Tonyukuk uygulamaları

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
teşekkür ederim :)
Boya kusursuz görünüyor, parlaklık baya baya iyi. Boncuklanma çok iyi. Umarım waxın dayanımı da iyi olur. Ellerinize sağlık, polisajı yapanın da ellerine sağlık :) @onurçiko
ben Wax’ın su testini çok beğendim. Ancak markanın Fusso gibi uzun dayanım iddiası yok. Armageddon bile 4+ ay.
Ellerinize sağlık. Güzel iş cikartmissiniz
Ellerinize sağlık maşallah boncuklar inci gibi :D
aynen ben de çok beğendim Armageddon Solarized falan düşünemiyorum.
@Tonyukuk07 , @Detail 35 elinize sağlık çok güzel bir iş olmuş :) wax gerçekten fiyatına göre çok iyi, dayanımı da iyi çıkarsa harika olur :)
dayanım vaadi yüksek olan bir marka değil, adamların odak noktası parlaklık ve su testi olmuş. O yüzden Fusso gibi bir beklentiye kapılmamak lazım :)
Ellerinize sağlık güzel uygulama ve inceleme olmuş.

DENİZLİ
Teşekkür ederim süleyman abi. Petrolcü tacizlerinden dolayı detaylara inemedik temizlik olarak.

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
@Tonyukuk07, Tony ile direkt konuştum geçen hafta, üşenmedi detayları tamamen verdi :) sentetik ve hybridlere; zemin düzgün hazırlanırsa ve sonrasında bakımı düzenli yapılırsa 4 ay taahhüt ediyor, show waxlar için de aynı şartlarda bahar-yaz aylarında 2.5-3 ay taahhüt ediyor :) bence bu fiyatlara, ürün çeşitliliği ve satıcının asıl işinin butik wax üretimi olduğunu da göz önünde bulundurursak harika bir sonuç ortaya çıkıyor.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Esenlikler arkadaşlar, yaptığım ve yapacağım uygulamaları, testleri bu başlık altında sizlerle buluşturacağım. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Bugün havanın güneşli olmasını fırsat bilerek @Detail 35 ile benim arabayı yıkadık ve akabinde üzerindeki Fusso Wax’ın amel defterini kapatıp yerine Wax Planet Xodis uyguladık.

Önce aracın kirli halini görelim
Ekli dosyayı görüntüle 18330 Ekli dosyayı görüntüle 18331 Ekli dosyayı görüntüle 18332

ilk olarak trafik filmi ve Fusso’yu sökmesi açısından Amway L.O.C&Shiny GARAGE mavi köpük karışımını secho ile kirli yüzeye sıktık.
Ekli dosyayı görüntüle 18333 Ekli dosyayı görüntüle 18334

Ardından Demir Tozu sökücü olarak Jantlarda Shiny GARAGE D-Tox kullandık.
Ekli dosyayı görüntüle 18336

Lastik yanaklarında fırça olarak İngiltere’den aldığımız lastik fırçası bizlere eşlik etti. Bu fırçayı çok beğendik lastik temizliği için ideal sertlikte boyut olarak ise tam istenilen büyüklükte.
Ekli dosyayı görüntüle 18337 Ekli dosyayı görüntüle 18338 Ekli dosyayı görüntüle 18339

bu işlemlerin ardından aracı petrolde tazyikli su ile durulayıp iki kat da petrol köpüğünden faydalandık. Kurulama faslına geçtiğimizde Klin Korea& Liquid Elements bezleri işimizi hayli kolaylaştırdı. Bagaj araları ve kapı eşikleri gibi yerlerde Liquid Elements 40x40 gerçekten harika işler çıkarıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 18340 Ekli dosyayı görüntüle 18341

Petrol köpüğü ve Amway LOC müdahalesinerağmen Fusso yıkılmadım ayaktayım edasıyla bizlere meydan okuyordu :)
Biz de sonrasında Koch Chemie Green Star arkasından Gyeon Prep& IPA karışımı ile Fusso beyciğimize veda edip Wax işlemine geçtik.

Ekli dosyayı görüntüle 18342

Wax uygulaması öncesi Scangrip Multimatch R kontrol ışığı ile boya yüzeyini kontrol ediyoruz. Buradan @onurçiko ’ya bu muhteşem işçiliğinden ötürü bir kez daha teşekkür ederim. Geçtiğimiz Ağustos ayında aracım onun hünerli ellerinde can buldu.
Ekli dosyayı görüntüle 18343
Gelelim Wax aşamasına. Wax Planet Xodis hibrit Wax kullandım. Uygulaması kolay, kokusu muazzam olan bu ürün kokusu ile uygulamayı daha eğlenceli hale getirdi.
Ekli dosyayı görüntüle 18344 Ekli dosyayı görüntüle 18345

cam çitalarındaki kauçuk kısım rengi epey solmuştu. Oraya yine @onurçiko ’nun geçen sene test edeyim diye verdiği Hindistan cevizi kokulu bir ürünü denedim. Ben çok beğendim. Ama ürünün ne olduğunu kendisi bize de söylerse öğrenmiş oluruz. :) o zaman markayı söylemişti ama unuttum.
Ekli dosyayı görüntüle 18346 Ekli dosyayı görüntüle 18347 Ekli dosyayı görüntüle 18348

konuyu biraz uzattım ve sıktım sizi biliyorum. Şimdi gelelim Wax boncuk performansına..

Ekli dosyayı görüntüle 18349 Ekli dosyayı görüntüle 18350 Ekli dosyayı görüntüle 18351

bol bol su testi videosu isteriz dediğinizi duyar gibiyim? :)
Buyurun iyi seyirler..

Ellerinize sağlık :)

Video'da @Detail 35 'in nur yüzünü görmek de ayrı mutlu etti beni :)
Wax çok başarılı duruyor.

Lastik fırçasından bende de var, binek araçlar için ideal, çok kullanışlı.

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Maşallah abi ne güzel boncuklar öyle :)
teşekkür ederim kardeşim :)
Elinize sağlık, çok güzel uygulama ve test olmuş, emeklerimin emin ellerde olduğunu görmek ayrıca çok güzel, maşallah çok iyi bakıyorsun. Hala aynı performansını koruyor.
@Berkay teşekkür ederim hocam.
üstad insan böylesine kusursuzlaştırılmış bir boyaya istese bile kıyamaz. Kıyan varsa da haram haram :D
Ellerinize sağlık güzel uygulama olmuş wax boncukları çok güzel görünüyor.Umarım dayanımı da uzun olur.Cam çıtalarına ne sürdüğünüzü çok merak ettim üstat @onurçiko, cevap bekliyoruz :)
dayanım vaadi yüksek olan bir marka değil açıkçası. :) evet ben de merak ettim aydınlat bizi @onurçiko
Eline sağlık abi xodis baya başarılı duruyor :) kiwami almasaydım benim de aklımdaydı ama kiwami yüzünden bitirene kadar baya bir süre Wax alamayacağım :/
Hindistan cevizli merak konusu oldu ben de merak ettim :)
büyük boy Wax’ın aslında çılgınlık olduğunu anladım bu şekilde :)
Elinize sağlık çok güzel uygulama olmuş. Paneller pırıl pırıl ayna gibi.
teşekkür ederim hocam
Ellerine sağlık @Tonyukuk07 Sanırım önceki waxı tamamen sökmek daha fazla uğraştırmış. :)
aynen öyle oldu abi Fusso inatçı bir dayanımı varmış gerçekten :)
Elinize sağlık çok güzel olmuş wax çok iyi yav dayanım konusunda test sonuçlarıda verilirse harika olur maşaAllah :nazar:
teşekkür ederim hocam zamanla güncellemeleri atarım buraya
Elinize emeğinize sağlık.Boncuklanma güzel olmuş.
. Çok teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık @Tonyukuk07 bey
Maaşallah araç boya durumu olarak her detaycının hayali noktasında
Wax da bu güzelliği layıkıyla taçlandırmış, bu ara bu markayı sayenizde forumda sık sık görücez galiba :)
teşekkür ederim, fragman ya spoiler vermek istemem ama bir çok markayı göreceksiniz Wax konusunda :)
Ellerinize saglik, cok iyi olmus :)
Mesaj uzasin bizim icin sikinti yok seviniyoruz :D
Tamam hocam o zaman bir dahakine çok daha detaya girerim. :D camlarda Carbon bez kullandık gerçekten harika biz bez. O detayı yazmayı unutmuşum

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Tonyukuk07, Tony ile direkt konuştum geçen hafta, üşenmedi detayları tamamen verdi :) sentetik ve hybridlere; zemin düzgün hazırlanırsa ve sonrasında bakımı düzenli yapılırsa 4 ay taahhüt ediyor, show waxlar için de aynı şartlarda bahar-yaz aylarında 2.5-3 ay taahhüt ediyor :) bence bu fiyatlara, ürün çeşitliliği ve satıcının asıl işinin butik wax üretimi olduğunu da göz önünde bulundurursak harika bir sonuç ortaya çıkıyor.
Evet bana da bu değerleri söyledi kendisi. Ancak ben yazmak istemedim kendim deneyimlenmediğim için. :) şimdi yazarım daha kısa sürer manüpile etmiş Olurum.
Ellerinize sağlık :)

Video'da @Detail 35 'in nur yüzünü görmek de ayrı mutlu etti beni :)
Wax çok başarılı duruyor.

Lastik fırçasından bende de var, binek araçlar için ideal, çok kullanışlı.
Evet fırça ergonomik, Wax başarılı :) @Detail 35 Türk detay camiasının yakışıklı neferlerindendir. :)

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
dayanımı Wax çeşidine göre 2-4+ ay arası hocam :)
teşekkür ederim
teşekkür ederim
İstanbul'da kışın 2 ay anca gider diye düşünüyorum :)
Foruma sık giremediğim bir dönemde satış konusu açılmış ve ürünlerde hemen bitmiş, forum ahalisi bu aralar sizin getirdiğiniz ürünlere pek bir rağbet gösterdi , biz wax alamadık :D

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
teşekkür ederim Hakan bey. :)
Foruma sık giremediğim bir dönemde satış konusu açılmış ve ürünlerde hemen bitmiş, forum ahalisi bu aralar sizin getirdiğiniz ürünlere pek bir rağbet gösterdi , biz wax alamadık :D
alamadık deneyin hocam. :) bakarsınız Mart ayında size Seramik Wax nasip olur :)

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Aslında ingiltere şartlarında üretildiği için, verilen değerler bizde daha aşağıda kalmayacaktır teorik olarak :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aslında ingiltere şartlarında üretildiği için, verilen değerler bizde daha aşağıda kalmayacaktır teorik olarak :)
20 küsür sene önce İngiltere'de 2 ay kalmıştım. Sahil kasabasında bile yağışlı havada yerde ne, toz, çamur..vs hiçbirşey olmuyordu. Bizde de üstün başın 1 saat bile temiz kalmıyor. Özetle, onlar 4 ay diyorsa bizde anca 2 ay dayanım sağlar diye düşünüyorum.

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
20 küsür sene önce İngiltere'de 2 ay kalmıştım. Sahil kasabasında bile yağışlı havada yerde ne, toz, çamur..vs hiçbirşey olmuyordu. Bizde de üstün başın 1 saat bile temiz kalmıyor. Özetle, onlar 4 ay diyorsa bizde anca 2 ay dayanım sağlar diye düşünüyorum.
Test edelim en doğruyu bulalım o zaman abi :)

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pratik de öyle olmayacak, uygulama yaptıkça farkına varacaksın :)
Hakan hocam detaylı anlatmış zaten, yan panellerde belki vaat edilen süreler yakalanabilir ama kaputta bence çok zor...

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
4 ayda dayanım sağlayabilir ama araç sürekli kullanılıyor ve dışarıda park ediliyor ve ehrgün rutubet ile savaşıyorsa ise süre en iyi ihtimalle yarı yarıya düşer :(
Bu koşullardaki aracımda fusso bile can çekişmeye başladı, destekliyorum sürekli.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu koşullardaki aracımda fusso bile can çekişmeye başladı, destekliyorum sürekli.
Tac System Quartz Max uyguladım. Sanırım 1 ay oldu olmadı, ama hava koşullarından da yıkamaya fırsatım olmadı. Bu sabah dikkatlice baktım heryer trafik filmi olmuş ve hidrofobiden eser yok. Umarım trafik filmi sonrası ben burdayım der yoksa bir bardak su içeceğim :(