Tonyukuk uygulamaları

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Kutlu ve milli coşkuyla dolu bir 19 Mayıs akşamından herkese Esenlikler dilerim.
bugün gün boyu aracın detay ve koruma uygulamalarıyla uğraştım. Yine deneyimlerimi elimden geldiğince sizlere aktaracağım.

kirli resimlerimizle başlayalım:

Berbat haldeki davlumbazlar:

İmmün sorunu yaşayan bir dost canlısının organik imzası :D :

Kirimizi gördükten sonra yıkama adımlarına geçelim. Jantlarda 1:4 sulandırılmış Tuga Chemie Yeşil kullandım. Bu sulandırma oranına rağmen çok çok iyi iş çıkardı.

Jant ve davlumbaz detay kovasına şampuan olarak Vp konsantre şampuanı koydum.

Mothers jant fırçası ile jantlara girdim

Ardından Tchibo fırça ile ulaşamadığım yerlere girdim

Davlumbazlar için Asperox sarı güç sıktım ardından CG açılı davlumbaz fırçası ile detayına giriştim.

Ön yıkama olarak 1:10 oranında sulandırılmış ceviz:

Dış plastik aksama Koch Chemie Pss (Plast Star Silikonölfrei) silikonsuz koruyucu ürünü uygulayacağım için öncesinde plastik yüzeyleri Tuga plastik temizleyici ile güzelce temizledim:

Kova yıkamada Zymöl Auto Wash şampuan+ Klug İrlanda kuzusu postu eldiven eşlik etti

Kurulama aşamasında LE Black Hole havlu ile aracı kuruladım:

Camlarda Amway cam temizleyici ve cam bezinin kralı Carbon Cam bezi kusursuz iş başardı

Görselleyemediğim küçük detaylar da dahil temizlik evresini tamamlayıp koruma aşamasına geçtim. Tuga ile güzelce temizlediğim plastik aksamlara Koch chemie silikonsuz PSS uyguladım. Ürünün tüketimi çok ama çok az. 150-200ml dış aksamda çok rahat 15 uygulama çıkarır.

size elimden geldiğince 50:50 resimlerle ürünün marifetlerini göstereyim:

Pss uygularken aklıma iki çılgınlık geldi. :taraa:
davlumbaz ve lastiklere de Koch Chemie Pss uygulamaya karar verdim. :D
Davlumbaz:

Elle uğraşmak büyük süngerde o kadar da zorlamadı

Davlumbazlardan sonra gelelim lastiklere.
lastiği uygulama öncesi tekrar nemli bir bez ve ardından kuru bir bezle sildim:

Çok az ürünü süngere damlattıktan sonra lastiğe komple yedire yedire sürdüm.
Final fotoğrafı:

Yorum: Pss amacı lastik veya davlumbaz değil. Ancak ürünün bu bölgelerdeki davranışını kendi gözlemlerimle tecrübe etmek istedim. Bunu da elimden geldiğince sizlerle paylaşmak istedim.

gelelim boya koruma işlemine..
burada Wax Planet Obsidian Show Wax tercihim oldu.

Wax uygulama yorumum: Obsidian müthiş bir sakız kokusu var. Uygulama sırasında bu detay keyif veriyor. Tüketimi gayet az. Silmesi zor değil, çok kolay da değil.

bugünkü detay konusunu final fotoğrafları ile bitirelim;
Alanya hava durumu

Ellerinize sağlık çiçek olmuş çiçek nazar değmesin :nazar: :nazar:. Pss değişik yerlerde denemek tecrübe etmek iyi olmuş belkide işimizi görür.

Yine döktürmüşsün Atalay abi, emeklerine sağlık. Kova şampuanı Zymöl Auto Wash'ı çok merak ediyorum ama bir türlü erişemedim veya bütçem olmadı inşallah yazın alacağım.:)
Nereden temin ederiz ki bende senin gibi çok merak ettim. İçimizdeki detay öldürecek bir gün bizi.

Ellerine sağlık, güzel bir yıkama günü olmuş. :alkis:
Tchibo fırçanın uç kısmındaki plastik çok sıkıntılı bir sefer çıktı hep çıkıyor artık iç kısımları çizmeye çok meyilli o kısım
Bende tchibo yok ama onun kalın olan sarı var ucuda metal sürekli kağıt bant veya normal bant ile bantlarım çizmesin diye jantları.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık çiçek olmuş çiçek nazar değmesin :nazar::nazar:. Pss değişik yerlerde denemek tecrübe etmek iyi olmuş belkide işimizi görür.

Nereden temin ederiz ki bende senin gibi çok merak ettim. İçimizdeki detay öldürecek bir gün bizi.

Bende tchibo yok ama onun kalın olan sarı var ucuda metal sürekli kağıt bant veya normal bant ile bantlarım çizmesin diye jantları.
@Respect3578 Koray abi nerden temin ederiz bilmiyorum ama yazın bütçem olduğunda amazon falan clen your cardan heryerden araştırcam.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
@Respect3578 Koray abi nerden temin ederiz bilmiyorum ama yazın bütçem olduğunda amazon falan clen your cardan heryerden araştırcam.
Amazon veya cleanyourcar dan hiç tecrübem yok alan varsa herhangi bir problem olmadığı diye yazarsa seviniriz. Aliexprese zaten asinayiz

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Ellerinize sağlık çiçek olmuş çiçek nazar değmesin :nazar: :nazar:. Pss değişik yerlerde denemek tecrübe etmek iyi olmuş belkide işimizi görür.

Zymol sampuan icin @Murat beyin ilani vardi. 140tl idi yanlis hatirlamiyorsam. Alim satim basligina bakin isterseniz.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Uzun süre başlığımda paylaşım yapamıyordum. En son forum arkadaşlarımızdan @ugurus ’la birlikte detaylı dış temizlik ve wax yenileme uygulaması yapmıştık, o gün kötü bir İzmir depremine yakalandık wax uygularken ve evlerimize dağılmıştık, paylaşım işi yarım kalmıştı.

ama bu sefer @muhlis91 ve @Detail 35 ’le birlikte güzel ve keyifli bir gün geçirdik.

lafı uzatmadan uygulamaya geçelim:

öncelikle 3.5 sene kaputta matlaşan filmi söktük

filmi söktükten sonra kaputta epey kalın ve zorlu yapışkanlar vardı. Onları da önce 2-3 tur Autobrite Just The Tonic ile alabildiğimiz kadar aldık. Alamadıklarımızı da Bilt Hamber kille hallettik.

@Detail 35 kardeşim arabanın arkasındaki “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısını söktü. Yazı epey eskimişti. Neyse, camdan sileriz ama kalbimizden silemeyiz...

ardından ön yıkama işlemine geçtik, biraz kirli hallerimizi paylaşalım

jantlarda seyreltilmiş Tuga Chemie jant ve Demir tozu temizleyici kullandık. Ardından Klin Korea jant ve motor temizleyici bez Green Monster denemesi yaptık. Bezi çok beğendik. Kullanım sonrası tazyikli suyla neredeyse bütün ağır kirleri çıktı.
Davlumbazlarda apc ve CG açılı jant fırçası kullandık. @muhlis91 bu görevi itinayla üstlendi :)

ardından apc karışımlı ön yıkama uygulaması ve dış plastik aksam temizliği yaptık.

kova yıkaması Zymöl şampuan ve çoklu eldiven&ped metoduyla yapıldı

bu aşamalarda çok detaylı resimler çekelemedik, kusura bakmayın arkadaşlar.
kurulama aşamasında LE Black Hole kurulama havlusu kullanıldı.
Ardından Gyeon Prep ile Sonax Profiline PNS öncesi yüzey yağ kalıntılarından arındırıldı.
ardından Sonax PNS uygulaması yaptık. Ürün sarfiyatı inanılmaz derecede az. 17-18 uygulama rahat çıkar gibi.

resim fb

ardından camları CarbonFaser bezlerle sildik, lastiklere Sonax gel uyguladık ve davlumbazlara CG Barebones sıktık

finallere gelelim

pictures for screen

uygulamadan 2 gün sonra yağan izmir yağmurunda boncuk görselleriyle uygulamayı bu aşamaya kadar okuyan forumdaşlarımızı ödüllendirelim :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam ellerine sağlık, harika bir uygulama. Boncuk fotoğraflarını çok beğendim. Senin arabayı görünce aklıma geldi asymetric5 ten memnun musun şu ana kadar?

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uzun süre başlığımda paylaşım yapamıyordum. En son forum arkadaşlarımızdan @ugurus ’la birlikte detaylı dış temizlik ve wax yenileme uygulaması yapmıştık, o gün kötü bir İzmir depremine yakalandık wax uygularken ve evlerimize dağılmıştık, paylaşım işi yarım kalmıştı.

ama bu sefer @muhlis91 ve @Detail 35 ’le birlikte güzel ve keyifli bir gün geçirdik.

lafı uzatmadan uygulamaya geçelim:

öncelikle 3.5 sene kaputta matlaşan filmi söktük

filmi söktükten sonra kaputta epey kalın ve zorlu yapışkanlar vardı. Onları da önce 2-3 tur Autobrite Just The Tonic ile alabildiğimiz kadar aldık. Alamadıklarımızı da Bilt Hamber kille hallettik.

@Detail 35 kardeşim arabanın arkasındaki “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısını söktü. Yazı epey eskimişti. Neyse, camdan sileriz ama kalbimizden silemeyiz...

ardından ön yıkama işlemine geçtik, biraz kirli hallerimizi paylaşalım

jantlarda seyreltilmiş Tuga Chemie jant ve Demir tozu temizleyici kullandık. Ardından Klin Korea jant ve motor temizleyici bez Green Monster denemesi yaptık. Bezi çok beğendik. Kullanım sonrası tazyikli suyla neredeyse bütün ağır kirleri çıktı.
Davlumbazlarda apc ve CG açılı jant fırçası kullandık. @muhlis91 bu görevi itinayla üstlendi :)

ardından apc karışımlı ön yıkama uygulaması ve dış plastik aksam temizliği yaptık.

kova yıkaması Zymöl şampuan ve çoklu eldiven&ped metoduyla yapıldı

bu aşamalarda çok detaylı resimler çekelemedik, kusura bakmayın arkadaşlar.
kurulama aşamasında LE Black Hole kurulama havlusu kullanıldı.
Ardından Gyeon Prep ile Sonax Profiline PNS öncesi yüzey yağ kalıntılarından arındırıldı.
ardından Sonax PNS uygulaması yaptık. Ürün sarfiyatı inanılmaz derecede az. 17-18 uygulama rahat çıkar gibi.

resim fb

ardından camları CarbonFaser bezlerle sildik, lastiklere Sonax gel uyguladık ve davlumbazlara CG Barebones sıktık

finallere gelelim

pictures for screen

uygulamadan 2 gün sonra yağan izmir yağmurunda boncuk görselleriyle uygulamayı bu aşamaya kadar okuyan forumdaşlarımızı ödüllendirelim :D

Beraber uygulama yapmak çok keyifliydi Atalay. O gün ben çok keyif aldım bunu sık sık yapmak isterim. Sonuçlar ise emeklerimizin karşılığını vermiş boncukları çok muntazam görünüyor. Güle güle kirlet :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Maşallah :nazar: O blurlanmış gibi olan filmi sökmeniz süper olmuş, araç kendini göstermiş. :) Muhlis abi ve Kutas abinin ellerine sağlık. Tabiki de seninde abi. :) :D NPS boncuklarını çok beğendim, ama hala kalbimde BH double speed wax var. :)