Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi Uygulamalarım.

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Uygulamalarınız zaten şahane ama videolarınızda da çıta giderek yükseliyor. Bereketli kazançlar dilerim.
Teşekkür ederim. Programı yeni öğreniyorum. Montaj yaparkende çekimdeki eksik parçalar oturuyor. Sonraki araçta ona göre çekim yapıyorum. Zamanla daha güzel olacak.

Videolarla ilgili yorumlara açığım. Şu şekilde yap, söyle müzikler kullan vs vs Yani aklınıza ne gelirse... Her türlü tavsiyeye açığım.

calimera

Çaylak Detaycı
Üye
Yine şahane bir uygulama olmuş, camlara yaptığınız maskeleme işinizi ne kadar özenli yaptığınızın diğer bir göstergesi zaten. Şu corona işi çıkmasaydı aracımı bu günlerde size teslim etmek istiyordum ama şimdilik erteledik bakalım. Ama eninde sonunda size gelecek o kesin.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
2 mercedes 1 Mazda video uygulaması izledim. Hepsi çok güzel verilen emek ve yapılan iş çok açık ortada.
Bir kaç sorum olucak eğer müsade buyurursanız.
1-Kuş pisliği vernik yanığına yaptığınız işlemi merak ediyorum @KILIÇARSLAN arkadaşımda aynısını sormuş ama galiba arada kaynamış.
2-Cam' a cam pastasımı kullandınız yoksa herhangi bir pasta mı?
3-son videoda camlara motora ve maskeleme yapıyorsunuz. Bundaki asıl amaç polisajdan sonra tekrar yıkama işlemine maruz kalmayıp yüzey temizleyiciler ile işlemi tamamlama mı?

istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :D

tabi hiç bir soruyada cevap vermeyebilirsiniz.

Bol kazançlar dilerim bu zor zamanlarda.

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Yine şahane bir uygulama olmuş, camlara yaptığınız maskeleme işinizi ne kadar özenli yaptığınızın diğer bir göstergesi zaten. Şu corona işi çıkmasaydı aracımı bu günlerde size teslim etmek istiyordum ama şimdilik erteledik bakalım. Ama eninde sonunda size gelecek o kesin.
Teşekkür ederim. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere :)

2 mercedes 1 Mazda video uygulaması izledim. Hepsi çok güzel verilen emek ve yapılan iş çok açık ortada.
Bir kaç sorum olucak eğer müsade buyurursanız.
1-Kuş pisliği vernik yanığına yaptığınız işlemi merak ediyorum @KILIÇARSLAN arkadaşımda aynısını sormuş ama galiba arada kaynamış.
2-Cam' a cam pastasımı kullandınız yoksa herhangi bir pasta mı?
3-son videoda camlara motora ve maskeleme yapıyorsunuz. Bundaki asıl amaç polisajdan sonra tekrar yıkama işlemine maruz kalmayıp yüzey temizleyiciler ile işlemi tamamlama mı?

istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :D

tabi hiç bir soruyada cevap vermeyebilirsiniz.

Bol kazançlar dilerim bu zor zamanlarda.
1. Soru gözden kaçmış. @KILIÇARSLAN Kuş Pisliği yanıklarında önemli olan yanığın şiddeti. Eğer hasar çok değilse Standart polisaj yapılması yeterli oluyor.
Eğer hasar orta seviyede ise zımpara yapıp polisaj işlemi yapıyorum.
Yüzeyde çatlamalar varsa düzelmiyor.(Astar görünür çatlaklardan)
Gözlemlerime göre polisaj ile giden kuş pisliği yanıklarının bazıları 1 hafta içerisinde geriye gelebiliyor. Müşterilerimi haftasına kontrole çağırıp ,geri gelmiş olan leke varsa zımpara+polisaj yapıyorum. (Neden geri geldiğine dair bir fikrim yok. Dolgu içermeyen ürünler kullanıyorum)

2. Camdan çizik almadığım için (Kireç lekesi temizliği) Pasta kullanmanız yeterli
Kontrol için ıslak bezle silinmeli. (Videodaki örnekte ıslak bezle silinmişti.)

3. Motor temizliğini önden yaptığım için ,motor ve ön camı kirlenmesin diye, Yan camlar zorunlu değil.Ancak polisaj sırasında cama ped geldiğinde (Camlara işlem yapmayacaksanız) makinanın geldiği yer temizlenmiş,diğer kısımlar kirli olduğu için ıslakken kötü görünüm oluşuyor.Çok önemli olmasa da maskeliyorum. Seviyorum temiz çalışmayı.

Polisaj sonrası yıkama işlemine gelirsek o anki ruh halim önemli. Genelde yıkamıyorum.Son zamanlarda yıkadığım araçlarda mevcut.

Şayet polisaj akşam üzeri bittiyse yıkıyorum (Sabaha kadar sular kuruyor. Gün ortası veya başında bittiyse ,seramik kaplama yapılacaksa yıkamıyorum. Müşteriye abartı olmadan hafif tozlu araç vermek benim için sorun değil (%90 95 temizlik mutlaka yapılıyor) Yaptığım her aracı haftasına davet etmekteyim. Gelemeyen müşterime de izah ediyorum. Kalan pasta kalıntısı varsa kendileri hallediyor.

Konu açılmışken buna da değineyim. Sürekli aynı araçla çalışınca ve yüksek ışık sebebiyle bir süre sonra (Özellikle açık renk araçlar) pasta lekelerini ayırt edemiyorum.
Temizlik işleminde başlangıç noktası belirleyip har parçanın tüm kenarlarını tek tek siliyorum. (Kapıyı örnek alırsak 4 köşeşi eğilip bakılarak temizleniyor. Buna rağmen kalabiliyor.

Son olarak zor ve sıkıntılı süreç bizi bekliyor. Herkes para kaybedek, işini kaybedenler olacak. Bir şekilde dayanışarak ayakta kalacağız.
Herkes kendi kötü senaryosunu hazırlasın. Umarım kötü senaryolar gerçekleşmeden atlatabiliriz...

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Bmw M5 videomuz yayında .

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zevkle izledim. Her seferinde video kalitesi de artiyor. Belli ki daha cok zaman harcaniyor uzerinde.

Giris harika, pro ipuclari harika. Detay zaten guzel. Butunu artik kavradik simdi detaylarda daha cok detay gosterme zamani diye dusunuyorum. Kendi fikrimdir tabi belki proje olarak kafanda vardir zaten. Yani bir bolum kant detayi bir bolum motor detayi vs gibi :)

Eline saglik harika.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Hocam elinize sağlık, zevkle izledim. Bir de demir tozunu uyguladıktan sonra silerek dağıttınız mı o kısımda? Ya da o kil eldivenimiydi?

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Zevkle izledim. Her seferinde video kalitesi de artiyor. Belli ki daha cok zaman harcaniyor uzerinde.

Giris harika, pro ipuclari harika. Detay zaten guzel. Butunu artik kavradik simdi detaylarda daha cok detay gosterme zamani diye dusunuyorum. Kendi fikrimdir tabi belki proje olarak kafanda vardir zaten. Yani bir bolum kant detayi bir bolum motor detayi vs gibi :)

Eline saglik harika.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Kafamda eğitim tarzı videolar çekmek var. Eğitimden ziyade ben neyi nasıl yapıyorum onu göstermek istiyorum.

Biraz zaman gerekecek. Şimdilik araç bazlı biraz ilerleyeceğim.Yakın zamanda bölüm bölüm yüklemeler yapacağım.

Hocam elinize sağlık, zevkle izledim. Bir de demir tozunu uyguladıktan sonra silerek dağıttınız mı o kısımda? Ya da o kil eldivenimiydi?
Teşekkür ederim ::) Demir tozu temizleyiciyi durulamadan önce eldiven ile geçiyorum üzerinden (Araç öncesinde yıkanmış olmalı) . Homojen bir şekilde uygulamaya özen göstersekte bazı noktalara ürün temas etmeyebiliyor . Bu şekilde tüm yüzeyler demirtozu temizleyici ile etkileşime girmiş oluyor.

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye

Biraz aradan sonra yeni videomuz sizlerle...
Alfa Romeo 159

Araca komple ıslak zımparası uyguladık ! Boya kusurlarını ve portakal görünümünü en aza indirdik...

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Çok güzel olmuş, şu video işin her geçen gün daha da iyi yapıyorsun. Maşallah:nazar:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hem araca hem rengine bayıldım,güneş altında çok güzel görünüyor :) emeğinize sağlık

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerinize sağlık. Araca komple mi zımpara yapıldı ?

Bu araç için söyle bir açıklama yapayım.

Video çekerken kurgu yaparım düşüncesi ile çekmemiiştim. O yüzden içerik olarak zayıf.

Sevdiğim bir abimin arabası.

Araç opak siyah idi.

Kaput ,tavan bagaj da güneş yanığı vardı. Restorfx in X bayisinde uygulama yapıldı. Yapılan uygulama sonrası yüzeyde zımpara izleri vardı, Yanıklar gitmiş ancak kötü bir görünüm vardı (Standart kullanıcıyı tatmin eder. )

Daha sonra aracı komple boyatmaya karar verdik. Boya yapıldıktan sonra (Şimdiki rengin farklı bir tonu )
Boyadan gelince Polisaj işlemlerine başladım. Daha sonra yakından detaylı bakınca saçma sapan boya hataları vardı. Kapıda yama , Arka çamurlukda bulunan folyo sökülmeden boya yapılmış. Kaputun ön kenarında (Panjuru denk gelen) onlarca damla gibi birçok boya hatası vardı.

Kapı ve çamurluk yeniden boyansın diye aracı boyaya gönderdim (Bu arada polisaj bitmiş, holoğram giderme yapılmamıştı (Kaputta %50 uygulama yapılmıştı .

Boyaya giderken sahibi kaputu görüp rengi beğenmedi.

Aracımız 2. kez tekrar boyandı. Renk Tonu değiştirildi. Maalesef yine istediğimiz gibi değildi boya. Ne yapalım nasıl yapalım derken Komple zımpara yapmayı teklif ettim. (Rİskleri belirtip açılan yer olursa tekrar boyanması gerektiğini)

Sonra araca komple zımpara uygulaması yapıldı.

Aşırı portakal görünümü giderildi. Boya tozları alındı, Boya akmaları olabildiğince giderildi.

Sonra araca seramik kaplama uygulaması yapmadım. Yeni boyalı araçlarda çok sağlıklı olmuyor. Arabaya Wax uygulayıp 2 3 ay sonra seramik kaplama uygularız diyerek gönderdim.

Yaklaşık 8 9 ay geçti üzerinden . Geçtiğimiz hafta uygulamasını yapıp, müşterimin isteği ile Hikari Pro uyguladım.

s-Works

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
Renk için usulca plakaya bakın ve kenara cekilin ;)

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi