Sohbet- Muhabbet Faslı

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,721
Sefa hocam selam,

Önümüzde sıcak günler geliyor. Bu yüzden vakit buldukça yıkama sıklığım artacak gibi görünüyor; hatta bazı haftalar tozlanmaya bağlı olarak 2 yıkama yaptığım bile oluyor. Bu sebeple koruma ve yıkama rutinimde ufak bir revizyona gitmeye karar verdim. Detailing tarafında çıraklıktan kalfalığa geçtik sayılır, ustalık için daha yol var

Öncelikle Vonixx Blend Edition Ceramic & Carnauba katı wax aldım. Sprey formunu uzun süredir kullanıyorum; kalıcılık, parlaklık ve hidrofobi anlamında gerçekten hiç üzmedi. Bu yüzden ayda 1 kez destek amaçlı katı wax üzerine sprey ile devam etmeyi planlıyorum. Aynı seriden olması da tercih sebebim oldu.

Ön yıkamada elimde ADBL Yeti ve Good Stuff Snow Foam var. İkisi de korumaya zarar vermeyen, güvenli ürünler. Bu yüzden bu tarafta değişikliğe gitmeden devam edeceğim.

Temaslı yıkamada CarPro Reset mevcut. Evet saf bir şampuan olarak adlandırılasada biraz agresif karakterli. Bu yüzden sık kullanımda wax ömrünü törpülemesinden çekindiğim için bunu bakım şampuanı olarak kullanmayı planlıyorum (koruma zayıfladığında, 4-5 yıkamada bir gibi).
Ayrıca elimde Vonixx V-Floc ve Koch Nms de var, onu da daha çok siyah/parlak jantlarımda veya eş dost araç yıkamalarında değerlendireceğim.

Gelelim ana yıkama şampuanına; Tac System Mystic Bubble, Gyeon Bathe, Nanolex Pure (stok bulamadım), Good Stuff Pure, Bilt Hamber Auto Wash ve Angelwax Shampoo arasında kaldım. Araştırmalarım ve kendi kullanım senaryoma göre Tac System Mystic Bubble bir adım öne çıktı ve tercihim bu yönde oldu.

Umarım doğru bir seçim olmuştur. 500:1 seyreltme oranıyla 13–14 litre suya yaklaşık 25–30 ml kullanacağım için oldukça bereketli olacağını düşünüyorum. Aslında 4 litre almayı düşündüm ama son anda 1 litre tercih ettim; gerçi 4 litrede fiyat avantajı ciddi şekilde cazipti.

Yorum ve önerilerin her zaman olduğu gibi benim için çok değerli hocam.

Sence dengeli bir setup olmuş mu?
Çok.dengeli olmuş hocam 1 Lt uzun sure gider sana zaten.1/500 10 Lt su 50 Ml seklimde kullandim ben surekli eskiden buda stokta yoktu geldi sonunda suan piyasadaki sampuanlardan 1 tik önde diyebilirim.Kokusu şahanedir.Nanolex Pure nin rakibi bir sampuandir.Vonixx V Floc Bunlarin 1 Tik gerisinde kalabiliyor ama oda güzeldir.

Vonixx Blend ve ADBL Sentetik Spray + Quick Wax Kategorinin En dayanikli Spray Waxlaridir daha iyisi varsa da suan TR de yok :)

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Çok.dengeli olmuş hocam 1 Lt uzun sure gider sana zaten.1/500 10 Lt su 50 Ml seklimde kullandim ben surekli eskiden buda stokta yoktu geldi sonunda suan piyasadaki sampuanlardan 1 tik önde diyebilirim.Kokusu şahanedir.Nanolex Pure nin rakibi bir sampuandir.Vonixx V Floc Bunlarin 1 Tik gerisinde kalabiliyor ama oda güzeldir.

Vonixx Blend ve ADBL Sentetik Spray + Quick Wax Kategorinin En dayanikli Spray Waxlaridir daha iyisi varsa da suan TR de yok :)
bahsedilen ürünü foam lance ile de kullanım yapılabiliyor mudur sefa hocam

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selam arkadaslar, havalar isininca ben de nasipse geri donmeyi planliyorum yikama islerine ama artik cift kova yerine ab magifoam ya da superfoam pesine fl ile bathe atip temasli yikama yapmak istiyorum. Aracta ppf kaplama oldugu icin kir sokuculuk anlaminda kovadan cok asagi kalir yani olmaz diye dusunuyorum, ne dersiniz?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi