Tonyukuk uygulamaları

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Waxlar çok iyi aslında ama alamadık artık başka bahara. Güle güle kullanın :alkis:

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
teşekkür ederim kardeşim :)
üstad insan böylesine kusursuzlaştırılmış bir boyaya istese bile kıyamaz. Kıyan varsa da haram haram :D
dayanım vaadi yüksek olan bir marka değil açıkçası. :) evet ben de merak ettim aydınlat bizi @onurçiko
büyük boy Wax’ın aslında çılgınlık olduğunu anladım bu şekilde :)
teşekkür ederim hocam
aynen öyle oldu abi Fusso inatçı bir dayanımı varmış gerçekten :)
teşekkür ederim hocam zamanla güncellemeleri atarım buraya
. Çok teşekkür ederim.
teşekkür ederim, fragman ya spoiler vermek istemem ama bir çok markayı göreceksiniz Wax konusunda :)

Tamam hocam o zaman bir dahakine çok daha detaya girerim. :D camlarda Carbon bez kullandık gerçekten harika biz bez. O detayı yazmayı unutmuşum
Tamamdir :)

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Esenlikler arkadaşlar, yaptığım ve yapacağım uygulamaları, testleri bu başlık altında sizlerle buluşturacağım. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Bugün havanın güneşli olmasını fırsat bilerek @Detail 35 ile benim arabayı yıkadık ve akabinde üzerindeki Fusso Wax’ın amel defterini kapatıp yerine Wax Planet Xodis uyguladık.

Önce aracın kirli halini görelim
Ekli dosyayı görüntüle 18330 Ekli dosyayı görüntüle 18331 Ekli dosyayı görüntüle 18332

ilk olarak trafik filmi ve Fusso’yu sökmesi açısından Amway L.O.C&Shiny GARAGE mavi köpük karışımını secho ile kirli yüzeye sıktık.
Ekli dosyayı görüntüle 18333 Ekli dosyayı görüntüle 18334

Ardından Demir Tozu sökücü olarak Jantlarda Shiny GARAGE D-Tox kullandık.
Ekli dosyayı görüntüle 18336

Lastik yanaklarında fırça olarak İngiltere’den aldığımız lastik fırçası bizlere eşlik etti. Bu fırçayı çok beğendik lastik temizliği için ideal sertlikte boyut olarak ise tam istenilen büyüklükte.
Ekli dosyayı görüntüle 18337 Ekli dosyayı görüntüle 18338 Ekli dosyayı görüntüle 18339

bu işlemlerin ardından aracı petrolde tazyikli su ile durulayıp iki kat da petrol köpüğünden faydalandık. Kurulama faslına geçtiğimizde Klin Korea& Liquid Elements bezleri işimizi hayli kolaylaştırdı. Bagaj araları ve kapı eşikleri gibi yerlerde Liquid Elements 40x40 gerçekten harika işler çıkarıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 18340 Ekli dosyayı görüntüle 18341

Petrol köpüğü ve Amway LOC müdahalesinerağmen Fusso yıkılmadım ayaktayım edasıyla bizlere meydan okuyordu :)
Biz de sonrasında Koch Chemie Green Star arkasından Gyeon Prep& IPA karışımı ile Fusso beyciğimize veda edip Wax işlemine geçtik.

Ekli dosyayı görüntüle 18342

Wax uygulaması öncesi Scangrip Multimatch R kontrol ışığı ile boya yüzeyini kontrol ediyoruz. Buradan @onurçiko ’ya bu muhteşem işçiliğinden ötürü bir kez daha teşekkür ederim. Geçtiğimiz Ağustos ayında aracım onun hünerli ellerinde can buldu.
Ekli dosyayı görüntüle 18343
Gelelim Wax aşamasına. Wax Planet Xodis hibrit Wax kullandım. Uygulaması kolay, kokusu muazzam olan bu ürün kokusu ile uygulamayı daha eğlenceli hale getirdi.
Ekli dosyayı görüntüle 18344 Ekli dosyayı görüntüle 18345

cam çitalarındaki kauçuk kısım rengi epey solmuştu. Oraya yine @onurçiko ’nun geçen sene test edeyim diye verdiği Hindistan cevizi kokulu bir ürünü denedim. Ben çok beğendim. Ama ürünün ne olduğunu kendisi bize de söylerse öğrenmiş oluruz. :) o zaman markayı söylemişti ama unuttum.
Ekli dosyayı görüntüle 18346 Ekli dosyayı görüntüle 18347 Ekli dosyayı görüntüle 18348

konuyu biraz uzattım ve sıktım sizi biliyorum. Şimdi gelelim Wax boncuk performansına..

Ekli dosyayı görüntüle 18349 Ekli dosyayı görüntüle 18350 Ekli dosyayı görüntüle 18351

bol bol su testi videosu isteriz dediğinizi duyar gibiyim? :)
Buyurun iyi seyirler..
Wax uygulama esnasındaki ledi nereden temin ettiniz ışık rengi nedir?

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Wax uygulama esnasındaki ledi nereden temin ettiniz ışık rengi nedir?
Scangrip multimatch R modeli ışık rengi 2500k ila 6500k arası şeçilebiliyor Fransadan temin ettik.
Ellerinize sağlık :)

Video'da @Detail 35 'in nur yüzünü görmek de ayrı mutlu etti beni :)
Wax çok başarılı duruyor.

Lastik fırçasından bende de var, binek araçlar için ideal, çok kullanışlı.
Çok teşekkürler abi :) Fırça müthiş keşke Türkiyede de satılsa herkes ulaşabilse. Lastik temizliği çok atlanıyor prof markalar, mekanlar dahi apc ile fırçalayıp geçiyor sonra neden lastik parlatıcı 2 hafta dayandı oluyor...

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Scangrip multimatch R modeli ışık rengi 2500k ila 6500k arası şeçilebiliyor Fransadan temin ettik.

Çok teşekkürler abi :) Fırça müthiş keşke Türkiyede de satılsa herkes ulaşabilse. Lastik temizliği çok atlanıyor prof markalar, mekanlar dahi apc ile fırçalayıp geçiyor sonra neden lastik parlatıcı 2 hafta dayandı oluyor...
Ben Türkiye'den aldım fırçayı markası SGCB marka.

Link isteyenler olursa...

Sgcb Tire Cleaning Lastik Temizleme Fırçası(215*65mm) - n11.com

Daha ucuzu....

SGCB Tire Cleaning Lastik Temizleme Fırçası 65mmx215mm – Ka-Style Shop

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Anam bir daha Fransa'da birşeyler alacaksan haber verirsen ve sulu zırtlak ürün getirebilme şansı da var şahane olur. (ürünler maksimum 1 lt )

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Elinize sağlık uygulama güzel olmuş. Malzemelere zaten söylecek laf yok.

Bende fırçanın benzerini sanırım replikasını (sgcb) @omrslhmms attığı linkteki mağazadan elden temin ettim. Kullanımı oldukça rahat temizleyiciliğide iyi. Geçen hafta yazlık lastiklerimi temizledim bu fırçayla temizleyici olarak B33 ve 3D apc kullandım sonuç şu şekilde:

0578EAF0-F7EB-40BB-9343-836FC88FE0DA.jpeg

70F818BE-F659-4417-A4FA-71B1C01F10A3.jpeg

DA17E4EE-A7FC-4380-80B9-17DC9DA016CC.jpeg

B7B0F9EE-FD2D-4396-944B-15726BF2F298.jpeg

ECBFBEF2-C11D-470C-93B8-27A1B48ED34C.jpeg

1992A927-EC6E-4EB4-B8B9-B85EE800E57D.jpeg

FA5D2185-9C0D-4E11-963C-9B1C19C7A951.jpeg

Belirttiğim şekilde 3 kere yıkama yaptım. Rengi hala fotoğraftaki gibi mat siyah duruyor. Lastikler için apc harici ne kullanabiliriz? Bende mat siyah görüntüyü seviyorum.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

Bende fırçanın benzerini sanırım replikasını (sgcb) @omrslhmms attığı linkteki mağazadan elden temin ettim. Kullanımı oldukça rahat temizleyiciliğide iyi. Geçen hafta yazlık lastiklerimi temizledim bu fırçayla temizleyici olarak B33 ve 3D apc kullandım sonuç şu şekilde:

Ekli dosyayı görüntüle 18406

Ekli dosyayı görüntüle 18407

Ekli dosyayı görüntüle 18409

Ekli dosyayı görüntüle 18410

Ekli dosyayı görüntüle 18411

Ekli dosyayı görüntüle 18412

Ekli dosyayı görüntüle 18413

Belirttiğim şekilde 3 kere yıkama yaptım. Rengi hala fotoğraftaki gibi mat siyah duruyor. Lastikler için apc harici ne kullanabiliriz? Bende mat siyah görüntüyü seviyorum.
Ben hemen hemen çoğu apcyi denedim hiç biri kahverengileşme yapmıyor. Şuan için favori lastik temizleyicim Meguiars Hot Rims. Orange degreaserlar da browning efekt yapmıyor. Gyeon tire cleaner var paraya kıyıp deneyesim var ama 100 lira vermek istemiyorum konsantre olmayan bir ürüne. Shiny garage tire cleaner var onu temin etmek istiyorum konsantre bir ürün 1:5 e kadar güzel iş yapıyor...

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Tonyukuk07 @Detail 35 ellerinize saglık güzel çalışmışsınız wax boncukları harika dayanım ile perçinlerse tadından yenmez siyah plastiklere çinli bile olsa yeter seramik atılırsa uzun dönem renk canlılıgını korur @onurçiko ustanında elinin deydigi belli araca sıfır kondisyonda boya
teşekkür ederim Wax Xodis buysa Armageddon ve Solarized düşünemiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 18406

Ekli dosyayı görüntüle 18407

Ekli dosyayı görüntüle 18409

Ekli dosyayı görüntüle 18410

Ekli dosyayı görüntüle 18411

Ekli dosyayı görüntüle 18412

Ekli dosyayı görüntüle 18413

Ben Shiny GARAGE Tire cleaner aldım kendime konsantre. Şu an piyasada en iyilerden diyebilirim. Çünkü çok daha ucuz ve konsantre bir ürün olunca bereketli oluyor.

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Tonyukuk07, @Detail 35 beyler ellerinize saglık. çok güzel uygulama ve inceleme olmuş. .kullandıgınız ürünler kalitesiyle kendilerini göstermişler.

güzel bol detaylı günlerde kullanın.
iyi detaylar.
Teşekkür ederim hocam, bir dahaki uygulamada daha farklı ürünlere yöneliriz sanırım. Denemek istediğimiz ve merak ettiğimiz bir kaç ürün daha var. Darısı onların başına diyelim :)

Jybe

Çaylak Detaycı
Üye
Elinize sağlık.. cam çıtalarındaki kauçuk için kullandığınız ürünü bulabilirseniz bu tarz bi ürün lazım banada

Yavuz

Acemi Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık güzelbir uygulama olmuş. Bende wax'İn kalıcılığını merak edenlerdenim,bilgi paylaşımınız bekliyorum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Görmüşken konuyu bende yazayım. Onur abiye bir kezde burdan emeğine sağlık diyelimm. İki detaycı,güzel ürünlerle araca girişince böyle sonuçlar kaçınılmaz. Emeğinize sağlık, kazasız belasız günlerde kullanın :)