Merhaba arkadaşlar, foruma üye olduğumdan beri yiyip içmiyorum detailing okuyup duruyorum desem yeridir
Çıkardığım sonuçlara istinaden kendime bir alış-veriş listesi yaptım.
1. Kwazar 2Lt (hem modifiyeye açık olması hem de makine imkanım olmadığı için, imkanım olsa foam lence kesinlikle)
2. 2 kova + 2 grid guard
3. VP ANSF
4. Gyeo Bath
5. Purestar duplex
6. AF Crystal
7. AF Fritz
8. VP APC
9. VP Bilberry / VP Dragon Breath
10. 3D Magic Dressing
11. Çeşitli mikrofiber bezler ve boş sprey şişeleri
12. Turuncu kil
13. Fırçalar (jant, davlumbay, detay)
Kabaca yaptığım liste bu ama fiyatlamaya gelince 1500-2000 bandına çıkıyor en az ve bu bütçe bir anda vermek için imkansız bir yerde

En uygunu zamana yayıp tecrübelendikçe çeyizi düzmek
Amacım bu doğrultuda uygun şekilde malzeme almaya başlamak ama ürün çeşitliliğinden de kafam karışmadı değil.
Aracımı geçen yıl aldığımda (2017 Octavia beyaz) Auto Club’ta iç dış detaylı temizlik yaptırmıştım ama beğenmemiştim. O günden beridir de düzgün bir şekilde ilgilendiğim pek söylenemez. Ama artık ilgilenmek istiyorum. Aracımda boya koruma vs birşey yok, kalmadı. Öncelikle 1 adet grid-guard ve milyoncudan 2 kova, kwazar foam 2lt, UFS kuzu eldiven, iş görecek bir kurulama havlusu, ön yıkama şampuanı, yıkama şampuanı, 3D Magic Dressing, VP Bilberry ve iç temizlik içinde AF Fritz alayım diyorum. 1-2 tane de detay fırçası.
Sizce nasıl bir yol izlemişim arkadaşlar. Neler yapmalıyım? Seçtiğim ürünler iyi ama daha f/p oranı olan ürünler şunlar ve bunlardan başla diyecekleriniz var mı? Gönül ister imza ürünleri al başla ama malum döviz kurları belimizi büküyor. Yurtdışı alışveriş imkanım pek yok, ancak AliExpress

belki biraz daha kalitesi düşük ürünleri kullanmakla başlamak iyi ürünleri anlamamızı kolaylaştırır bilemiyorum. Kullanmadığınız ürün tekliflerinize de açığım. İstanbul Tuzla’dayım, yakınlarda olupta yüz yüze konuşup çay içebileceğimiz (ve bu şekilde aktarılacak tecrübelere) tekliflere de açığım

maksat muhabbet olsun. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
Not: Araştırmadan nokta atışı ürün tavsiyesi almak değil amacım. Bilakis fazla okumaktan kafası karışmış bir durumdayım