizmet almışsınız.
Ben de şöyle bir şey söyleyeyim, 350 liralık yağ fiyatına 1000 lira yazan mercedes servisleri var. Yağ fiyatı sadece, işçilik değil. Bir yeri tamir yaparken başka kabloyu koparanlar var. Eleman yetiştiriyorlar vs. onlara elletiyorlar ve rahat rahat izleyemiyorsunuz. Arabamı kurcalatmam derken kimin kurcaladığı önemli, eskiden hyundai yetkli servisinde usta başı olup sonra ayrılıp özel servis açan bir tanıdığım var hyundai kullanırken ona gidiyorduk çok memnunduk. Hatta Orjinal amortisör takozu sürekli bozuluyordu lakırtı yapıyordu. Ben halledicem dedi kendisi bir parçadan kesti takoz yaptı bir daha yıllarca ses duymadık öyle de sattık :D
işte vw servisinde iyi bir teknik ekibe denk gelmedim sonra öztürklere gittim.anlatmak istediğim de o.şu da var yetkili serviste 6 ay çalışıp ben vw ustasıyım kendi dükkanımı açtım diyip milletin arabasını kurcalayarak öğrenen adamlar da gördüm.yaşadığım yer büyük şehir olmadığı için iyi mekanik ustaların ve servislerin bulunmaması sebebi ile ben tercihimi bu yönde kullanıyorum.tabiki ist ankara bursa gibi şehirlerde olsam. servis dışında belki bakım yaptırabilirim.ama aracını satarken de insanlar özellikle dsg şanzımanlı araç alırken servis bakımlı olmasına dikkat ediyor. kimseyi bu konuda yargılama gibi bir düşüncem olmadi.:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
işte vw servisinde iyi bir teknik ekibe denk gelmedim sonra öztürklere gittim.anlatmak istediğim de o.şu da var yetkili serviste 6 ay çalışıp ben vw ustasıyım kendi dükkanımı açtım diyip milletin arabasını kurcalayarak öğrenen adamlar da gördüm.yaşadığım yer büyük şehir olmadığı için iyi mekanik ustaların ve servislerin bulunmaması sebebi ile ben tercihimi bu yönde kullanıyorum.tabiki ist ankara bursa gibi şehirlerde olsam. servis dışında belki bakım yaptırabilirim.ama aracını satarken de insanlar özellikle dsg şanzımanlı araç alırken servis bakımlı olmasına dikkat ediyor. kimseyi bu konuda yargılama gibi bir düşüncem olmadi.:)

Hocam kimse kimseyi yargılamıyor tabiki, bu kişisel tercih sonuçta, iyi usta az var malesef onu bulmak mesele :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Geçen sene babama clio sportoturer araba aldık sıfır.. zaten kendisi pek kullanmaz pandemi de girince sadece benim sayemde arada kullanımla bir de yazın yazlığa git gel yapabildiler anca 3000km yaptık 1 sene doldu normalde 15000 de bir bakımı var ama senesi doldu diye bakıma çağırıyorlar valla zoruma gidiyor şimdi orada sırf garanti korkusuyla soyacaklar bir yağ değişimine 5 dk lık işleme 1000 tl para alacaklar muhtemelen... ve acayip kanıma dokunuyor.. milleti garanti korkusuyla resmen soyuyorlar başka yaptıkları yok.. kendi aracıma ağır bakım yaptıracaktım yeni aldığımda baya detaylı bir bakım opel servisinde sadece bilinen yedek parçalar için işçilik hariç yüzde 15 indirimli olarak 22 bin tl fiyat verdiler.. aynı parçaları ve daha fazlasını sanayide işçilik dahil 11 bin tl ye yaptırdım.. arada uçurum var gerçekten..
Hocam böyle düşünüyorsanız , ve araba yatmaya devam edicekse sanayide herhangi bi yerde yağ değişimi yaptırın. Ha olmadı yağı sanayide herhangi bi distribütör dükkanından alıp 50/100 tl ustaya vererek değiştirsin . Garantisi erken bitmiş olur. Şahsen otomatik vites ve büyük ekran vs olmadıkça garantilik bi sorun olmadığını düşünüyorum .

Şahsen yıllar önce tanıdığım sevdiğim gerçekten iyi bi usta var, aracın garantisi bitince ona götürmeye başladık. Şimdi kendi bakmadığı bir araç markası aldık , ama yine parçaları servisten alıp ona götürürsem yaparım dedi ve yine öyle yapabilirim . Bazı yerdeki kötü servis işçiliği yerine en azından bildiğim ve gerçekten kaliteli tanıdık para kazanmış olur

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Halamın 1.5 DCİ Duster aracına linkteki yağı aldım. Sahte olduğundan şüpheleniyorum. Parçacıya gidip aynı marka yağ ile kıyasladım. Bana gelen ürünün bidon dokusu farklı, ölçeği daha kalitesiz ve yağ kapağın etrafından sızdırmış. Beni en çok şüpheye düşüren nokta; parçacıdaki ve benzinlikteki bidonlar ölçeğin birkaç cm altına kadar doluyken bana gelen yağ ağzına kadar dolu durumda. Bidonun ağzına kadar dolu olması bana mantıklı gelmedi. Bidon 5 litre ama ölçeğe bakacak olursak yaklaşık 5.5 litre yağ var. Birazdan iade talebi oluşturacağım. Umarım sorunsuz bir şekilde iade olur. Yeni yağı nereden alacağımı bilemedim. Aldığım mağazanın yorumları da iyiydi aslında. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
ELF EVOLUTION FE 5W30 FULLTECH 5LT MOTOR YAĞ 2020 imalat Fiyatları ve Özellikleri

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün doguş oto esenyurt ugradım. Plakalı üst kısmında kırık vardı bantlanmıştım. Resepsiyon sordum plaka yok sipariş geçmişler 10 gün sürer dedi dogruysa. Hasarlı araç kısmına sordum yok belki skoda vardır onlara sorun dediler.
Skoda servis kısmına geçtim vw araca skoda plakalıgı olmazmış dedim vw kalmamış sipariş geçmişlerdir diyor.
Bir plakalık verecekler altı üstü.

Daha önce ön cam degişimi için aracın bütün camlarının orjinal olup olmadıgını kontrol etmişlerdi. Orjinal degilse camlardan biri degiştirmeyin gönderin dedi hatta personelden birisi.

Bakım için aracı servise bıraksam o plakalık nasıl hemen degişirdi. Bakım fiyatı indirimli haliyle mazot filtresi dahil 1600 küsür tl.