Tonyukuk uygulamaları

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tekrardan esenlikler arkadaşlar, havaların güzelleşip ısınmasıyla birlikte fırsatını bulunca aracın iç detayını elimden geldiğince Yaptım.

kirli resimleri görelim

Gördüğünüz gibi çocuklu araç olduğunu belli ediyor ve simit kırıntıları :)

Başlangıç olarak araç içerisinde ulaşabildiğim her yere tüm kapıları açıp hava tuttum. Ardından taban ve koktuk kısımlarını süpürdüm. Ardından fırça ile taban halısına girişip alamadığım tozları yüzeye çıkarıp tekrar süpürdüm.

Bu işlemin ardından kapıları 1:5 sulandırılmış Amway Loc ile temizledim.

Temizlenmiş hali

ön konsol temizliğinde en favori ürünüm olan Tuga Chemie plastik aksam temizleyici kullandım. Geçen gün bu ürünle dış aksam pasta lekesi olan plastikleri temizledim derin bir siyahlık katmıştı.

direksiyon derisi, koltuk kumaşları, yarı deri koltuk Aksamları ve taban halısı temizliğinde Koch chemie PO tercih ettim.

Taban halısı ve pedallarla devam

Tertemiz :)

Sıra geldi kauçuk paspaslar, halı paspaslar ve bagaj havuzunun temizlenmesine..
Kirlerimiz :(

temizleme işleminde Asperox sarı güç ürününü denemek istedim. Güzel temizlik hissi uyandıran güçlü bir narenciye kokusu var. Ürünü direk paspaslara sıkıp fırça ile yedirdim ardından nemli bez ve kuru bez ile üzerinden geçtim.

Sizler için 50/50 resim

Bagajda duran ilkyardım çantasını es geçmemek gerek

Bagaj havuzu ve kauçuk paspaslar ile devam

Fotoğraflayamadığım kusunlar da dahil Temizlik Faslını bitirdikten sonra koruyu ürün uygulamalarına geçelim.
ilk uygulamamız plastik aksamlara Koch chemie Ts.

Bu da sizler için 50/50 fotoğraf sağ taraf koch chemie TS uygulanmış hali.

Diğer aksamlara da Ts uyguladım

Gelelim deri direksiyon ve koltukların deri kısmına..
Burada yine Koch Chemie Markasını tercih ettim.(LS=Leather Star)
Ürünü çok sevdiğimi söyleyebilirim. Kremdi bir kovamı var.Direksiyona uyguladıktan sonra emiyor. İsteğe bağlı 2. Veya 3. Katı sürebilirsiniz. Ben iki kere sürdüm.

Koltuklarla devam

Opel Astra K kasanın iç mekanında haddinden fazla piyano siyah aksam var. Hal böyle olunca aşırı bakım ve titizlik istiyor. Bir sonraki aracımda kesinlikle bu parçaları görmek istemiyorum :D
Neyse, bu kısımlar için de Zymöl Detail kullandım. Tek kelime ile efsane..

Yanıyor Fuat abi

Bu güzel temizliği Fraber klima bombası ile taçlandırdım.

Final resimleri ile konuyu noktalayalım.

Çok yakında dış detay, motor detay ve Sunroof temizliği ile tekrar sizlerleyim. Sağlıklı günler :)
Ooh mis mis dış detayı heycanla bekliyorum elinize sağlık:)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Atalay abi ellerine sağlık, yine yakmışsın ortalağı.:) Asperos'u kauçuk paspaslar da sık kullanım da zarar verebilir mi? YAni en zından içeriğini bilmediğimiz için GS gibi sert apcler daha mantıklı geldi. Piona black detayları da çok güzel olmuş.:D

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Tonyukuk07 abi eline sağlık. Güzel bir temizlik olmuş :) pırıl pırıl çıkmış :) asperox benim de ilgimi çekti. Senin şişenin de başlıkları farklı bendekinden :D bendekiler 5 fıs yapınca bozuldu :(
Pedallar ve zemin kısımda kullandığın polstar oranı nedir abi? Pedal temizliği aşırı zorluyor beni :)
Son olarak da piano black konusunda ben de çok şikayetçiyim, sefasını sürmekten çok cefasını çekiyoruz :D

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Eline sağlık Atalay,finaller şahane görünüyor.Özellikle zymöl yine konuşuyor resmen,benden başka bi ürün bunu yapamaz dercesine :)
Tuga cok başarılı girdi rekabete,her ürünü %90 üzeri başarı gösteriyor sanırım

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Zymöl Detail'ın trimlerde bıraktığı parlaklığa bayıldım, eridim, bittim maşallah :nazar: Bu arada hava tabancası sizin miydi yoksa çevreden mi temin ettiniz bilmiyorum ama size aitse eğer ucundaki metal kısma çarpmalarda karşı temas yüzeyini korumak maksatlı bez bant sarmakta fayda olabilir, naçizane belirtmek istedim.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Atalay hocam eline koluna sağlık ilk günkü gibi duruyor aracın içi :)

Ben dün Passat'ı teslim etmenden önce annem gördü bu araba sıfır gibi olmuş buna nasıl kıyıpta binecekler falan dedi, o hesap şimdi buna nasıl bineceksiniz ? :dusun:

Bu arada mothers fırça satılık mı ? :sarki: :mutlu:

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık Atalay, yine döktürmüşsün. :nazar::alkis: iç mekan zymöl işlerine bayılıyorum. Devamını bekliyoruz.
Teşekkür ederim Celal bey, Zymöl detail gerçekten çok beğendim kapatıcılık da çok iyi. :)
Ooh mis mis dış detayı heycanla bekliyorum elinize sağlık:)
Teşekkür ederim hocam inşallah diğerleri de gelecek :)
Atalay abi ellerine sağlık, yine yakmışsın ortalağı.:) Asperos'u kauçuk paspaslar da sık kullanım da zarar verebilir mi? YAni en zından içeriğini bilmediğimiz için GS gibi sert apcler daha mantıklı geldi. Piona black detayları da çok güzel olmuş.:D
Teşekkür ederim kardeşim, Asperox tamamen deneme amaçlı kullandım ama işini gayet gördü hatta bu tarz ağır leke olmayan kirlerde 1:2 1:3 sulandırılabilir gayet güzel iş yaptı. Zarar konusuna gelirsek, bundan önce B33 kullandım kauçuk paspası kahverengiye çevirdi :D bunda öyle bir şey gözlemlemedim. Yağ çözücülüğü çok iyi motorda da kullanılabilir bence.
Elinize sağlık Atalay hocam, finaller çok güzel maşallah :)
Teşekkür ederim Kazım hocam. :)
Ellerine sağlık atalay gğzel uygulama olmuş, tuga plastik ürünün final görüntüsü nasıl matmı hafif canlılık katıyormu.

DENİZLİ
Abi Tuga plastik ürünü gerçekten ilginç bir ürün. Ön göğüs yumuşak aksam ve mat sert plastiklerde mat ama derin görüntü sunuyor. Dış plastik aksam sis farı çerçevesi gibi yerlerde ise derin ve doğal parlak bir siyah sunuyor. Benim sis farı çerçevelerine ne yaptıysam pasta izini çıkaramadım ve hafif kahverengi bir hal almıştı bunu kullandım pasta izi gitti üstüne bir de sanki koruyucu sürmüş gibi derin siyah görüntü aldım. Ancak dış cam kauçuk çitalarda mat görüntü verdi orada siyahlaştırmadı.
@Tonyukuk07 abi eline sağlık. Güzel bir temizlik olmuş :) pırıl pırıl çıkmış :) asperox benim de ilgimi çekti. Senin şişenin de başlıkları farklı bendekinden :D bendekiler 5 fıs yapınca bozuldu :(
Pedallar ve zemin kısımda kullandığın polstar oranı nedir abi? Pedal temizliği aşırı zorluyor beni :)
Son olarak da piano black konusunda ben de çok şikayetçiyim, sefasını sürmekten çok cefasını çekiyoruz :D
Teşekkür ederim kardeşim, asperox sanırım illere göre Farklı başlıklarla gönderiyor bir arkadaş daha aynısını dedi. :)
Pedal konusunda ben de zorlanıyordum ama normal detay fırçası kullanıyordum bu sefer sert kumaş fırçası kullandım hiç de zorlamadı. Fırçanın üzerine Nıvea köpük şişesi ile köpük koyup fırçaladım 20-25 saniyede tertemiz. Bir daha detay fırçası ile girmem. :) ama pedal temizliğinden sonra fırçayı temizle pedalın kiri halıya yayılmasın. :)
PO 1:5 şeklinde sulandırdım ben.
Elinize saglik, piyanolara hayran kaldim :)

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim Erhan bey :)

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık Atalay hocam. Tertemiz olmuş iç kısımlar. Detail wax efsanedir pianolarda :)
Murat hocam teşekkür ederim, gerçekten efsane derinlik verdi ve kapatıcılığı da çok iyi Zymöl Detail’in :)
Atalay eline sağlık kardeşim, yakmışsın pianoları, en sevdiğim:) Nerdesin sen bi gelemedin
Teşekkür ederim üstad, senden o kısa zamanda kapabildiğim kadar bilgilerle imkan dahilinde elimden geleni yaptım. Ancak senden daha çok öğreneceğim şey var. :)
Alanya’dayım reis, Antalya merkeze gelmeden sana haber vereceğim bir görüşelim @Muratcan da gelir. :)
Eline sağlık. Zymöl baya iyi iş çıkarmış. :alkisss:
@Tonyukuk07, eline sağlık :nazar: zymol napmis oyle ya
Teşekkür ederim, valla şov yaptı Zymöl :D
Eline sağlık Atalay,finaller şahane görünüyor.Özellikle zymöl yine konuşuyor resmen,benden başka bi ürün bunu yapamaz dercesine :)
Tuga cok başarılı girdi rekabete,her ürünü %90 üzeri başarı gösteriyor sanırım
Teşekkür ederim Murat hocam, bence de ondan başkası bu kadar yapabilir mi bilmiyorum :) Tuga yeşil ve Tuga plastik temizleyici ürünleri Türkiye’deki mevcut ürünler arasında benim favorim diyebilirim. Plastik temizleyicisi özellikle güzel. :)
Çok güzel tertemiz olmuş güle güle kirletin. Zymöl efsane olmuş.
Teşekkür ederim Ömer bey :)
Zymöl Detail'ın trimlerde bıraktığı parlaklığa bayıldım, eridim, bittim maşallah :nazar: Bu arada hava tabancası sizin miydi yoksa çevreden mi temin ettiniz bilmiyorum ama size aitse eğer ucundaki metal kısma çarpmalarda karşı temas yüzeyini korumak maksatlı bez bant sarmakta fayda olabilir, naçizane belirtmek istedim.
Teşekkür ederim hocam, hava tabancası benim değil Petrolde ama çok iyi 4 kapıyı açıp vuruyorum havayı tozu pisliği kapılardan dışarı atıyor. :) özellikle dikkat ediyorum ucuna acele etmeden biraz uzaktan tutuyorum.
Elinize sağlık çok güzel çalışma olmuş. Bu arada bana İzmir yolu gözüktü

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerine sağlık, şu iç trimlere wax olayı şahane yahu:alkis:
Teşekkür eserim hocam :) bu ürünü aldım listeye ilk fırsatta stoğa ekleyeceğim. :)
Atalay hocam eline koluna sağlık ilk günkü gibi duruyor aracın içi :)

Ben dün Passat'ı teslim etmenden önce annem gördü bu araba sıfır gibi olmuş buna nasıl kıyıpta binecekler falan dedi, o hesap şimdi buna nasıl bineceksiniz ? :dusun:

Bu arada mothers fırça satılık mı ? :sarki::mutlu:
Teşekkür ederim Reis,

paspasları ve halıları balkonda temizledim benzerini annem söyledi ve arabaya bunu yapan eve neler yapmaz kız olsan düşünemiyorum artık dedi :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık güzel bir temizlik olmuş. Tuga senin yorumlarından yola çıkarak iyi iş çıkaran bir ürüne benziyor. Bir de LS de hoşuma gitti. Tamamen mat bir sonuç görünüyor yanılmıyorsam.