Technologyst ile Röportaj 16.03.2019

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
Katılım
26 Eki 2017
Mesajlar
2,836
Beğeniler
9,093
İl
Türkiye
#1
Merhaba değerli Detail Forum üyeleri , bu röportajda ki konuğum "Forumun Bezcisi" olarak bilinen ve Test uzmanlarımızdan biri olan @technologyst ile güzel bir röportaja imza attık.Kendisine röportaj teklifimi kabul ettiği ve bu güzel içten cevapları için çok teşekkürler.:arkadass:<3 Çayınızı kahvenizi hazırlayın, başlıyoruz. :cay:



1. Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

- 34.5 yaşında biriyim .:) Aslen kahramanmaraşlı(elbistan) olmamıza rağmen annem lazdır(arhavili) bende doğma büyüme angara bebesiyim aslında :). Şuan kahramanmaraşta meslek yüksekokulunda Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde öğretim görevlisiyim. geçmiştede garanti bankasında uzman olarak çalışmış biriyim yani hem mesleği yaparak öğrendik hemde öğretir olduk. 2 çocuğum var evliyim :). biri 6 yaşında kızım diğer 2 aylık bir oğlumuz var. .


2. Çevreniz tarafından bilinen iyi ve kötü huylarınızdan birkaçını bizlerle paylaşır mısınız?

- Valla arkadaşlar kafamın farklı çalıştığını söylüyorlar genelde. sürekli bir alışveriş hastalığım var. bir şeyleri almadan duramıyorum. ama alırken muhakkak bir kaç kupon v.s kullanmam lazım yoksa içime sinmiyor. genel olarak herkezle iyi geçirinim sorun yaratmam. bir de bana google çağrı diyorlar bilmişlik var biraz ama suni değil araştıran okuyan bir bilmişlik. bir danışma merkezi gibiyim. lüzümsuz her işe burnumu sokarım kesin.


3. Detaycılık ruhu baslamadan önce aracınızı nasıl temizliyordunuz?

- Tabiki atlet fırça hortum kova bulaşık deterjanı ama bu dediğim 90 yıllar fırça işini 2000 lerde bırakmış biriyim.


4. Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?

- Hep babamın suçu. Ben babamın arkasında oturan ve sol tarafından aracın ibrelerini seyrederek yolculuk yapan biriydim. Tabi 90 larda babamda araba yıkar severdi. gerçi şimdi elini sürmüyor oda ayrı bir konu ya. Şahin tamponu söktük taktık beraber. ama şimdi cam suyu koyuyor sadece :):) sonra bana kızıyor niye arabaya bu kadar düşkünsün diye.


5. Detay uygulamalarında unutamadığınız bir anınız varsa bizimle paylaşabilir misiniz?

- En sevdiğim an 2018 de oldu kızımla araba yıkıyoruz foamlance'ı çok seviyor ona tutturuyorum tetik filan bende tabi. beraber yıkadık. Baba jantları ben sileceğim dedi.
Jantları tek tek aralarına kadar sildi. Dedim sen nasıl bir kızsın :):) ....Maşallah....:nazar:



6. İlk detay ürünleriniz nelerdi?

- İşte sıkıntı dedim ya babamda diye :):). Babam devlet göreviyle yurt dışına giderdi arada her gittiğinde bir detay ürünü getirirdi. 1993 de ARMOLL All pasta wax ve Göğüs sütü vardı elimizde. 93 model bej renkli şahin vardı araca o kadar iyi bakmışız ki pastasını 6 ayda bir yapardık. aracı satarken boyalı diye almayanlar çıktı. yok dedim inanmadılar. :):) en son amcam aldı oda satarken aynı muameleyle karşı karşıya kaldı :):)


7. Kurulama havluları için gerek yeni başlayanlar gerekse üyelerimiz için tavsiyelerinizi ve popüler havlular arasında kısa bir karşılaştırma yapmanızı rica etsem?

- Popüler havuların detaylı bir testi yapacağım inşallah elimde klin korea duo, klin korea duo evo, ı hate 001 , çinli kore style var bir test gelecek. Öncelikle şunu kesinlikle belirtmeliyim büyük havlu aslında güzel hepimiz alıyoruz. bol su emiyor oh mis ama kullanım zorlaşıyor özellikle yan panellerde mesela I hate tek kat twisted kullanımı korea duo dan daha rahat. Bence biz büyük boyut olsun diye deliriyoruz. Ama 1 tane büyük boy olacak yanına 3-4 tane küçük boy olacak yoksa olmuyor. O yüzden yeni başlayanlara kesinlikle çok fazla büyük boy bez önermiyorum 1 tane twisted pile(burgu iplik) duo yada tek kat yüksek gsm bir bez alsınlar yanına küçük microfiber 40*40 gibi 3-4 tane yada çinli twisted alsınlar.


8. İncelemeleriniz sonucunda hangi markanın ürünleri sizi yanıltmadı veya az yanılttı?

- Valla şöyle söyleyeyim vp bilverry hüsran :):) hala elimde var sıkacak yer arıyorum .Ama vp apcleri çok güzel mesela. O yüzden markadan ziyade ürün bazlı aslında detay dünyası. Mesela sonax bsd al gerisi iş görmüyor. Meg endurance jel çok iyi bir ürün gerisi yılan hikayesi:). Ama gyeon-nanolex gibi nano ürünler her zaman ayrı bir yeri vardır.


9. Detay uygulamalarında (polisaj,wax vs..)en çok neye dikkat edersiniz?

- Geçen sene karcher k5 alınca işler kolaylaştı. İlposan ve benzinlikten kurtuldum. Kışın gerçi yine benzinlik time yapıyoruz ama :) o kadar olacak. Sıralama çok önemli işlerin planlı ve sırasıyla yapılması gerekiyor. Polisaj yapılacaksa bol yıkama olacak. Gerekirse arada extra işlemler eklenecek ama sıra bozulmadan mesela yoğun zift varsa gazyağı temizleme işlemi gibi eklemeler yapılacak severim mis gibi kokar. Soracaksınız gaz yağı neden kullanıyorsun diye benim yol facia günlük 150 km yol yapıyorum yol çalışması var m700 tinere yazık oluyor gaz yağı çok daha ucuz etkili :):)


10. Favori detay ürünleriniz var mı? Varsa Hangi Ürünler?

- Burası çok uzun liste tutarda en favorileri yazıyorum. SOFT 99 FUSSO, GYEON WET COAT ESSENCE, GLACO ULTRA , KLİN DUO, MRFİX SERAMİK, SARP, DRAGON DEMİR TOZU, ZYMÖL ŞAMPUAN, SONAX MAT EFFECT RED SUMMER, MENZERNA. UFS KEÇE , CG HEX LOGİCLER..


11.Denemek isteyip deneyemediğiniz ürünler var mı? Hangi ürünler?

- Aslında burasıda çok uzun. Swiss wax denemek isterim ama araba beyaz :):). Şu wizard of gloss twisted pile alman bezi var 1500 gsm onu merak ediyorum. Tabiki seramik spreyler merakla bekliyoruz gelmesini :):) burdan amerikaya selam olsun ..


12.Her detaycının hayatında bir kere de olsa kullanmalı dediğiniz ürünler var mı? Varsa hangi ürünler?

- Kesinlikle m600-m700 tiner olmadan olmaz. Kil eldiveni, FAİRY, bak demedi demeyin fairy iyidir :):), Twisted pile bir bez farketmez bu bezleri görmeden-kullanmadan kimse bez kullandım dememeli,


13. Detay dışında yapmaktan hoşlandığınız şeyler nelerdir?

- Formula 1 , alışveriş (hastasıyım), her türlü kampanyalar, gastronomi, seyahat etmek, film izlerim....


14. Gelecekte yapılacaklar listenizin ilk üç sırasında neler var?

- Arabayı satacaktım olmadı hayırlısı planda duruyor ama şuan rafa kalktı. Tabi kışlık temizlik yapılacak sezon bitmedi daha bende dün kar yağıyordu çalıştığım yere (1400 rakımda çalışınca) o yüzden listede bu var. Diğer arabayı İ20 geçen hallettim sayılır. Diğeri okulun kapanıp tatile girip gezmek gezmek......

Technologyst'ten Not : Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur. Ben yazarken geçmişlere gittim çok eğlenceli bir serüven bu detay işi......


Okuduğunuz için teşekkürler , bir başka röportajda görüşmek üzere.. :tesekkurr:
 

Samet

Acemi Detaycı
Üye
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
210
Beğeniler
211
İl
Kahramanmaraş
#9
Her ikinizin de emeğine sağlık

. Çağrı abiyle tanışmamız forum sayesinde oldu. Sağolsun kendisi her anlamda çevresine yardımcı olur. Maddi manevi demeden. Hiç esirgemeden bütün ürünlerini paylaşır. Ne zaman çağırsam gelir , çağırsa giderim. Söylediği gibi her konuda bilgisi vardır maşallah. Bişey alacaksam mutlaka kendisine sorarım.

Ayrıca bez konusunda ben en faydalı detay ürünü olduğunu düşünüyorum. Arabayı çok kısa sürede kurulayıp atıyosun. Verilen paraya kesinlikle değer. Yani Çağrı abi boşa uğraşmıyor bu konuda. :)
 

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
Katılım
12 May 2018
Mesajlar
450
Beğeniler
1,028
Yaş
31
İl
Istanbul
#10
Elinize saglik sayin adminim ve Cagri bey. Cok icten bir icerik olmus. Keyifle okudum. Bu detayin sonu bence yok. Yeni seyler ciktikca hepimiz meraklaniyoruz, farkli farkli seyler denemek isiyoruz. Bez konusunda bakalim Cagri bey daha bizi ne gibi yeni teknolojilerle tanistiracak. Emegi gecen herkese yeniden tesekkurler


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
Katılım
12 May 2018
Mesajlar
3,030
Beğeniler
7,571
Yaş
31
İl
Kayseri
#13
@Pro ellerine sağlık biraz ara vermiştik ama güzel oldu işin rast gelsin
@technologyst abi analı babalı diyelim Maşaallah:nazar: diyelim. Sıcakcık samimi yorumların için teşekkürler. Tek çırpıda okudum ede :p
 

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
Katılım
18 Şub 2019
Mesajlar
1,146
Beğeniler
3,144
Yaş
39
İl
Tekirdağ
#14
Hocalarım severek okudum. Gayet güzel olmuş röportaj :) Babalar aynı:) Vp bilberry hüsrana uğratmış. Bende alıcaktan vazgeçeyim:) Bir arkadaşın çeyizini aldım onda sonax ın jant temizliyecisi vardı, henüz denemedim. Siz hangi marka ve ürünü tavsiye edersiniz?
 

DMR

Usta Detaycı
Üye
Katılım
4 Oca 2018
Mesajlar
469
Beğeniler
1,151
İl
İzmir
#17
Çok keyifli bir röportaj olmuş, daha uzun olmasını beklerdim :) @technologyst abiyle daha önceden bezler hakkında bir konuşmamız olmuştu özelden, sağolsun yardımcı oldu. F1 deyince aklıma hemen şuanda izlemekte olduğum ''Formula 1: Drive to Survive'' aklıma geldi şiddetle tavsiye ediyorum. Bir motosport ve F1 tutkunun kesinlikle izlemesi gereken bir seri :)
 
Son düzenleme: