Sohbet- Muhabbet Faslı

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Aynı sorunu ben de yaşadım
Yatık bırakmışım,akmış
Kapakta bir problem olabilir
Ama dik sakladığım sürece hiçbir sıkıntı yaşamadım
Çok yılışık bir ürün kendisi, her yere bulaşmayı beceriyor.
Geçen bir yerde gördüm, adamın elinde açılmamış 2 koli vardı ne kadar dedim, tanesi 25 dedi, kalsın dedim.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Geçen bir yerde gördüm, adamın elinde açılmamış 2 koli vardı ne kadar dedim, tanesi 25 dedi, kalsın dedim.
Bu ara northwest diye bir marka görüyorum benzinliklerde. Genel yapısı benziyor ama bir tık daha sıvı gibi. 10 lira gibi bir şeydi zannederim.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Bizim burada autokit 22,5 tl
11 tl den zıplamıştı
Elimdeki iki şişe bana bayaa gider
Bittiğinde 22,5 tan alır mıyım?:dusun:
Günün şartlarına göre değişir ama büyük ihtimalle alırım :taraa:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sarpın fiyatı çok aşırı yükselmiş gerçekten. Sarp dan vakti zamanında Erdem boyada küçük şişe kalmadığından 1lt almıştım. Geçen kullanırken arkadaşım "bu bildiğin gliserin" dedi. Getirirse lastik üstünde deneme yaparım artık.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Halihazırda alışık olduğumuz Türk Kahvesi tadının hikayesi ilginç aslında. Rio Minas third grade çekirdeklerden yapılıyor. Bunlar ucuz ve kavrulmaya dayanıklı olması sebebiyle tercih ediliyor. Kavrum derecesi fazla olduğu için tadı çok da anlaşılmaz diye kaliteli çekirdek pek tercih edilmez. Bu çekirdekler sebebiyle damak tadımız bu şekilde şekillenip bu tatla kodladığı için başka çekirdekle yaptığınızda biraz farklı gelebilir. Ancak Türk Kahvesinin geçmişte asıl yapıldığı çekirdekler (halen bu şekilde yapan yerler var) Yemen Mocha çekirdekleri. Yine alışık olduğumuz tatlara yakın olarak Sumatra çekirdekleri de uygundur.
Arkadaşlar şuan söyledikleriniz bana atletle araç kurulayan birine detaydan bahsedilmesine benziyor. Kahve içmeyi çok severim ama bu konuda kendimi hiç geliştirmedim. En iyisi biraz araştırma yapayım.

Abiler e-gurme de %45 indirim var şu an.

Taze Yöresel Kahveler

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
Nasıl bunun parlaklığı filan, sarp gibi mi
susuz kullanıyorum , biraz fazla sıkıyorum , biraz bekleyip fazlalıgını bezle yada peçete ile kabaca alıyorum , 1 hafta gidiyor sonrasını göremiyorum yağmura denk geldim , yağmuru yiyince etkisi gidiyor,

olabildigince her hafta sonu jantları yıkamaya çalışıyorum ondan dolayı süre kısmı beni pek etkilemiyor.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine ben de kendime bunu aldım:

Ethiopia Yirgaccheffe - Yöresel Kahve

Onun dışında iş yerine 1.5 kg kahve aldım :)
Bir numaralı tercihim genelde bu çekirdek olur benim de :). Listeye ekledim hemen. Bir de 1’st grade çekirdeklere bakıyorum. V60 için Colombia Supremo Medellin 18; Espresso denemesi için de Kenya AA Plus düşünüyorum. Bu siteden almadım daha önce o yüzden soruyorum, caiz midir? Mutabıksak yabıştırıyorum :D.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir numaralı tercihim genelde bu çekirdek olur benim de :). Listeye ekledim hemen. Bir de 1’st grade çekirdeklere bakıyorum. V60 için Colombia Supremo Medellin 18; Espresso denemesi için de Kenya AA Plus düşünüyorum. Bu siteden almadım daha önce o yüzden soruyorum, caiz midir? Mutabıksak yabıştırıyorum :D.

Al hocam bir sorun olmuyor benim kaçıncı siparişim unuttum bile. :) Colombia supremo medellin 18+ çok sert benim favori çekirdeklerimden genelde blend'in içine atıyorum bir miktar. Kenya AA plus da aldım bir önceki siparişimden. Onun tadı hiç bir şeye benzemiyor meyve gibi toprak gibi onu da beğendim. İki paketi geçerse sipairiş %45 uygulayabiliyorsunuz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Alayım almasına da arkadaş hiç anlamam bu işten.

Ethiopia Yirgaccheffe - Yöresel Kahve

Bunu alayım dedim. 1. crack 2. crack nedir? Ben çekilmiş şekilde tüketiyorum. Caiz midir? Caiz ise hangi seçeneği işaretlemem gerekiyor :komik:

Bir de bu fiyatlar düşmüş hali mi?
Üstadım seçtiğin çekirdek güzel. 1-2 Crack denilen olay kavurma derecesi. 1 olan açık kavrım dediğimiz daha az kavurmaya deniyor. French press olsun, chemex olsun, V60 olsun bu şekilde güzel olur. 2 olan ise daha uzun süre kavurmaya deniyor. Çekirdeğin türüne göre seçilebileceği gibi espresso, moka pot demleme yöntemlerine de daha uygundur.

Çekirdek halinde alınsa tabiki daha iyi zira çekildikten sonra ortaya çıkan yağlar 2-3 dakikada oksitlenmeye başlıyor. Caiz olanı derhal çekip içmek. Ha imkanım/zamanım/isteğim yok deniliyorsa çekilmiş de alınabilir pek tabi. Buzdolabında saklanırsa bir nebze de olsa aromasını korur. (Çekirdek olarak alınsa da açtıktan sonra buzdolabına koymak daha iyi.)

Öğütme derecesi makina varsa filtre(makina) yazan seçenek, french press varsa ona göre seçilir. Makina olan daha ince çekimdir. Çekirdek türünü çok da ayırt etmez. Zira ince öğütüldüğü için aromalar ortaya çıkar. French press olan daha kalın çekimdir. Bunda gövdeli kahvelerden seçmek daha mantıklı olabilir. Veya zamanla damak tadına göre dark kavrum seçilebilir. Tamamen damak tadına göre şekilleniyor yani.

Son düzenleme: