Tonyin Tire gel İnceleme ve Yorum

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sağolun güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim. Benimde parlak sonuç vermesi hoşuma gitti zaten sağ tekerlere sarp sol tekerlere Tonyin sürdüm bakalım artık geldiğinde hemen fotoğraflarını çekicem. Endurance parasına göre hakkını vermiş aslında jel lastik parlatıcı olarak listeme ekledim. :)
Ben de aynı şekilde sağa endurance, sola tonyin yapayım :D endurance almadan önce altı üstü lastik parlatıcı ya 60 70 lira mı verilir dedim dayanamadım aldım, 2 senede yarısını bitiremedim. O yüzden forumda yazan tecrübeler ve yorumlar birçok şey katıyor.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İnceleme için teşekkürler bakalım kalıcılık nasıl olacak.

DENİZLİ

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim sizin gibi bir detaycıdan bu sözleri duyduğum için. Yaklaşık 4 ay önce 20 tlye almıştım opetten ve bugün bitti parasına ve performansına göre 4 ay mükemmel bir süre bence. Sarp Lastik Parlatıcı - n11.com kullandığım ürünü burdan almadım ama aynı şişede
Ellerinize sağlık çok güzel ve detaylı bir uygulama olmuş. Ama forumca bilinen sarp karışmış o yüzden bu link paylaşımı çok da iyi olmuş. Ben sarp dediğiniz zaman jel olan torpido vinil parlatıcıyı kullandığınızı düşünmüştüm. Eğer bu testte sarp önde çıkacak olursa ki öyle görünüyor diğer jel sarp ile kıyaslama bile yapılmaz sonucu ortaya çıkıyor. O zaman da malesef tonyin sınıfta kalıyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
İnceleme için teşekkürler bakalım kalıcılık nasıl olacak.

DENİZLİ
Bende çok teşekkür ederim inşallah dayanımı ve toz tutmamaması iyidir.
Ellerinize sağlık çok güzel ve detaylı bir uygulama olmuş. Ama forumca bilinen sarp karışmış o yüzden bu link paylaşımı çok da iyi olmuş. Ben sarp dediğiniz zaman jel olan torpido vinil parlatıcıyı kullandığınızı düşünmüştüm. Eğer bu testte sarp önde çıkacak olursa ki öyle görünüyor diğer jel sarp ile kıyaslama bile yapılmaz sonucu ortaya çıkıyor. O zaman da malesef tonyin sınıfta kalıyor.
Ne demek rica ederim. Elimden geldiğince bilgi verici ve detaylı olsun istedim. Bende forumda sarp bahsedilince vinil koruyucuyu süryorlar sanıyorudum jel olanı. Zaten sarpı her zaman kullandığım ürün yaklaşık 10 -1 5 gün ömrü oluyor araba her gün 20 30 km hareket etmesine rağmen.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben de aynı şekilde sağa endurance, sola tonyin yapayım :D endurance almadan önce altı üstü lastik parlatıcı ya 60 70 lira mı verilir dedim dayanamadım aldım, 2 senede yarısını bitiremedim. O yüzden forumda yazan tecrübeler ve yorumlar birçok şey katıyor.
Bende enduranceyi merak ettim bu konu altında onuda sunarsanız çok güzel olabilir.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aslında bu konu başlığı değişiyorsa lastik parlatıcı karşılaştırma yapsak da bu konu altında lastik parlattığımızda markası ve fotoğrafıyla paylaşım yapsak alcak olanlarda yorumlarımıza bakarak alabilirler.

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık hocam. Baya detaylı bir inceleme ve bilgilendirme konusu olmuş. Sizden ve alan arkadaşlardan ricam aldığınız yerde de ürünü yorumlarsanız bizim gibi detay severler ürünün kalitesini bilerek alır ya da vazgeçer sayenizde. Tekrardan emeğiniz için teşekkür ederim

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öncelikle @ugurus 'a teşekkürler. onun fikriyle böyle bir test yaptım. Biraz uzun ve dataylı test olabilir şimdiden gözlerinize sağlık.
-İlk başta arabamı petrolde yıkadım temassız bir şekilde çünkü yıkama eldivenim yok. Petrolün şampuanını kullandım gözümün önünde yıkamacı arkadaş n11 deki fırçasız yıkama şampuanı kattı 5litresi 50 tl mi neymiş neyse biraz uzattım.

-Janta CG nin lastik jant spreyi ile Valet pro detay fırçası yardımıyla temizledim.(Temizlerken çekmedim zaten forumda üstadların yeterli videoları var.)

-Testimin amacı birazda sarp lastik parlatıcıyla kıyaslama gibi oldu. (üzülerek söylüyorum hızlı resimde sıkıntı var fotoğrafların linklerini bırakıcam hızlı resim ne zaman düzelirse yüklerim.)

-İlk lastikde parlatıcı farkı olsun diye maskeledim. https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6ZSPQ.jpg

-Şimdi gelelim süngere ne kadar akıtırsam ne kadar sonuç alacağıma.
-Bu fotoğraf parlatan adamlardan aldığım sünger. https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6bGGR.jpg
-Burda da cila pedine ne kadar akıttığım. https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6bmbe.jpg

- Üst taraf Tonyin jel ve parlatan adamlardan alınmış lastik süngeri.Sağ taraf cila pedi ile Tonyin jel sürdüm.Sol tarafa Sarp lastik parlatıcını 1 milyonculardan aldığım süngerle sürdüm.Alt tarafda doğal hali. https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6bNbI.jpg

-Sarp vs Tonyin sağ tonyin sol sarp https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6blGp.jpg
-Son olarak da kompla lastiğe uyguladılarım.
Sarp lastik parlatıcısı -> https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n69LD6.jpg
Tonyin jel -> https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n69c8h.jpg

Sarp'ın lastikde ki su kaydırması-> VID_20200306_120343 - Streamable
Tonyin'in lastikde ki su kaydırması -> VID_20200306_115103 - Streamable

-Bana kalırsa Tonyin yeterince parlaklıkda önde ama su bakımından dirençsiz olduğu kesin toz bakımından bilemem.Sarp ise yeterince tatmin edici su kaydırması eğer tozuda su gibi iterse Tonyin resmen çuvalladı diyebilirim.

-Şimdi gelelim davlumbaz ve dış plastikde ki dayanımına. (Plastikde sarpı uyguladım fakat davlumbazda uygulamayı unutmuşum.)

Tonyin jelin davlumbazda ki görüntüsü-> https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6fhsR.jpg

Sarp'ı sol tarafa Tonyin'i sağ tarafa sürdüm. En sol taraf da doğal hali. Fotoğrafda pek çıkmamış ama sarp sanki daha parlaktı.-> https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6fite.jpg

Şimdide gelelim su kaydırıcılığına. Sarp lastikde olduğu gibi plastikde de öne geçti. -> VID_20200306_113716 - Streamable

-Son yorumum ise Tonyini bir daha almam büyük ihtimalle çünkü 50 tl vermek garibime gider indirimde aldığım için bana yaklaşık 5 tlye geldikleri için neredeyse bedava. Lastik paraltıcıları internetten aldıkça test yapmaya devam edicem.
-Arabanın son halide şu şekilde köpük su ile temassız yıkadım koruma veya hızlı cila yok üstünde inşallah aldığım waxları mart sonunda uygulacağım. Herkese iyi forumlar dilerim. :mutlu:
Son hali :)https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6whwo.jpg

Elinize sağlık, süper bir inceleme olmuş. Tüm sorulara cevap niteliğinde.

Su iticilik olmaması su bazlı olmasından kaynaklı olabilir mi acaba? Ama su iticilik yoksa kolay kirlenip toz tutabilir gibi geliyor bana.

CarPro Perl kullanan var mı onun su iticiliği nasıldır? @Detail 35 sende vardı galiba?

Bir de su bazlı oluşundan dolayı su ile sulandırılabileceği izlenimini veriyor bana. Bu nedenle 1:1 su ile sulandırıp davlumbazda deneme planım var.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben bugün demir tozunu aldım elimde ürünler olduğu halde. Yanında lastik parlatıcı hediye edicek ama bende başkasına hediye edicem sanırım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık hocam. Baya detaylı bir inceleme ve bilgilendirme konusu olmuş. Sizden ve alan arkadaşlardan ricam aldığınız yerde de ürünü yorumlarsanız bizim gibi detay severler ürünün kalitesini bilerek alır ya da vazgeçer sayenizde. Tekrardan emeğiniz için teşekkür ederim
Çok sağolun dediğiniz gibi herkes aldığı ürünleri forumda paylaşırsa hepimiz doğru ürüne yönelebiliriz.

Su iticilik olmaması su bazlı olmasından kaynaklı olabilir mi acaba? Ama su iticilik yoksa kolay kirlenip toz tutabilir gibi geliyor bana.

CarPro Perl kullanan var mı onun su iticiliği nasıldır? @Detail 35 sende vardı galiba?

Bir de su bazlı oluşundan dolayı su ile sulandırılabileceği izlenimini veriyor bana. Bu nedenle 1:1 su ile sulandırıp davlumbazda deneme planım var.
Banada su iticliği kötü ise toz tutar gibi geliyor ama su bazlı jel ilk defa kullandım. Ama su ile 1:1 oranda karıştırırsak tutunamayabilir gibime geliyor. Ben sadece davlumbazda kullanıcam yakın zamanda da 3D magic dressing de denicem paylaşırım bu konu altında.

Ben bugün demir tozunu aldım elimde ürünler olduğu halde. Yanında lastik parlatıcı hediye edicek ama bende başkasına hediye edicem sanırım
Sizden ricam demirtozunu test eder misiniz?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@Sercan20, elinize sağlık, çok güzel ve bilgilendirici bir test olmuş, testin devamını ve nihai sonucu merakla bekliyorum.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Ben dün acele bi deneme yapıp resim paylaşmıştım. Şimdi son halini çektim. Dün akşam uyguladıktan sonra tüm gece yağmur yağdı. Bugün 40 km yol yaptım sonuç son resimde. İlk 2 resim dünküler.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yağmurlu havada 40km kullanılıp da bu hale gelmeyecek bir ürün mevcut mu acaba?

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Yağmurlu havada 40km kullanılıp da bu hale gelmeyecek bir ürün mevcut mu acaba?
Sarp'ın kopya bir ürününü kullanıyorum ilk parlaklık olmasada bunun kadar kötü olmuyordu. Kullanan arkadaşların yorumlarına bakarsak 50 tlyi hakedecek ürün değil gibi gözüküyor

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

Evet abi bende var isterseniz uygulayıp fotoğraf paylaşabilirim :) lastik boncuğunda benim icin Gyeon Tire ve soft99 tirewax üzerine ürün Yok