Terapi zamanı

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Eline sağlık hacı, ürünlerden memnun kalmana sevindim.Eldivenden ve diğer ürünlerden memnun kalacağından emindim açıkçası. Final yansımaları da etkileyici gerçekten. Terapiden mahrum etme bizi:)
Teşekkürler hacı
Terapi biraz sıkıntılı ilerledi ama yeni ürünlerin performansı günü kurtardı ;)

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Kar yağmur çamur derken ihmal ettiğim terapiyi bugün gerçekleştirdim
Yalnız bugün rahatlamadan çok strese neden oldu :of:
Maalesef altı peron yıkamada iki peron arızalıydı,ee tabi güneşi gören gelmiş olunca biraz sıra oldu
Öyle ki ön yıkamadan sonra perondan çıkıp çift kovayı dışında yapmak zorunda kaldım :(
Neyse çok gevezelik yaptım,kirli halimizle başlayalım
Ekli dosyayı görüntüle 4021 Ekli dosyayı görüntüle 4022 Ekli dosyayı görüntüle 4023
Bu hafta yeni gelen flowey ürünlerini test ettim
Ön yıkama olarak 1:40 b33 kullandım
Bu leş gibi araçta bence çok iyi performans gösterdi
Bunlar b33 sonrası boncuklar
Ekli dosyayı görüntüle 4026
Ekli dosyayı görüntüle 4027
Ekli dosyayı görüntüle 4028 Ekli dosyayı görüntüle 4029
Peçete testini de bayaa başarılı geçti
Ekli dosyayı görüntüle 4024
Resimden çok belli değil ama çıta altında yaptığım testte peçete hiç kirlenmedi gibi
Bu arada fark etmeden başka bir şey daha test etmiş oldum
Peçetenin köşesindeki beyaz yuvarlak yer siyah mr fix damlattığım yer,hiç ıslanmadı
Bu ne demek bilmiyorum ama dikkatimi çektiği için sizinle paylaşmak istedim
Çift kovada yeni gelen Çinli eldiveni kullandım
Ekli dosyayı görüntüle 4025
Eldiveni çok beğendim hatta kullandığım en iyi eldiven diye bilirim
Çift kova sonrası tekrar bir boncuk kontrolü
Ekli dosyayı görüntüle 4030 Ekli dosyayı görüntüle 4031
Ekli dosyayı görüntüle 4032
Hafta içi yağan yağmurda gözlemlediğimden çok farklı bir durum olmadığı için 1:40 b33 ün korumayı pek ellemediği sonucuna vardım
Gösterdiği performansı düşününce daha seyreltik bir karışımla daha da zararsız olarak kullanılabilir
Sonraki yıkamalarımda daha seyreltik deneyip sonuçları paylaşırım
Performansta sorun olmazsa tam bir f-p ürünü diyebilirim
Yıkamadan sonra x50 ürününü de denedim
Aynı pw gibi hatta kokusunu bile bayaa benzettim
Seçoyla 1:80 oranında kullandım ve duruladım
Sular pw deki kadar hızlı kaçmadı ama tatmin ediciydi
X50 yide bir dahaki sefere daha seyreltik deneyip sonuçları paylaşırım
Son olarak aracı dip köşe kuruladım
X50 hoş bir parlaklık kazandırıyor bence
Ve finaller,
Ekli dosyayı görüntüle 4033 Ekli dosyayı görüntüle 4034 Ekli dosyayı görüntüle 4035 Ekli dosyayı görüntüle 4036 Ekli dosyayı görüntüle 4037
elıne saglık :alkis::alkis:

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Elinize saglik yine muhtesem. Yansimalar harika. Urunler de guzelmis daha ne olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık abi çok güzel bir terapi günü olmuş.

Eldivenin linkini isteyecektim ki yukarıda paylaşmışsın zaten. Teşekkürler ;)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Eline sağlık @ccibb :). Kısa bir PW versusu alabilir miyim X50 ile. Bir de eğer ph ölçme kağıtlarından varsa pH değeri 1:80 sulandırmada ne olduğunu öğrenebilir miyim? Yıkadığım yerde sudaki kireç oranı pek de az olmadığı için bu tür ürünleri sulandırırken bazen kaynatılmış dinlenmiş su ile bazen de içine birazcık beyaz sirke eklediğim su ile seyreltiyorum.

Ayrıca ürünün çalışma sıcaklık aralığını bilen var mı? Özellikle sulandırma oranı yüksek olan ürünlerde düşük sıcaklıklarda performans epey düşüyor.

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Eline sağlık @ccibb :). Kısa bir PW versusu alabilir miyim X50 ile. Bir de eğer ph ölçme kağıtlarından varsa pH değeri 1:80 sulandırmada ne olduğunu öğrenebilir miyim? Yıkadığım yerde sudaki kireç oranı pek de az olmadığı için bu tür ürünleri sulandırırken bazen kaynatılmış dinlenmiş su ile bazen de içine birazcık beyaz sirke eklediğim su ile seyreltiyorum.

Ayrıca ürünün çalışma sıcaklık aralığını bilen var mı? Özellikle sulandırma oranı yüksek olan ürünlerde düşük sıcaklıklarda performans epey düşüyor.
Ben bir sure sonra seyrelttigim tum urunlerde benzinciden vs. saf su alip oyle seyreltmeye basladim cunku musluk suyundaki kirec ve mineraller zararli olabilir gibi geliyor. Calisma sicakligi icinse kesinlikle bilimsel bir veriye dayanmadan sunu dusunuyorum. Urunleri seyreltirken su kullaniyoruz ve su molekulleri mantiken hava isindikca daha aksikan sogudukca ise birbirine daha yakin ve stabil hale geliyor bu nedenle soguk havada urun kullanimimizi bir miktar arttirirsak(daha homojen yayilma icin) ve baglanma surecini biraz daha uzatabilirsek daha iyi olur gibi geliyor. Ama dedigim gibi tamamen kendi fikrim yoksa veriye dayandirdigim bir konu degil.

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

Aslında hiç bu kadar bilimsel düşünmemiştim :dusun:
Yani evet burada sular bayaa kireçli,Burgaz’ın şebeke suyu bile kuyu suyu
Ve evet havalar soğuk ama karışımı evde hazırlıyorum ve evdeki su sıcaklığı çok farklı değil
En son pw uyguladığım şartlarla x50 uyguladığım şartlar yakın sayılır,o yüzden direk gözlemlediğim farkları yazmaya çalıştım
Bence pw her konuda çok olmasa da önde gibi duruyor ama değişik sulandırma oranlarını denemeden kesin hüküm vermek istemiyorum
Zira çok değil 2018 in başlarında pw yi çözmeye çalışırken yanlış uygulama ve sulandırma nedeniyle ürünü beğenmeyen bir sürü yorum yapılıyordu ama ürün çözüldükçe ne kadar başarılı olduğu anlaşıldı
PH değeri için turnusol kağıdı bulabilirsem test edip paylaşırım
Sonuç olarak bence pw ye rakip olabilmesi 1:150 ve üstü karışımlarda pw ye yakın performans göstermeli
Bu denemenin sonucuna bakarak pek mümkün görünmüyor gibi ama pw için de daha seyreltik karışımların daha başarılı olduğu yorumlarını bolca okumuştum, o yüzden seyrelterek devam edicem
En kötü ihtimalle en iyi sonuçlar bugünküler bile olsa pw ye az gerisinde kalan bir alternatif olur diye düşünüyorum

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Böyle derin soruların başkasından gelme ihtimali yoktu zaten :)
Ph sulandırmadan 4.5 yani asidik bir ürün, sulandırılmış ph kullanacağım zaman unutmazsam ölçerim. yumuşak, orta ve sert sularda çalışabilir fakat özellikle sert sularda daha verimli çalışıyor diye özellikle belirtilmiş.
Optimum çalışma sıcaklığı ile bilgiye rastlamadım fakat belki @FloweyTurkiye yardımcı olabilir bu konuda.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Ben bir sure sonra seyrelttigim tum urunlerde benzinciden vs. saf su alip oyle seyreltmeye basladim cunku musluk suyundaki kirec ve mineraller zararli olabilir gibi geliyor. Calisma sicakligi icinse kesinlikle bilimsel bir veriye dayanmadan sunu dusunuyorum. Urunleri seyreltirken su kullaniyoruz ve su molekulleri mantiken hava isindikca daha aksikan sogudukca ise birbirine daha yakin ve stabil hale geliyor bu nedenle soguk havada urun kullanimimizi bir miktar arttirirsak(daha homojen yayilma icin) ve baglanma surecini biraz daha uzatabilirsek daha iyi olur gibi geliyor. Ama dedigim gibi tamamen kendi fikrim yoksa veriye dayandirdigim bir konu degil.

Deiyonize su da bir çözüm olabilir hakikaten. Hiç denemedim ama bilahare denerim. Ürünün çalışma sıcaklığı ise her zaman ürün miktarını artırarak ayarlanamayabiliyor. Misal Nanolex Washcoat isimli muadil ürünün çalışma sıcaklığı 3°C - 30 °C aralığında. Ürünü ne kadar fazla da koysanız söz gelimi -7°C gibi sıcaklıklarda kimyasal bağlanmayı tam olarak sağlamıyor. Neyse ürünün araştırmasını yapıyorum tam değerleri bulursam eklerim buraya.

Aslında hiç bu kadar bilimsel düşünmemiştim :dusun:
Yani evet burada sular bayaa kireçli,Burgaz’ın şebeke suyu bile kuyu suyu
Ve evet havalar soğuk ama karışımı evde hazırlıyorum ve evdeki su sıcaklığı çok farklı değil
En son pw uyguladığım şartlarla x50 uyguladığım şartlar yakın sayılır,o yüzden direk gözlemlediğim farkları yazmaya çalıştım
Bence pw her konuda çok olmasa da önde gibi duruyor ama değişik sulandırma oranlarını denemeden kesin hüküm vermek istemiyorum
Zira çok değil 2018 in başlarında pw yi çözmeye çalışırken yanlış uygulama ve sulandırma nedeniyle ürünü beğenmeyen bir sürü yorum yapılıyordu ama ürün çözüldükçe ne kadar başarılı olduğu anlaşıldı
PH değeri için turnusol kağıdı bulabilirsem test edip paylaşırım
Sonuç olarak bence pw ye rakip olabilmesi 1:150 ve üstü karışımlarda pw ye yakın performans göstermeli
Bu denemenin sonucuna bakarak pek mümkün görünmüyor gibi ama pw için de daha seyreltik karışımların daha başarılı olduğu yorumlarını bolca okumuştum, o yüzden seyrelterek devam edicem
En kötü ihtimalle en iyi sonuçlar bugünküler bile olsa pw ye az gerisinde kalan bir alternatif olur diye düşünüyorum
Teşekkürler cevap için. Birbirlerine yakın ürünler ancak anladığım kadarıyla PW bir tık daha iyi. Dayanımı da takip ederim buradan. Optimum sulandırma oranında asidite olayı kireç lekesi bırakmaması bakımından önemli benim için. Yani kaynamış su veya sirke takviyesi durumunu ona göre belirliyorum. Bir de cam suyuna koyuyorum o bakımdan yani :).
Böyle derin soruların başkasından gelme ihtimali yoktu zaten :)
Ph sulandırmadan 4.5 yani asidik bir ürün, sulandırılmış ph kullanacağım zaman unutmazsam ölçerim. yumuşak, orta ve sert sularda çalışabilir fakat özellikle sert sularda daha verimli çalışıyor diye özellikle belirtilmiş.
Optimum çalışma sıcaklığı ile bilgiye rastlamadım fakat belki @FloweyTurkiye yardımcı olabilir bu konuda.
Yakalandık yine :). Abi geçen sene kışın ortasında Gyeon Cure uygulayasım tuttu niyeyse. Hava da epey soğuktu. Panelde o kadar rezalet bir hal aldı ki çıkarmak için yıkamacıya götürmek zorunda kaldım. Üstelik tutunma da sağlamadı. O yüzden ürünlerin çalışma sıcaklıklarına dikkat ediyorum artık. Ayrıca mesela Gyeon Wetcoat'un minimum sarfiyatlı en makul uygulama metodu panel ıslakken nemli bir bez alıp bir fıs beze iki fıs panele şeklinde sıkıp bezle panele yayma şeklinde oluyor. Kışın çok soğuk olduğu zamanlarda üründen tam verim alabilmek için bezi ılık suda nemlendirip o şekilde sürüyorum misal Normalde 1 ay zor dayanan ürün sıcaklığı ayarladığım zamanda 2 ay gibi süreler dayanıyor. Mevzular karışık yani :).

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
@Paian
Pw bir tık önde derken su kaydırma ve boncuk açısından bariz bir fark vardı,ona istinaden pw önde
Parlaklık olarak bariz bir fark görmedim hatta x50 az da olsa daha iyi gibime geldi, ama itiraf edeyim,parlaklık farklarını çok iyi analiz edemiyorum
Yani ortam ışığındaki farklar beni aldatabilir diye düşünüyorum :dusun:
Bu arada bir düzeltme yapayım b33 ü 1:20 kullanmışım,bir dahaki sefere 1:40 ı deniycem inşallah
Aslında bu benim için sevindirici bir yanılma oldu,yani 1:20 ile bile korumayla ciddi bir elleşme olmadığını düşününce 1:40 la tamamen zararsıza yakın bir sonuç almayı umut ediyorum :mutlu:

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
X50 yi uygulayalı bir hafta oldu
Bu hafta sonu yağmurlu olduğu için terapiyi aksattık maalesef :yazik:
Bir haftalık kirin üstüne yağan yağmur sonrası x50 nin durumu
BFCE35C1-7ACE-4595-882D-7D145DD2A7CB.jpeg AE19C284-E995-4F82-9A47-FF7997E01646.jpeg 5C8623AB-547D-4066-96F8-DA7B28700DBB.jpeg D204BAEA-8F7A-4A3B-AAD9-3BEBEEC014FC.jpeg
Maalesef durum pek iç açıcı değil
Gerçi bir iki farklı karışım oranıyla da deniycem ama sanırım pw ye alternatif olabilecek potansiyele sahip değil
Sadece parlaklık olarak gözle görülür bir katkısı oldu:)
Su itmeye katkısı sınırlı,ömür yok gibi :confused:
Farklı oranlarda ciddi bir fark yaratmazsa benim şahsi görüşüm;
Büyük beklentilere girmeden elinde bu tarz bir ürün olmayanlar için alınıp kullanılabilir ,zaten ekonomik bir ürün ;)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
X50 yi uygulayalı bir hafta oldu
Bu hafta sonu yağmurlu olduğu için terapiyi aksattık maalesef :yazik:
Bir haftalık kirin üstüne yağan yağmur sonrası x50 nin durumu
Ekli dosyayı görüntüle 4167 Ekli dosyayı görüntüle 4168 Ekli dosyayı görüntüle 4169 Ekli dosyayı görüntüle 4170
Maalesef durum pek iç açıcı değil
Gerçi bir iki farklı karışım oranıyla da deniycem ama sanırım pw ye alternatif olabilecek potansiyele sahip değil
Sadece parlaklık olarak gözle görülür bir katkısı oldu:)
Su itmeye katkısı sınırlı,ömür yok gibi :confused:
Farklı oranlarda ciddi bir fark yaratmazsa benim şahsi görüşüm;
Büyük beklentilere girmeden elinde bu tarz bir ürün olmayanlar için alınıp kullanılabilir ,zaten ekonomik bir ürün ;)
İnceleme için teşekkürler. Hava ve çamur durumuna göre şartlar değişebiliyor. Aynı anda X50 ile Pw arabanın sağ tarafı ve sol tarafı gibi test imkanın varsa çok iyi olur.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ccibb

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
İnceleme için teşekkürler. Hava ve çamur durumuna göre şartlar değişebiliyor. Aynı anda X50 ile Pw arabanın sağ tarafı ve sol tarafı gibi test imkanın varsa çok iyi olur.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkürler
Özel yıkama alanım olmadığı için pek mümkün görünmüyor ama ikisinin yan yana testi var
@Mentalfeed yapmıştı