Tanışma..

GirayGirgin

Usta Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Hoşgeldiniz.Şimdi nasıl anlatsam bilemiyorum forum'da belirli konuları okumaya başlayınca ilk baş yıkamacıya vermeyi bırakıp neler yapabilirim diye düşünmeye başlayacaksınız bir bakmışsınız ürünleri yavaş yavaş alıyorsunuz.Umarım birgün herkes dilediği gibi garajlara sahip olur :) tekrar hoşgeldiniz.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Rating, Bey Hoş geldiniz. aramıza katılmanıza çok sevindik

Rating

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, foruma üye olduğumdan beri yiyip içmiyorum detailing okuyup duruyorum desem yeridir :)

Çıkardığım sonuçlara istinaden kendime bir alış-veriş listesi yaptım.
1. Kwazar 2Lt (hem modifiyeye açık olması hem de makine imkanım olmadığı için, imkanım olsa foam lence kesinlikle)
2. 2 kova + 2 grid guard
3. VP ANSF
4. Gyeo Bath
5. Purestar duplex
6. AF Crystal
7. AF Fritz
8. VP APC
9. VP Bilberry / VP Dragon Breath
10. 3D Magic Dressing
11. Çeşitli mikrofiber bezler ve boş sprey şişeleri
12. Turuncu kil
13. Fırçalar (jant, davlumbay, detay)

Kabaca yaptığım liste bu ama fiyatlamaya gelince 1500-2000 bandına çıkıyor en az ve bu bütçe bir anda vermek için imkansız bir yerde :) En uygunu zamana yayıp tecrübelendikçe çeyizi düzmek :)

Amacım bu doğrultuda uygun şekilde malzeme almaya başlamak ama ürün çeşitliliğinden de kafam karışmadı değil.

Aracımı geçen yıl aldığımda (2017 Octavia beyaz) Auto Club’ta iç dış detaylı temizlik yaptırmıştım ama beğenmemiştim. O günden beridir de düzgün bir şekilde ilgilendiğim pek söylenemez. Ama artık ilgilenmek istiyorum. Aracımda boya koruma vs birşey yok, kalmadı. Öncelikle 1 adet grid-guard ve milyoncudan 2 kova, kwazar foam 2lt, UFS kuzu eldiven, iş görecek bir kurulama havlusu, ön yıkama şampuanı, yıkama şampuanı, 3D Magic Dressing, VP Bilberry ve iç temizlik içinde AF Fritz alayım diyorum. 1-2 tane de detay fırçası.

Sizce nasıl bir yol izlemişim arkadaşlar. Neler yapmalıyım? Seçtiğim ürünler iyi ama daha f/p oranı olan ürünler şunlar ve bunlardan başla diyecekleriniz var mı? Gönül ister imza ürünleri al başla ama malum döviz kurları belimizi büküyor. Yurtdışı alışveriş imkanım pek yok, ancak AliExpress:) belki biraz daha kalitesi düşük ürünleri kullanmakla başlamak iyi ürünleri anlamamızı kolaylaştırır bilemiyorum. Kullanmadığınız ürün tekliflerinize de açığım. İstanbul Tuzla’dayım, yakınlarda olupta yüz yüze konuşup çay içebileceğimiz (ve bu şekilde aktarılacak tecrübelere) tekliflere de açığım :) maksat muhabbet olsun. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Not: Araştırmadan nokta atışı ürün tavsiyesi almak değil amacım. Bilakis fazla okumaktan kafası karışmış bir durumdayım :)

ozkameh

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar, foruma üye olduğumdan beri yiyip içmiyorum detailing okuyup duruyorum desem yeridir :)

1. Kwazar 2Lt (hem modifiyeye açık olması hem de makine imkanım olmadığı için, imkanım olsa foam lence kesinlikle)
2. 2 kova + 2 grid guard
3. VP ANSF
4. Gyeo Bath
5. Purestar duplex
6. AF Crystal
7. AF Fritz
8. VP APC
10. 3D Magic Dressing
12. Turuncu kil

Kabaca yaptığım liste bu ama fiyatlamaya gelince 1500-2000 bandına çıkıyor en az ve bu bütçe bir anda vermek için imkansız bir yerde :) En uygunu zamana yayıp tecrübelendikçe çeyizi düzmek :)

Amacım bu doğrultuda uygun şekilde malzeme almaya başlamak ama ürün çeşitliliğinden de kafam karışmadı değil.

Aracımı geçen yıl aldığımda (2017 Octavia beyaz) Auto Club’ta iç dış detaylı temizlik yaptırmıştım ama beğenmemiştim. O günden beridir de düzgün bir şekilde ilgilendiğim pek söylenemez. Ama artık ilgilenmek istiyorum. Aracımda boya koruma vs birşey yok, kalmadı. Öncelikle 1 adet grid-guard ve milyoncudan 2 kova, kwazar foam 2lt, UFS kuzu eldiven, iş görecek bir kurulama havlusu, ön yıkama şampuanı, yıkama şampuanı, 3D Magic Dressing, VP Bilberry ve iç temizlik içinde AF Fritz alayım diyorum. 1-2 tane de detay fırçası.

Sizce nasıl bir yol izlemişim arkadaşlar. Neler yapmalıyım? Seçtiğim ürünler iyi ama daha f/p oranı olan ürünler şunlar ve bunlardan başla diyecekleriniz var mı? Gönül ister imza ürünleri al başla ama malum döviz kurları belimizi büküyor. Yurtdışı alışveriş imkanım pek yok, ancak AliExpress:) belki biraz daha kalitesi düşük ürünleri kullanmakla başlamak iyi ürünleri anlamamızı kolaylaştırır bilemiyorum. Kullanmadığınız ürün tekliflerinize de açığım. İstanbul Tuzla’dayım, yakınlarda olupta yüz yüze konuşup çay içebileceğimiz (ve bu şekilde aktarılacak tecrübelere) tekliflere de açığım :) maksat muhabbet olsun. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Not: Araştırmadan nokta atışı ürün tavsiyesi almak değil amacım. Bilakis fazla okumaktan kafası karışmış bir durumdayım :)
Hocam merhaba

Merakınız ve ilginizi çok iyi anlıyorum heyecanlı ve bir an önce toplama isteğinizi de. Ancak dediğiniz gibi zamana yaymak çok daha mantıklı ve ekonomik oluyor çünkü zamanla yeni ürünleri tanıyorsun ve o ürünün aldığın üründen daha iyi olduğunu duyunca üzüyor otomatikman. Geçtiğimiz haftasonu bir uygulama yaptım konusuda forumda mevcut incelemeni tavsiye ederim örneğin soft 99 türlerinden hangisi iyi kötü çok araştırma yapmadan gtecnicq c2v3 aldım ve polisaj dan sonra uyguladım. Ha c2v3 baba ürün lafım yok ancak normal katı wax alınabilecek paraya bir gömlek düşük ürün almışım kendime kızdım bu sebeple araştırarak forumdaki arkadaşlara danışarak alın çok daha ekonomik oluyor.
Not olarak çeyizi 6 ayda topladım ancak yok yok desem yeridir basınçlı yıkamadan polisaj hatta ilposan modifiyeli pompa bile var elimde dayanamadım herşeyi aldım kısacası
Çok uzattım selamlar saygılarımla hocam

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

2. 2 kova + 2 grid guard
3. VP ANSF
4. Gyeo Bath
5. Purestar duplex
6. AF Crystal
7. AF Fritz
8. VP APC
10. 3D Magic Dressing
12. Turuncu kil

Merhaba, sevdanız hayırlı olsun tekrar.

Listenizde bazı gereksiz ürünler olsa da genel itibariyle yerinde.

Anca yerinizde olsa ve sıfırdan çeyiz diziyor olsam, kwazarı ilk etapta almazdım. secho ya da veta marka normal (köpük yapmayan manuel pompa) pompalardan edinirdim, hem fiyatları uygun, hem köpük için modifiye edilebilir, hem de etmeseniz de kullanılabilir. Ön yıkama için illa köpük ihtiyacınız yok. 160 TL satış fiyatı var, ortalama 40 TL'ye bir pompa alsanız şimdiden 120 TL cebinizde kaldı bile.

Ek olarak kova ve grid guard parasını da eldivene yatırabilirsiniz, tek kova çoklu eldiven yıkama sistemini seçebilirsiniz. Bilberry ekonomik bir ürün değil, hazır kampanya da varken @FloweyTurkiye 'den flowey R1 edinin derim, fiyatı çok uygun. Ve testlerde başarılı.

Gyeon Bathe çoğunluğun sahip olmak isteyeceği bir şampuan fakat gerek var mı? Başlangıç bütçesine büyük külfet, onun yerine de valet pro concentrated, ya da flowey ev12 edinebilirsiniz. Ciddi fiyat tasarrufu sağlar size.

Gelelim ön yıkamaya, fantaziye gerek yok, direk ev13 ve b33 alın flowey'den.

Şimdiye kadar alın dediklerim muhtemelen 200 lirayı geçmez, yani bir kwazar parasına arabayı ön yıkadık, ve kovaya hazırladık, 1-2 eldiven ve yanına güzel bir bez ile 500 tl başlangıç bütçesi işinizi görecektir ilk etapta.

Gözden kaçırdığım noktalar olabilir, sorarsanız cevaplandırırım.

Rating

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Anca yerinizde olsa ve sıfırdan çeyiz diziyor olsam, kwazarı ilk etapta almazdım. secho ya da veta marka normal (köpük yapmayan manuel pompa) pompalardan edinirdim, hem fiyatları uygun, hem köpük için modifiye edilebilir, hem de etmeseniz de kullanılabilir. Ön yıkama için illa köpük ihtiyacınız yok. 160 TL satış fiyatı var, ortalama 40 TL'ye bir pompa alsanız şimdiden 120 TL cebinizde kaldı bile.

Ek olarak kova ve grid guard parasını da eldivene yatırabilirsiniz, tek kova çoklu eldiven yıkama sistemini seçebilirsiniz. Bilberry ekonomik bir ürün değil, hazır kampanya da varken @FloweyTurkiye 'den flowey R1 edinin derim, fiyatı çok uygun. Ve testlerde başarılı.

Gyeon Bathe çoğunluğun sahip olmak isteyeceği bir şampuan fakat gerek var mı? Başlangıç bütçesine büyük külfet, onun yerine de valet pro concentrated, ya da flowey ev12 edinebilirsiniz. Ciddi fiyat tasarrufu sağlar size.

Şimdiye kadar alın dediklerim muhtemelen 200 lirayı geçmez, yani bir kwazar parasına arabayı ön yıkadık, ve kovaya hazırladık, 1-2 eldiven ve yanına güzel bir bez ile 500 tl başlangıç bütçesi işinizi görecektir ilk etapta.

Teşekkürler :)

Tamamdır, dediğiniz şekilde güncellemelerimi yapayım.
1. Gereksiz gördüğünüz ürünler hangileri?
2. Secho Fx 2 alacağım.
3. Çoklu eldiven sistemi için hangi eldivenleri önerirsiniz?
4. Jantlar için Flowey R1 alacağım.
5. Şampuan olarak ev12 alacağım.
6. Çin yıkama olarak Flowey ev 13 uygun mu?
7. Kurulama bezi, jant fırçası ve detay fırçaları olarak ekonomik öneriniz var mı? Elimde mikrotex cam bezi var.
8. Hem bakım hem koruma yapacak bir iç temizlik ürünü olarak ne önerirsiniz?
9. VP APC için ne düşünüyorsunuz?
10. Cam için hangi ürün?

Bu kadar çok soru için kusura bakmayın lütfen :)

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkürler :)

Tamamdır, dediğiniz şekilde güncellemelerimi yapayım.
1. Gereksiz gördüğünüz ürünler hangileri?
2. Secho Fx 2 alacağım.
3. Çoklu eldiven sistemi için hangi eldivenleri önerirsiniz?
6. Çin yıkama olarak Flowey ev 13 uygun mu?
7. Kurulama bezi, jant fırçası ve detay fırçaları olarak ekonomik öneriniz var mı? Elimde mikrotex cam bezi var.
8. Hem bakım hem koruma yapacak bir iç temizlik ürünü olarak ne önerirsiniz?
9. VP APC için ne düşünüyorsunuz?
10. Cam için hangi ürün?

Bu kadar çok soru için kusura bakmayın lütfen :)

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

1. Gereksiz gördüğünüz ürünler hangileri? --Kwazar, Bilberry. Kwazar başlangıçta gereksiz, bilberry pahalı ve koruma düşmanı.
2. Secho Fx 2 alacağım.
3. Çoklu eldiven sistemi için hangi eldivenleri önerirsiniz? --Çinden almanız en iyisi, 2-3 adet alın almışken, totalde 100 TL falan tutar, şimdilik ise kuzu postu ufs alabilirsiniz.
6. Çin yıkama olarak Flowey ev 13 uygun mu? -- Çin yıkama dediğiniz ön yıkama sanırım, ön yıkama için ev13 uygundur, korumalı araçlarda.
7. Kurulama bezi, jant fırçası ve detay fırçaları olarak ekonomik öneriniz var mı? Elimde mikrotex cam bezi var. --Kurulama bezinde ekonomik çözüm spark twisted havlu, 3 adet alsanız baya bir rahat edersiniz, 3 adet 80 TL gibi bir şeydi. Ama daha kaliteli havlu edinin ileride. Jant fırçası Tchibo, detay fırçası da stargil ekonomik çözüm olacaktır. Ama bu fırçayı her ay almıyorsunuz, baştan da en azından orta boy 1 adet kaliteli alın. Diğer boyları uygun fiyatlı çözümlerden alırsınız.
8. Hem bakım hem koruma yapacak bir iç temizlik ürünü olarak ne önerirsiniz? --AF Spritz, sonax matt effect olabilir. Ama çok bir koruma beklemeyin
9. VP APC için ne düşünüyorsunuz? --İç temizlikte olabilir ama yine daha ucuz alternatif flowey İ2 var.
10. Cam için hangi ürün? --Amway LOC Glass, Flowey S3 ekonomik ürünler.

Detay Ürünleri Seçim Rehberi
Bu konu biraz yardımcı olacaktır.

Cam temizleyici hakkında da bu konu fikir verebilir;

Cam Temizleme Ürünleri Karşılaştırması - Meguiars vs. Polytop vs. Flowey vs. Amway

Rating

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
1. Gereksiz gördüğünüz ürünler hangileri? --Kwazar, Bilberry. Kwazar başlangıçta gereksiz, bilberry pahalı ve koruma düşmanı.
2. Secho Fx 2 alacağım.
3. Çoklu eldiven sistemi için hangi eldivenleri önerirsiniz? --Çinden almanız en iyisi, 2-3 adet alın almışken, totalde 100 TL falan tutar, şimdilik ise kuzu postu ufs alabilirsiniz.
6. Çin yıkama olarak Flowey ev 13 uygun mu? -- Çin yıkama dediğiniz ön yıkama sanırım, ön yıkama için ev13 uygundur, korumalı araçlarda.
7. Kurulama bezi, jant fırçası ve detay fırçaları olarak ekonomik öneriniz var mı? Elimde mikrotex cam bezi var. --Kurulama bezinde ekonomik çözüm spark twisted havlu, 3 adet alsanız baya bir rahat edersiniz, 3 adet 80 TL gibi bir şeydi. Ama daha kaliteli havlu edinin ileride. Jant fırçası Tchibo, detay fırçası da stargil ekonomik çözüm olacaktır. Ama bu fırçayı her ay almıyorsunuz, baştan da en azından orta boy 1 adet kaliteli alın. Diğer boyları uygun fiyatlı çözümlerden alırsınız.
8. Hem bakım hem koruma yapacak bir iç temizlik ürünü olarak ne önerirsiniz? --AF Spritz, sonax matt effect olabilir. Ama çok bir koruma beklemeyin
9. VP APC için ne düşünüyorsunuz? --İç temizlikte olabilir ama yine daha ucuz alternatif flowey İ2 var.
10. Cam için hangi ürün? --Amway LOC Glass, Flowey S3 ekonomik ürünler.

Detay Ürünleri Seçim Rehberi
Bu konu biraz yardımcı olacaktır.

Cam temizleyici hakkında da bu konu fikir verebilir;

Cam Temizleme Ürünleri Karşılaştırması - Meguiars vs. Polytop vs. Flowey vs. Amway
Çok teşekkürler hocam :) çok faydalı oldu benim için. Hazır Flowey indirimi de varken. Aracımda koruma yok, ev 13 seçimimi etkiler mi?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Herkese selamlar. Adım Coşkun, 39 yaşındayım ve kamuda çalışıyorum. İstanbul Tuzla’da ikamet ediyorum.

Temiz ve bakımlı arabaya binmeyi seven ama mesai saatleri ve küçük çocuğumdan dolayı pek fırsat bulamayan birisiyim. Ayrıca yıkamak için pek imkanım(yıkama yeri ve şartları) olmuyor. Ancak benzinlikte basınçlı su bulursam ve buna benzer bir imkan bulabilirsem temizlik yapabiliyorum. En kötü yıkamacıya götürüyorum arabayı.

Belki yeni fikirler edinirim, yeni bir hobi olur amaçlı ile foruma kayıt oldum :)

Herkese şimdiden güzel ve sağlıklı bir yaz geçirmesini temenni ediyorum.
Aramıza hoşgeldiniz :) Yeni fikirler edinmek için en doğru yerdesiniz. :)
Çocuğunuz analı-babalı, sağlıklı büyüsün, hayırlı evlat olsun :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Çok teşekkürler hocam :) çok faydalı oldu benim için. Hazır Flowey indirimi de varken. Aracımda koruma yok, ev 13 seçimimi etkiler mi?
Etkilemez yaz icin uygun bir urundur. Ama bir de daha kirli zamanlarda kullanmak icin b33 de ekleyebilirsiniz. Litreleri ortalama 30 tl olan urunler bu nedenle alabilirsiniz diyorum yoksa onu da alin bunu da alin sunu da alin diye darlamam sizi :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rating

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Etkilemez yaz icin uygun bir urundur. Ama bir de daha kirli zamanlarda kullanmak icin b33 de ekleyebilirsiniz. Litreleri ortalama 30 tl olan urunler bu nedenle alabilirsiniz diyorum yoksa onu da alin bunu da alin sunu da alin diye darlamam sizi :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Estağfirullah ne darlaması ben kaşınıyorum flowey den listemi oluşturdum bile.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
aramıza hoşgeldin coşkun abi. alışveriş yapması keyifli, bunları kullanıp temiz arabaya karşıdan bakmak ayrı keyifli:)

Rating

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
aramıza hoşgeldin coşkun abi. alışveriş yapması keyifli, bunları kullanıp temiz arabaya karşıdan bakmak ayrı keyifli:)
Teşekkürler Serkan kardeşim, siparişlerim gelsin topluca fotoğrafını çekip burada paylaşacağım :) bakalım üstatlar ne diyecek son tahlilde.

Temiz arabaya binmek çok keyifli, hele birde tamamen kendi emeğin olduğunu düşününce keyif daha da artıyor. Kirli arabaya binmeye son