Janta zararı yok evet ama belirli yerlerde paslanma ihtimalini artırır sık kullanım ve maliyet olarak yüksek olur örneğin her ay uygulamak. Dediğim gibi bu kişisel bir tercihtir kullanım şartlarına ortama bağlıdır vs vs. Kaportaya bile 2-3 ayda bir uygulamak doğrudur bile kelimesine gerek yok her kil uygulaması öncesi bence iyi olur dediğim gibi senede 3-4 kere bana uyan periyot. Amacım eleştirmek değil keza yol göstermek estağfurullah hiç değil yanlış anlaşılmasın. Örneğin ben kaportaya uyguladığım hiçbir zaman kızarma göremedim farkedilir bir şekilde ama gene de senede 3-4 uygularım. Kaliperler ön arka brembo ve demirtozu haliyle normalden daha fazla ama sürüş sitilim sakindir ve her hafta düzenli yıkanır korumaya alınır o yüzden elim herzaman gitmez demirtozu sökücüye ama 3 ayda 1 uygular morartır kızartırım ama kaliper kapakları bijonlar şu bu sibop falan için paslanma riskini artırır geş gör ki hiçbir kimyasal o demirtozunu öyşe sökemez orası ayrı mümkün mertebe araçta ve jantta kir yapışık yerleşik kalmamalıdır kanımca da. Fazla uygulama yapmak az yapmaktan ya da hiç yapmamaktan çok daha iyidir. Yoksa kendi aracıma örneğin 6 ayda 1 senede 2 kere keçe ve h8 pasta ile girişmem.
ama girişilmesini gerektirecek duruma da getirmem izin vermem mesela. Acaba jantlara uygulanan koruma demirtozuna etli ediyor mu? Yani daha çok oluşmasını yüzeyde saplı kalmasını engelliyor mu acaba?
Ben carpro iron x; vp dragons; af iron out ve koch fb kullandım Sonax ve Nigrin tecrübem yok ama her ürün için fırça ile girişirim ve bence çok fark yok aralarında o yüzden tercihim koch fb o fiyata başka ürüne bakmam.
Ben carpro iron x; vp dragons; af iron out ve koch fb kullandım Sonax ve Nigrin tecrübem yok ama her ürün için fırça ile girişirim ve bence çok fark yok aralarında o yüzden tercihim koch fb o fiyata başka ürüne bakmam.
Örneğin ben senede 2 kere demir tozu sökücü kullanıyorum. O da yazlık kışlık jantları değiştirirken oluyor. Eskiden çok daha fazla kullanıyordum. Kaliperlerde kararama yaptığını, disklerin astarlı kısımlarında oluşan küçük paslanmaları arttırdığını görünce o kadar kullanmıyorum artık.
Yetiyor mu? Senede 10k km yaptığım için fazlasıyla yetiyor. Yazlık jantlarımı çıkardığımda demir tozu sökücü uygulamıştım. Dış yüzeylerde hiç kızarma olmamış, iç kısımlarda ise çok az kızarma olmuştu. Bunda en büyük etken, aracı her yıkadığımda ww fırçalar ve mikrofiber eldiven ile girişmek olduğunu düşünüyorum.
Derseniz ki jantlara işliyor demir tozları, olabilir. Zamanla bu durumu da tecrübe edeceğimi düşünüyorum.
Çok kullanmanın araca zararı var mıdır? Sanmıyorum. Ph nötr hemen hemen hepsi. Krom plastiklere bile zarar vermediğini biliyorum.