Sohbet- Muhabbet Faslı

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Buralar ölmüş, ben ölmüşüm depomuzu su bastığı için ürünlerin çoğunu eve getirerek 2 rafı kendime ayırdım. Ürünleri açtım kokladım. Güzelce dizdim.

Ürünleri ilk dizdiğimde üniversitedeydim. pandemide evde iken öğrenci harçlığımdan biriken paralarla almıştım. Çoğunu da ortak alım yapmıstım. Mezun olalı 4 sene olacak. Bu ürünler alınalı ise 6 sene civarı.

Zamanında ne uğraşırmışım saatlerce simdi ise halen ufakta olsa detaycılık var ama ne eski heves ne de gücüm yok. Kötü yıkamaktan ise kirli gezerim diyip 2-3 ay boyunca arabanın (dışına) elimi sürmeden geziyorum leş gibi :) içinde yaşadığım için temiz tutarım.

Vel hasılı vel kelam ürünlerin çoğu ile uzun bir aradan sonra bir araya gelince duygu bastı yazayım dedim. Yeniden detaya alışmam lazım aslında zöaan olmasa bile İstanbul’da Esenler veya Göktürk civarında olanlar var ise tanışabiliriz.

birde zamanında plastik şişeye bir ürün koymusum ne olduğunu unuttum açarken şişe elimde kaldı ama net demir tozu. Öyle diye 300-400 ml R10 karışımının içine attım. Spreyi sıktım pembe renk geldi ama ürün sarı muhtemelen flowey R10’u sulandırıp unuttum öyle hafif rengi de değişti. Sizce hala kullanılır mı? Kaportanın alt kısmı ve jantlar da denemek istiyorum.

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Bugun şu cihazi almistim deneme firsati oldu.
Dawreek Şarjlı Polisaj MK12 - Fiyatı, Yorumları
Tek kelime ile almayin abi:smilex: Ben yaptim siz yapmayin. Polisaj yapmayi birak cila bile yapabilecegi supheli. Şirket aracinda deneme yapmak hemde hevesimi alirim diye aldim ama tam bir fiyasko. Beklentimi dibin dibinde tutmama rağmen. İcinden cikan basliklar falan zaten cöp oğlu çöpde ben yine keceyle bi deneme yapiyim dedim. Elimde eskiden kalma muhtemelen bozulmus sonax pasta vardi. Pickup aracin tek kapisinda bir batarya yedim hemde 2. kademede kullanarak. Az birsey bastirmaya gelmiyo makine donmuyo. Parçayı ısıtma falan imkansız. Çizik almak falan imkani yok. He ne oldu ilk defa polisaj makinesini araç üzerinde deneme firsatim oldu tecrube icin ideal. Sadece ses yapan donmeye calisan bir makine işte. İleriki gunlerde wax yada glaze atmayi deniycem umarim o işe yarar yoksa duvara vurup kırabilirim.

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tek kelime ile almayin abi:smilex: Ben yaptim siz yapmayin. Polisaj yapmayi birak cila bile yapabilecegi supheli. Şirket aracinda deneme yapmak hemde hevesimi alirim diye aldim ama tam bir fiyasko. Beklentimi dibin dibinde tutmama rağmen. İcinden cikan basliklar falan zaten cöp oğlu çöpde ben yine keceyle bi deneme yapiyim dedim. Elimde eskiden kalma muhtemelen bozulmus sonax pasta vardi. Pickup aracin tek kapisinda bir batarya yedim hemde 2. kademede kullanarak. Az birsey bastirmaya gelmiyo makine donmuyo. Parçayı ısıtma falan imkansız. Çizik almak falan imkani yok. He ne oldu ilk defa polisaj makinesini araç üzerinde deneme firsatim oldu tecrube icin ideal. Sadece ses yapan donmeye calisan bir makine işte. İleriki gunlerde wax yada glaze atmayi deniycem umarim o işe yarar yoksa duvara vurup kırabilirim.
Buna benzer farkli isimlerle Trendyolda hepsiburada cok fazla makina var hepside cop bunlarla.bir is yapilmaz insani kanser eder buna benzer zamaninda SPTA markasi getirmjsti o cok iyiydi artik gelmiyor biraz daha maliyeti yukseltio KL PRO nun bataryali versiyonu alinip kullanilir o iyidir.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
selamlar, aynı makineden ben de almıştım. ben camlara carpro ceriglass uygulaması yaptım, tek batarya ön camda bitti :) diğer bataryayla yan ve arka camları üstün körü yaptım.

Bu makineyle arabaya profesyonel uygulama yapılmaz ama makineyi ben fena değil diye yorumlarım, bu sebeple batarya pillerini değiştireceğim. Eğer biraz el yatkınlığınız varsa o bataryaların içinde üçer adet 18650 kodlu şarjlı pillerden var. Kaliteli bir markayla değiştirmek çalışma süresini 2 kattan fazla uzatabilir. Ben aspilsan marka pilleri tavsiye ederim, toplam 2 batarya için 6 adet pil değiştirdiğinizde bu makineyi 2-3 devirde 1 saatten fazla kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum. En azından all in one tek adım pasta için vs yeterli olacağını düşünüyorum.

xtime35

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir

Mr.Dıy’ a uğramışken araç reyonlarına uğramamak olmazdı. Reyona yaklaşırken oruç kafasıyla Car Pro ürünlerini getirmişler zannettim.
Yaklaşınca gördüğüm manzara güldürdü. Gayet özgün bir tasarım olmuş :)
Ayni seyi bende yasadim. Hatta hepsini alsam tasiyabilirmiyim diye hesap kitap yaptim sonra 100₺ değildir kasada rezillik cıkar derken cin malı birsey olduğunu fark ettim

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Mr.Dıy’ a uğramışken araç reyonlarına uğramamak olmazdı. Reyona yaklaşırken oruç kafasıyla Car Pro ürünlerini getirmişler zannettim.
Yaklaşınca gördüğüm manzara güldürdü. Gayet özgün bir tasarım olmuş :)
Her gittiğimde fircalara ve scruppaere bakıyorum ama hiç bulamadım. Sizin gittiğinizde var mıydı.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Her gittiğimde fircalara ve scruppaere bakıyorum ama hiç bulamadım. Sizin gittiğinizde var mıydı.
Hocam Ankara Metromall şubeye gitmiştim bugün, orada yoktu. Ama geçen hafta arkadaşım GimsaPark avm den almış. Anladığım kadarıyla her şubeye getirmiyorlar.
Getirseler bile sayılı geliyor, denk getirmek gerekiyor.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam Ankara Metromall şubeye gitmiştim bugün, orada yoktu. Ama geçen hafta arkadaşım GimsaPark avm den almış. Anladığım kadarıyla her şubeye getirmiyorlar.
Biraz ters kalıyor bana oralar, genelde Gordion ve kentpark taki şubelerine bakmıştım

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

@lampsy GimsaPark avm de 3 tane kalmış.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bak buna alışırsan digerlerini kullanmazsin :terlisırıtan:

Sefa hocam selam,

Önümüzde sıcak günler geliyor. Bu yüzden vakit buldukça yıkama sıklığım artacak gibi görünüyor; hatta bazı haftalar tozlanmaya bağlı olarak 2 yıkama yaptığım bile oluyor. Bu sebeple koruma ve yıkama rutinimde ufak bir revizyona gitmeye karar verdim. Detailing tarafında çıraklıktan kalfalığa geçtik sayılır, ustalık için daha yol var

Öncelikle Vonixx Blend Edition Ceramic & Carnauba katı wax aldım. Sprey formunu uzun süredir kullanıyorum; kalıcılık, parlaklık ve hidrofobi anlamında gerçekten hiç üzmedi. Bu yüzden ayda 1 kez destek amaçlı katı wax üzerine sprey ile devam etmeyi planlıyorum. Aynı seriden olması da tercih sebebim oldu.

Ön yıkamada elimde ADBL Yeti ve Good Stuff Snow Foam var. İkisi de korumaya zarar vermeyen, güvenli ürünler. Bu yüzden bu tarafta değişikliğe gitmeden devam edeceğim.

Temaslı yıkamada CarPro Reset mevcut. Evet saf bir şampuan olarak adlandırılasada biraz agresif karakterli. Bu yüzden sık kullanımda wax ömrünü törpülemesinden çekindiğim için bunu bakım şampuanı olarak kullanmayı planlıyorum (koruma zayıfladığında, 4-5 yıkamada bir gibi).
Ayrıca elimde Vonixx V-Floc ve Koch Nms de var, onu da daha çok siyah/parlak jantlarımda veya eş dost araç yıkamalarında değerlendireceğim.

Gelelim ana yıkama şampuanına; Tac System Mystic Bubble, Gyeon Bathe, Nanolex Pure (stok bulamadım), Good Stuff Pure, Bilt Hamber Auto Wash ve Angelwax Shampoo arasında kaldım. Araştırmalarım ve kendi kullanım senaryoma göre Tac System Mystic Bubble bir adım öne çıktı ve tercihim bu yönde oldu.

Umarım doğru bir seçim olmuştur. 500:1 seyreltme oranıyla 13–14 litre suya yaklaşık 25–30 ml kullanacağım için oldukça bereketli olacağını düşünüyorum. Aslında 4 litre almayı düşündüm ama son anda 1 litre tercih ettim; gerçi 4 litrede fiyat avantajı ciddi şekilde cazipti.

Yorum ve önerilerin her zaman olduğu gibi benim için çok değerli hocam.

Sence dengeli bir setup olmuş mu?