Sohbet- Muhabbet Faslı

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Öne çıkan konu #2,381
Ben bunun hesabını bir yerlerde detaylıca yapıp yazmıştım burada mı yazdım başka yerde mi yazdım bilmiyorum.

Bende de 2013 model Corsa var 34 bine mi 38 bine mi ne almıştım. O zamanki dolar kuruna göre 20 bin dolar ettiğini hesapladım. Artık ikinci el olarak 10 bin dolara satarsam 83 bin lira ediyor. Peki ben şimdi kabaca 50 bin tl kar mı etmiş oluyorum yoksa 10 bin dolar zarar mı etmiş oluyorum?

Dolar 2 3 kere güzel arttı herkes fiyatta güncelleme yaptı ama dolar düşünce o fiyatlar tekrar güncellenmedi. Kabaca yeni Corsanın da ederi 20 bin dolara tekabül ediyor (bayideki kur farklı)

O sebeple bu araba piyasasına TL olarak bakmanızı tavsiye etmem. Dolar olarak düşününce aslında fiyatın sabit olduğunu görürsünüz :)
Geçtiğimiz günlerde arkadaşlar ile konuşurken biz de aynı hesabı yapıp aslında USD bazında ettiğimiz zararla yüzleştik :) Biz Polo'yu 2013 senesinde 25.000 liraya almıştık ve 14.000 USD civarı yapıyordu. Bugün 14.000 USD demek 115.000 Lira demek ama bizim araba en fazla 75.000 Lira eder tahminimce. Yani basit düşününce fiyatı 3 kat artmış gibi görünüyor ama aslında dolar bazında baktığımızda %40'lık bi zarar var neredeyse.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçtiğimiz günlerde arkadaşlar ile konuşurken biz de aynı hesabı yapıp aslında USD bazında ettiğimiz zararla yüzleştik :) Biz Polo'yu 2013 senesinde 25.000 liraya almıştık ve 14.000 USD civarı yapıyordu. Bugün 14.000 USD demek 115.000 Lira demek ama bizim araba en fazla 75.000 Lira eder tahminimce. Yani basit düşününce fiyatı 3 kat artmış gibi görünüyor ama aslında dolar bazında baktığımızda %40'lık bi zarar var neredeyse.

Arabaları benzer yıllarda almışız. Bir de asgari ücret ile kıyas yapalım :)

2012 de asgari ücret net 700tl 2013 de 800tl imiş. Biz düz hesap 1000 tl diyelim nasıl olsa finalde sonuç değişmeyecek :D

14 bin dolarlık arabayı almak için (25 bin tl) yemeden içmeden parayı biriktirirsek o yıllar bu mesele 25 ay sürerdi.

Şimdi asgari ücretle çalışanın yeni Polo'yu almasını geçtim 14 bin dolar parayı biriktirmek için (115 bin tl) 41 ay yemeden içmeden biriktirmesi gerekiyor.

Maaşı dolarla almadığımız için bizi ilgilendirmez gerçi :deli:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Mentalfeed hocam aynen dediğiniz gibi gece karanlıkta bagaj kapağı açılınca stop lambalarıda kapakla kalkıyor fark edilmesi için içeridekiler yanıyor ayrıca orada sinyal lambaları da mevcut dörtlüler de yanıyor.
Tam tahmin ettiğim gibiymiş. Başka örnekleri yok sanırım diğer markalarda. Gerçi subaru ve volvoda olabilir emin değilim.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Dostlar herkese selamlar. Naparsınız keyifler nasıl? "Şu hayatın falanları filanları malum" bir süredir epey koşturmacalarım vardı buralara pek uğrayamadım. Tekrar aktif olmazdan önce arabayı satıp yeni bir şey alayım diyorum. Ankara'da araba arayan tanıdığınız varsa bilginiz olsun yabancıya gitmesin.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Dostlar herkese selamlar. Naparsınız keyifler nasıl? "Şu hayatın falanları filanları malum" bir süredir epey koşturmacalarım vardı buralara pek uğrayamadım. Tekrar aktif olmazdan önce arabayı satıp yeni bir şey alayım diyorum. Ankara'da araba arayan tanıdığınız varsa bilginiz olsun yabancıya gitmesin.
Oooo bilseydik halı sererdik. Link var mı araba için?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhabalar efenim,karşılama ekibimiz gecikti kusura bakmayın hoşgeldiniz:)

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Az önce Eskişehir’den bir arkadaş ile kısa sohbetimiz oldu. Ve şöyle birşey duyunca forumdan da paylaşmak istedim. Siyah Hyundai getz aracı var ve araca ömrü hayatı boyunca ilk polisajını yaptırmak üzere dayısına götürüyor aracı. Araca kil, demirtozu temizliği vs yapılmadan tamamiyle bilinçsizce pasta cila adı altında bir işlem yapılıyor. İşin hiç idrak edemediğim tarafı da iş bitince arkadaşa şunu söylüyorlar; “arabayı yıkarken kesinlikle şampuan kullanma, sadece su ve sünger kullan yoksa pasta cilanın etkisi geçer. “ Hani ne diyeceğim gerçekten bilemedim :):)

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Az önce Eskişehir’den bir arkadaş ile kısa sohbetimiz oldu. Ve şöyle birşey duyunca forumdan da paylaşmak istedim. Siyah Hyundai getz aracı var ve araca ömrü hayatı boyunca ilk polisajını yaptırmak üzere dayısına götürüyor aracı. Araca kil, demirtozu temizliği vs yapılmadan tamamiyle bilinçsizce pasta cila adı altında bir işlem yapılıyor. İşin hiç idrak edemediğim tarafı da iş bitince arkadaşa şunu söylüyorlar; “arabayı yıkarken kesinlikle şampuan kullanma, sadece su ve sünger kullan yoksa pasta cilanın etkisi geçer. “ Hani ne diyeceğim gerçekten bilemedim :):)
Araba şampuanlara karşı kepek yapıyor sanırım hocam. Te Allahım.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Vay kardeşim, inan çok özledik seni, yeter gel artık, çalış çalış nereye kadar. Azıcıkta bizimle ilgilen.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Merhabalar efenim,karşılama ekibimiz gecikti kusura bakmayın hoşgeldiniz:)
Vay kardeşim, inan çok özledik seni, yeter gel artık, çalış çalış nereye kadar. Azıcıkta bizimle ilgilen.
Nerelerdesin yaw. Sürekli görmeye alıştığımız isimler görünmeyin insan üzülüyor :aglax: Araç aklımızda olsun. Yabancıya gitmese iyi olur :opucukx:
Özlendiniz vallahi hepiniz. Üstüme rahat bir şeyler giyip -arabayı değiştirip- geliyorum :terlisırıtan:.