Sonax, Valet pro, Nigrin, Koch chemie Demir Tozu sökücü karşılaştırması

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Janta zararı yok evet ama belirli yerlerde paslanma ihtimalini artırır sık kullanım ve maliyet olarak yüksek olur örneğin her ay uygulamak. Dediğim gibi bu kişisel bir tercihtir kullanım şartlarına ortama bağlıdır vs vs. Kaportaya bile 2-3 ayda bir uygulamak doğrudur bile kelimesine gerek yok her kil uygulaması öncesi bence iyi olur dediğim gibi senede 3-4 kere bana uyan periyot. Amacım eleştirmek değil keza yol göstermek estağfurullah hiç değil yanlış anlaşılmasın. Örneğin ben kaportaya uyguladığım hiçbir zaman kızarma göremedim farkedilir bir şekilde ama gene de senede 3-4 uygularım. Kaliperler ön arka brembo ve demirtozu haliyle normalden daha fazla ama sürüş sitilim sakindir ve her hafta düzenli yıkanır korumaya alınır o yüzden elim herzaman gitmez demirtozu sökücüye ama 3 ayda 1 uygular morartır kızartırım ama kaliper kapakları bijonlar şu bu sibop falan için paslanma riskini artırır geş gör ki hiçbir kimyasal o demirtozunu öyşe sökemez orası ayrı mümkün mertebe araçta ve jantta kir yapışık yerleşik kalmamalıdır kanımca da. Fazla uygulama yapmak az yapmaktan ya da hiç yapmamaktan çok daha iyidir. Yoksa kendi aracıma örneğin 6 ayda 1 senede 2 kere keçe ve h8 pasta ile girişmem. ;) ama girişilmesini gerektirecek duruma da getirmem izin vermem mesela. Acaba jantlara uygulanan koruma demirtozuna etli ediyor mu? Yani daha çok oluşmasını yüzeyde saplı kalmasını engelliyor mu acaba?
Ben carpro iron x; vp dragons; af iron out ve koch fb kullandım Sonax ve Nigrin tecrübem yok ama her ürün için fırça ile girişirim ve bence çok fark yok aralarında o yüzden tercihim koch fb o fiyata başka ürüne bakmam.
Demir tozu sökücü tüketimi biraz da araca, kullanılan fren balatasına, yapılan kmye, yaşanılan bölgeye göre değişiyor.

Örneğin ben senede 2 kere demir tozu sökücü kullanıyorum. O da yazlık kışlık jantları değiştirirken oluyor. Eskiden çok daha fazla kullanıyordum. Kaliperlerde kararama yaptığını, disklerin astarlı kısımlarında oluşan küçük paslanmaları arttırdığını görünce o kadar kullanmıyorum artık.

Yetiyor mu? Senede 10k km yaptığım için fazlasıyla yetiyor. Yazlık jantlarımı çıkardığımda demir tozu sökücü uygulamıştım. Dış yüzeylerde hiç kızarma olmamış, iç kısımlarda ise çok az kızarma olmuştu. Bunda en büyük etken, aracı her yıkadığımda ww fırçalar ve mikrofiber eldiven ile girişmek olduğunu düşünüyorum.

Derseniz ki jantlara işliyor demir tozları, olabilir. Zamanla bu durumu da tecrübe edeceğimi düşünüyorum.

Çok kullanmanın araca zararı var mıdır? Sanmıyorum. Ph nötr hemen hemen hepsi. Krom plastiklere bile zarar vermediğini biliyorum.

Ozgur_gs_91

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Şöyle söyliyim, jantlara seramik uyguladıktan sonra demir tozu birimi daha azaldı. @nuriksari korumanın jantta etkisini gördüm.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Demir tozu sökücü tüketimi biraz da araca, kullanılan fren balatasına, yapılan kmye, yaşanılan bölgeye göre değişiyor.

Örneğin ben senede 2 kere demir tozu sökücü kullanıyorum. O da yazlık kışlık jantları değiştirirken oluyor. Eskiden çok daha fazla kullanıyordum. Kaliperlerde kararama yaptığını, disklerin astarlı kısımlarında oluşan küçük paslanmaları arttırdığını görünce o kadar kullanmıyorum artık.

Yetiyor mu? Senede 10k km yaptığım için fazlasıyla yetiyor. Yazlık jantlarımı çıkardığımda demir tozu sökücü uygulamıştım. Dış yüzeylerde hiç kızarma olmamış, iç kısımlarda ise çok az kızarma olmuştu. Bunda en büyük etken, aracı her yıkadığımda ww fırçalar ve mikrofiber eldiven ile girişmek olduğunu düşünüyorum.

Derseniz ki jantlara işliyor demir tozları, olabilir. Zamanla bu durumu da tecrübe edeceğimi düşünüyorum.

Çok kullanmanın araca zararı var mıdır? Sanmıyorum. Ph nötr hemen hemen hepsi. Krom plastiklere bile zarar vermediğini biliyorum.
Benim anlatmak istediğimi daha düzgün bşr dille ifade etmişsin. ;) araca zararı olduğunu ben de düşünmüyorum ph nötr korumayı bile sökmez ama çok sık kullanmak jantlarda sağlıklı değil dememin sebebi Can senin de belirttiğin gibi paslanmalardaki artışlar ve kaliperlere olumsuz etkisi. Bu arada tekrar söylüyorum demirtozu çözücü sadece jant için değildir araç yüzeyi için de oldukça önemlidir senede 3-4 kere kil uygulaması ile yapılmasını öneririm.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Şöyle söyliyim, jantlara seramik uyguladıktan sonra demir tozu birimi daha azaldı. @nuriksari korumanın jantta etkisini gördüm.
Jantlara işlemesine de engel olacaktır düzenli yıkanıyorsa kanımca. En azından ben o amaçla ve daha rahat temizlik olması için jantta da sürekli koruma olmasından yanayım.

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
ilk demirtozu sökücüm nigrin =) ceset gibi kokmasına rağmen son zamana kadar favori ürünümdü fakat nigrin son iki uygulamamda da ( haziran18 / kasım 18 ) kızarmadı. pembeleşti kaldı sadece. geçen sene uyguladığımda jantlar kan ağlıyordu ve bayılıyordum :yazik:

Bende etken maddelerinde bozulma meydana gelmiş veya ürün özelliğini kaybetmiş olabilir diyerek son 250ml nigrine aynı miktarlarda su ekleyip aracı tepeden tırnağa nigrinledim =)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
17 inç jantlar icin Kwazar şişe ile bir uygulama basına 100-150ml gidiyor o da içlerine iyice sıktığım zaman. Sadece haftalık yıkamalarımı yaparken tas çatlasın 100ml gidiyordur tamamen başlığa bağlı kullanım ağzını açıp “steam” modunda sıkarsam doğal olarak artar ben mümkün olan en homojen spreyleme modunda kullanıyorum. Murat plastik şişeleri varken bu değerler 1.5 katiydi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@kutaskullar ın dediği gibi başlık çok önemli tüketim miktarı için.
Bende her yıkamada kullanıyorum demir tozu sökücü.Nigrin ile ilgili fikrime gelince kokusu dışında kızarması ve temizliği bana göre güzel bir ürün.Fiyatı çok iyiydi bizim aldığımız zaman. f/P olarak çok başarılı olmuştu. Ürün Koch gibi speylenmesi de kolay bir ürün değil.Yani tüketimi de fazla olacaktır.Nitekim oldukça köpürüyor sıkarken.
Benim konularda vardı yorumları ve videoları.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Arkadaşlar bu demir tozu sökücülerin araç boyası ve jantlar için önemi nedir yani demir tozununun zararları neler?

Bir de kaç ayda bir uygulamak lazım?