Sohbet- Muhabbet Faslı

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #401
Filler kol bastı oynuyor kafamda şu an öyle diyim. Sabahtan beri ancak oturdum. Zaten kargom da gelmedi bugün. Keyifsizim biraz :).

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Filler kol bastı oynuyor kafamda şu an öyle diyim. Sabahtan beri ancak oturdum. Zaten kargom da gelmedi bugün. Keyifsizim biraz :).
Bugün baya yogundu desene hocam. Meg. kargosu sanırım hangi firmaymış o kargoyu getirmeyen bi gelsin bakayım :kizgin:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
MNG’de ya. Trabzon aktarmasında kaldı hala. Buraya gelip aktarma merkezinde kalsa anlarım da oradan çıkamaması ilginç geldi.

Abi sen de aynı yerden mi aldın?
Bazen gelip sisteme girmeyi unutabiliyorlar , yarın sana sürpriz yapabilirler :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bazen gelip sisteme girmeyi unutabiliyorlar , yarın sana sürpriz yapabilirler :)
Aksi gibi yarın da işim var. Kargoyu olurda yarın gelse ancak almasam acaba Pazartesi’ye bırakmak mümkün mü ki? İade etmezler herhalde?:dusun:

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Aksi gibi yarın da işim var. Kargoyu olurda yarın gelse ancak almasam acaba Pazartesi’ye bırakmak mümkün mü ki? İade etmezler herhalde?:dusun:
Genelde bir sure bekletiyorlar geri gondermeden once fakat geldigi gibi beni bulamayip donen kargomda oldu o yuzden bilemedim isterseniz mng ile gorusun yarin sabahtan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Genelde bir sure bekletiyorlar geri gondermeden once fakat geldigi gibi beni bulamayip donen kargomda oldu o yuzden bilemedim isterseniz mng ile gorusun yarin sabahtan.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Şu hayatta kargo acentesine ulaşabilmişliğim yok :). Adamlar bir hattan arıyor. Açamıyorum geri dönüş yapıyorum hoop numara kullanılmamaktadır uyarısı. 10 dakika geçiyor başka bi hattan arıyor. Sanki bana gizli servis :D. Mecbur şubeye gidicem.
Ben alırım hatta test bilem ederim :komik:
Valla hayır demem yarın miting var çünkü. Bütün yollar kapalı. Evden çıkıp gitmek mesele. Ama ben dedim kargoyu yönlendireyim diye. :D

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şu hayatta kargo acentesine ulaşabilmişliğim yok :). Adamlar bir hattan arıyor. Açamıyorum geri dönüş yapıyorum hoop numara kullanılmamaktadır uyarısı. 10 dakika geçiyor başka bi hattan arıyor. Sanki bana gizli servis :D. Mecbur şubeye gidicem.

Valla hayır demem yarın miting var çünkü. Bütün yollar kapalı. Evden çıkıp gitmek mesele. Ama ben dedim kargoyu yönlendireyim diye. :D
Yarın o miting yüzünden gün boyu nöbetteyim yoksa hiç sıkıntı değil ama Ankara geneli yüzlerce asansöre iki kişi bakıcaz kötü bir gün :yazik:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Yarın o miting yüzünden gün boyu nöbetteyim yoksa hiç sıkıntı değil ama Ankara geneli yüzlerce asansöre iki kişi bakıcaz kötü bir gün :yazik:
Ooo çok betermi. :of:. Yardıma geleyim mi diycem de kendimi Eymir’e atma planım var bir yandan da :D.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@Cangp2 'ın dedıgı gıbı bir süre bekletip öyle geri yolluyorlar, sorun olmaz hocam :)
Yarın keşmekeş olur bizim buralar belki hiç çıkarmazlar dağıtıma. Pazartesi almak mantıklı olabilir. Program nasıl gidiyor bu arada ? Geçen soracaktım unuttum.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ooo çok betermi. :of:. Yardıma geleyim mi diycem de kendimi Eymir’e atma planım var bir yandan da :D.
Aman hocam çok sağol yarın için en güzel planı yapmışsın keyfin bol olsun bende izinli olsaydım murat abinin yanına gidecektim ama nöbet çıktı kaldı :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Üstad valla özlettin kendini :arkadass:. Kolaylıklar diliyorum iş güç önemli tabi. Yüksek lisans tezimi verirken benim de hayatımı sorguladığım bir dönemim olmuştu. Sabah dokuzlara kadar ayakta kalınıyorsa Taft kahve o konuda iddialı. Gerçi gövdeli bir kahve değil ama kafein :taraa::taraa:.

Yalan yok ben de özledim de işte vakitsizlik. Ama geçici inşallah:)

Kafein olarak iyi olsa da taft robustaydı olarak aklımda kalmış. Robustaların içimi tatsız geliyor hocam :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Yalan yok ben de özledim de işte vakitsizlik. Ama geçici inşallah:)

Kafein olarak iyi olsa da taft robustaydı olarak aklımda kalmış. Robustaların içimi tatsız geliyor hocam :)
Kafeini yüksek ve gövdesiz olduğu için zaten öyle :). Ben sevmiyorum bunu pek ama 7/24 çalışılıyorsa cafein kick yaptığı doğrudur bazı bünyelerde;

Bu arada Türkiye'de kalburüstü Arabica çekirdek almak makul fiyat skalasında pek mümkün olmadığı için harman yapacaksam %10-15 robusta çekirdeği kullanıyorum ben. Özellikle V60 için açık kavrum (1 crack) derecesinde meyvemsi tatların yoğun olduğu ve daha az gövdeli çekirdeklere bir tık müdahale etmek için kullanıyorum. Kağıt filtre yağların da bir kısmını filtrelediği için bazı çekirdekler çok yavan kalıyor.

Kenya AA veya Antigua gibi gövdeli kahveleri saf ve french press ile içiyorum. Single origin arabica üzerinden gidilecekse benim için adresler belli. Montagcoffee ve Petra Roasting Co. . Özellikle Petra çekirdekleri veri nayzz.

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Kafeini yüksek ve gövdesiz olduğu için zaten öyle :). Ben sevmiyorum bunu pek ama 7/24 çalışılıyorsa cafein kick yaptığı doğrudur bazı bünyelerde;

Bu arada Türkiye'de kalburüstü Arabica çekirdek almak makul fiyat skalasında pek mümkün olmadığı için harman yapacaksam %10-15 robusta çekirdeği kullanıyorum ben. Özellikle V60 için açık kavrum (1 crack) derecesinde meyvemsi tatların yoğun olduğu ve daha az gövdeli çekirdeklere bir tık müdahale etmek için kullanıyorum. Kağıt filtre yağların da bir kısmını filtrelediği için bazı çekirdekler çok yavan kalıyor.

Kenya AA veya Antigua gibi gövdeli kahveleri saf ve french press ile içiyorum. Single origin arabica üzerinden gidilecekse benim için adresler belli. Montagcoffee ve Petra Roasting Co. . Özellikle Petra çekirdekleri veri nayzz.
Fiyatlar uçtuğundan beri kahvenin keyfi kaçtı. Sanalbaharat tan alıyorum, fiyat uygun diye, lezzet eh işte diyelim. Türk kahvesinde iyi gidiyor.
Coffeedepartment.co favorimdi benimde fiyatlar uçmadan önce. .

Değirmen ne kullanıyorsunuz. Sözeni motorluya çevirdim türk kahvesinde işimi görüyor. V60 french press için iyi bir el değirmeni aradım, Comandante aldık alacaz derken oda uçtu gitti :of:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Fiyatlar uçtuğundan beri kahvenin keyfi kaçtı. Sanalbaharat tan alıyorum, fiyat uygun diye, lezzet eh işte diyelim. Türk kahvesinde iyi gidiyor.
Coffeedepartment.co favorimdi benimde fiyatlar uçmadan önce. .

Değirmen ne kullanıyorsunuz. Sözeni motorluya çevirdim türk kahvesinde işimi görüyor. V60 french press için iyi bir el değirmeni aradım, Comandante aldık alacaz derken oda uçtu gitti :of:
Sanal baharat f/p olarak fena değildir aslında. Ara sıra alırım ben de. Bu aralar kavurma dereceleri bir tık arttı.

Coffeedepartment’dan almadım daha önce hiç. İki çekirdeklerini gördüm. Listeye aldım bilahare bakarım teşekkür ederim.

Değirmen bende birkaç tane var. Birisi hario, biri Almanya’dan geldi. Bir de sanırım Amerika’dan gelmişti. Bir tane de Sözen var. Sözen çabuk ısınmasa çok çok iyi. Homojen öğütmedik gayet iyi. De merak ettim hangi motorla kullanıyorsunuz. Benim de var öyle bir projem. Torku yüksek ama yavaş dönecek bir motor lazım.