Sohbet- Muhabbet Faslı

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,621
Malum yaz geliyor detay işleri geç saate kalıyor. Sıcaktan güneşin batmasını bekliyorum. Aracın içini görmek için fiyat performans kafa lambası önerir misiniz?
Zamanında bimden almıştım yine gelirse alınabilir, plastiği falan oldukça kalitesiz ancak yine de iç temizlikte iş görüyor.

Oscar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hayirli Ramazan lar herkese iyi aksamlar.
Koch chemie kırmızı agresif pasta süngeri birde cila sungeri aldım ya ben beceremedim kullanmayi yada sungerler gercekten cok kotu pasta sürüyorum yaymiyor icine cekiyor sanki kaporta uzerinde sunger degilde tas surtuyorum islattim kisa sure yayiyor kurudugunda gene bosa kurek cektiriyor ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz makina orbital shine mate pasta cila menzerna 400 yesil menzerna 3800 yada sungeri nasil yumusatabilirim satin aldigim arkadas medium sünger isine yaramaz bu yumusar zaten dedi

Oscar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Koch chemie kırmızı agresif pasta süngeri birde cila sungeri aldım ya ben beceremedim kullanmayi yada sungerler gercekten cok kotu pasta sürüyorum yaymiyor icine cekiyor sanki kaporta uzerinde sunger degilde tas surtuyorum islattim kisa sure yayiyor kurudugunda gene bosa kurek cektiriyor ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz makina orbital shine mate pasta cila menzerna 400 yesil menzerna 3800 yada sungeri nasil yumusatabilirim satin aldigim arkadas medium sünger isine yaramaz bu yumusar zaten dedi

Keçe kullandigimda geziyor makina rotarty zabdetmesi zor oluyor ne tavsiye edersiniz. Son olarak kopuk tanki var 90 lt lik iç temizligi nasil yapilmali icinden metal parcaciklar cikiyor dip tapadan bol su ile temizledim ama bitmiyor demir curur kuflenir ya onun gibi.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kuruma olayı pastadandır, kuruduğunda yeniden sıkacaksınız. Sünger sert olduğu için size öyle his vermiş olabilir. İlk başta süngerin her noktasına yaymaya çalışın pastayı ince tabaka şeklinde. Keçeyi tutmak zaten zordur bu iş böyle oluyor. Herhangi bir anormallik göremedim anlattıklarınızda. Menzerna 400 üzeri 3800 mü yapmayı düşünüyorsunuz?

Oscar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Kuruma olayı pastadandır, kuruduğunda yeniden sıkacaksınız. Sünger sert olduğu için size öyle his vermiş olabilir. İlk başta süngerin her noktasına yaymaya çalışın pastayı ince tabaka şeklinde. Keçeyi tutmak zaten zordur bu iş böyle oluyor. Herhangi bir anormallik göremedim anlattıklarınızda. Menzerna 400 üzeri 3800 mü yapmayı düşünüyorsunuz?
Evet usta en sonda wax surucem valet pro polytop sunger varsi onunla harika oluyordu eskidigi icin kullanmiyorum heves edip koch aldim onuda begenmedim sertliginden dolayi

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Pressito + Alta ile de video çektim. En yoğun köpük (yeşil uç) ve 110-08 nozul, ANSF 1:25 toplam 1800 cc karışım tavan ve arabanın önüne kadar yetmedi :)
Önerileriniz nedir?
110-08 ‘in akım debisi fazla olduğu için yetmiyor olabilir. Nozullardaki 110 perdeleme açısı ikinci kısım ise debisi yani akış hızı. 110-06 veya 110-05 falan deneyebilirsiniz. Tüketiminiz bir miktar azalır.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim :) Fotoları bekliyorum :)
Abi
ilk fotoda sol tarafı olan küçük 10lu ledi tavana takılıdır. Sol ve Orta 24lü ledi arası sadece sol 10lu ledi bir tık daha parlaktır. Sağ büyük ledi ise geri vites ledi takılıdır. Ledleri beğendim. Ömrü nasıl olur bilmem umarım ilerde sıkıntı olmaz.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

Mustifayildirim

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tabiki . Ben öyle kullanıyorum uzun zamandır einhell presitto ile .110-06 çok iyi ama güçlü kompresör lazım elle kullanılacaksa olacak iş değil .

Tabiki . Ben öyle kullanıyorum uzun zamandır einhell presitto ile .110-06 çok iyi ama güçlü kompresör lazım elle kullanılacaksa olacak iş değil .
Hocam ben Alta aldim 110 diye ama aklim marolexte kaldi. Alta siparisini iptal edip marolex alayim ucuna da 110 nozul takayim diyorum ama nozul ucunu nereden bulacagimi bilmiyorum. Yardimci olur musunuz bir link vs ile?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Değişik zamanlarda bunlardan biride yurtdışı olmak üzere akü bitmesinden dolayı rezil rüsva olup bi takviye kablosuna icin elli takla attığımda kafama koydum ve bu işi kökten çözmek için bu cihazı aldım kendileri usa meşeli akü takviye cihazı piyasadaki en iyilerden çeyizde bulunsun ömürlük
Hayırlı olsun, babam da bir ara ısrarla aldırmaya çalıştı ama bataryası yatmaktan ölür diye korktuğumdan aldırmamıştım. Pil teknolojisi lityum pil değil mi ? Yani bu tarz bir cihaz ortalama kaç yıl boyunca işini yapabilir.
Ben aracı aldım o zamanlar kablo 30 lira civarıydı bir türlü denk gelmedi 70-80 lira istiyorlar bende kızdım almadım. Bir kaç hafta sonra benzinlikte aküm bitti. Sonra zaten kabloyu aldım, aldığımdan beri belki 6-7 kere kullanmışımdır. Bu bu tarz powerbank tipi cihaz yada bir takviye kablosu kesinlikle bulundurmak gerekiyor.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun, babam da bir ara ısrarla aldırmaya çalıştı ama bataryası yatmaktan ölür diye korktuğumdan aldırmamıştım. Pil teknolojisi lityum pil değil mi ? Yani bu tarz bir cihaz ortalama kaç yıl boyunca işini yapabilir.
Ben aracı aldım o zamanlar kablo 30 lira civarıydı bir türlü denk gelmedi 70-80 lira istiyorlar bende kızdım almadım. Bir kaç hafta sonra benzinlikte aküm bitti. Sonra zaten kabloyu aldım, aldığımdan beri belki 6-7 kere kullanmışımdır. Bu bu tarz powerbank tipi cihaz yada bir takviye kablosu kesinlikle bulundurmak gerekiyor.
Ürün lityum pil ve baya sağlam bi cihaz .. benim aldığım urum profesyonel ürün servislerin ve yol yardım firmalarının kullandığı fiyatına ona göre biraz yüksek

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Beyler, auto glym'in alloy wheel seal adlı ürününü kullanan olmuş muydu ? Yüzeydeki boncuklanma nasıldı? Ben depodaki ürünü geçen gün kullandım, boncuklanmasını çok da beğenmedim. Çok diri boncuklanma yapmadı. Ha belki ürün bozuldu ondan da olabilir :(

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun , graphane olan waxı hocam . nerden almıştınız şampuanı
Teşekkür ederim hocam. Ben aşağıdaki linki HB'dan erayeroldetailingden son 1 adet Fireball Shampoo (Tropical Green) 95tlye bu şampuanı aldım ve stok teyit etmek için ona Wp'la yazdım ama elinde olmadığıni bildirdiler ve izmirden arkadaşında görselde gördüğün gibi şampuan vardı onu göndereceğim dedi ondan geldi. E-ticaret satışlarda ve diğer sitelerde yoktu ama izmirde varmış.

https://www.hepsiburada.com/firebal...200-p-HBCV000005WWT0?magaza=erayeroldetailing

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Haklısınız ancak ben son tüketiciyim. Dolayısıyla elimde her ürünü bulunduracaksam zaten detaycı açarım :) başkalarına hizmet vermeye çalışırım. şaka bi tarafa paylaşımınız ciddi anlamda kıymetli. Fakat bu post detailing care mevzusunda o kadar fazla kombinasyon var ki; her işlem için ayrı bir ürün ayrı bir gayret sarfedecek ne motivasyon de ne de maddi imkan var. Maddi külfetten dolayı ciddi anlamda detay artık hobicilerin tekeline geçecek. Herkes kendi zevkine göre detayını uygulacak. Şu konuda bu ürün bu konuda şu ürün gibi kalıpların geçerliliğini kaybedeceğini düşünüyorum. Ayrıca Ben sektörün küçüleceğini ve benim gibi son tüketicilerin poliüretan kaplamaya yöneleyeceğini düşünüyorum. Ha galericiler alım satım yapanlar yine seramik sektörünü devam ettirebilirseler ne ala :) konu biraz dağıldı ama bakımı zor ve masraflı. Bakarsanız güzel ürün
Haklısınız hocam ben teşekkür ederim sohbetiniz için. Kesinlikle detay kişisel tercihtir herkes istediği ürünü uygulamalı. Ancak şunu belirtmek isterim poliüretan folyo düşündüğünüzden daha sıkıntılı bir koruma yöntemi. Her folyo sararıyor ve aşırı çiziliyor. Yumuşak malzeme daha kolay çizilir ve kil temizliği gerektiren kirlenmelere müsaittir, firmalar ne derse desin fizik kurallarının dışına çıkamazsınız. Folyoya ne kadar polisaj yapabilirsiniz? Seramikli bir arabaya lokal müdahale edip tekrar koruma sürme şansımız mevcut. Aksinize bu sektörün araç fiyatlarının arttığı bu dönemlerde daha da büyüyeceğini düşünüyorum.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet bende gördüm hocam, indirim kuponu var. Türk Malları arasında PH Nötr Foamlance köpük için tavsiye verebilecek var mı, Atas/Divortex/Newmix vs.??

21061110AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Atas yerli değil, Newmix'e olumsuzum, Divotex ön yıkama şampuanını bir arkadaşım aldı, memnun kaldığını belirtti, ph ölçümüde yapmış nötr konusunu onayladı.... Bende ilerleyen günlerde testini çekeceğim

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Atas yerli değil, Newmix'e olumsuzum, Divotex ön yıkama şampuanını bir arkadaşım aldı, memnun kaldığını belirtti, ph ölçümüde yapmış nötr konusunu onayladı.... Bende ilerleyen günlerde testini çekeceğim
En olumlu olduğum marka Divortex'di. Hem yazılım günceller gibi ürün çıkartmışlar v1 v2 v3 v4 v5 v6 :smilex:, neyse hadi isimlendirme önemli değil de son dönemlerdeki yaptıkları zamlar aşırı derecede. 1 Yılda ürün fiyatı nasıl 3'e katadı hala anlayabilmiş değilim.
Ürünlerindeki isimlendirme karmaşası yüzünden hangisi tam ne iş görüyor ben çözemiyorum. Keşke bir tablo yayınlasalar, başka türlü içinden çıkılacak gibi değil.

Edit: Enflasyon oranlarını anlayabiliyorum ancak, yerli üretim olarak üretilen bir ürün direk olarak ithal edilen bir üründen nasıl daha fazla zamlanmış onu hala çözemedim. Buda Valet Pro Foamula 1'in 1 yıllık fiyat değişimi. Oda 2'ye katlamış ki bu enflasyonda zaten beklenen durum. Ama yerli üretim olan DVX'in nasıl 3'e katladığını anlayamıyorum.