Tonyukuk uygulamaları

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Eline sağlık abi, maşallah öncesi sonrasi fotograflar herseyi anlatıyor. Ama ben davlumbazlarin finaline ayrı bittim, kendi adıma benchmark olarak kaydettim

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık abi, maşallah öncesi sonrasi fotograflar herseyi anlatıyor. Ama ben davlumbazlarin finaline ayrı bittim, kendi adıma benchmark olarak kaydettim
Teşekkür ederim hocam, davlumbazlar gerçekten benim de hoşuma gitti. Davlumbazdaki yansımaları jant resmî çektikten sonra resimlere bakarken fark ettim benim de çok hoşuma gitti :D

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Esenlikler arkadaşlar, öncelikle oruç ibadetini yerine getiren forumdaşlarımıza hayırlı ramazanlar dilerim. :)

bugün evde Can sıkıntısından yeni aldığım Koch Chemie PO (Polstar) deri, alcantara ve kumaş temizleyicisini test etmek istedim. Ürün tamamen konsantre.

aşağıda bilgi amaçlı kir durumu ve sulandırma oranları yer almaktadır;
-az kirli ve rutin temizlik 1:20 sulandırma
-orta kirli temizlik 1:10 duruma göre 1:15
-çok kirli yüzey temizliği 1:5 sulandırma.

ben test olarak yapay deri kumaşa sahip hardal sarısı yemek masası sandalyesini seçtim. Özellikle bunu seçtim çünkü çocuklar yemek sırasında çok kirletiyorlar. Resimlerde lekeler çok belli olmasa da ciddi derecede kirli bir yüzeye sahip.bu yüzden 1:5 oranında sulandırdım.

yardımcı gereçler olarak Colourlock deri fırçası ve Nıvea köpük yapan şişe kullandım.

Fırça ile Temizlik sonrası önce nemli sonra kuru bez ile silme işlemini gerçekleştirdim.

50:50 hafif nemli fotoğrafı

Bu da kuruduktan sonraki 50:50 fotoğrafı

Koch Chemie PO ürününü bu kısa tecrübemle yorumlayacak olursam çok beğendiğimi söyleyebilirim. Yemek ve yağ lekeleri içeren bu sandalyede bu temizliği yaptıysa, araçlarımızda çok daha verim alınabilir diye düşünüyorum.

haftaya arabada deri, kumaş ve taban halısında da kullanacağım. Oradaki tecrübelerimi de elimden geldiğince paylaşırım.

herkese iyi ramazanlar dilerim.
Lütfen Covid-19 konusunda da tedbiri elden bırakmayalım. şimdiden işçi ve emekçi arkadaşlarımızın bayramını kurlarım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Esenlikler arkadaşlar, öncelikle oruç ibadetini yerine getiren forumdaşlarımıza hayırlı ramazanlar dilerim. :)

bugün evde Can sıkıntısından yeni aldığım Koch Chemie PO (Polstar) deri, alcantara ve kumaş temizleyicisini test etmek istedim. Ürün tamamen konsantre.

ben test olarak yapay deri kumaşa sahip hardal sarısı yemek masası sandalyesini seçtim. Özellikle bunu seçtim çünkü çocuklar yemek sırasında çok kirletiyorlar. Resimlerde lekeler çok belli olmasa da ciddi derecede kirli bir yüzeye sahip.bu yüzden 1:5 oranında sulandırdım.

yardımcı gereçler olarak Colourlock deri fırçası ve Nıvea köpük yapan şişe kullandım.

Fırça ile Temizlik sonrası önce nemli sonra kuru bez ile silme işlemini gerçekleştirdim.

Koch Chemie PO ürününü bu kısa tecrübemle yorumlayacak olursam çok beğendiğimi söyleyebilirim. Yemek ve yağ lekeleri içeren bu sandalyede bu temizliği yaptıysa, araçlarımızda çok daha verim alınabilir diye düşünüyorum.

haftaya arabada deri, kumaş ve taban halısında da kullanacağım. Oradaki tecrübelerimi de elimden geldiğince paylaşırım.

Lütfen Covid-19 konusunda da tedbiri elden bırakmayalım. şimdiden işçi ve emekçi arkadaşlarımızın bayramını kurlarım.
Ellerine sağlık Atalay abi, karantina günleri oldukça forumdan uygulamalar akıyor maşallah.:nazar::)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Tonyukuk07 Atalay hocam eline sağlık, Pol Star benim Koch Chemie ile ilk tanıştığım ürün. Bu hobimi işe çevirirken ilk adımlarımı atarken de yanımdaydı.

Benim kendisine farklı bir sempatim var ve favori deri - güvenli temizleyicim <3

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Sandalye baya renk değiştirmiş hocam:komik:
Aynı zamanda Ürün bence plastikler için apc den daha güvenli yani en azından bana öyle geliyor:)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
50/50 her şeyi anlatmış neredeyse, elinize sağlık hocam bizler içinde güzel bir referans olmuş. Kumaş yüzeyler için VP Carpet Clenaer yerine tercih edilir mi sizce?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
50/50 her şeyi anlatmış neredeyse, elinize sağlık hocam bizler içinde güzel bir referans olmuş. Kumaş yüzeyler için VP Carpet Clenaer yerine tercih edilir mi sizce?
Ürünün açıklama kısmın da tekstil ürünleri yazıyor ve youtube de koltuk, taban halısı temizleyen görmüştüm.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Ürünün açıklama kısmın da tekstil ürünleri yazıyor ve youtube de koltuk, taban halısı temizleyen görmüştüm.
Tekstil için kullanılabildiğini biliyorum aslında benim merakım VP Capet Cleaner'a göre performansı nasıldır, yerine tercih edilir mi noktasındaydı. Elimdeki Carpet az kaldı, insan farklı şeyler denemek istiyor :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tekstil için kullanılabildiğini biliyorum aslında benim merakım VP Capet Cleaner'a göre performansı nasıldır, yerine tercih edilir mi noktasındaydı. Elimdeki Carpet az kaldı, insan farklı şeyler denemek istiyor :)
O konuda bişey diyemicem abi, pol star ile hiç kumaş veya taban halısı silmemiştim.:) Evde durdukca insan farklı kimyasallar denemek istiyor tabi.:D

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Kumaş koltuklar anlamında carpet cleaner daha iyi iş görecektir. Aracınızdaki koltuklar alcantara kumaş ise busefer carpet cleaner kullanmanızı tavsiye etmem agresif kaçar, zira po star alcantara gibi narin kumaşlardada kullanılabilir. Taban halısına Po star çok yetersiz gelir. Tavan Po ile temizlenebilir zira tavan köpük ile temizlendiği için köpük yeteneği carpet cleanerdan daha fazladır.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Kumaş koltuklar anlamında carpet cleaner daha iyi iş görecektir. Aracınızdaki koltuklar alcantara kumaş ise busefer carpet cleaner kullanmanızı tavsiye etmem agresif kaçar, zira po star alcantara gibi narin kumaşlardada kullanılabilir. Taban halısına Po star çok yetersiz gelir. Tavan Po ile temizlenebilir zira tavan köpük ile temizlendiği için köpük yeteneği carpet cleanerdan daha fazladır.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bizim evdeki her iki araç da kumaş döşemeye sahip, bu durumda Carpet Clenaer'dan devam etmek daha iyi olacak sanırım. Ama hem avan döşemesi temizliğinde kullanmak hem de merakımı gidermek üzere bölünmüş de olsa bir miktar çeyize eklemekte fayda var o zaman :)

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Ellerine sağlık inceleme için. Sandalyenin ilk halinde senin de dediğin gibi pek kirli değilmiş gibi duruyor ancak sonuç gece ile gündüz gibi olmuş. :alkis:

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık Atalay abi, karantina günleri oldukça forumdan uygulamalar akıyor maşallah.:nazar::)
Teşekkür ederim kardeşim ne yapalım hareketsiz kalmamak adına evle uğraşıyoruz :)
@Tonyukuk07 Atalay hocam eline sağlık, Pol Star benim Koch Chemie ile ilk tanıştığım ürün. Bu hobimi işe çevirirken ilk adımlarımı atarken de yanımdaydı.

Benim kendisine farklı bir sempatim var ve favori deri - güvenli temizleyicim <3
Kesinlikle katılıyorum çok güzel temizlik yapıyor. Yani benim beklentilerimi karşıladı. Araba koltuğunun bu denli kirli olmadığını düşünürsek kiri hemen belli eden hardal rengi bir sandalyede çıkardığı iş bence çok iyi.
Sandalye baya renk değiştirmiş hocam:komik:
Aynı zamanda Ürün bence plastikler için apc den daha güvenli yani en azından bana öyle geliyor:)
Çok teşekkür ederim,Plastiklerde kullanıldığını duyduğumda şaşırmadım desem yalan olur. Siz ön göğüs aksam için hangi oranda kullanıyorsunuz?
Carpet Cleaner kullanmadım ama kullananların yorumuna bakılırsa gayet agresif bir ürün. Ama benim o kadar güçlü bir ürüne şimdilik ihtiyacım yok. Sebebi ise yılda bir taban halısını ve koltukları derinlemesine çektiriyorum kü en son Ağustos ayında @onurçiko muazzam bir uygulama yaptı. O yüzden rutin temizliklerde PO bence kendim açısından direksiyon-deri aksam-koltuk kumaşı-taban halısı için gayet yeterli olur.
Eline sağlık, sandalyeye can gelmiş:)
Aynen öyle oldu güzel temizledi ürün üstad.
:)
Sonuç çok güzel gözüküyor. Bir PO m olmadı:dusun:
teşekkür ederim göndereyim hıcam
Ellerine sağlık inceleme için. Sandalyenin ilk halinde senin de dediğin gibi pek kirli değilmiş gibi duruyor ancak sonuç gece ile gündüz gibi olmuş. :alkis:
ya çıplak gözle aslında resimdekinden daha korkunç gözüküyor lekeler ama sanırım hardal sarısı olunca düzgün veremedi rengi ve kiri. Sandalye rengi resimdekinden çok Farklı sanırım kamera ile ilgili bir durum.
Lekeler yemek lekesi ve yağ lekesi. Malum Türk mutfağı lezzetli ve bir o kadar da yağlı.çocuklar sağolsun ürünü test etmek için güzel bir imkan sundular :of:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim kardeşim ne yapalım hareketsiz kalmamak adına evle uğraşıyoruz :)

Kesinlikle katılıyorum çok güzel temizlik yapıyor. Yani benim beklentilerimi karşıladı. Araba koltuğunun bu denli kirli olmadığını düşünürsek kiri hemen belli eden hardal rengi bir sandalyede çıkardığı iş bence çok iyi.

Çok teşekkür ederim,Plastiklerde kullanıldığını duyduğumda şaşırmadım desem yalan olur. Siz ön göğüs aksam için hangi oranda kullanıyorsunuz?

Carpet Cleaner kullanmadım ama kullananların yorumuna bakılırsa gayet agresif bir ürün. Ama benim o kadar güçlü bir ürüne şimdilik ihtiyacım yok. Sebebi ise yılda bir taban halısını ve koltukları derinlemesine çektiriyorum kü en son Ağustos ayında @onurçiko muazzam bir uygulama yaptı. O yüzden rutin temizliklerde PO bence kendim açısından direksiyon-deri aksam-koltuk kumaşı-taban halısı için gayet yeterli olur.

Aynen öyle oldu güzel temizledi ürün üstad.
:)

teşekkür ederim göndereyim hıcam

ya çıplak gözle aslında resimdekinden daha korkunç gözüküyor lekeler ama sanırım hardal sarısı olunca düzgün veremedi rengi ve kiri. Sandalye rengi resimdekinden çok Farklı sanırım kamera ile ilgili bir durum.
Lekeler yemek lekesi ve yağ lekesi. Malum Türk mutfağı lezzetli ve bir o kadar da yağlı.çocuklar sağolsun ürünü test etmek için güzel bir imkan sundular :of:
İç plastiklerde 1:15 1:20 civarı oranda kullanılabiliyor bana da bir butik detailingci arkadaş önermişti kirli plastikte denemedim ama deriye zarar vermeyen ürünün plastiğe de zarar vermeyeceğini düşünüyorum:yazik:

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Tekrardan esenlikler arkadaşlar, havaların güzelleşip ısınmasıyla birlikte fırsatını bulunca aracın iç detayını elimden geldiğince Yaptım.

kirli resimleri görelim

Gördüğünüz gibi çocuklu araç olduğunu belli ediyor ve simit kırıntıları :)

Başlangıç olarak araç içerisinde ulaşabildiğim her yere tüm kapıları açıp hava tuttum. Ardından taban ve koktuk kısımlarını süpürdüm. Ardından fırça ile taban halısına girişip alamadığım tozları yüzeye çıkarıp tekrar süpürdüm.

Bu işlemin ardından kapıları 1:5 sulandırılmış Amway Loc ile temizledim.

Temizlenmiş hali

ön konsol temizliğinde en favori ürünüm olan Tuga Chemie plastik aksam temizleyici kullandım. Geçen gün bu ürünle dış aksam pasta lekesi olan plastikleri temizledim derin bir siyahlık katmıştı.

direksiyon derisi, koltuk kumaşları, yarı deri koltuk Aksamları ve taban halısı temizliğinde Koch chemie PO tercih ettim.

Taban halısı ve pedallarla devam

Tertemiz :)

Sıra geldi kauçuk paspaslar, halı paspaslar ve bagaj havuzunun temizlenmesine..
Kirlerimiz :(

temizleme işleminde Asperox sarı güç ürününü denemek istedim. Güzel temizlik hissi uyandıran güçlü bir narenciye kokusu var. Ürünü direk paspaslara sıkıp fırça ile yedirdim ardından nemli bez ve kuru bez ile üzerinden geçtim.

Sizler için 50/50 resim

Bagajda duran ilkyardım çantasını es geçmemek gerek

Bagaj havuzu ve kauçuk paspaslar ile devam

Fotoğraflayamadığım kusunlar da dahil Temizlik Faslını bitirdikten sonra koruyu ürün uygulamalarına geçelim.
ilk uygulamamız plastik aksamlara Koch chemie Ts.

Bu da sizler için 50/50 fotoğraf sağ taraf koch chemie TS uygulanmış hali.

Diğer aksamlara da Ts uyguladım

Gelelim deri direksiyon ve koltukların deri kısmına..
Burada yine Koch Chemie Markasını tercih ettim.(LS=Leather Star)
Ürünü çok sevdiğimi söyleyebilirim. Kremdi bir kovamı var.Direksiyona uyguladıktan sonra emiyor. İsteğe bağlı 2. Veya 3. Katı sürebilirsiniz. Ben iki kere sürdüm.

Koltuklarla devam

Opel Astra K kasanın iç mekanında haddinden fazla piyano siyah aksam var. Hal böyle olunca aşırı bakım ve titizlik istiyor. Bir sonraki aracımda kesinlikle bu parçaları görmek istemiyorum :D
Neyse, bu kısımlar için de Zymöl Detail kullandım. Tek kelime ile efsane..

Yanıyor Fuat abi

Bu güzel temizliği Fraber klima bombası ile taçlandırdım.

Final resimleri ile konuyu noktalayalım.

Çok yakında dış detay, motor detay ve Sunroof temizliği ile tekrar sizlerleyim. Sağlıklı günler :)

Son düzenleme: